Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van mei

De terrassen gingen open en levensgenieter dat ik ben, dook ik daar ook gelijk op. Pornstar martini’s, kokosmakronen in de regen en driedubbele porties limoncello tonic. Gotta love it.

Leestijd

Bij de Houtmaat in Hengelo zit nu Woods, een super leuke plek aan het water waar ze een overwegend vegan kaart hebben. We waren er op een zondagmiddag en ik ging ervoor. Ik nam een pornstar martini, méga lekker, en als toetje had ik ook nog een vegan donut. Helemaal all out!

Jaaa daar ben ik weer met mijn Bloomon liefde, maar kijk nou!! Ik geniet er elke keer zo erg van. Op het moment dat ik dit schrijf staat de bos drie weken op een dag na, en op dit moment heb ik nog ongeveer de helft van de bos in een kleinere vaas. Dit zijn dan de sterkste bloemen uit de bos en dit blijft ook nog wel even staan!

Met de code emmybovenh krijg je een een gratis vaas bij je eerste bestelling, die vaas heb je vaak ook wel nodig als je met Bloomon wilt beginnen want dan valt het gelijk precies goed. Mocht je die code gebruiken, dan krijg ik een gratis bos bloemen dus bedankt daarvoor :)!

De moestuintjes van Albert Heijn gingen dit jaar niet zo heel lekker behalve de zonnebloem en de peultjes. Deze behandel ik dan ook maar liefdevol. Het heeft iets rustgevends hè, een beetje zo aanrommelen in de tuin. Met je handen bezig zijn in het zonnetje.

We mochten weer, en dat vierden we met een uitgebreide vrijdagmiddagborrel! Ik nam een limoncello tonic en dat hoort normaal gesproken een klein laagje limoncello te zijn. Dit keer kreeg ik echter een half glas al helemaal vol met limoncello, zo ongeveer drie porties zeg maar haha. Ik vond het een goed excuus voor een borrelplank om meer bodem te leggen ;).

Ik liep naar de stad om even wat terug te brengen naar Costes. Ik had me laten meeslepen door een goed shopmoment maar ik had twee items gekocht die ik waarschijnlijk heel erg weinig aan zou hebben dus ik besloot het geld in mijn zak te houden. Of nou ja, eigenlijk het geld terug in mijn zak te doen haha. Goed hè van deze shopaholic?!

Mijn schoonzusje woont prachtig achteraf en haar tuin grenst aan het weiland van de buurman die elk jaar lammetjes heeft! Dit zijn al wel lekkere dikkies, de kleinsten liepen te ver weg. Mijn schoonzusje zelf heeft voor het eerst kuikentjes, ook zo genieten want het is zó schattig.

De behoefte aan het terrassen inhalen was zo groot dat we zelfs in de regen nog plaatsnamen bij Bagels & Beans in Enschede. In Hengelo was het droog maar onderweg op de scooter reden we een bui in. Hier zaten we nog net onder een luifel maar de halve tafel was wel gewoon kletsnat. Haha ik denk dat we hier over 10 jaar enorm om lachen, dat we zelfs in de regen nog op een terras gingen zitten. Krijg spontaan weer zin in deze heerlijke kokosmakroon… en ik ga nú een cappuccino voor mezelf maken. Joe!

We hadden gezellig wat vrienden over de vloer op Hemelvaartsdag voor een bbq en een kampvuurtje. Gelukkig bleef het hier die avond droog en konden we heel lang buiten zitten, dan wel met een jas aan, maar niet minder fijn! Marshmallows boven een vuurtje roosteren vind ik zo lekker.

Ik had ook glittercocktails! Albert Heijn heeft een hele lekkere rozenlimonade, die meng ik graag met tonic. Ik had ooit van mijn zusje glitterpoedertjes gekregen die je door je drankje kon mengen en deze probeerde ik nu even uit. Ziet er geweldig uit maar of het gezond is, dat vraag ik me af haha.

De vorige keer zei ik een foto te maken als de bloemetjes van dit plantje uit waren dus bij deze. Dit plantje heeft nu al drie akelige winters overleefd en elke keer denk ik dat het klaar is maar hij blijft het geweldig doen. Hij bloeit ook de hele zomer door, ik ben inmiddels heel erg gehecht aan dit plantje!

Ten eerste, bizar dat mijn haar in natte toestand ineens echt krullen heeft. Zodra ik het borstel is het ook voorbij, maar ze zitten er in eerste instantie wel in. Ik kreeg via Instagram (@emmystudiomint) echt een miljoen dm’s die mij wezen op the curly girl method, dus dit moet ik nog maar eens proberen om te zien of het daadwerkelijk wat kan worden.

De tweede foto is mijn tactiek als ik een specifieke kleur lipstick in mijn hoofd heb. Ik wilde echt graag een peachy kleur die bij mijn top zou passen maar alles was te oranje of te bruin. Uiteindelijk voor een hele nude transparante kleur gegaan die het dichts bij mijn duim zit.

We gingen ook een heerlijk dagje naar Zutphen. Het was droog, het was zonnig en we konden op een terras. We hebben heerlijk rondgelopen. Door de stad, langs het water, wat winkeltjes in en we hebben ook nog eens uitgebreid geluncht op een terras in de zon. Écht genieten. We hebben deze week vakantie en dit soort dagen geven je dan ook echt dat gevoel. Op het moment dat ik dit schrijf vertrekken we morgen naar Scheveningen waar we een nachtje blijven, en we slapen ook een nachtje in het centrum van Den Haag. Ik hoop dat het weer ons een beetje meezit maar ik ben er bang voor. Er zit gelukkig wel ook een spa bij het hotel.

Dan maar met de winterjas aan, muts op, het terras op! Ik ben vastberaden te gaan genieten! Als je me volgt op Instagram dan heb je vast wat voorbij zien komen van dit weekend. Volgende keer zul je hier ongetwijfeld wat van terug zien in de foto’s 🙂

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)