Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – eerste helft van december

Het is december! Maand van de lichtjes, Kerstbomen en teveel voedsel. Ik ben ook jarig op 16 december dus ik maak er altijd gewoon een twee wekelijks vreet- en feestfestijn van haha. De eerste twee weken waren nog redelijk braaf 🙂

Leestijd

Het is begonnen, jawel! Dit huis in de wijk waar de ouders van Luuk wonen maakt er elk jaar een onwijs spektakel van. Luuk moppert altijd een beetje wat omdat hij het zo zonde van de stroom vindt en hoewel ik het er roerend mee eens ben kijk ik ook naar dit huis en zucht ik. Wauw. Echt heel tof haha. Om de hoek gaat het nog gewoon door hè, de tuin en zijkant van het huis zijn ook helemaal verlicht.

Mijn boom is niet de meest spectaculaire. Ten eerste waren onze ‘normale, gele’ lampjes kapot en waren degene met een normaal prijskaartje al uitverkocht. Ik moest dus deze kermissituatie accepteren. Ons huis is wel redelijk leeg en rustig nu dus het valt in real life nog mee. Ik heb geen heel thema, geen kleurcode maar gewoon allerlei random shit dat ik door de jaren heen verzamel en geinig vind haha. Op 6 december wordt hij opgezet en op 1 januari knal ik hem ook zo weer de zolder op. Toedels!

De boom is ook wat klein in dit huis en één tak is lam haha. Als ik slim ben ga ik dus in januari een grotere, goede Kerstboom scoren in de sale maar drie keer raden wie er dan te gierig is om geld uit te geven aan een Kerstboom. Drie keer raden wie daar volgend jaar december daar van ook weer van baalt. Ja, ik.

Het spijt me dat je geen compleet exemplaar op de foto hebt maar ik was zo gretig om mijn eerste oliebollenhap van het jaar te nemen. Heer-lijk. Goed warm ook nog. Lekker glutenvrij ook, NOT.
De laatste jaren heb ik eigenlijk elke keer zelf oliebollen gemaakt. Niet op een ingewikkelde ambachtelijke manier maar gewoon ordinair vanuit een pakje waar je alleen water bij hoeft te doen haha. Mijn geheim is om er een flinke scheut extra zout aan toe te voegen, en stukjes oreo door het deeg te roeren. Goddelijke combinatie, al zeg ik het zelf (alsof ik fried Oreo’s heb bedacht haha, ik lach mezelf ook even uit).

Anyhow, het is altijd een hit. Maar of ik dit jaar ook zin heb om de hele dag met mijn hoofd boven een pot vet te staan dat is nog maar net de vraag. Ik zou er wel lekker op staan hier in de buurt, om dan ook op straat te gaan staan bakken en uit te delen enzo. Maar de vraag is ook; ben ik wel zo sociaal op die dag hahaha. Het is nog nader te bepalen :P.

Het is ook de tijd van adventkalenders. Ik ben er gek op, gewoon om elke dag een mini cadeautje te krijgen. Ik wilde dit jaar eigenlijk graag de Rituals kalender maar ik viste toch echt naast het net toen ik dat pas besloot op 1 december. Ik kwam er toen ook achter dat dit gewoon op Marktplaats voor 40% meer wordt verkocht, bizar!

Ik zette dit op Instagram, kreeg een dm van iemand die me tipte dat drogisten/parfumeries in kleinere dorpen soms nog over hadden en vertelde dit aan mijn moeder. Zij woont nu immers in een klein dorp en wat denk je, ze scoort er nog eentje ook nog, hilarisch!

Ik kreeg van het merk zelf deze mooie kalender van Babor, deze is gevuld met een ampul die 24 uur lang doorwerkt zodat je de hele december maand elke dag je huid een andere oppepper geeft. Super leuk idee! Ik heb het niet elke dag opgesmeerd want mijn huid is momenteel iets onrustiger (zal die oliebol wel zijn ;P) maar de paar die ik gebruikte waren echt heel fijn.

Ik heb de ‘kleinere’ variant van de kalender. Ik vond €59,95 alsnog best wat en ik moet eerlijk bekennen dat ik het volgend jaar niet nog eens ga doen. Het is wel heel leuk, het meeste heb ik ook echt al wel gebruikt. Maar toch, volgend jaar weer een ander. Ik vond de adventkalender van De Bijenkorf er in het bijzonder geweldig goed uitzien!

 

Deze gebruikte ik gelijk voor een voetenbadje, heerlijk!

Ik heb zo’n elektrische, waar ik ook altijd een klein beetje bang ben voor elektrocutie haha. Ik knalde natuurlijk veel te veel van de bath oil er in en toen ik de bubbelfunctie aanzette kreeg ik even een flash back naar een schuim party in Lloret de mar toen ik 17 was.

Adele en Nikkie tutorials. Kunnen die gewoon een realityserie met elkaar gaan opnemen? Zo leuk!

Vriendin Diana kwam langs met het hele gezin en Anna van twee jaar kwam lekker op schoot zitten. Ik had warme chocolademelk met marshmallows en kleine pepernoot cheesecakejes van Mrs. Brown. Zo gezellig om zo’n groot gezin (vier kids) over de vloer te hebben. Dat hebben wij niet zo vaak.

Het nadeel was wel dat die marshmallows me zo goed smaakten dat ik ze daarna ook gewoon over de cappuccino’s gooide. Zo lekker haha. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik ze niet meer haal als de zak op is…

Deze meiden kwamen gezellig langs voor een ouderwets SinterKerstavondje. We hadden al maanden van te voren lootjes getrokken. We doen altijd cadeaus voor €15,00 (verrassend moeilijk), een kringloopcadeautje en een gedicht.
Ik had ook apart daarvan voor allemaal een klein tasje met mini cadeautjes gemaakt. Zo leuk om mensen zo blij te maken met dingen die je echt niet veel geld hoeven te kosten. Het enthousiasme om iets uit te pakken wat je niet verwacht alleen al is al leuk.

Echte Gooische moeders is weer op Videoland te zien elke donderdag en ik vind het een onwijs leuk programma. Paulien die je hier links op de foto ziet heeft onlangs met 22 weken een kindje verloren. Dat verhaal komt voor mij wel heel close to home. Ik ben een beetje nerveus om het te gaan zien in de serie. Ik denk dat het veel bij me los gaat maken om iemand anders er doorheen te zien gaan waar jezelf ook doorheen bent gegaan, maar ik ga het wel kijken.

Ik vind het zo erg dat er andere vrouwen zijn die daar ook mee worstelen. ‘Zij heeft gelukkig wel al twee mooie kindjes’ zeiden veel mensen, maar dat maakt de pijn echt niet minder. Misschien weet je juist des te beter wat je verliest daardoor. Ik leef in ieder geval onwijs met haar mee, vooral omdat ik weet hoe het voelt.

Ik wens haar het aller allerbeste. Ook al leest zij dit natuurlijk never nooit niet, als jij dit ook mee hebt gemaakt wens ik dat dus ook voor jou <3!

Ik kreeg van Cynthia deze onwijs leuke vaas van Zuiver cadeau en ik bestelde er gelijk een Atelier bos van Bloomon voor. Eindelijk weer bloemen op tafel, ik had ze lang niet gehad door de verbouwing!
Zo leuk dat ze ook altijd de seizoenen goed volgen, dit is echt een december bos vind ik.

Met code ‘emmybovenh’ krijg jij een passende vaas bij je eerste Bloomon bos 🙂 

Ook een december-ding, ik ben bijna jarig! Jeej! Op 16 december wordt ik 33 jaar.

Mijn moeder moest nog weer een paar weken terug naar Frankrijk om de verkoop van hun camping te regelen en stuurde vanuit daar een kaart die veel te vroeg kwam haha. Echt wel heel erg leuk om te krijgen 🙂

Ik kreeg daarvoor al een ‘klein’ cadeautje van haar, voor ze weg ging. Een geweldige glitter eyeliner van Colistar. Zo mooi! Deze kun je hier vinden als je het interessant vindt.

Met mijn nagels experimenteerde ik nog even door. Ik wilde wel birthday nails hebben natuurlijk! De laatste tijd experimenteer ik veel met ‘plaknagels’ en ik bestelde ook wat van Shein. De linker/bovenste foto met de lila french tip is dat. Helaas braken die op de eerste dag al doormidden. Toch maar terug naar de blanke nagels van Amazon die ik zelf lakte in een soort birthdaycake sprinkle design haha.

Het weekend ervoor bestelde ik al sushi, op mijn verjaardag zelf natuurlijk OOK haha. Op zaterdag zo’n lunch met leftover sushi, dat is toch geweldig!

Ook maakte ik een soort traktatie, zoals je vroeger op school ook deed haha. Ik heb zelf een soort chocoladereep gemaakt en verpakt, en de mensen die ik zie deze weken kan ik er dan eentje geven. Leuk ziet het eruit toch?!

Ik maak er nog een artikel van want het is echt simpel om te doen en ook leuk om met kindjes te doen denk ik. Of als traktatie, hoewel dat tegenwoordig allemaal gezond enzo moet zijn volgens mij haha. Doe je een pure variant met chiazaad ofzo haha 😛

Smoothie in een Kerstmok, love it.

Ik typ dit op 15 december, precies de helft van de maand zoals de titel van dit artikel ook doet vermoeden. Morgen vier ik mijn verjaardag op een hele low key manier. Ontbijt met taart, lunch in de stad en ’s avonds sushi van Tao afhalen. Uiteten kan helaas niet natuurlijk. Zondag gaan we nog naar Amsterdam om een dagje weg te zijn, zin in!
Daarna is het echt aftellen tot Kerst.
Wij zien wel wat familie en gaan voor de tijd allemaal testen, maar hebben ook veel rustmomenten deze feestdagen. Ik hoef zelf geen enkele dag te koken (geloof ik) en hebben Kerstavond met vrienden afgesproken voor een kaasfondue. Zo leuk!

Enjoy babes, volgend overzicht komt in het nieuwe jaar online! Gek idee he?
Fijne feestdagen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)