Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van november

We zijn verhuisd! Eindelijk! Ik geef je een inkijkje in dit artikel en neem je mee langs andere momenten uit de eerste helft van november.

Leestijd

We verhuisden op de eerste zaterdag van november. De week die daaraan vooraf ging probeerden we zo min mogelijk echt nog te klussen maar vooral alles voor te bereiden om zaterdags zo goed mogelijk over te kunnen. Zo haalden we het bed al uit elkaar en we zetten deze in het nieuwe huis al in elkaar. We sliepen gewoon even op de matrassen op de grond. Ook de kledingkasten hebben we al over gezet en het meeste kon ik voor de tijd ook al in de kasten pakken. Dat geeft echt een gevoel van comfort die eerste dagen dat je over bent!

Het is een beetje lastig zien maar in de nieuwe gordijnen zaten helaas water vlekken die ik ontdekte tijdens het strijken. Gelukkig niet heel erg opvallend, maar wel zichtbaar genoeg om mee terug te gaan. Gelukkig is de service bij Kwantum heel goed en hebben ze een nieuw gordijn besteld. Ook in de keuken was het vouwgordijn niet goed, dus daar moeten we nog even op wachten.

Tijd voor een sneakpeak in het huis, maar uiteraard ga ik nog een artikel maken met meer foto’s en uitleg!

Zoals ik al zei; ik ga nog een artikel maken met meer foto’s per ruimte zodat je goed kan zien hoe het er nu voor staat. Het is nog niet helemaal af, dus na een tijdje zal ik gewoon een update artikel maken en op mijn Instagram @emmystudiomint post ik het ook wanneer er wat te zien valt 🙂 Ik heb daar ook een verbouwings-highlight waar ik tot nu toe vrijwel alles in heb opgeslagen.

Het eerste weekend in het huis ontbeten we lekker met Crisp croissants en chocoladecroissants. Heerlijk!

Onlangs vertelde ik al dat ik me meer wilde verdiepen in plaknagels. Via een vriendin die in Duitsland woont hebben we op Amazon.de set gekocht met 600 nepnageltjes. Zij heeft een stuk smallere nagels dus we kunnen precies een set delen. Deze plak ik op met lijm van Essence en het blijft tot mijn verbazing gewoon bijna een week zitten. Bij mijn vriendin zelfs een keer tien dagen. Voor mij wel een uitkomst want ik heb geen mooie nagels van mezelf en gelnagellak vind ik toch snel afknappen. Dit is echt snel gebeurt en voelt natuurlijk en stevig.

Deze heerlijke sneakers heb ik bijna elke dag aan. Je vindt ze hier in nog een aantal kleuren in de sale!

Ik was even bij de kringloop in Hengelo en ik spotte een onwijs leuk bankje. Een hele toffe print en ook in mooie conditie. We hebben onze oude bank meegenomen voor op het kantoor op zolder anders had ik hem daar neer gezet.

Ik vond ook een set van acht dinerborden! Een set van vier tref je nog wel eens maar acht is wel zeldzaam. Onze oude borden heb ik al sinds mijn negentiende en hoewel ze nog steeds niet kapot zijn, zijn ze wel irritant groot voor in de vaatwasser. Daarom was dit welkom en hebben we nu gezellige bloemetjes borden.

Ik probeerde even wat jurken voor het etentje wat ik had met Cynthia en de rest van haar teamleden. De meesten had ik nog niet ontmoet dus het was leuk iedereen eens een gezien te hebben. Het werd uiteindelijk de laatste roze jurk! Die heb ik al jaren maar blijft leuk en kan het hele jaar door. Perfect.

Als vervroegd Kerstcadeau kreeg ik van Cynthia dit boek. Ik ben benieuwd. Enerzijds sta ik positief en open tegenover dit onderwerp en van een andere kant vind ik het ook lastig dat alles maakbaar zou zijn. Ik ben nieuwsgierig naar het boek! Ook een leuk feitje; het past perfect qua kleur op mijn salontafel bij de rest van de deco haha.

We wonen nu op een afgesloten pleintje en toen we verhuisden stond er iemand aan de deur met een cake en toen we de eerste avond hier sliepen stond een buurvrouw aan de deur met een bloemetje namens iedereen op het pleintje. Mega attent. Daarom bakten wij (naja ik ;P) voor elk huis brownies en deden we een officiële voorstelronde. Ik vulde ze met witte chocoladepasta en frambozenjam om het iets interessanter te maken want de brownies kwamen wel gewoon uit een pakje haha. Maar come on, acht stuks hè dus ik vond dat vullen al heel wat van mezelf haha. Het werd allemaal erg gewaardeerd door de buren!

We hebben zo’n heerlijke tuin en voortuin, elke keer ontdek ik weer wat nieuws. Deze prachtige kleuren vielen me ineens op!

Eindelijk kon ik dan ook weer een momentje maken om even koffie te drinken bij mijn favo zaak in Enschede; Rosy’s.

Ik nam voor Cynthia ook een kleinigheidje mee voor Kerst vast, en dat werden deze Kerstballen in de vorm van croissants! Ze is helemaal croissantgek dus dat viel goed in de smaak. Het doosje, de ‘ballen’ en het inpakpapier kocht ik bij Sostrene Grene en HOE mooi is dat inpakpapier. Ik wil er een kamer mee behangen man!

Dat was hem weer, zoals beloofd snel een uitgebreid artikel van mijn huis en de volgende keer heb ik hopelijk weer wat meer verschillende onderwerpen in plaats van alleen maar verhuizen en wonen haha. Maar goed, dat was ook echt even mijn leven de afgelopen tijd. Hoop dat het weer leuk vond om mee te kijken 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)