Maand van Emmy – eerste helft van maart

Dit is de raarste maand die ik ooit heb gehad, en dat terwijl het zo geweldig begon. Ik neem je mee naar de eerste helft van maart, zonder quarantaine en mét verloving. Uhm, YAS!

Leestijd

Dit was allemaal nog voor de échte quarantaine die 16 maart begon, wellicht dat ik de boel een beetje naïf instak. Ik wilde het misschien ook gewoon niet geloven dat dit ging gebeuren. Ik heb echt nog leuke dingen gedaan het begin van maart, hoewel het wel steeds in mijn achterhoofd zat. Toch is het contrast wel heel erg groot met het laatste stuk van maart.

Even terugblikken naar het normale leven dus nu. Ik zei de vorige keer dat ik wat baksels zou laten zien uit het perspakket dat ik van Home Made had gekregen. Ik heb de kruidcake tot een carrotcake omgetoverd, echt onwijs lekker en heel erg gemakkelijk. Het recept daarvoor staat gewoon achterop het pak!

 

Haha ik ben er volledig voor gegaan zeg maar …

Mijn moeder’s versie van een shoplog haha, inclusief topmodel. Haar nieuwe kleding showt ze altijd wel eventjes, maar dan wel op de ‘ik woon op het Franse platteland’ manier. Mijn liefde voor printjes en turquoise heb ik overduidelijk van haar zoals je ziet.

Ik ging ook naar de Q-music foute party, en hoewel ik mezelf heel fout vond bleek ik toch wat underdressed toen ik aankwam. Het was niet helemaal mijn feest, ik had iets meer gehoopt op bootyshake muziek en iets minder op de kabouter plop dans … Uiteraard gaat het om het gezelschap en dat was in ieder geval heel gezellig.

Ik schreef een review over een nieuwe lijn van & Other Stories; Riviera Postcard. De geur vind ik echt onwijs lekker, ik smeer mezelf er sindsdien dagelijks mee in. Sowieso ben ik gek op citrusgeuren maar deze heeft iets zoetigs daarnaast, als een citroenijsje… echt geweldig.

Ik lunchte bij een vriendin waar ik deze geweldige bananen-havermout pannenkoek voorgeschoteld kreeg. Ik zou bijna zeggen ‘wie heeft restaurants nodig’ maar gezien ik ook niet bij vriendinnen mag zijn nu en ik de horeca echt meer mis dan ik ooit had verwacht houd ik wijselijk mijn mond.

Begin maart ging ik ook naar Málaga! Een geweldige trip die net op tijd plaats vond. Ik word altijd heel erg blij als ik mijn fijnste jurken dan zo op een rijtje hang. Er hingen er meer, maar we gingen maar een paar dagen dus ik moest kiezen.

Málaga was heerlijk en zoals jullie onlangs al hebben kunnen lezen (klik hier als je het hebt gemist) vroeg Luuk mij daar ten huwelijk! Ik vond het een onwijs leuke stad met alles wat je wil als je in Spanje bent. Tapas, lekkere drankjes, leuke winkels, kleine knusse straatjes, strand, een geweldig zonnetje en natuurlijk het fijnste gezelschap. Er komt ook een apart Málaga artikel maar die komt later online. We vonden het niet gepast om nu een vrolijk reisartikel online te gooien. Het gebloemde jurkje dat ik op de meeste fotos’s aan heb (dat was dag 1 en daarna werd ik al lichtelijk foto moe) is van Topshop, ik heb er veel vragen over gekregen haha.

Wat ook onwijs leuk was, was dat een goede vriendin van mij in dezelfde dagen ten huwelijk werd gevraagd! Ik wist dat zij gevraagd zou worden, dus ik heb wijselijk mijn mond gehouden tot we terug waren en zij even volledig kon shinen. Toen ik het eenmaal vertelde was ze zó blij, we hebben echt samen staan springen in de woonkamer haha. Zo leuk dat mensen zo erg meeleven, ook op Instagram waren de reacties echt overweldigend. Heel erg bedankt daarvoor, ook voor de super leuke reacties die kwamen op het verlovingsartikel!

De tweede helft van maart ziet er heel anders uit natuurlijk, ik probeer er het beste van te maken en te doen wat er gevraagd wordt. Zo min mogelijk sociale contacten en niet hamsteren. Check. Ik kan niet wachten tot het voorbij is. Ik red me wel naar alle waarschijnlijkheid, maar voor de ouderen is dit zo’n eenzame en angstige tijd. Blijf veilig allemaal, en doe wat je kunt!

<3!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

8 reacties
 1. Suzanne

  Ah, gefeliciteerd met je verloving! De maand ziet er heel leuk uit, ondanks dat hij heel vreemd eindigde.

 2. Lenneke

  Ahhh, nog gefeliciteerd met je verloving! Zo leuk — ook als je dat met een vriendin kan delen. En wat woont je moeder tof, zeg. #goals

 3. Erica

  Ik vind het altijd zo grappig om te zien wat een mooie kleren jij mee neemt op vakantie. De inhoud van mijn koffer bestaat uit shirts, truien en broeken die tegen een stootje kunnen. Ik neem vaak voor de vorm 1 rok of jurk mee die ik dan vervolgens niet draag.
  Misschien moet ik daar toch iets aan doen 🙂

 4. Stephany

  Hoi Emmy. Ik vind het altijd leuk om jouw maandoverzichten te lezen, en je foto’s erbij te bekijken! Bizar hoe groot het verschil is met 4 werken geleden…
  Nog wel een opmerking /vraag: kun je je overzicht ook eerder plaatsen. Bijvoorbeeld de eerste twee weken van de maand plaatsen in de derde week. Ipv nu pas in de maand erop? Dan zit je er niet zo ver meer vanaf en leest het wat prettiger en actueler.

 5. Bianca

  Wat een leuke foto’s van Spanje! Ik ben erg benieuwd naar het Malaga artikel.
  Daar zou ik heen gaan, hopelijk kan het misschien nu volgend jaar of eind van het jaar.
  We maken er het beste van en houden de moed erin!

 6. rachel

  oh wat mis ik het “oude” leventje als dit allemaal zo zie 🙁 en heb ook zo’n pak tompoezen staan en die ga ik nu maken haha

 7. Lucinda

  Hoe het leven nu is vergeleken bij begin van de maand is inderdaad bizar, ik denk dat we allemaal wel dachten dat dit wel mee zou vallen en kijk waar we nu zijn. Nog steeds een mooi begin van de maand als ik het zo zie, ik ben ook ineens veel meer gaan bakken… misschien puur om nu wat te doen te hebben, maar het blijft leuk, zelfs uit pakjes.

 8. Alida

  Ziet er zo leuk en gezellig uit die foto’s uit Spanje. Je jurken passen daar goed bij! Wat dat betreft verlang ik ook weer naar het gewone leven, lekker weer een terrasje kunnen pakken etc. Maar we moeten maar het beste van maken. Voor de bejaarden is het zeker zielig.