Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de tweede helft van november

Als je dit leest is het december. WHUT?! Eerst blik ik nog eens terug op de laatste helft van november, waar helaas (en ook gelukkig natuurlijk) niet zo heel veel spannends gebeurde.

Leestijd

Ik kreeg deze screenshot doorgestuurd van een vriendin, het staat op het Instagram account wat je boven de foto ziet en het is een account van een tattooshop in Enschede. Het gekke is dat ik er echt ontzettend veel op lijk. Zo veel, dat mensen om mij heen zich afvragen wie er met mijn gezicht rond loopt in Enschede haha! Ik heb geen berichtje terug gekregen van de shop dus mocht jij toevallig iets weten over deze tattoo dan hoor ik het graag. Het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn, een soort fictieve dubbelganger. En laat ik eerlijk zijn, deze mevrouw is net wat kekker en frisser haha.

Je moet me vergeven dat mijn overzichten veel over de zwangerschap gaan. Ik kan me voorstellen dat er andere dingen interessanter zijn, maar op dit moment gebeurt er zo verrekte weinig in mijn leven dat ik ook veel tijd heb om me erop te focussen en het is voor mij natuurlijk een gigantisch onderwerp in mijn leven. Op het moment dat het leven weer wat normaler wordt, mijn werk weer normaler wordt, heb ik er denk ik ook iets minder focus op. Maar, ik vind het wel lekker om zo lang het kan, zo lang ik ook niet anders hoef, in mijn babybubbel te verkeren.

Deze knuffel maakte mijn zusje voor de baby. Ik had vroeger altijd een knuffel konijn die Ko heette. Zo noemen we deze rakker ook maar.

Ik kocht weer een tof sierraad bij & Other Stories. Echt mijn favoriete adresje voor sieraden die niet veel kosten maar wel heel erg lang mooi blijven. Deze ketting kostte €25,00 bijvoorbeeld. Ik vind de combi van de grovere schakel met de parel echt super mooi.

Ik krijg uit veel hoeken leesvoer, en ik duik overal in. De eerste met die prachtige kaft heb ik nog niet gelezen, maar staat gewoon heel erg goed in mijn interieur haha. De tweede kreeg ik van vriendinnen, daar plak ik alle echo’s in en schrijf ik elke week een verhaaltje. De derde vind vooral Luuk een goed idee voor mij om te lezen haha, oeps. Ik ben denk ik wat obsessief bezig met aan alle kanten informatie opnemen om het maar zo goed mogelijk te kunnen doen.

Ik groei lekker! Deze broek van Prenatal zit als een droom.

Ik had hem een ochtendje aan en toen merkte ik toch dat hij te groot was. Ik kon hem gelukkig terug brengen want zelfs in de kleinere maat kan ik nog flink groeien.

Lieve vrienden gaan trouwen, ik ben ceremoniemeester(es) en voor de daggasten brachten we save the dates langs de deuren! Leuk om zo nauw betrokken te zijn en ik hoop zo ontzettend hard dat het volgend zomer gewoon door kan gaan.

Niet voor mezelf, maar voor mijn bestie die ook zwanger is. Zij heeft al drie meiden en verwacht half februari haar vierde meisje! Ze heeft mij onwijs veel babyspulletjes gegeven die ze niet zelf meer gaat gebruiken omdat het bijvoorbeeld iets is voor jongentjes (zij kreeg dit dan ook weer) of omdat ze dingen dubbel heeft. Om haar te bedanken liet ik deze leuke set maken van een knuffel, rammelaar, wagenspanner en er zit ook een speenkoordje bij. Ik weet de naam van de baby al maar ik kan hem natuurlijk niet delen dus die staat niet op de foto. Hoe geweldig is dit gemaakt?! Een vriendin van mij maakt dit dus gewoon zelf, zo knap!

Toen de bibliotheken weer open mochten konden wij met de filialen van Coffee-Star ook weer een to-go functie vervullen. In Hengelo ging ik snel een lekkere kokoscappuccino halen en even bij praten. Nu hopen dat we snel weer open mogen met zitplekken. Ik weet niet hoe lang de horeca dit nog vol kan houden, en dan heb ik het niet alleen over Coffee-Star maar over de horeca in het algemeen.

Ik ben zo ontzettend slecht in cadeautjes inpakken. Crimineel gewoon. Dit dienblad met vaasjes en andere cadeautjes voor mijn schoonzus en zwager wilde ik helemaal leuk inpakken zoals je het ook wel eens krijgt van een cadeauwinkel maar ik kon er niks anders van maken dan een soort vierkant cellofaanblok. Gelukkig ging er meer aandacht naar de inhoud haha.

Ik heb weer eens een recept helemaal zelf bedacht en uiteraard deel ik deze dan met jullie als het echt smaakt. Het zijn quesedilla’s alleen dan niet op z’n Mexicaans gevuld maar met hummus, kikkererwten, tomaat, feta, nepkip en peterselie. Het recept komt nog online!

We wonen in een straat met heel veel bomen en dus ook veel bladeren. Vanuit de gemeente komen ze het grootste gedeelte blad opruimen met blazers. Mijn auto staat dan altijd nét verkeerd waardoor hij de volle lading krijgt met zanderige bladeren dus ik kon niet anders dan even door de wasstraat. Ik blijf heel tevreden met mijn ‘nieuwe’ auto. Lekker groot ook om straks met de baby alles in te vervoeren. Dat was me niet gelukt met mijn cabrio.

De tweede liftselfie van dit artikel al! Dit is de lift naar het appartement van mijn oma, waar ik een paar keer in de week kom. De jurk die ik aan heb is van Pull & Bear en is echt de droom. Lekker wijd en daardoor onwijs comfortabel. Hij is precies lang genoeg waardoor ik geen panty aan hoef en hij heeft lange mouwen. Tip mij a.u.b. bij het zien van zulke jurken waar ik ook nog lekker dik in kan worden!

Mijn oma kreeg een scootmobiel! Ze heeft heel lang autogereden maar nu ze echt de diagnose ‘dement’ heeft gekregen mag dat niet meer. En terecht, maar lastig is het wel voor haar. Dit is een mooie manier om toch zoveel mogelijk vrijheid te behouden, maar voor een dementerende oudere is zoiets wel even wennen. Gelukkig pakte ze het heel snel op en parkeerde ze hem zo achteruit in voor haar voordeur op de galerij. Helaas stond ze een paar dagen later er al mee stil, buiten haar eigen schuld om. Hij had een probleem met de elektra. Zielig, stond ze daar op de hoek van de straat! Gelukkig kon iemand haar ophalen en kreeg ze snel een leenapparaat.

Als buiten de deur lunchen niet kan moet je er thuis maar een feestje van maken. Een vriendin kwam langs en ik maakte lekker tosti’s met brie. Die overigens niet op de foto staan. Niet fancy, wel super lekker. Ook de chocoladebroodjes waren een lekker toetje haha.

Oh jongens wat liepen Luuk en ik over van informatie. We gingen naar babypark in Enter, een hele grote babywinkel die hier relatief dicht in de buurt is. We lieten ons daar informeren over kinderwagens, autostoeltjes en babyfoons. Na 2 uur kwamen we helemaal overwhelmed die winkel uit. Er achter komen dat er zoveel is wat je nog niet weet is ook een soort van kennis vergaren, maar als controlfreak ga ik daar niet lekker op. Ik zoek het liefst alles helemaal tot in detail uit. Na de info uit de winkel kon ik daar gelukkig wel mee verder en uiteindelijk hebben we ook met black friday een kinderwagen besteld. De Uppababy Vista in Bryce. Ik vond deze heel erg fijn, tikte al onze boxjes aan en met oog op de toekomst kun je er ook goed een duo wagen van maken. Zo’n haast heb ik niet, maar je weet maar nooit en zo kunnen we er in ieder geval jaren mee door.

Op een rustig moment ging ik met bestie Diana naar TK Maxx hier net over de grens. Diana woont in Duitsland, en we kozen een rustige ochtend uit waar bijna niemand in de winkel te vinden was. Ik heb uiteindelijk vrijwel niks gekocht, maar ik vond het wel leuk om die winkel een keer te zien. Je hoort er altijd veel over.

Ik heb vorig jaar al mijn Kerstballen uitgezocht en ik heb niks nodig, maar als ik zulke grappige zie dan wil ik ze gewoon. Dit zijn meer inside jokes tussen mij en Luuk, die tractor en de fiets, dus ik snap dat jij ze minder grappig vind dan wij haha. Ze staan in ieder geval nog te wachten op de schouw want als trouwe Sinterklaas-fan gaat de boom 6 december pas op.

Over Sinterklaas gesproken; ik heb me dan toch een partijtje mooie chocoladeletters besteld bij It’s a Cake by Anouk in Wierden. We vieren het elk jaar met mijn zusje, zwager en vader en ik heb voor hen deze beauty’s dan ook uitgekozen. Ik hoop dat ze dit niet lezen (zo trouw doen ze dat niet haha) dan blijft het nog even een verrassing. Ik vind het gewoon spijtig dat ik ze niet ook voor mezelf heb gekocht. Anouk maakt overigens ook echt de meest geweldige taarten en sweet tables. Op Instagram is ze onder @itsacake_byanouk te vinden.

Ik had weer een hele goede kringloop vondst! Twee geweldig leuke stoeltjes van hout en riet, die goed aan onze ‘nieuwe’ tafel zouden staan. Ze kostten me maar €7,50 per stuk. Ik laat het je zien.

Deze tafel kregen we namelijk van mijn schoonzusje en daar horen zes stoelen aan in plaats van de vier die we hadden. Dit staat perfect zo bij elkaar vind ik. We hadden natuurlijk eerst een ronde zwarte tafel, en hoewel ik dat ronde heel mooi vond uitlijnen zo midden in die eethoek onder die lamp vind ik dit hout toch ook wel heel fris en licht staan. Bovendien vind ik het ook fijn om nu zes zitplekken te hebben, en daarmee ook een wat grotere werkplek.

De tafel is ooit van mijn schoonouders geweest, die hem toen aan mijn schoonzusje gaven. Zij kochten nu weer een andere tafel waarop hun oude tafel weer naar mijn schoonzusje ging en deze oude oude dus over was. Yes please! Super toch zo, en het is eigenlijk precies wat ik zocht.

Mijn ontbijt tegenwoordig. Geroosterd brood met kaas, hagelslag en kamillethee. Helemaal Hollands. Ik schreef deze betreffende ochtend een kaartje en vond het zo’n gezellig tafereel met die nieuwe houten tafel en die glitter kaart.

Dat was hem dan weer, begin december hebben we onze 20 weken echo wat ik rete spannend vind, en daar zal ik jullie dan ook over twee weken weer over updaten. Verder ben ik jarig 16 december wat ik niet kan vieren haha, en is het natuurlijk DE maand van het jaar. Wat dit jaar ook heel anders gaat zijn. We moeten het beste er maar van maken!

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)