Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – eerste helft van augustus

Wat een intense eerste twee weken van augustus. De sleutel van ons huis én een onverwachte operatie… ik vertel je alles!

Leestijd

Ik begin met deze foto’s nog net voordat we de sleutel van ons huis kregen. We hebben een heerlijke no bake cheesecake gegeten bij vriendin Jen, wat gewoon smaakte naar een gigantische Kinderbueno. Zó lekker. Ik zal er een receptje van maken!

Ik bereide me ook voor op onze eerste klusweek in ons nieuwe huis! We zouden bijna de sleutel krijgen dus ik kocht ontzettend veel bij Action. Van snacks tot schoonmaakmiddel tot lakrollertjes. De canvasdoekjes die je ziet zijn kindercadeautjes, wees gerust die komen niet aan de muur haha.

We gingen net voor we de sleutel kregen nog even een paar dagen naar Hamburg! Even wat qualitytime pakken voor dat de chaos zou beginnen. Ik heb hier een apart artikel over geschreven boordevol foto’s, dus daarom nu niet teveel. Het was in ieder geval heerlijk, echt een citytrip zoals wij hem leuk vinden.

Op zaterdag hadden we een break, want we hadden de vrijgezellenfeesten van vrienden Neelke en Chris! Zij gaan eind augustus in Italië trouwen en wij plannen daar een hele vakantie omheen. Voor Neelke gingen we door Amersfoort (hier heeft zij gewoond) met een boot, daarna hadden we een wijnproeverij en daarna een etentje. Onwijs gezellig, en leuk om iedereen al te leren kennen voordat we in Italië drie dagen met z’n allen doorbrengen.

Het thema van de bruiloft is pastel, komt dat nou even goed uit voor mij! Dit jurkje wordt hem niet maar ik vond hem wel een goede kanshebber. Het is daar natuurlijk 30 graden dus de grootste uitdaging vind ik vooral iets dragen wat lekker luchtig is, waar ik me een hele dag comfortabel in voel én waar ik me mooi in voel. Ik heb hem inmiddels gevonden, die zien jullie nog wel voorbij komen op Instagram! Wel charmant zo met die sokken hè haha!

Ik liep door Hema en zag deze items met croissants. Dit moest ik natuurlijk gelijk aan Cynthia doorsturen, die vervolgens de hele collectie heeft gekocht geloof ik haha.

Ik deed een leuke Instagram samenwerking met het merk Junglueck, vrij onbekend, maar ik was echt blown away van hun arganolie. Elke keer als ik het op mijn gezicht smeer als een nachtverzorging word ik wakker met de meest rustige huid. Daarom verdienen ze hier ook zeker nog wel even een mention, losstaand van mijn samenwerking met hun.

Dit wordt heel interessant; ik heb een plastuit besteld haha. We moeten straks zoveel en zo lang rijden voor onze vakantie, dat ik al opzag tegen alle smerige wc’s. De bosjes zijn eigenlijk altijd een schoner alternatief. Dit leek me dan ook wel handig voor onderweg zodat ik een jurk aan de voorkant alleen maar op hoef te tillen eigenlijk. Met een broek werkt het niet lekker, die moet dan alsnog best wel naar beneden en dan kan ik net zo goed gaan hurken.

Ik weet niet of ik hem daadwerkelijk vaak ga gebruiken maar ik vind het een fijn idee om bij me te hebben.

Ps; die druppels zijn waterdruppels, geen plasdruppels, omdat ik hem af heb gespoeld haha.

Als je me op Instagram volgt (@emmystudiomint) heb je het al mee gekregen maar zo niet; dit is niet mijn beddegoed maar het beddengoed van het ziekenhuis. Jawel, ik kreeg op zondag aan het einde van onze klusweek hele heftige buikpijn en nadat we hadden gebeld moesten we naar de eerste hulp. Eerst in Hengelo, toen naar Enschede. Hier ben ik de volgende dag geopereerd aan een blindedarmontsteking! Zo snel en zo heftig. Die pijn van de ontsteking was heel intens, maar het herstel vind ik ook niet niks. Het is wel echt mild als je het vergelijkt met een andere operatie maar toch; ik heb drie gaten in mijn buik en ik wil nog naar Italië aan het einde van de maand. MY god.

De dokter gaf aan dat hij de vakantie zelf niet af zou zeggen, en dat ik na twee weken al heel erg de oude zou zijn. Nu ik dit typ is het een week geleden en ik moet zeggen dat ik al enorm ben hersteld, maar ik ben er ook echt nog niet. Ik heb nu nog 10 dagen voor we vertrekken en ik hoop dat ik net zoveel progressie zal maken als in deze eerste week en dan moet het lukken.

De grootste belemmering vind ik niet eens de pijn, maar dat je zo weinig mag. Ik mag de eerste weken maximaal 1 kilo tillen en dat is natuurlijk echt niks. Ik wil mijn herstel echter niet in de weg staan dus ik houd me er wel keurig aan en ik doe alleen wat laptop werk en ook alleen wat qua energie goed voelt.

Mams stuurde mooie bloemen vanuit Frankrijk en ik kreeg lieve kaartjes. Vooral Luuk is geweldig, want hij moet nu alles in zijn eentje doen. Klussen (we hebben wel hulp van vrienden hoor), boodschappen, huishouden, en ook zijn eigen werk. Het is even niet anders helaas. Als we niet uitkomen moeten we maar wat later verhuizen. Zo zie je maar weer dat het niet allemaal te plannen valt.

Koken lukt wel weer, dus dat neem ik op me. De chef beslist en ik besloot poffertjes. Heerlijk, en de laatste keer met deze (oude) pan want in het nieuwe huis gaan we op inductie koken. Ik heb nu een eerste bestelling gedaan bij Crisp, en zo kan ik in ieder geval ook het boodschappen doen vanuit huis nog op me nemen. EN ik kan eindelijk die croissants eens uitproberen waar Cynthia het nu al zo lang over heeft haha.

Ik hoop dat ik nog stappen maak deze week en dat je ziet dat ik de tocht naar Italië aan heb gedurfd! Ik laat het je allemaal weten de volgende keer. Ciao <3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)