Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van februari

It got me. Ik kreeg Corona! Gelukkig inmiddels aan de beterende hand en een leuke vakantie in het vooruitzicht. Ik neem je weer mee!

Leestijd

In het vorige overzicht zei ik het al, nu wil ik écht wat lijsten gaan ophangen. Ik ben er zo blij mee! Ik ben ook blij met de keuze om het zo in de hoek te doen, op twee wanden in plaats van op één. Dat geeft de ruimte net wat meer diepte en speelsheid. De combinatie van de verschillende posters vind ik ook erg leuk zo, alhoewel ik op de rechter muur nog wel er eentje bij wil omdat ik het nu iets te ‘drie om drie’ vind. Daar mag nog wel een medium grote bij die wat lager komt te hangen. Leuk om daar langzaam naar te gaan kijken en een projectje van te maken.

Voor nu is het een combinatie van Roeqia Fris illustraties en posters van Sostrene Grene. Ik heb een combinatie gemaakt van gouden en houten lijstjes, en dat zou ik dan ook wel aanhouden als er meer bij komt. Mocht je specifiek meer hierover willen weten dan kun je me altijd dm’en via @emmystudiomint op Insta.

Ook de plankjes die we in het andere hoekje hebben hangen ben ik blij mee. De deco die er op staat vind ik ook wel heel fijn. Rustig maar toch leuk en geinig.

Een foto van de teststraat in de stromende regen. Luuk kreeg namelijk Corona en we moesten in quarantaine. Ik vond het echt heel irritant want we wisten niet dat hij überhaupt risico had gelopen. Je hoort ook wel eens dat je al weet dat je in aanraking bent gekomen met iemand, maar wij hadden geen idee en daardoor kon Luuk van te voren ook nergens rekening mee houden. Gelukkig lijkt het erop dat hij niemand heeft aangestoken behalve mij. Het kwam dus als een verrassing, maar we waren ook blij dat het juist toen kwam want het bracht onze vakantie naar Kopenhagen gelukkig dan niet in gevaar.

Ik ben vanaf dat moment elke dag gaan testen, want ik wilde ook de dag weten waarop het dan zou zijn begonnen als ik het wel kreeg. Niet prettig, maar ook overdreven om daar niet om te gaan testen. Die paar seconden, daar zet ik me wel over heen. Ik besloot overigens al wel snel om niet in quarantaine te gaan in mijn eigen huis. Of Luuk. Dan maar allebei ziek!

mijn uitzicht vanaf mijn bedje wat ik op de bank had gemaakt haha.

Een dag voordat Luuk uit quarantaine mocht, kreeg ik het alsnog. Ik had eigenlijk het gevoel dat ik er aan ontkomen was, maar helaas niet. Ik wist het al voor ik de testuitslag van die dag binnen had, want ik werd ineens helemaal koud en rillerig en alles begon zeer te doen. Daar gingen we dan.

Toen had ik het eigenlijk nog onderschat, om eerlijk te zijn. Uiteindelijk heb ik echt wel drie dagen op en af koorts gehad en kon ik ook echt niet goed van de bank afkomen. Op een gegeven moment was ik mijn geur en smaak ook kwijt en daar kreeg ik echt een beetje paniek van. Ik las dat heel veel mensen dit zo weer terug kregen maar er waren er ook genoeg die echt blijvend problemen hiermee ondervonden. Ik vond dat echt ZO saai! Echt verschrikkelijk om dat voor lange tijd te missen, maar gelukkig kwam het met een dag of 5 bij mij weer terug. First world problems heb ik of niet dan haha.

Na een week was ik ook precies van de symptomen af zoals de verkoudheid en mocht ik weer naar buiten. Nu ben ik weer een paar dagen ‘vrij’ maar mijn energie is zeker nog niet waar het was. Maar dat komt wel weer!
Ergens ben ik ook blij dat ik het nu heb gehad ofzo? Niet dat ik het nu niet meer kan krijgen, maar ik zal toch wel voor eventjes gespaard worden nu en ik merkte dat ik daar ook wel iets relaxter door was in de supermarkt bijvoorbeeld.

Het was ook af en toe heerlijk weer, ik kreeg er echt een voorjaarsgevoel van. Ik zette lekker een stoel in het zonnetje in onze wilde tuin en ik nam het even in mij op.

We hebben ook zoveel vogeltjes en eekhoorntjes in de tuin, ik kijk er echt enorm naar uit om alles mooi netjes te maken en in het voorjaar en de zomer er lekker van te gaan genieten. We kennen het huis natuurlijk alleen nog maar in de herfst en winter en ik ben gewoon erg benieuwd hoe we het in die seizoenen gaan ervaren omdat je dan toch meer buiten leeft. Zin in!

Deze tegeltjes heb ik op het oog voor onze keuken. Van deze winkel ook, ik vond ze op Instagram. Echt prachtige dingen hebben ze! Ze zitten alleen wel in Breda en Utrecht dus ik moet er even een dagje voor plannen haha. Geen straf, met vriendin Jen maken we gewoon een leuk dagje Utrecht en ik kijk er ook gewoon enorm naar uit om eindelijk de keuken helemaal af te kunnen maken.

Naast mijn bureau staat een citroenboompje, en die begint nu weer te bloeien. In ons oude huis kreeg hij eigenlijk iets te weinig licht waardoor hij bijna dood was maar hier leeft hij helemaal weer op. En deze bloemetjes ruiken echt naar de meest goddelijke geur die er is. Citrusbloesem is echt mijn aller aller lievelingsgeur ter wereld. Elke dag zit ik er dus een paar keer met mijn neus helemaal in.

Ik werk nu een tijdje al vanaf een eigen werkplek en ik moet bekennen dat ik het fijner vind dan dat ik van te voren dacht. Ik laat echt meer mijn werk achter en ik kan ook wat meer focussen dan wanneer ik beneden zit. Ik heb wat leuke lijstjes er hangen en wat andere meuk om de boel nog iets gezelliger te maken haha. Ik neem dan lekker een potje thee mee naar boven en ik zit daar gewoon prima uren achter elkaar geconcentreerd te werken met mijn voetjes onder de verwarming. Ook fijn om een opbergplek voor al die kantoor artikelen te hebben en ook fijn om de laptop daar lekker te kunnen laten staan. Al met al bevalt het me dus erg goed! Omdat ik met mijn rug naar de rest van de kamer zit heb ik ook totaal niet het idee dat ik in de kastenkamer zit haha, niet dat dat nou zo erg is overigens, maar ik kijk lekker op het pleintje voor ons huis 🙂

Dat was het weer voor nu, iets minder foto’s doordat ik zo lang thuis heb gezeten maar alsnog genoeg te vertellen blijkbaar haha. We gaan komende twee weken naar Kopenhagen én ik neem mij voor om eens een keer te gaan zwemmen… Kijken of ik dat heb waar weten te maken als je mijn volgende overzicht leest! Thanks voor het lezen 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)