Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – februari

In plaats van de maand van Emmy – januari, kreeg/krijg je van mij in twee fijne foto verslagen van mijn reis door Colombia. In februari stond ik weer ‘gewoon’ ‘aan’. Ik vond het een heel fijne maand en ik heb een spannende én leuke mededeling! Nieuwschierig? Kijk maar mee!

Leestijd

Gelijk het eerste weekend dat ik terug was ben ik naar de kapper gegaan. Deze afspraak had ik voorafgaand aan mijn reis al gemaakt want ze hebben het altijd goed druk bij Velvet Monkey. Er ging weer een stukje af, en de boel werd lekker opgelicht. Ik had echt een dooie, zware pruik met dor stro op mijn hoofd na Colombia dus ik was heel blij hoe lekker licht het voelde en hoe fris het eruit zag!

De webshop Lookfantastic.nl stuurde me een heel mooi valentijnspakket! Lekker genieten van die luxe producten.

Lieve baby Cira zag ik deze maand toen ik met haar mams ging lunchen. Toen ze daarna bij mij langs kwamen voor een kopje koffie hadden we het over baby’s die met heel veel haar geboren werden. Ik had nog een pruik van een feestje dus ik kon het niet laten… baby’s met pruiken zijn toch mega hilarisch haha.

Luuk is met Kerst verhuisd van Amsterdam naar Hengelo en bij mij ingetrokken. In januari waren we natuurlijk weg, en half maart begint hij met zijn nieuwe baan hier in Hengelo. De tijd dat hij nog thuis is gebruiken we om even wat extra klusjes in huis aan te pakken. Lees: klusjes die HIJ aanpakt. De trap is eindelijk gedaan, hoewel de leuning nog wel even moet. We moesten nog wat zware dingen naar boven tillen dus daar hebben we even mee gewacht. We hebben uiteindelijk wel gewoon voor wit gekozen, omdat ik de binnenkant van de wc deur nog turquoise wil maken. Het kan ook nog teveel worden met alle kleurtjes. Zeggen ze haha. Ook hangt mijn make-up spiegel met verlichting eindelijk waardoor ik me nu op elk moment goed kan opmaken. Fijn!

De meiden die bij Coffee-Star Hengelo werken ken ik inmiddels al zo lang, en we werken al zo lang samen, dat we wel echt een hechte vriendschap hebben opgebouwd. We gaan regelmatig even wat met elkaar eten, deze maand twee keer. Fijn!

Oh februari wat was je heerlijk zonnig! Ik heb er enorm van genoten, alhoewel het ook wel heel intens aanvoelt dat het klimaat inmiddels zo veranderd is dat we nu deze dagen in februari kunnen hebben. Dat gezegd, genoot ik dus wel gewoon, net als de rest van Nederland.
Ik zat lekker in Nordhorn in de zon met vriendin en schoonzusje Hiske, reed lekker in mijn cabrio zonder dakje rond (daar heb je die krengen uiteindelijk voor, we negeren het feit dat het dak lek is en dat het een pleur geld gaat kosten om dat te vervangen), en ik bestelde mijn lievelingszonnebril opnieuw omdat ik hem was kwijtgeraakt. Het model heet Jade en is van Polette, waar je je zonnebril zelf helemaal kunt samenstellen. Ik koos voor een ‘gradiënt’ bruin glas voor een extra jaren ’70 gevoel.

Ik heb een geweldig gezellige dag gehad met vriendin Jennifer bij Loods5. Haar haar was nog nat dus daar kon de handdroger bij helpen haha, leuk mafkeesje.
Ik kocht een paar leuke lantarens, een mooie olifanten kaars en een grote lange dikke kaars die nu allemaal op de vensterbank staan te shinen. Ik kocht ze eigenlijk voor buiten, maar voor nu mogen ze even binnen. Toen ik ’s avonds terug kwam was ik even helemaal in the mood om even wat dingen anders neer te zetten. In dat proces gooide ik een lamp kapot en daardoor zat ik twee dagen in een halfdonkere woonkamer. Dat moet dan ook mega laat op de avond nog gebeuren omdat ik het dan in mijn hoofd heb. Maar met mijn onhandigheid is het wachten op iets zoals dit. Ik kocht ook een schattig unicorn schaaltje om koekjes of chocolaatjes op te leggen.
De koekjes die er op liggen zijn zelfgemaakte proteïne koekjes die ik met een mix van Body & Fit shop maakte. Ik scoorde weer even wat ‘good girlfriend points‘ haha.

Met dat mooie weer krijg ik altijd helemaal nesteldrang. Ik wil dan alles perfect netjes en schoon hebben. Ik ben sowieso wel schoon in huis, maar met die zon zie je toch echt elk vuiltje en stofje en dat trek ik mentaal slecht. Ik heb mijn gear niet helemaal op orde want ik lap mijn ramen nog steeds met een natte lap en daarna glassex. Werkt best prima haha.

Dan tijd voor HET nieuwtje. Ik poste op Instagram al een post hierover en als je me volgt weet je dus wel wat er nu gaat komen. Toen ik in Colombia was merkte ik dat ik heel erg oververmoeid was van het afgelopen jaar. Ik had met mezelf afgesproken dat ik tijdens de reis een plan ging maken hoe ik het leven in zou richten als ik terug was. Ik wilde minder doen, maar wist niet goed waar te schrappen. Ik heb uiteindelijk besloten dat Studio Mint voor mij de meest onrustige factor was. Bij een eigen studio is het alles of niks. Je kunt niet maar één avond doen want dan verkoop ik de hele dag door nee. Alles geven kon ook niet echt, omdat ik daarnaast al 30 uur werkte aan Coffee-Star en Cynthia.nl. Het loopt vanaf het begin al zo goed, en daarom voelt het ook zonde om een goed lopend bedrijf op een laag pitje te zetten. Toch is dat wel wat ik ga doen, want ik heb de ruimte nodig. Ik wil meer tijd voor mezelf en ik wil nu we samenwonen ook niet elke avond meer weg zijn. Februari was hierdoor zo prettig, kalm, en vol energie. Ik wist dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Het mooie vind ik er aan dat ik deze keuze vrij snel kon maken op het moment dat ik even afstand nam van alles. Letterlijk. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar best ‘hard’ aan mezelf gewerkt en daarmee merk ik dat ik een veel positiever, gelukkiger mens ben geworden. Ik oefen ook veel met het volgen van mijn gevoel, en vertrouwen hebben in dat ik de juiste kant op ‘flow’ als ik dat doe. Met dit soort zaken met ik dat ik nu dit soort dingen veel beter kan beslissen en aanvoelen dat dit juist is voor mij op dit moment.

Het mooie daarvan weer is dat wanneer ik ‘flow’, er eigenlijk ook vanzelf weer andere mooie dingen op mijn pad komen omdat ik daar zelf ruimte voor creëer. Via Marloes van La Confianza kwam ik in aanraking met een interessante vacature.

DUS: Binnenkort start ik als stylist voor Zalon (van Zalando)! Je kunt door mij een outfit/box met kleding laten samenstellen die je dan thuis gestuurd krijgt. Jij geeft aan waar je naar op zoek bent, en ga het voor je vinden en combineren. Ik zal binnenkort hier wat meer aandacht aan besteden in een artikel over mijn winteroutfits, die vonden jullie de vorige keer erg leuk volgens mij. Ik moet het nog wel zelf ook een beetje ontdekken, want ik ben nog niet begonnen. Als dat eenmaal zo is, weet ik zelf ook beter hoe ik het het beste aan jullie kan uitleggen en wat het ook voor mijzelf betekent. Ik was eerst bang mijn net gecreëerde ruimte weer op te vullen met wat anders, maar dit kan ik vooraf doseren en inplannen. Daardoor kan ik zelf bepalen hoeveel ruimte ik overhoud. Ik vind het heel leuk om me weer op een nieuw vlak te ontwikkelen en weer nieuwe dingen te leren. Met 30 uur werken houd ik ook wel iets ruimte over om dit te doen, voorheen was het soms wel 60 uur. Ik ben erg benieuwd wat het mij gaat brengen, wat vinden jullie? Leuk? Zou je er gebruik van maken?

Vrij bloot in de zon sporten, in februari! Het kon echt, bijzonder!

Hier staat hij nog in de ruimte waar we hem van kochten, onze schuur/home-gym is een stuk minder ruim haha.

Met alle ruimte die ik ineens had in mijn week (gevoelsmatig had ik echt vakantie terwijl ik toch nog wel gewoon 30 uur werkte) kwam er ook meer energie en ruimte om te sporten. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik vrij fanatiek weer aan krachttraining begonnen, en nu ben ik ruim een jaar weer bezig en heb ik al heel wat bereikt voor mezelf. Mijn moeder had vroeger een sportschool, dus ik er altijd veel mee in aanraking geweest. Toen zij er mee stopte, stopte ik ook en heb ik echt jaren vrijwel niks aan sport gedaan. Ik kwam dus van ver, maar was niet clueless op het gebied van krachttraining. Inmiddels train ik 4 keer per week, en ik hoop dat ik dat dat zo blijft. het geeft me veel energie en voldoening, vooral als ik zie dat ik steeds sterker word. Ik had na Colombia 6  weken niks gedaan dus ik moest er wel even weer inkomen en mijn krachten langzaam weer opbouwen. Ik ben nu bijna weer op oude kracht, maar dan met een hoop extra energie omdat ik niet meer zo achterlijk druk en daardoor moe ben.

Op de eerste foto zie je dat ik een hartslag meter draag van Polar draag, deze kocht ik begin februari na er al een tijdje over te twijfelen. Ik ben blij dat ik het toch heb gedaan, want het geeft me een hele mooie analyse van mijn work-out! Lekker buiten sporten in de zon zonder make-up. Dat voelt toch wel heel erg fijn.

Op de tweede foto zie je het eerste onderdeel van onze home-gym! We zijn bezig om de schuur op te knappen en daar plaatsen we een squadrack, losse gewichten, en een bankje. Met een beetje creativiteit kunnen we dan heel erg veel work-outs thuis doen. Geweldig! In de grote tuin kun je ook heel veel buiten doen, dus met een beetje mooi weer heb je ruimte te over. We bouwen dan een tweede schuurtje erachter, waar we de scooter en fietsen in kwijt kunnen.

Als ik alleen eet bestel ik graag sushi. Het erge is dat ik er altijd twee paar stokjes bij krijg. Ik vreet dus gewoon voor twee.

Deze cuties kocht ik bij Primark. Het model heb ik al in zilver met glitters en ook in het zwart. Het model zit me fijn, en ik kan er prima een avondje op doorbrengen. Niet een avond waarin ik op de dansvloer sta, maar wel een etentje bijvoorbeeld. Deze kleur vond ik perfect voor een lente outfit en een terras-hang-situatie!

Deze foto maakte ik in de trein, prachtige productfotografie toch :’p?

Hier ben ik aan het wachten op mijn afspraak bij Smooth Laser Clinic. Ik heb er, met deze erbij gerekend, nu drie gehad. Het begint nu op een punt te komen dat ik er wel iets van voel, maar op dat moment is het laseren op dat stukje ook al klaar. Nog steeds goed te doen en voor mij de moeite waard. Ik merk dat de haartjes dunner en zachter zijn, iets wat het al een stuk prettiger maakt vind ik. Tussen de laserbeurten door merk ik dat het de scheerbeurten vooral uitstelt. Waar je eerst de behoefte hebt om het elke dag te doen, is het nu om de dag of om de twee dagen. Ik ben heel benieuwd wat voor resultaten ik nog met verdere behandelingen ga merken!

In Enschede zit Bistro en wijnbar Bruut. Een wijnbar die in de top 10 staat van beste wijnbarren in Nederland. Ik weet niet veel over wijn, maar vind het wel interessant en ik weet inmiddels wel een beetje wat ik lekker vind. Van Cynthia heb ik geleerd dat een Sauvignon uit Nieuw-Zeeland vrijwel altijd lekker is en gezien die op de kaart stond, ging ik ervoor. Heerlijk! Je zit er ook heel lekker relaxed en het is mooi ingericht. Ik heb er de hele avond met Luuk gezeten op een bank, iets wat ook wat intiemer aanvoelt dan tegenover elkaar aan tafel. Heerlijke plek!

Ik heb wel besloten dat ik iets zorgvuldiger met alcohol om wil gaan. Ik drink sowieso al niet veel of vaak, maar soms ga je in gezelligheid wel gemakkelijk mee in het drinken van een wijntje terwijl ik dan net zo goed wat anders had kunnen drinken. Ik hoef geen alcohol vrije maand, maar ik ga wel het drinken van alcohol limiteren tot maximaal 1 keer in de week, en mezelf dan afvragen of ik het wel écht wil. Nu is het vaak al zo dat het maar eens per week is, maar nu wil ik die grens voor mezelf ook wel echt stellen. Ik merk dat ik me namelijk de volgende dag eigenlijk nooit mega fit voel. Nu ben ik er wellicht gevoeliger voor dan een ander, maar als ik 4 wijntjes drink, ben ik de volgende dag echt voor 50% minder fit. Dat vind ik echt zonde van mijn dag! Ik at vroeger ook alles wat er voor m’n voeten kwam, maar daar denk ik nu ook wel iets bewuster over na. Ik eet alleen een taartje als ik hem écht wil. Anders vind ik het onzin. Zo ga ik het met alcohol ook doen. Hoe ga jij daar mee om?

Dat was mijn februari weer, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)