Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – de tweede helft van mei

De tweede helft van mei bestond voor ons grotendeels uit vakantie, én we hebben eindelijk geluk op het huizenfront!

Leestijd

Ik begin even met een hele pleur foto’s van ons weekend naar Scheveningen en Den Haag, daar hebben we echt enorm van genoten ook al was het geen top weer. We hebben het droog gehad, en meer hebben wij niet nodig! Voor ons was het echt fijn om even eruit te zijn, even een andere omgeving. Lekker onze dagen om het eten heen plannen en een mix maken van ‘natuur’ en stad.

En weer terug naar het normale leven. Ik maakte deze foto om een duurzame tip te geven. Ik koop vaak producten die nog gewoon goed zijn, maar wel een beetje kapot. Bijvoorbeeld dit doosje met eieren. De eieren waren nog heel, maar een ander zal het doosje toch eerder laten staan. Ik koop dit dan liever zodat het niet weggegooid wordt. Zo koop ik ook graag gek uitziende groentes, als die de supermarkt al halen, of gedeukte dozen cornflakes bijvoorbeeld. Druppel op de hete plaat maar elke druppel is er één.

Zo grappig, dit jasje van Luuk is vintage en er zit een speciaal vakje in voor een mobiele telefoon. Heel klein ook, de huidige iphone past er echt niet in haha.

In Enschede zit een relatief nieuw restaurant, The Streetfood Club. Een all you can eat concept met streetfood van over de hele wereld. Heel erg lekker, maar ik ging natuurlijk weer vol voor de sushi. Zo eentonig deze meid.

Ik deed de proefmake-up en haar van vriendin Neelke, zij gaat aan het einde van deze zomer in het buitenland trouwen en wij zijn gasten, maar ik doe ook haar make-up en haar natuurlijk! Normaal doe ik geen haar, maar wat zij wil is vrij simpel en dan hoeft ze niet ook een kapster daar in te huren.

Ik vond mijn kwark altijd het lekkerste als ik daar iets door deed. Cornflakes bijvoorbeeld. Maar sinds kort gooi ik er een mix door van lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten en dat geeft eigenlijk dezelfde bite maar dan veel gezonder. Lifehack voor mij!

Na ons weekend Den Haag hadden we teckel Liz als logé. Stokoud, hartstikke doof, wil alleen maar kort in de tuin en valt dan weer in slaap. Gemakkelijkste hondenlogé ever.

Oh en het songfestival was erop! Ik heb altijd gezegd dat ik er naar toe wilde en nu was het in Nederland en heb ik er geen actie van gemaakt. Stom hè? In mijn hoofd was dat door Corona geen optie maar dat heb ik verkeerd ingeschat. Wat een supershow heeft Nederland ervan gemaakt, en wat deden de presentatoren het goed. Wat een talent die Nikkie ook, niet normaal! Ik ben echt DOL op het songfestival en kijk ieder jaar ALLES. Ik weet dat de meeste mensen niet zo zijn als ik haha, maar vriendin Jen en mijn moeder zijn gelukkig net zo dus ik kan er dan lekker met hun over appen tijdens de show.

Even een kopje koffie in Ootmarsum. Zo’n schattig en kunstzinnig dorpje hier in de buurt. Als ik er rondloop raak ik altijd geïnspireerd. We gaan altijd even hier naartoe als we een vakantiegevoel willen hebben.

Het ijs van Van der Poel in Hengelo is echt het beste ijs ever, en nu hadden ze een mega lekkere special van de maand; baklava. Heer-lijk, en dan ook nog zo’n ontzettend stuk erop.

Jaaaa het is ons eindelijk gelukt! Ons bod is geaccepteerd op een heel leuk jaren 70 huis in Hengelo. Ik kan er nog niet te veel over vertellen want het is nog niet compleet rond, maar ik ga er vanuit dat dat goed komt. Ik neem jullie natuurlijk helemaal mee in het proces, en we zijn nu een beetje aan het oriënteren op de mogelijkheden en wensen. Ik heb al een miljoen Pinterest borden en ik heb allerlei ideeën, maar ik moet ook nog wel veel samenbrengen in mijn hoofd. Ik vind verhuizen altijd stressvol, en ik wil goede keuzes maken bij zulke dingen. Ik vind het daarom geen fijne periode, ik zie ook echt op tegen het klussen. Lekker geklaag of niet voor iemand die eindelijk een huis heeft gevonden haha.
Ik heb echter wel heel veel zin om er te gaan wonen. Het is een twee-onder-één-kap woning in een heel rustig hofje in een hele groene wijk, vier slaapkamers, en een hele grote tuin. De keuken en badkamer moeten nog wel gedaan, maar dat vinden wij alleen maar leuk. Ik vind het tot nu toe wel heel lastig dat mijn smaak niet echt goed vertegenwoordigd is, dus waarschijnlijk moeten we in beide gevallen dingen bij elkaar zoeken van verschillende merken. Maar, dat gaat ons lukken en het wordt een parel. Ik weet het zeker!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)