Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van september

Spinnen, een nieuw kapsel, heel veel snoep en toch nog wel een groene smoothie hier of daar. Top weken! Kijk maar met me mee.

Leestijd

Precies aan het begin van de maand zat ik EINDELIJK weer eens bij Velvet Monkey om mijn haar te laten doen. De salon is he-le-maal verbouwd en is echt geweldig geworden. Een beetje zoals in mijn hoofd de hele wereld eruit mag zien. Roze, goud, marmer, fluweel, over de top… love it! Ik was sinds november niet meer geweest, want toen ik weer wilde gaan kwam de lock down. Daarna wilde ik ook de verbouwing even afwachten omdat ik maar af en toe ga. Dat was worth the wait!

Ik had mijn haar nu echt lang laten uitgroeien, waardoor er ook een heel stuk gezond haar bij was gekomen. Hoewel ik zelf me al een poos ergerde aan het slappe uitgegroeide vond mijn omgeving het donkere bovenop best mooi. Ik laat altijd alleen highlights over mijn natuurlijke haarkleur zetten waardoor het ook heel natuurlijk uitgroeit. Hierdoor was het nog niet voor schut, maar ik ben er wel heel erg blij mee nu het weer is opgefrist. Omdat het donkere me niet zo heel erg tegen stond heb ik wel gekozen voor iets minder highlights, babylights noemen ze het. Kylie, eigenaresse van de salon kwam met het idee van een ‘face-frame’. De twee plukjes langs je gezicht in ieder geval licht maken. Ik ben heel blij met het eindresultaat en ik kan er weer een tijd tegen aan.

Een beetje uitgezakt aan het einde van de dag vond ik het nóg mooier. Ik heb verwoed deze stijl proberen na te bootsen maar dat lukt me zelf toch niet zo goed. Ik denk dat ik een keer moet investeren in een hele dikke krultang, zodat ik grovere krullen kan maken dan dat ik nu soms doe. Vooral de voorkant lukt me nooit zo goed.

We zijn nog steeds zo blij met onze espressomachine thuis. Tijdens de lock-down miste ik mijn kokoscappuccino’s zo erg dat we er eentje hebben gekocht, en daar geniet ik nog steeds heel erg van. Ik drink het ook niet de hele dag door, meestal maar een paar keer in de week waardoor het ook echt extra lekker smaakt. Ik gebruik wel cafeïne vrije espresso en kokosmelk, dus hoewel het er uit ziet als een cappuccino maak ik er zelf een passend brouwseltje van haha.

Het geheim vind ik ook wel het aanschaffen van horeca servies. Ik heb echt prachtige kopjes van de kringloop en ook mooie, nieuwe kopjes van leuke merken. Maar een écht fijn cappuccino kopje is toch rond van binnen en heeft een dikke wand waardoor het niet zo snel koud wordt. Deze had ik al een hele tijd maar bijvoorbeeld Hanos of Makro heeft prachtige opties. Ook verwarm ik het kopje ook altijd nog voor. Een cappuccino hoor je gelijk op te drinken, lukt dat niet dan is hij eigenlijk te heet. Dat gezegd wil ik wel rustig kunnen drinken in plaats van zo’n laatste koude slok.

Ik ben deze maand heel tweestrijdig begonnen. Enerzijds heb ik elke dag nog een gezonde smoothie gemaakt met groentes, anderzijds heb ik ook heel erg veel gesnoept. Ik vind dat dit dino sapje dat wel compenseert. Toch? 😛

Mijn favo groene smoothie recept: Spinazie, avocado, fruit uit de vriezer (bijv ananas en mango), kokosmelk en water.

Dit vind ik echt, maar dan ook echt het aller stomste klusje wat er is in huis. Zo stom, dat ik in een volgend huis zou kiezen voor een ander soort raambekleding. Ik heb destijds gekozen voor houten zwarte jaloezieën, maar dit wordt onwijs snel stoffig en dat zie je dan ook heel erg goed. Ik wacht er standaard net iets te lang mee waardoor het een soort constante ergenis wordt. Ik heb overigens ook al alles geprobeerd, voordat de tips binnenstromen. Hele systemen om dit zogenaamd snel af te stoffen, kleine dusters zowel modern als ouderwets en natte doekjes. Uiteindelijk blijf het met een nat doekje het langst schoon dus daar blijf ik nu maar voor gaan.

Over afstoffen gesproken, deze uitschuifbare unit haalde ik bij Action nadat ik steeds de stofzuiger gebruikte om stof aan het plafond weg te halen. We wonen in een oud huis dus die stofdraden vallen niet te voorkomen, maar je moet de boel wel een beetje bijhouden natuurlijk. Gezien ik al 18 keer bijna van de trap ben gestuiterd met die stofzuiger leek me dit wel een veilig plan.

Heel veel handen bij één baby, ons lieve neefje Pelle! Ik weet niet of hij herkenbaar mag dus ik heb hem maar even een monstersmoeltje gegeven. Zo gezellig zo’n baby in de fam, en leuk om te zien hoe liefdevol iedereen daar dan ook mee omgaat. Toch bijzonder, zo’n eerste baby in een gezin.

Nog even van de zon genieten nu het nog kan! We wandelen even in Buurse waar je mooie heide vlaktes hebt.

Dit is mijn blije hoofd omdat ik een leuk pakketje met make-up kreeg. Een vriendin van mij heeft een vriendin in Parijs die beauty editor in Parijs is, en als ze daar heen gaat krijgt ze altijd enorm veel mee. Nu had ze ook wat voor mij meegenomen en dat waren écht mooie spulletjes! Een Two Faced lipgloss, bronzer en blush van Benefit en lekkere bodyspulletjes.

Ik hielp een vriendin met stickertjes plakken in de kamer van haar dochter in haar nieuwe huis. Heel cute!

Dit blijft favoriet. Ik maakte een artikel over het aanbrengen van foundation en concealer en daar maakte ik deze foto ook voor. Concealer moet bij mij gewoon dekken als een laag grondverf, niet van dat benauwde. Dat doet deze! Ik gebruik kleur C4 maar ik ga binnenkort de wat ‘gelere’ kleuren ook even proberen voor de zelfbruiner momenten. Deze heeft een iets rozige ondertoon.

De eerste keer dat ik mijn hoge witte laarzen weer aanhad. Een mooie manier om toch wat been te bedekken zonder dat je een panty aan hoeft. Haat aan panty’s. De laarzen kocht ik op Zalando maar het merk zie ik nergens meer. De jurk is van Sissyboy, daar kreeg ik op Instagram heel veel vragen over maar hij is van een aantal collecties geleden. Nog steeds heel erg fijn, en een mooie kwalitatieve dikke stof.

Ik heb de eerste weken van september het ongezonde eten wel een beetje overdreven. Ik moet het gewoon niet in huis halen, dat werkt het beste. Croissants vind ik toch wel een van de lekkerste dingen die er zijn. Wel goede. Ik houd van een beetje klefheid, maar toch bros. Luchtig, maar wel zeker wat te happen. Ik ben een kritische croissant liefhebber.

Ik ben echt een sucker voor snoep. En dan met stip op 1 de Maoam snoepjes. Mega zoet, plakkerig, een beetje zurig. Heerlijk.

Maar, kleine tegenhanger, ik deed wel mijn best. Ik heb de daadwerkelijke sportschool al een tijdje niet van binnen gezien omdat ik het echt goed thuis allemaal kan doen sinds we een kleine mini gym hebben gemaakt. Ik vind het super handig dat het ook reistijd scheelt, en dat je wel op een andere plek staat dan je woonkamer bijvoorbeeld.

Deze moet je misschien even inzoomen. Het komt ook nooit over op de foto zulke dingen. Er zat buiten een gigantische spin, die een wesp aan het eten was. Ik weet dat heel veel vrouwen een hekel hebben aan spinnen en andere insecten maar ik ben er ook altijd wel gewoon een beetje van onder de indruk. Ik hoef ze ook zeker liever niet te dicht bij mijn bed, maar ik ben er ook niet bang voor. Deze bad boy heb ik dan ook lekker laten zitten.

Dat was het weer, de laatste twee weken van september zijn nog in volle gang als ik dit typ, dus ik ben uiteraard weer benieuwd wat het me brengt! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)