Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van juni

De horeca mocht weer wat mijn werk aanzienlijk veranderde, maar ook het sociale leven. Ik heb er gretig gebruik van gemaakt, natuurlijk met gezond verstand en respect voor de regels. Ook gingen we een weekend naar een glamping!

Leestijd

De horeca mocht/mag weer! Begin juni konden we in sommige filialen voorzichtig de deuren openen. Coffee-Star heeft de lastige uitdaging dat we in bibliotheken en op de TU in Delft zitten, die weer heel andere richtlijnen hebben dan de horeca zelf. We waren en zijn echt afhankelijk ook van hun. Bibliotheken hebben bijvoorbeeld grotendeels in juni nog geen verblijfsfunctie gehad, waardoor we alleen to-go mogelijkheden konden aanbieden. Ook hebben bibliotheken natuurlijk niet hetzelfde commerciële karakter en hebben ze dus meer ruimte om dingen voorzichtig te benaderen, waar wij als commercieel bedrijf zo snel mogelijk weer geld moeten verdienen. Van alle locaties was Hengelo er eentje waar we het café echt konden afschermen van de bibliotheek zodat we onze eigen horeca richtlijnen konden aanhouden en wél zitplekken konden aanbieden. Gelukkig woon ik zelf in Hengelo, zodat ik ze daar goed kon ondersteunen. Nu ik dit typ zijn we bijna drie kwart door de maand heen en we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat overal steeds iets soepeler wordt, maar mensen blijven nog best wel weg en we hebben een lange weg te gaan tot normaal.

Afgezien van het werk, was het voor mijn eigen sociale privéleven ook heel erg fijn dat de horeca weer mocht. Omdat we de horeca willen steunen én omdat we het enorm gemist hadden zijn we al begin juni twee keer samen uit eten geweest. All you can eat sushi bij Kami in Hengelo, en uitgebreid vijf gangen mét een kaasplank én wijnarrangement bij De Basis in Enschede. Wat een onwijs fijne plek is dat, De Basis. Ik noemde ze al eens in mijn lijstje met favoriete restaurants in Enschede en Hengelo. De eigenaar spreekt met ongelofelijk veel passie en hij weet overal erg veel vanaf. De kaasplank die ik daar heb gegeten is de beste die ik ooit heb gehad. Het leuke was ook dat we elke keer een keuze mochten maken en zo stelden we zelf ons kaasplankje samen, met uiteraard hulp. Mega genieten!

Jurk is van Na-kd x Kae Sutherland maar gekocht op United Wardrobe.

Dit was mijn look voor onze date-night bij De Basis. Natuurlijk had ik me wel vaker mooi aangekleed tijdens de Corona Crisis maar dit was weer de eerste keer sinds Malaga dat wij echt een date night hadden buiten de deur (obviously ook). Dus ik trok een mooie jurk aan en besteedde extra aandacht aan mijn haar en make-up. Dat voelde ook heel erg goed! Voor mij werkt het altijd twee kanten op om me extra te verzorgen. Geen make-up op doen is fijn, maar even extra aandacht geven doet ook zoveel voor de manier waarop je jezelf ziet. Ik zit dan echt lekkerder in mijn vel, en zulke date-nights waarop ik me dan ook extra mooi voel (ook doordat Luuk dat benoemd) vind ik dan heel erg leuk en fijn.

Voor Coffee-Star stelden we een leuke lunch/picknicktas samen, om ook het to-go verhaal iets te ondersteunen. Daarin stoppen we dit handgeschreven kaartje, uiteraard voor elk filiaal aangepast. Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om een persoonlijke noot te ontvangen van een bedrijf. De barista die dan aan het werk is kan nog zijn of haar naam erbij opschrijven. Wel een behoorlijk werkje om kaartjes te schrijven, maar in deze tijd hebben we daar ook iets meer tijd voor. Ik vraag me echt af wanneer we echt kunnen zeggen dat het voorbij is, de crisis. Afgezien van de gezondheidscrisis, dan ook de economische crisis. Voor mijn gevoel gaat er nog zoveel ellende aankomen voor bedrijven. Ik ben van mezelf een heel positief mens hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik lig er ook niet wakker van en ik heb echt goede moed dat het wel weer goed komt. Maar in dat proces gaan er denk ik nog wel veel bedrijven sneuvelen en ik vraag me echt af wat dat met onze economie doet, en hoe groot deze crisis nog wordt economisch gezien. Ik kan me ook goed voorstellen dat andere mensen daar wél wakker van liggen en daar misschien ook bang van worden.

Even weer een vrolijke noot, deze vrolijke foto maakte ik voor een artikel waarin ik tips geef om je huis leuk te stylen. Ik ben natuurlijk geen interieur architect of stylist, maar ik krijg altijd wel veel complimentjes over mijn inrichting dus het leek me tijd voor een artikel. Coming up dus! Deze droogbloemetjes van Bloomon staan al wel een half jaar bij mij, elke keer weer op een andere plek.

Dit leuke kopje kocht ik bij de kringloop. Lila met een turquoise binnenkant, zo leuk! Het loopt nu wel de spuigaten uit, mijn servies verzameling. Ik merk ook dat ik het jammer vind dat ik niet alle kopjes gebruik. Maar goed, iedereen mag een hobby hebben toch haha.

Ik gebruikte het kopje ook gelijk voor deze leuke (al zeg ik het zelf) foto van de dadelcupcake die ik maakte en waar ik een recept voor uitschreef voor Cynthia.nl. Lila is ook echt een trendkleur nu, ik kan me herinneren dat ik een aantal jaar geleden echt zo’n hekel had aan alles wat met paars te doen heeft. Echt paars paars is nog steeds een kleur waar je mij niet in zult zien maar lila hoort bij pastel, en pastel is iets waar ik me eeuwig in blijf hullen geloof ik.

Kijk, gaan we weer. Een lila jurkje. Heerlijk genieten van een lunch bij Mrs. Brown! Met vriendinnen spreek ik (allemaal individueel) nu ook weer af voor dates, en langzaam werk ik een weg langs al mijn favoriete horeca.

Zo ook voor een high tea bij Van Doorn en Doorn haha. Ja, ik pak het echt even grondig aan hè in twee weken tijd. Ik sta er zelf van te kijken nu ik dit overzicht maak. Ik zit ook zo vies inhalig die smoothie te lurken dat het helemaal op mijn lip zit, charmant weer. Alsof ik al die tijd thuis niet gevoed ben.

Die leuke jurk is trouwens van H&M, weer zo’n lekker wijd gewaad waar je elke Corona rol goed onder kan verstoppen.

En dan was ik ook nog samen met Luuk te gast bij glamping For-rest in de Achterhoek. Ik heb er ook een artikel over geschreven, dus daar meer foto’s. Ik wist van te voren niet goed wat ik moest verwachten. Je moet weten dat ik geen kampeerder ben. Ik hou van hygiene en comfort. Ook voel ik me out of place op plekken waar men bij elkaar op de lip zit te turen, bij vreemden aan tafel duikt na 1 praatje en waar je elkaars gesprekken letterlijk kunt horen. A.k.a., de normale camping.

Nu moet ik niet te hard bashen want mijn moeder en stiefvader hebben een enig leuke camping in Frankrijk waar ik ook me heel prettig voel en waar het netjes en volwassen is (Camping Mesles, neem eens een kijkje, ook zij kunnen het gebruiken in de crisis), maar ik ben er gewoon niet van in de basis. Ik ben extreem gehecht aan mijn privacy en daarmee ook aan de mogelijkheid van bijvoorbeeld privé sanitair.

Terugkomend op het onderwerp, For-rest was WEL fijn! Een glamping is het ook, en iedereen heeft zijn eigen sanitair. De plekken zijn ook privé en het is lekker rustig op het terrein. Alles is aangekleed met leuke vintage spulletjes en er hangt een hippie sfeertje. Helemaal een hot-spot! Dus na al dat uiteten, ook nog een mini vakantie. En dat allemaal in de eerste twee weken van juni. Dat beloofd wat voor deze zomer :).

Ik wil wel even aanstippen dat ik overal wel erg oplet wat betreft risico’s op verspreiding. Ik ben niet iemand die de regels loslaat, ik houd me er echt aan. Ik houd me aan de 1,5 meter en ben me heel bewust van wat ik aanraak en wanneer en uiteraard was ik extra vaak mijn handen. Voor mezelf als ik de deur in kom, voor een ander als ik de deur uit ga.

In ons mini weekendje weg bij For-rest zijn we ook een dagje naar Zutphen geweest. Wat een leuke plaats is dat! Ik kocht bij H&M een leuke top en jurk, waar ik alleen al voor deze foto een hele hoop geïnteresseerde vragen over kreeg haha. Ik zal foto’s posten op mijn Instagram stories als ik ze aan heb, ik zet alle ( die de moeite waard zijn om te zien) outfits vast onder highlights per seizoen. Je vindt me onder @emmystudiomint.
Ook aten we echt een goddelijke pizza met burrata, gorgonzola en peer bij restaurant Vaticano, waar ik 100% nog een keer naar toe wil. Alles wat voorbij kwam zag er onwijs lekker en vooral authentiek Italiaans uit. Tot slot kwamen we bij Bloem op de taart waar de twee beeldschone taartjes kregen die bijna te mooi waren om op te eten. Of het ook echt lekker was? Ja enorm! Ik ga sowieso nog eens terug naar deze super leuke plaats 🙂

Je ziet de rest van de maand juni in mijn volgende overzicht! Hopelijk hebben jullie ook net zo genoten <3.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)