Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de tweede helft van oktober

Nu is het echt wel officieel. De feestdagen staan wel zo ongeveer voor de deur. Qua sfeer is er nog weinig van te merken, het leven in semi lock down gaat gewoon door. Ik laat je zien hoe dat er ongeveer eruit zag bij mij :).

Leestijd

Ik weet van mensen om mij heen dat beddengoed opvouwen overal heel verschillend gaat. De één het in de kast propt vouwt de ander het netjes op. Ik vouw het altijd netjes op, ook het hoeslaken haha. Ik vind dan zo’n netjes stapeltje heel bevredigend. Misschien is het de lock-down dat ik hier zo enthousiast van word…

Jennifer hielp mij even wat foto’s maken van deze sportoutfit die ik van Stronger mocht uitzoeken. Zij vonden het leuk als ik een post zou doen in hun sportkleding met een zwanger buikje, en daar zeg ik geen nee tegen! Ik heb een hele fijne trui uitgezocht waar ik goed mee buiten kan sporten, en wij hebben ook een eigen mini sportschooltje natuurlijk waar het ook vrij koud is. Perfect, en super leuk op deze broek. Die nam ik wel in een maatje groter in verband met mijn groeiende buikje. Aansluitend moesten we natuurlijk wel even wat gekke foto’s maken met de timer aan. Dit bos is trouwens echt op loopafstand van ons huis, ik vergeet soms hoe bijzonder dat is!

Ik nam deze foto in een week dat ik alleen maar hoofdpijn had. Uiteindelijk bleek mijn suiker en bloeddruk beide aan de lage kant, dus op advies van de verloskundige ben ik nu wat vaker aan het eten (om de drie uur) en meet ik met kannen dat ik zeker 2,5 liter water per dag drink. Nu ik dit typ is het de dag na ik dit advies heb gekregen dus ik kan nog niet zeggen dat het werkt haha. Ik kan je wel vertellen dat 10 dagen lang knallende koppijn hebben echt ruk is dus ik ga er alles aan doen. Ik probeerde te sporten maar uiteindelijk ben ik maar online een yoga les gaan doen, en stortte ik daarna op de vloer haha, ellende. Ik begin trouwens begin november met mijn eerste zwangerschapsyoga in een fysieke les, ben heel benieuwd!

Gezond eten doe ik graag, maar als ik mezelf het even wat makkelijker kan maken dan doe ik dat natuurlijk ook heel graag. Sperziebonen zelf snijden is er dus niet meer bij hier in huis.

Onze espressomachine voor thuis is zo’n ontzettend goede aanschaf geweest. Ik maak het ook niet elke dag, en daardoor kan ik echt af en toe zo’n verwenmomentje maken. Mijn lievelings du moment is een dubbele decaf cappuccino met Oatly cacao, een havermelk met chocosmaak. Zo lekker! Kokosmelk, die ik op de foto dronk, is daarentegen wel de ultime favorite.

Ik blijf wel een Nederlander he, pakken wat je pakken kan. Ik haalde de gratis blije doos op bij Prenatal en nadat ik een half uur heb gegrinnikt als een puber om de titel ‘blije doos’, heb ik de spulletjes een plekje gegeven. Ik heb serieus al een ladekast vol met gekregen spulletjes van vrienden, familie en gratis items en zelf hebben we nog niks gekocht.

Jennifer gaat trouwen!! En ik ben samen met Fleur, rechts van mij op de foto, haar ceremoniemeester. Super leuk! We gingen bij Sam’s bruidsboetiek in Enschede jurken passen en ik maakte leuke bordjes om als jury panel te gebruiken. Ze heeft haar jurk gevonden, echt onwijs mooi en stiekem ook wel een beetje mijn droomjurk. Jen en ik hebben heel erg dezelfde smaak, dus dit stond ons wel te wachten haha. Het staat haar prachtig en ik kan niet wachten om haar er in te zien shinen! Ik doe ook haar make-up, en tegelijkertijd heb ik ook een baby dan van een maandje of twee oud, dus ik ben ook benieuwd hoe dat allemaal gaat verlopen die dag. Ik kan het echt nog niet plannen (ook in verband met k*t corona) dus ik laat het maar los.

Ik maakte kaarsjes voor een soort van gender reveal. Een party met een taart is nu niet echt aan de orde in deze tijden. Het maakt ons niet uit, en ergens hebben we ook tegen-argumenten voor een dergelijke bekendmaking maar als je het weet is het ook weer een stukje dichterbij je kindje komen ofzo. Toch iets waardoor je er ineens behoefte aan hebt om dit met bombarie aan te kondigen. We brachten iedereen een kaarsje aan de deur die ik zelf maakte waar langzaam de kleur duidelijk in werd. Omdat het branden wat lang duurde maakte ik ook wat cupcakes die gevuld waren met BLAUWE babymuisjes. Op Instagram maakte ik inmiddels al bekend dat we een jongetje verwachtten, maar nu weten jullie het ook :).

Van Coolgift mocht ik cadeautjes uitzoeken, waar ik een leuk artikel van maakte voor de feestdagen. Ik geef alle cadeautjes weg, maar de popcorn machine hield ik zelf. Dit wilde ik al zo lang hebben haha! Ik heb geen magnetron, en ik mis echt die lekkere popcorn. Je kan het ook maken in een pan natuurlijk, maar dit is veel spectaculairder. Het ging ook heel snel, en zo kun je zelf bepalen hoeveel suiker of zout je erop doet. Het kan dus best verantwoord zijn, maar uiteraard ging er bij ons alweer boter en suiker en zout doorheen!

Nu ik zwanger ben geef ik toe aan moeheid en slaap ik dus ook wel eens wat ‘langer’. Volgens mij was het 08.30 toen ik deze dag wakker werd, en het was al lekker licht en de zon scheen ook nog eens. We wonen in een hele groene wijk dus een heerlijk uitzicht op allerlei verkleurende bomen. Het lijkt me echt moeilijk dit huis te verlaten, maar toch zijn we nog steeds wel op zoek naar een ander huis met iets meer ruimte.

Ja daar is ze weer hoor, de kleurexplosie. Ook dit najaar probeer ik mijn kleurrijke gardarobe hoog te houden maar nu ik gedwongen ben wat creatiever met outfits om te gaan door mijn groeiende buikje lukt dat niet altijd. Des te hard geniet ik dan even van zo’n hyper sokje.

Oh wat zijn we er klaar mee. Corona, horeca sluitingen, quarantaine en afspraken die niet plaats kunnen vinden. We moeten toch nog even doorzetten. Bij de meeste Coffee-Star filialen kun je wel je bakkie afhalen, en als ik in het centrum van Hengelo ben ga ik dat uiteraard even doen. En voor het geval je twijfelde, het moeten bloemetjes voorstellen op mijn nagels maar als je denkt dat het gebakken eitjes zijn neem ik het je niet kwalijk :).

Een avondje vol met snoep, toastjes met brie en een semi spannende film. Heerlijk om zo even met mijn zus te hangen. Joep is haar hond en die grote gek kijkt gewoon televisie mee, en hij eet ook met ons mee haha.

Glitter is echt niet alleen voor de feestdagen dames en heren, glitter kan ook op dinsdag! Deze broek van Costes rekt lekker mee dus kan ik hopelijk nog lang dragen.

Ik spiekte even snel bij Zara Kids voor wat baby kleding maar ik vond het toch nog een beetje overweldigend op de een of andere manier. Ik loop daar, zie van alles, en weet dan vervolgens niet wat ik moet kopen. Dat is niet echt iets voor mij ook, normaal weet ik niet hoe snel ik het geld uit moet geven. Ik heb inmiddels wel wat besteld bij H&M, maar het voelt nog zo ver weg, en ik wil eigenlijk eerst het kamertje mooi maken zodat ik kleding ook gelijk een plekje kan geven.

We keken even bij Ikea om inspiratie op te doen, en dat lukte goed! We denken aan veel hout, zachte tinten en vooral een praktische invulling omdat het een heel klein kamertje wordt. Er blijft in ieder geval geen enkel vlak wit, ook het plafond niet. We hebben afgesproken dat we in december beginnen met het kamertje als we nog geen ander huis hebben gevonden, want dan is de kans dat we hier nog wonen in april heel groot. Ook hebben we dan beide vakantie en dus extra tijd om even te schilderen en meubels in elkaar te zetten. Door even door Ikea en Prenatal te lopen raakte ik wel geïnspireerd om een lijst te maken die ik heb laten checken door de moeders om me heen, want de meeste uitzetlijsten voor baby’s staan ook vol met dingen die je wellicht niet nodig hebt, of zijn dingen die er niet op staan maar wel verrekte handig zijn. Ik krijg er nu echt wel zin in om die kamer aan te pakken. Ik begin deze maand in ieder geval met het uitpakken, uitzoeken en verplaatsen van wat er nu in staat, en ik zal zeker foto’s maken van het hele proces.

Het wordt elke keer heel erg gewaardeerd dat ik er over begin, dus ik haal het voor de laatste keer nu toch nog even aan want het inleveren is nu gestopt (je doneert tot 16 weken). Deze tonnetjes vul ik met mijn urine, en deze doneer ik aan Moeders voor Moeders. Zij zorgen dat er medicijnen van gemaakt worden voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Heel erg welkom dus, en als jij ook zwanger bent en nog geen 16 weken, doe dan vooral mee!

Ik weet dat ik er niet over ‘mag’ zeiken want een monteur komt ons helpen en we hadden de reparaties echt nodig, maar die gore schoenen die ze altijd aan lijken te hebben geven me toch echt wel nachtmerries tot en met. Kijk nou wat een bende, de Dettol is er goed overheen gegaan.

En met deze extreem positieve noot (haha oeps) sluit ik de maand af, ik hoop dat we in november toch een beetje feestdagkriebels gaan krijgen. En ik hoop met alles wat in me zit, dat we de feestdagen gewoon met familie kunnen/mogen doorbrengen. Ik hoop dat de zon nog af en toe door blijft schijnen en vooral dat jullie allemaal gezond mogen blijven :)<3.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)