Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van juli

Oh wat voelde het weer bijna als normaal, we mogen weer op vakantie en we drinken vino’s op een terras. Ik had ook een afspraak voor de bruiloft, bakte een toffe cheesecake voor Luuk’s verjaardag deed ruimde heel veel kleding en sieraden op. Ik loop er even langs.

Leestijd

Daar hangt ze wel

Er is een nieuwe hotspot in Hengelo; Bennie’s! Het zit bij de Houtmaat en ligt geweldig aan het water. Ze hebben een hele fijne kaart waarvan veel plantaardig is, dus helemaal top! Je kunt er ook een middagje zonnen aan het water, en om de vijver een leuke wandeling maken.

Deze toffe ’tekening’ is met koffie gemaakt! Door de manager van Coffee-Star Haarlem. Ze hebben het daar helaas nog erg rustig dus zij maakt portretjes van onze gasten daar met koffie, zo leuk als mensen zulke initiatieven nemen!

Ik was even in Ikea en maakte deze foto voor Elise, mijn zusje. Zij heeft onlangs een huis gekocht en daar moet nog een nieuwe keuken in. Ik vond deze combinatie van kleur en materiaal goed bij haar passen. Deze kleur zie je veel nu hè, ineens was hij er! Ik vind hem prachtig.

We hadden een gezellige dinerparty met vrienden Jen en Sven. Ik maakte een lauwwarme salade met kikkererwten, winterpeen, courgette, olijven, peterselie en tomaat. Gekruid met Ras el Hanout, en daarbij gebakken halloumi en Turks brood. Lekker, al zeg ik het zelf! Als toetje een zelf gemaakt dadeltaartje.

Ik zocht al mijn kleding en sieraden uit. Op de eerste foto zie je een grote klomp sieraden in mijn hand die ik bijna niet meer uit elkaar kreeg. Toen ik hem eenmaal uit elkaar had kwam ik erachter dat het allemaal oude kettinkjes zijn die ik niet wilde houden haha. Ik heb nu een fijn overzichtelijke collectie overgehouden en handig verdeeld in zo’n hobbybak van Action. Op de tweede foto zie je een stapel kleding, dat zijn alleen maar t-shirts en hemdjes die uitgezocht moesten worden. Dat had ik tot het laast bewaard. Zo fijn als je alles weer lekker overzichtelijk in de kast hebt!

Luuk was jarig begin deze maand! Ik maakte een rocky road cheese cake die helemaal op ging. Ik maakte hem met de Home Made bakmixen van Oh My Foodness, heel handig! Hij kreeg uiteraard een taartje en koffie als ontbijt haha. Ik droeg deze leuke set van Monki, heel comfortabel en toch flatteus. Love it!

De rechter fiets is van Luuk, een retro wielrenfiets uit de jaren 80. Hij fietst er niet op, daar heeft hij z’n shiny nieuwe fietsen voor haha. Rechts is een oud frame wat van mijn moeder is geweest, die Luuk’s vader helemaal mooi heeft opgeknapt. Dat wordt een familie erfstuk want beide families zitten nu in de fiets 🙂

Ik ging weer naar de sportschool! Al die tijd had ik thuis getraind, en nu kon ik weer eens wat meer variatie aanbrengen. Het was goed te doen qua drukte, maar thuis trainen is toch wel heel erg handig om tijd te besparen. Op de een of andere manier moet nu de sportschool er echt weer in slijten terwijl het ook echt even kostte om hem eruit te slijten.

Naast sporten moet ik ook lekkere dingen eten natuurlijk. Met mooi weer, na het avond eten lopend naar de ijssalon. Dat vind ik altijd zo heerlijk! Ook ontdekte ik deze havermelk met cacao die heel lekker door de koffie is, en zette ik allemaal weckpotjes neer met noten, zaden en pitten zodat ik dat wat vaker zou pakken. En dat werkt, ik neem veel sneller een handje nootjes nu als snack.

Oma wilde heel graag weer een keer de stad in, en nu durfde ze het wel weer aan. Ik ging even met haar naar Enschede en na een klein rondje gingen we aan de koffie. Ik lijk echt op mijn oma qua karakter, hoewel het nu steeds meer op de achtergrond verdwijnt omdat ze licht dementerend is. Ze ze is net als ik gek op kleding en winkelen, en zal altijd nadenken over kleur combinaties. Ze spot het ook gelijk als ik iets nieuws aan heb.

We hadden een afspraak voor de bruiloft, die overigens nog geen datum heeft. Dit geweldige koepeltje gaat het denk ik wel worden, maar we willen eerst afwachten tot de 1,5 meter niet meer geldt. Nu mag je officieel ook niet dansen en dat vind ik niet leuk op ons feestje.

Ik had nooit gedacht dat ik zo ontzettend blij kon zijn met een stofzuiger, maar dat ben ik. Een draadloze stofzuiger om precies te zijn. Deze hangt boven in de kelderkast waardoor ik de stofzuiger niet meer uit de kelder hoef te tillen, én hij is ontzettend fijn in gebruik. Als ik nu ook maar iets kruimel in de keuken pak ik hem er gelijk bij, want het is echt geen enkele moeite. Zo fijn om de boel zo beter bij te houden! Normaal was stofzuigen echt een afgebakende taak, iets waar ik even tijd voor moest nemen, maar nu kan ik constant kleine beetjes doen waardoor het nooit meer echt ernstig wordt. Eens in de tijd moet ik natuurlijk wel even grondig en even dweilen, maar dat bijhouden werkt echt heerlijk voor mij.

Tot de volgende! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)