Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – juli

Ik heb in juli iets minder foto’s gemaakt dan dat ik normaal doe, maar nog genoeg om te laten zien! Kijk je weer mee naar wat foto’s uit mijn maand?

Leestijd

Luuk was op vrijdag 5 juli jarig. We gingen lekker samen uiteten op de verjaardag zelf bij Lovely Local in Enschede. Een ontzettend leuk, klein restaurantje waar ze gebruik maken van lokale en seizoensgebonden producten en waar ook het meeste biologisch is. Perfect voor een intiem diner.
Op zaterdag hadden we familie en vrienden over de vloer. We konden het lekker buiten vieren! Ik bakte in totaal 10 brownies en een cheesecake. De brownies decoreerde ik met pretzels waardoor je een knapperige zoute twist kreeg. Was heel lekker! Ik had het idee van Oh My Foodness.

Als ik wat heb waar ik er leuk uit voor wil zien dan hang ik vaak mijn outfit al klaar. Nu had ik twee nieuwe jurken die ik zo leuk vond staan zo in mijn kastenkamer qua kleur. Op vrijdag droeg ik de roze met gouden jurk (lokaal winkeltje in Enschede maar Costes heeft een look-a-like) en op zaterdag de zebrajurk van Asos.

Ik zie wel een terugkomende pose haha. Zo erg, ik ben natuurlijk ook geen model dus ik neem het mezelf niet kwalijk maar ik sta wel echt mega vaak hetzelfde op een foto.

We hebben deze maand heel veel groentes uit onze moestuin kunnen oogsten. Aardappels, courgettes, tomaten, cherrytomaten en kruiden zoals munt en salie! Echt leuk en je eet het ook anders op op de een of andere manier. Je hebt nu echt door hoeveel tijd en liefde er in 1 stuk groente gaat zitten, waardoor je ook zuiniger ermee omgaat. Ik denk ook dat het goed is om dit met kindjes te doen want je creëert zo een mooi besef.

Een muisje (of ander diertje) vond de cherrytomaatjes ook wel erg lekker. Het was een constante strijd tegen de klok. Wie is er eerst; wij of de muis/slak/vogel haha.

Ik vind ons buitenzitje zo gezellig. Hier hebben we ook de hele dag met Luuks verjaardagsfeest gezeten terwijl er ook een buitje viel. Ideaal zo’n overkapping!

Ik werd ook een beetje huiselijk in juli en kreeg ontzettend veel tafelkleed behoefte. Geen idee waar dat vandaan kwam. Ik kocht dit vrolijke exemplaar bij Action en later, begin augustus, kocht ik ook nog wat bij Zara Home maar dat zie je in augustus wel 🙂

Nevermind the sausagefingers, het gaat om de ringetjes haha. Ik kocht wat leuke ringen online bij &Otherstories. Ik heb al een paar ringen van hen, en ondanks dat het ‘goedkope’ ringen zijn (€15 ong.) blijven ze heel erg mooi.

Ik schreef ook best wat beautyartikelen in juli! Over hoe ik mijn haar doe, over de FOREO Luna 3, en ook over hoe ik mijn wenkbrauwen terug liet groeien. Soms ben ik ineens weer helemaal into de beauty onderwerpen en dan weer een tijdje komt het ook gewoon niet uit me. Gek, terwijl we eerst op misslipgloss natuurlijk bijna alleen maar beauty deden!

Deze huisparfum heb ik echt jaren geleden een keer gekocht bij Habitat. Dit is een toffe woonwinkel die je in Antwerpen vindt, of in Dusseldorf bijvoorbeeld. Volgens mij zit hij niet in Nederland. Ik kocht deze ooit een keer tijdens een shoptripje en ik was hem gewoon helemaal vergeten. Hoe erg is dat. Ik spritz hem dus nu gewoon als parfum op in plaats van huisparfum haha. Vet lekker! Katoen en Neroli… zo lekker.

Sweaty betty! We hadden natuurlijk een paar goede hete dagen. Ik heb iets minder gesport maar alsnog wel gesport. In onze homegym is uiteraard geen airco dus dat was trainen met 35 graden. Ik kan daar gelukkig goed tegen maar je ziet dat er aardig wat gezweet werd.

We zijn nog steeds onwijs blij met onze homegym. We nodigen ook beide vrienden uit om samen te trainen en soms zijn we dus ook gewoon met vier personen aan het trainen. Dan doen we wel de helft buiten hoor, daar is ons hokje te klein voor. Ik denk dat we in de winter ook zeker wel weer naar een sportschool gaan want ik denk dat het te koud gaat zijn. Ook niet erg, kan ik me weer eens uitleven op de kabelmachine, die mis ik wel. Bij een volgend huis met meer ruimte komt die er dan ook zeker.

Dit, dames, meer dames en een incidentele heer, is een squatproof pakkie van Primark. Niet verwacht dat ik daar een toffe en ook nog squatproof outfit zou vinden. Het is seamless materiaal dus het zit ook nog eens heerlijk. Op de middelste foto wijs ik overigens naar een mooi detail aan de zijkant van de broek en ja ik houd stiekem mijn buik ook wel een beetje in haha. Ik heb een legging, een sportbh (die ik ook als sporttop gebruik) en een t-shirtje. Super blij mee!

Dit klusje heb ik zo lang uitgesteld maar toen ineens, op een middag dat ik uiteraard heel wat anders moest doen, ging ik ervoor. Ik waste al mijn kwasten. Ik heb er onlangs wat weg gedaan, en ik had er wat gebruikt voor een visagieklusje dus ik wilde ze allemaal weer even schoon hebben en ze goed uitzoeken.

Ik maakte een screenshot van Cynthia’s story op Instagram want daar was ik op deze manier te zien. Wat een plaatje hè? We gingen sushi eten in Enschede bij Tao, was heerlijk, maar ik heb helemaal geen foto gemaakt van het eten. Ik was veel te druk bezig met vreten haha.

Luuk’s oma heeft zo’n toffe moestuin. Ze eet dan ook al haar groentes uit eigen tuin. Ze heeft ook echt nog helemaal apart een moestuin in een soort kas van gaas waar al het fruit groeit zodat de vogels er niet bij komen. #goals. Ja #goals om het te hebben dan, #goals dat Luuk het dan allemaal onderhoudt.

Ook zo’n klusje wat ik veel te lang uitstel; de auto wassen. Ik stel het eigenlijk altijd uit omdat ik dan vermoed dat het toch wel weer gaat regenen of dat er toch wel weer Sahara-zand overwaait. Nou ja, er zit een grens aan dat uitstellen. Als de vogelpoep gewoon versteend is en de kleur meer beige lijkt dan donkerblauw, dan moet je er toch wel een keer aan geloven. En kiek toch es, blinkend!

Ik krijg wel eens vragen over wat voor soort oefeningen ik dan doe, dit is een voorbeeld van een planning die ik maakte voor een week. Ik gebruik vast verkeerde termen voor sommige oefeningen dus bespaar je de moeite van het corrigeren haha. Ik snap het zelf gelukkig en ik hoop jij ook als je er benieuwd naar was. Ik train elke week wel heel anders, ik probeer steeds andere oefeningen te doen om het leuk te houden. Wel zorg ik dat er elke training compoundoefeningen in zitten en wissel ik onderlichaam met bovenlichaam af.

Zo leuk, 30 seconds spelen. Ik ben niet echt het type voor een bordspel, maar een spel waarbij je gek kan doen en keihard kan lachen daar ben ik altijd voor. Het leukst met thee en koekjes dat overgaat in sangria en chips.

De verjaardagsjurk werd uiteraard vaker gedragen. Hij zit ook onwijs lekker, een beetje zo’n tentje waar je gewoon je buik je buik kan laten zijn zeg maar, dus ik droeg hem ook graag overdag met een sneaker of Dr. Martens. Hier ben ik in het ziekenhuis waar mijn oma opgenomen was. Terugkomend onderwerp! Haar hart werkt heel slecht en op momenten dat ze ziek wordt dan werkt haar hoofd niet meer goed mee en raakt ze in de war. Nu is ze weer thuis, officieel niet dement verklaard, maar ze gaat wel achteruit. Mentaal en lichamelijk.

Ik ging even langs bij de eigenaresse van Hairstories in Enschede (familie van familie, onwijs leuke meid), zij maakt zelf met de hand pruiken en haarwerken. ZO knap! Ook zo geinig om te zien hoe anders het er gelijk uitziet met een ander kapsel. Ik kreeg op Instagram heel veel complimenten van mensen die dit mooier vonden dan mijn eigen haar haha. Ik blijf toch echt maar blond, maar het verraste me hoe licht zo’n pruik aanvoelt en hoe snel je vergeet dat hij op je hoofd zit. Leuk als je een keer afwisseling zoekt en fijn als je om een andere reden een pruik wilt dragen.

We gingen naar de Rico Latino avond in Enschede. Een avond waar op de oude markt alleen maar latin muziek te horen is en je lekker kunt salsadansen. Dat laatste kan ik niet dus bij mij wordt het altijd een beetje een booty-to-da-flo situatie. Het was een van de heetste dagen van de maand dus het zweet gutste me ook van het lijf, ik hield het niet zo lang vol helaas, ondanks het goede gezelschap.

Ik nam ook een kijkje bij het bierfestival in het Volkspark, waar ik aan het bier ging dat naar ananas smaakte. Ik ben geen bierdrinker dus dan kom ik al snel op dat soort brouwsels. Ik vond het lekker!

Voor ik afsluit wil ik je de lopende kortingscodes niet onthouden;

Als kersverse fan van Bloomon kan ik na 5 bossen nog steeds zeggen dat ik fan ben. Ze staan gewoon heel erg lang, en zelfs als de meeste uitgebloeid zijn kan ik er nog een paar uithalen voor een klein vaasje buiten of op een ander plekje. Gebruik code ‘emmybovenh‘ dan krijg jij de perfecte vaas gratis bij jouw eerste bos! Klik hier om je eerste bos te bestellen met gratis vaas (als je de code invoert).

Een andere kortingscode die nog steeds geldt is: RFFAVBBFL4 waarmee je 10% korting krijgt op alle artikelen die houdt als jij je door een Zalando stylist laat stylen (vrijblijvend). De korting geldt bij elke stylist maar mocht je bij mij een afspraak willen maken dan kan dat via deze link.

Dat was juli! In augustus, de ultieme zomermaand, ga ik een paar dagen naar mams in Frankrijk en pas ik ook 10 dagen op Liz de tekkel. Ik kijk er naar uit! Wat zijn jullie grote plannen voor augustus?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)