Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van januari

Nou veel gekker dan dit krijg je ze niet, een begin van het jaar. Je zit in een rouwproces en zoekt afleiding maar dat gaat eigenlijk niet door die lock-down. Toch doen we het best wel goed!

Leestijd

Het waren hele hele gekke weken. Natuurlijk zitten we nog in een rouwproces om Lovis en we zitten in een lock-down die steeds intenser wordt. Ik heb het gevoel dat Corona ook steeds heftiger om zich heen slaat. Waar ik eerst bijna niemand kende die het gehad had, ken ik er nu meer die het wel hebben gehad dan niet. Sterker nog, mijn oma werd op 10 januari positief getest en helaas overleed ze daar op 13 januari al aan. Het heeft haar heel erg snel geveld.

Ze was al zwakker natuurlijk, dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben. Ze is begin december in een crisisplek opgenomen omdat ze lichamelijk niet meer alleen kon zijn en ook mentaal ging het hard achteruit. Waar ze eerst nog goed zichzelf kon redden was het nu een glazige blik en een hele passieve houding.

Het is natuurlijk heel cru dat ze net voor de inentingen toch nog moest overlijden aan een virus waar ze zo bang voor was, maar het heeft haar in die zin wel de lijdensweg bespaard die Alzheimer met zich meebrengt. Het is ontzettend gek dat ze er niet meer is, maar na het verliezen van Lovis voelt dit wel als een heel natuurlijk verlies. Eentje die erbij hoort, waar we niet aan ontkomen.

Trouwens, op de foto’s hierboven kun je mijn oma vinden als het meisje dat op de tafel zit op de eerste twee foto’s, op de derde is ze het kleintje en op de vierde is het duidelijk. Tof om die foto’s te zien, en hoe schattig was zij als peutertje!

Mijn moeder heeft sinds kort een vakantiehuisje in Nederland gekocht, en dat maakt dat ze nu ook lang kan blijven. Dat is wel heel prettig. Bij het park zit een mooie zwemvijver, en daarachter een bos. Dat wordt genieten deze zomer! Luuk en ik doen ons best elke dag voldoende te bewegen en nu maakten we daar eens een mooie wandeling. Water straalt zoveel rust uit, vind je ook niet?

Het is lastig om voldoende te bewegen als je de hele dag thuis zit/werkt, dus je moet je er wel echt toe zetten. Ik ben natuurlijk ook nog aan het herstellen van een bevalling dus in het begin waren het kleine rondjes, nu kan ik echt best wel weer een flink eind wandelen. Ook ben ik weer begonnen met voorzichtig oefeningen doen, gewoon alleen met lichaamsgewicht. Bizar hoe zwaar dat dan weer kan zijn na een periode van helemaal niks.

Van lieve vriendin Anouk kreeg ik een verlaat verjaardagscadeau, deze mooie prent van Roeqiya Fris. Haar werk vind ik prachtig, ik zou elk werk van haar wel aan de muur kunnen hangen. Het schreeuwt ook mijn naam op de een of andere manier haha, het is zó Emmy!

In de slaapkamer heb ik twee prenten van haar hangen, en daar past deze perfect bij. Ik wil er graag een leuke vintage lijst omheen, maar dan moet ik even wachten tot de kringlopen weer open zijn.

In het weekend mag er weer een glaasje gedronken worden nu ik niet meer zwanger ben. Tijdens een koude avondwandeling besloten we Baileys in een koffiebeker te doen en deze mee te nemen. We kregen helemaal het gevoel dat we iets stiekems deden haha. Heerlijk dat Luuk ook altijd mee gaat in die achterlijke plannen van mij.

Ik maakte deze quiche met brie, cashewnoten en broccoli. Zo lekker! Ik zal er binnenkort een recept van maken. Hij ziet er ook heel erg profi uit vind ik zelf. Ik ga nog wel even nadenken welke groente ik er nog meer bij kan stoppen, want daar is nog wel ruimte voor. En alles is lekker zolang er maar kaas overheen zit haha!

Ik begon ook in het Structuurjunkie dagboek! Wat ik vooral leuk vind zijn de pixeldagboeken, omdat je daarmee zoveel inzicht krijgt in patronen. Ook vind ik het fijn om mijn dankbaarheid ergens te kunnen bundelen, en daar had ik nog niks voor. De lilakleur maakt hem zo tof met die zilveren lijntjes!

We gingen regelmatig even naar het appartement van mijn oma om wat op te halen. Een lamp en wat sieraden zijn inmiddels al over verhuisd, maar uiteraard moeten we voor de grote meubels nog wat regelen (ik schrijf dit een week na overlijden). Niemand heeft ruimte voor de kasten, maar ze zijn zo prachtig! Ik denk dat ik ze dan echt wil opslaan tot dat ik een groter huis heb waar wel de ruimte is.

Ik zie wel echt op tegen het uitruimen van dat appartement hoor, man wat een werk! Je kunt ook niet teveel hulp vragen van anderen want dan ben je weer met teveel bij elkaar en bovendien te dicht op elkaar.

Cynthia lees je mee? Deze wijn is GODDELIJK. Ik moet zeggen dat elke wijn wel redelijk goed smaakt als je zoveel maanden geen slokje hebt gehad, maar inmiddels heb ik het redelijk in lopen halen en deze wijn afgelopen weekend was echt verrukkelijk. Ik kocht hem bij Hanos en hij was helemaal niet duur, ik geloof rond de zes euro, dus ik ga nog even terug om een doosje te halen haha.

Daar heb je hem wel, de vino. We dronken hem bij vrienden waar we samen de vrienden van Amstel keken. Volgens mij hebben heel erg veel mensen gekeken, en ik vond het echt een super tof initiatief. Ook de manier waarop je het kaartje moest reserveren, daar kreeg je echt het gevoel van alsof je een kaartje voor een event kocht. Het geeft ook een heerlijke achtergrond om zo een avondje met vrienden door te brengen.

Leukje jurk hè! Ik voel me echt zo’n Farrah Fawcet achtige vrouw hierin. Zo lekker seventies! Het is dus eigenlijk een zwangerschapsjurk, maar ik vind dat het prima kan zonder dikke buik. Hij is trouwens van Shein.

Terwijl ik de jurk aan had at ik heerlijk broodje van Jackies in Hengelo, zo chill dat zij ook de broodjes bezorgen. Het is een broodje met zalm, iets wat ik ook erg had gemist tijdens de zwangerschap en nu echt drie keer in de week weer eet. Ook zo’n inhaalslag. Ik had natuurlijk liever niet gedronken en geen zalm gegeten, want dan was ik nog zwanger. Helaas kan ik daar nu niks aan veranderen dus ik geniet maar van de zaken zoals deze.

Sneeuw! Op diezelfde avond van die lekkere wijn en van De Vrienden van Amstel, lag er ook sneeuw. We waren expres lopend gegaan om wat extra beweging in de benen te krijgen en op de terugweg was dat extra leuk.

Ik sluit af met deze gezellige foto van mijn moeder en stiefvader, die werden geïnterviewd voor Tubantia, een lokale krant. Het werd een leuk artikel waarin ze vertelden dat hun camping te koop staat, dus mocht jij willen emigreren? Het kan haha. Stuur me hier ook gerust een DM over als je meer wilt weten, alles mag je vragen :). Dat geldt altijd voor alles overigens, dat kan via @emmystudiomint.

Dat was het dan voor deze eerste twee weken. Je maakt toch niet denderend veel mee, dus een brie quiche is een hoogtepunt. Ik zal mijn best doen er weer zoveel mogelijk voor je te verzamelen voor over twee weken :)!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)