Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van mei

Hoewel ik weinig spectaculaire dingen meemaak in deze tijden van crisis begint het leven voor mij zich langzaam weer op te krabbelen. Dat komt ook door het mooie weer, waardoor ik meer buiten kan zijn. Gelukkig gebeurt dit nu niet met de Kerst!

Leestijd

Ik nam weer eens de tijd om mijn nagels te doen, en daarbij juist te kiezen voor een nude ondergrond met daarop een design. Bloemetjes zijn favo. Ik gebruik daarvoor een simpele dottingtool, maar je kunt ook iets anders gebruiken dat daar op lijkt. De achterkant van een make-upkwastje bijvoorbeeld. Doordat ik de achtergrond nude houd zie je niet goed als er een stukje afchipt. De reden dat ik mijn nagels niet vaak lak is omdat het dan veel te vaak moet want chips eraf vind ik te armoedig staan. Dit blijkt een goede oplossing!

Nog meer handen, en ik ben zo dol op mijn handen -NOT-. Ik kocht een mooie ring met een madeliefje van Anna+Nina. Ik vond hem zo leuk bij mijn andere ring passen en een bloemetje past natuurlijk helemaal bij mijn stijl.

Ik maakte voor het eerst een sushibowl. Super lekker! Ik gebruikte sushirijst en rijstazijn van de Albert Heijn, gerookte zalm, avocado, komkommer, surimi, edamamebootjes, zeewierflakes, sesamzaadjes, Japanse mayo, mango en natuurlijk sojasaus. Sojasaus is life.

Mijn schilderen-op-nummer-voor-volwassenen is af! Wat een teringwerk hey, meine liebe. Ergens vond ik het heel leuk, heel ontspannend, en aan de andere kant kwam die prestatiedruk ook weer naar boven; hij MOET af. En dat terwijl ik het juist wilde doen om eens iets ‘nutteloos’ te doen. Ik heb er nog eentje besteld, misschien kan ik dan iets relaxter blijven haha. Overigens op Aliexpress een stuk goedkoper te vinden, maar dan moet je er ook een tijd op wachten. Ik ga hem in de keuken ophangen, zal ik de volgende keer laten zien :).

Het kippetje van mijn schoonzusje is aan het broeden! Helaas weet ik inmiddels dat ze van de eitjes afgehaald moest worden want de eitjes kwamen maar niet uit. Dat was vorig jaar ook zo, dan zit er dus niks echt in het ei. Sneu kippetje!

Luuk bestelde een doos met speciaal biertjes bij lokale brouwerij Rigtersbier, waar deze leukerd ook in zat. Ik ben alleen geen bierdrinker. Ik probeer het elke keer weer maar nee. Het is een beetje alsof ik op een sleutel zuig zeg ik altijd, maar dan kijken mensen me heel raar aan haha. Een ijzersmaak dus haha.

Zo fijn, even picknicken op 1,5 meter afstand. Deze temperatuur maakt alles buiten gewoon heerlijk. Dit was in het Volkspark in Enschede, een fijn ruim park waar je lekker aan het water kan zitten. Je zou er bijna van gaan day-drinken. Rosé al daahaaaay! Heb ik niet gedaan hoor ;).

Kijk nou, wat gemeen. Het is niet helemaal volledig maar dit zijn mensen die mijn oma proberen op te lichten. Ze is licht dementerend wat je wel merkt aan haar spelling, en hoewel ze best wel goed weet over nep mail enzo was dit voor haar toch iets te ‘echt’. Ook verzon haar hoofd erbij dat ze mijn moeder erover had gesproken, dan werkt die dementie dus helemaal tegen haar. Gelukkig heeft ze het wel aan mijn zusje laten zien en die kon ingrijpen. We hebben wel aangifte gedaan maar afgezien dat ze dan meer inzicht krijgen in hoe vaak dit gebeurt, kunnen ze er niks mee natuurlijk. Ze vertelden dat dit nu heel veel gebeurt omdat ouderen veel alleen zijn nu zonder controle van de kinderen. Waarschuw je omaatjes en opaatjes dus!

Hier kun je dus heel erg kwaad van worden, maar inmiddels kan ik dat dus heel goed omzetten. Een tip die ik jullie zo even tussendoor ook wil meegeven. Als ik nu hier heel kwaad over wordt, is dat echt veel negatieve energie voor mezelf. Die oplichters merken daar niet eens wat van dus waarom zou ik me zo gaan voelen? Ik kies er voor om te denken aan een benauwende situatie waar deze mensen in moeten zitten. Een rottig leven, anders doe je zulke dingen denk ik niet. Nu vind ik het meer zielig dat mensen zo ver moeten gaan om geld te verdienen, zielig dat je deze morele stap voorbij gaat. Dat zegt wat over je. Dat kost me weinig energie.

Ik ben Jane the Virgin opnieuw aan het kijken en ik herinnerde me ineens dat het dit kantoor was, het kantoor van Petra Solano, waardoor ik mijn woonkamer flamingo/koraalroze heb gemaakt! De hele inrichting vind ik overal he-le-maal geweldig. Daardoor noem ik mijn stijl nu Boho Miami, zoals ik volgens vriendinnen al iets te vaak laat vallen haha.

Goeie grap wel, deze bril. Ik kocht hem 3,5 jaar geleden omdat ik eens wilde laten checken hoe mijn ogen er aan toe waren. Er was maar een kleine afwijking, maar ik zou wel comfort van een bril hebben als ik hem zou gebruiken met autorijden of tv-kijken. Vanaf het begin heb ik er niet goed mee overweg gekund. Recht vooruit gaat, maar zodra ik met mijn hoofd beweeg wordt ik duizelig. Nu in deze crisis tijd merk ik dat ik een beetje vermoeide ogen krijg van al dat laptop werk. Is het niet mijn laptop, dan is het mijn telefoon of de televisie. Gewoon teveel schermtijd denk ik nu achteraf, want ik heb het nu nog eens laten meten en mijn ogen waren perfect. Voor niks toen dus €350,00 uitgegeven aan een bril. Ik deed het al wel, maar ik probeer nu nog iets zorgvuldiger te gaan wandelen, hardlopen, en buiten te zijn zodat mijn ogen ook wat verder weg kijken dan alleen dichtbij.

Mijn favo combi op een broodje; brie met aardbei en munt. Mega bom, maar zo lekker! Deze gingen mee met een scootertochtje. Als de horeca niet open is, moet je hem maar meenemen.

Dit duo gebruik ik nu op mijn wimpers. Het is niet zo dat het je wimpers ineens van mini maar mega laat gaan, maar het geeft wel degelijk extra volume. Als het er te dik op zit kam ik het met een ander wimperborsteltje even door en dan laat ik de wimpers mooi gesepareerd iets aandrogen. Dan twee lagen van deze Catrice mascara die sinds jaar en dag favoriet is. Top combi!

Zo leuk en lief! Cynthia stuurde mij zomaar een boektje droogbloemen van Altijd Speciaal Droogbloemen. Heel leuk en fleurig, perfect voor ons interieur!

Citroentjes overal! Ik ben gek op die print. Ik heb bij Kwantum nog twee leuke buitenkleedjes gekocht en bijpassende kussentjes om de eettafel buiten iets interessanter te maken. Het kleed van Action lag er al op (laat ik ook gewoon liggen, na regen droogt hij wel op in de zon en ik was hem af en toe). Wij zitten het meest onder de overkapping, daar heb ik het wat uitgebreider aangekleed maar dit maakt alles ook nog weer wat vrolijker!

Ik kocht weer eens wat, was een tijd geleden dat ik echt zo een winkel in liep om een kledingstuk te kopen. In dit geval was het bij Bristol en ik vond gelijk twee mega leuke muiltjes. Natuurlijk kon ik niet kiezen dus gingen ze allebei mee.

En dan tot slot, ik had een babyshower via Zoom! Supergrappig. Mijn schoonzusje (niet Hiske, ik heb er nog eentje) is hoogzwanger, en zij woont in Amsterdam. Haar vriendinnen ken ik niet echt, maar ze betrokken ons als schoonfamilie heel erg bij de babyshower, heel erg leuk. Ze hadden het via Zoom georganiseerd en echt een perfect draaiboek gemaakt. In de ochtend waren er al wel stiekem mensen geweest om alles te versieren en klaar te zetten voor haar toen ze zelf weg was. Heel erg succesvol en zo leuk om het op deze manier toch wel door te laten gaan. Afzeggen is dan een beetje simpel eigenlijk, die periode krijg je niet meer terug.

Dat was ‘em, de eerste helft van mei. Ik hoop dat het mooie weer zich voortzet en dat we misschien ook snel wel weer een restaurantje kunnen bezoeken? Ik houd jullie zoals altijd op de hoogte! Hier, maar tussendoor ook op mijn stories op Instagram (@emmystudiomint). <3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)