Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van januari

Ik geef je een update van onze keuken en interieur, waaronder twee onwijze pech verhalen, maar ook hele leuke dingen! Ik hoop dat je weer mee kijkt 🙂

Leestijd

Één januari begint chill. Ik vond het bijzonder relaxed dat Nieuwjaarsdag op zaterdag was, want daardoor hadden we nog een heel weekend om te chillen en bij te komen van het geweld van de feestdagen.

We brachten het weekend door met iets teveel cafeïne, snacks en take-out. Loved it.

Ik doe overigens niet aan goede voornemens. Als je iets wil veranderen in je leven kun je dat op elk moment van de dag, op elke dag van het jaar doen. Maar, het geeft altijd wel een fris begin. Een soort schone lei.

In dat eerste weekend van het nieuwe jaar hakten we ook wat knopen door qua interieur. We wilden nog een stoel erbij in de woonkamer, een kast om de lange muur te breken, wat plankjes, een wandlamp. We bestelden alles haha.

Bij Tijdperk interior in Almelo konden we een hele toffe kast ophalen die we online bij hen kochten.

Een kast uit Zweden, waarschijnlijk eind jaren 50 gemaakt. We vinden hem geweldig! Ik ben nog niet helemaal tevreden over de styling in de kast, maar ik heb nu niet heel veel meer wat ik passend vind. Ik heb met de verhuizing namelijk ook heel veel weggeven en weggegooid. Langzaamaan kunnen we lekker vintage vondstjes hierin uitstallen, net als op de twee wandplankjes die we ook bestelden.

Die wandplankjes komen tegen het linker muurtje aan. Deze stoel bestelden wij bij Kwantum en daarboven komt ook nog een toffe lijst, die laat ik je zo zien!

Ik kreeg deze poster met lijst opgestuurd van Jetske Kox, super tof! Hij past perfect in deze hoek. Ik zal je laten zien hoe het staat als hij daadwerkelijk hangt 🙂

Nou en over Kwantum gesproken. Ik kan niks zeggen over de service want ik ben na elke klacht goed geholpen, maar het is wel echt ongelofelijk hoeveel ‘pech’ wij hebben gehad. Ik neem je even mee langs ons gordijnen avontuur.

We bestelden vijf producten. Twee paar dikkere gordijnen met een soort bouclé stofje voor de kastenkamer en slaapkamer. De kleine kamer en zolderkamer hebben we andere raambekleding. Twee paar in-betweens voor de woonkamer voor de voor en achterkant én een vouwgordijn in diezelfde stof (met linnen) voor het keukenraam.

Toen we de gehele bestelling ophaalden bleek het vouwgordijn kapot. Shit happens, dus wij brachten hem terug en ze bestelden een nieuwe. Vervelend om te wachten maar goed, we kregen een nieuwe. Dat hoefde van ons overigens niet, want het waren twee kapotte zijkantjes die wat ons betreft ook wel vervangen hadden kunnen worden zodat je niet een heel gordijn weggooit maar blijkbaar zijn dat de procedures.

Toen we eenmaal toe waren aan het ophangen van de andere gordijnen bleken die van de kastenkamer en de slaapkamer zo’n tien centimeter te kort.
Beneden was het gordijn voor het achterraam goed, maar voor het voorraam zaten er grote waterkringen in en was het scheef genaaid. Ik ging wederom terug. Er werd een nieuw gordijn voor beneden voor ons besteld.

Toen we deze op konden halen en we thuis kwamen hadden ze ons een verkeerd gordijn mee gegeven. Weer terug.
We haalden de goede op en ik heb ze gestreken, ongeveer een uur lang want het zijn grote gordijnen natuurlijk. Door de linnenmix zijn ze niet zwaar genoeg om zelf uit te hangen en zouden kreukels/vouwlijnen er ook niet vanzelf uit gaan.
Toen ik deze eenmaal had hangen bleken deze echt zo’n 15 cm te kort. O. M. G.

WEER TERUG. Ze hebben toen besloten een nieuwe inmeet-afspraak voor ons te maken, alles wordt opnieuw gemeten dan en wat niet goed is krijgen we nieuw. Ook boven.
Ik heb toen de oude gordijnen weer mee naar huis genomen, die met die waterkringen, omdat ik iets voor de ramen wilde hebben en deze hadden in ieder geval de goede lengte. Door de hele dag in een shopper gepropt te hebben gezeten waren deze ook helemaal gekreukt. De persoon die ons hielp adviseerde ons ze te wassen en nat op te hangen.

Ik deed dat, om mezelf weer een uur strijkwerk te besparen, en het bleek dat dat helemaal niet kon. De gordijnen waren mega gekreukt, niks hing uit en ze waren bovendien echt zo’n 4o cm korter geworden. Ik heb de volgende dag echt uren met een klein handstomertje de gordijnen bewerkt om ze weer een beetje oké te krijgen.

Bij de nieuwe inmeetafspraak vertelde de mevrouw dat dit advies niet goed was geweest want deze gordijnen waren 50% linnen en dat kun je nooit wassen. Bovendien reageert die stof op vocht, warmte, droogte en licht waardoor de gordijnen die we al hadden hangen en waarvan we dachten dat die goed waren (de achterkant van de woonkamer) uiteindelijk te lang zouden worden want linnen werkt nog een tijdje en zal uiteindelijk een aantal cm langer worden. Terwijl we bij het bestellen oorspronkelijk te horen kregen dat deze een laag percentage linnen hadden en dit niet kon gebeuren. Want 100% linnen deed dat wel.

Conclusie; meerdere keren verkeerd advies gekregen, van de vijf producten zijn ze allemaal ‘defect’ waaronder het gordijn aan de voorkant al een keer vervangen is waarbij dát product OOK defect was. Hoe is het mogelijk.

Een heel lang bericht, wellicht vind je het totaal niet interessant maar het is ZO’N soapserie dat ik er ook geen korte versie van heb. Nogmaals, we zijn elke keer wel goed geholpen en ook vriendelijk te woord gestaan. Er volgt ook altijd een oplossing. Ik ga er dus vanuit dat ze het fixen en dat het goed komt maar het heeft in ieder geval al te veel tijd gekost.

En dan nog een zeik verhaal haha. Houd je vast :P.

Onze Ikea keuken werd dan eindelijk af gemaakt. Het echt stenen blad kwam erop en de missende kastdeurtjes en oven werden geïnstalleerd. Helemaal af is het niet want de kast die voor de koelkast moest was te erg beschadigd in transport en we moeten nog weer wachten op een nieuwe. Er moeten ook nog tegels achter, maar dat heeft niks met Ikea te maken.

Onze keuken is 6 oktober geïnstalleerd. En nu is het 18 januari dat ik dit typ en de keuken is dus nog steeds niet af. Het is niet alleen maar wachten, maar ook ontelbare belletjes om dingen in beweging te krijgen en ook vragen over offertes die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Bovendien zijn er ook een hoop losse eindjes waar we niet tevreden over zijn. Er zit een kras in het marmeren blad, maar ze verkopen deze niet meer dus daar kunnen we niks mee, sommige kastdeurtjes sluiten niet netjes en er zitten vlekken op de deurtjes die ik er niet af krijg. En zo heb ik er nog wel wat in dat rijtje.

Alles leuk en aardig, voordelig ook die Ikea keukens, maar ik doe het nooit weer.

Tot dus ver de zeikverhalen, ik ga nu alleen nog maar hele leuke dingen vertellen haha.

Jeej! We creëerden een kantoor voor mij in onze kastenkamer. Luuk heeft de gehele extra kamer op zolder en ik werkte eigenlijk altijd aan de keukentafel. Na steeds meer lichamelijke last van deze zitsituatie besloten we dat het toch echt tijd was voor een bureaustoel en een bureau.

Het is grappig want ik voelde er eigenlijk niks voor. Ik zat liever aan de gezellige keukentafel, dichtbij de koffie en thee. Maar nu ik hier zit werk ik meer gefocust omdat ik niet zo snel iets anders oppak. Ik vind het ook fijn dat ik daar mijn laptop en planner kan laten en dat beneden dus echt ons privé gedeelte is nu en niks met werk te maken heeft.

Ik merk overigens ook echt gelijk verschil met het zitten op een bureaustoel, dat had ik wel echt eerder moeten doen.

Zo zien mijn zondagen er tegenwoordig uit. Steeds vaker zorgen wij voor een compleet lege zondag. Voor sommige mensen is dat heel normaal maar Luuk en ik zijn beide prikkelzoekers. We willen GAAN, DOEN en ontdekken. We zijn het liefst onderweg en bezig. Toch kan niemand altijd aan staan en hoe ouder ik word (ik ben nog maar 33, waar gaat dit heen), hoe meer ik merk dat ik ook moet ONprikkelen. We voelden een beetje dat we soms op maandag aan het bijkomen waren van het weekend. Dat is niet helemaal hoe het bedoeld is haha.
Ik had dat vroeger voor mijn gevoel niet zo nodig, maar behoeftes veranderen. De zondag is voor mij genoeg. Niks op de planning, een huispak, make-uploos, koffie, thee, snacks en take-out. Ik kom dan echt even helemaal bij en op maandag heb ik dan weer energie om dingen op te pakken. Shit changes, so I change.

 

Jack. Mijn moeders jongste kind. Haar lievelingskind ook ben ik bang haha. Ik noem hem ook wel ‘die pruik’ of ‘broertje’.

Het is zo heerlijk dat mijn moeder en stiefvader nu weer ‘hier’ wonen. Je komt echt weer nader tot elkaar want afstand fysiek is toch ook afstand mentaal. Ook al is er Whatsapp en Facetime en Instagram. Fysiek bij elkaar zijn en met elkaar praten is alles.

Over doggo’s gesproken; deze cutie van mijn schoonzusje is ook wel een topper. Nog geen 12 weken oud en luistert nu al heel erg goed. Truusje wordt een therapiehond waarschijnlijk, met een luizenleventje ernaast. Voor nu nog eerst maar eens even lekker puppy zijn!

De horeca had een protestdag. Ik maakte er gebruik van. Ze hielden zich verder heel goed aan de regels en iedereen hield afstand. Het voelde in ieder geval niet alsof ik risico’s nam door daar te zijn. Dus, we genoten.

Ik had high hopes voor deze Red Velvet Cupcake variant van Baileys. Ik ben gek op Baileys. Het liefst ijskoud, met een paar ijsblokjes. De Salted Caramel variant is echt goddelijk dus automatisch dacht ik dat deze me ook naar Hemelse sferen zou brengen maar… mwoah. Hij smaakt niet heel veel anders dan de originele Baileys vind ik. Niet erg dus, komt wel op :P.

Door de kleur is hij wel echt onwijs leuk om ook alcoholische toetjes mee te maken. Iemand op Insta stuurde me een DM dat ze dit eens in een vorm had gegoten om zelf ijsjes mee te maken en toen lekker aangeschoten op de bank zat omdat er toch wel een shot of vijf Baileys in zo’n ijsco gaan hahaha. Geniaal dat soort verhalen.

Met vriendin Diana, die in Duitsland woont, plande ik een shopdagje in Munster.

Deze ge-wel-dige laarzen zag ik bij de Zalando outlet waar ze ook nog eens sale hadden. Er ging dus nog 50% van de outletprijs af waar door ze maar €10,00 waren. Bizar, maar ze liepen dan ook wel bizar shit haha. Gewoon staan deed al pijn dus ik besloot het alsnog niet te doen. Met pijn in mijn hart liep ik weg. En pijn in mijn voeten.

Deze leukerds kocht ik wel. Lijkt een hoge hak maar ze lopen bijzonder lekker!

Ook fijn om even van de horeca te kunnen genieten nu het kon!

Diana heeft vier dochters en met de oudste twee aten we toen we terug waren sushi en keken daarna een film. Super gezellig, echt een fijne dag!

Ik kocht ook deze fluffy lila muiltjes. Echt BRILJANT. Ik probeerde ze gelijk maar even aan maar ik laat ze staan voor warmere tijden.

Tot slot nog twee snapshots van een hele leuke avond met vrienden Jen en Sven. We aten lekkere buddhabowls en speelden 30 seconds. Dat blijft leuk hè. Ik ben niet zo van de bordspelletjes. Ik geef ook niks om winnen of verliezen met zulke (in mijn ogen) onbelangrijke zaken. Ik vind daarom spelletjes die wat actiever zijn en waar je keihard om moet lachen leuker.

Dat waren de eerste twee weken! Of nou ja, gedeeltes ervan. Voor de rest van januari heb ik niet heel veel boeiende dingen staan maar wel veel leuke sociale afspraken. In februari gaan we hopelijk naar Kopenhagen, daar kijk ik dus enorm naar uit!

Thanks voor het lezen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)