Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – de tweede helft van maart

Ik heb veel gewoon thuis gewerkt en gewandeld maar en in het weekend plannen we leuke dingen. Ik laat je zien wat ik zoal deed in de tweede helft van maart.

Leestijd

Voor het eerst weer naar Ikea! Een houten snijplank, een deurmat, hoofdkussens, we hadden het allemaal nodig. Fijn dat het weer kon. Ik moest wel opschieten in 45 min, ik was nog maar net op tijd bij de kassa!

Op zaterdag lopen we vaak graag een rondje door het centrum van Enschede om het ‘normale’ gevoel een beetje te krijgen. We kopen dan een koffie to-go en wandelen wat over de markt en door het centrum. Deze keer een koffie to-go van Rosy’s. Ze hebben daar ook hele lekkere gebakjes!

Vriendin Alice was jarig en kocht voor iedereen kaartjes van de foute 500 bingo. Een fenomeen dat sinds lockdown in Hengelo heel populair is! Je steunt er allemaal lokale ondernemers mee, het is een avondvullend online programma en je kan zelf ook nog best veel leuke prijzen winnen die beschikbaar worden gesteld door de ondernemers die mee doen. Alice zelf heeft inmiddels al een tv gewonnen, een hotelovernachting en een pannenset haha.

De spiegel is echt heel stoffig, maar ik had net een hele fijne work-out afgerond en mijn haar weer los gegooid. Met los haar sporten kan ik niet hoor, dat gaat altijd in een staart of knot. Het sporten gaat goed, ik zit bijna weer op mijn oude kunnen van voor de zwangerschap.

We hadden weer even een onderhoudsgesprek met onze financieel adviseur bij Yfinance in Hengelo. We deden een bod op een huis maar helaas zijn we weer overboden. Inmiddels nu 5 keer, en het wordt nu minder grappig. We leggen echt flinke biedingen neer maar toch is er steeds iemand die gekker doet. Dat zijn de huizen dan ook gewoon echt niet waard, en ik wil geen onverstandige keuze maken. Toch dwingt deze markt je daar wel bijna toe.

Daarom hier nu een ongegeneerd oproepje. Zet jij jouw huis te koop in Hengelo, Borne, Delden, Deurningen of Oldenzaal? Heeft het een garage, een fijne tuin, minimaal drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder zodat die ruimte ook gebruikt kan worden als slaapkamer of werkkamer? Misschien kunnen wij komen kijken, misschien kan het zonder makelaar, DM me please 🙂 @emmystudiomint.

Ik ging eindelijk voor een tweede gaatje. Ik wilde het al langer maar tijdens een zwangerschap wordt het afgeraden, dus dit was mijn window. Er moet een paar weken een saai knopje in, maar daarna kan ik variëren! Ik dacht dat het best pijnlijk zou zijn, met een flashback naar mijn piercing tijd, maar het was echt heel erg prima. Een pukkeltje uitknijpen doet meer pijn. Ik zat echt helemaal schrap te puffen en te doen, helemaal niet nodig dus en achteraf ook een beetje gênant haha.

Ik houd helemaal niet van bier maar deze smaakte naar kokos en vond ik echt lekker! Luuk had hem in een bierpakketje zitten, maar als het niet naar bier smaakt valt het voor hem af haha.

Met vrienden Jen en Sven liepen we een leuke stadsroute in Enschede. Op Instagram heet het @destadswandeling053. Je loopt langs een aantal restaurants die dan specifiek een aanbieding/hapje hebben voor de stadswandelaars. Deze koop je los, dus je kan zelf kiezen welke ondernemers je langs gaat en welke niet. Deze foto’s zijn in/voor het Paradijs gemaakt, een super leuk vegetarisch restaurant en zij hadden voor de stadswandeling een ontzettend lekkere fluffy pita met haloumi en ananas. Ik fantaseer er nu nog over.

Ook zo lekker, de broodjes van Jackies in Hengelo. Op vrijdagmiddag doen wij dit vaak, om het weekend in te luiden. En gezien er weinig vertier is deze Corona-dagen, pakken we het op dit soort manieren toch maar aan.

Voor Instagram maakte ik deze foto in onze slaapkamer, het ging dan met name om het loungepak van Stronger wat ik aan heb. Ik maakte nog nooit eerder een foto met zelfontspanner maar ik vond deze lekker vrolijk gelukt!

Ik ging naar de kapper, Velvet Monkey! Ik was er zeven maanden niet geweest en het werd weer helemaal naar mijn zin. Ik vind het ook fijn dat mijn haar nu wat langer aan het groeien is, dat zie je nog iets beter als het helemaal stijl is.

De salon van Velvet Monkey is zo ontzettend mooi! Helemaal roze, marmer en goud. Het is theatraal, er zijn donuts en er is roze cappuccino. Love it.

Ik zag op Insta dat Vera Camilla haar make-up spons doorknipte om te zien hoe vies hij was van binnen, ik maak hem om de dag ongeveer schoon met handzeep dus ik hoopte op een meevaller en dat was gelukkig ook zo haha. Die bovenkant zuigt zich sowieso altijd snel vol, als je hem niet regelmatig wast bouwen bacteriën zich echt heel snel op in zo’n spons.

Ik ging naar Lowik, een meubelzaak, en daar was een lekkere hysterische hoek. Super leuk! Ik ging er even voor zitten. Lekker casual zo’n gouden leeuw/panter op je bank.

Ik probeer zoveel mogelijk winkels te zien voor ik een keuze maak maar vooralsnog is de bank bij Trendhopper de winnaar. Ik ga alleen nog naar Homestock, en dan hak ik de knoop echt door.

We gingen natuurlijk stemmen! Dit kon dit jaar gelukkig op heel erg veel plekken, en we hoefden dan ook niet lang te wachten ook al zag de rij er heel indrukwekkend uit (het lijkt alsof hij hier stopt maar hij ging nog zeker 5 keer zo ver door de hoek om. Ik vind het heel erg belangrijk om te stemmen en ik probeer me ook altijd zo goed mogelijk te verdiepen. Maar, ik vind het wel altijd heel moeilijk. Zelfs met het invullen van een stemwijzer, want alle onderwerpen hebben zoveel nuances en verschillende visies. Soms krijg je een onderwerp voor je en denk je een goede mening te hebben, maar dan kan iemand met een andere uitleg of visie daar toch weer verandering in brengen. Geen enkele partij is helemaal perfect, maar ik denk dat ik een juiste keuze heb gemaakt.

We gingen met mijn zusje, zwager en hond Joep een ijsje halen en uiteraard krijgt joep dan ook een vanille ijsje haha. Ze wonen nu best wel dicht bij het centrum van Enschede, heel relaxt om dan na het eten zo even daar naar toe te lopen!

Met vriendin Veertje lunchte ik in het zonnetje op een bankje, voelde biiijjjna als een terrasje pakken!

Voor mijn bestie die onlangs bevallen is ging ik naar de kringloop, met haar op Facetime haha. Zij kon zelf moeilijk het huis uit maar wilde toch heel graag even kijken. Ik heb nu meer tijd door de lock down dus we losten het zo op! Ik kocht onder andere dit leuke vaasje voor haar.

Ik zit ballsdeep in seizoen drie van The Bold type. Wat. Een. Heerlijke. Serie. Helemaal omdat er al vier seizoenen van op stonden toen ik hem ontdekte. De onderwerpen zijn niet nieuw. De eeuwige schrijver/fashionmagazine storyline kennen we nu wel maar de onderwerpen zijn lekker herkenbaar, luchtig, er worden ook actuele dingen aangestipt, er is nagedacht over inclusiviteit (kan beter) en de hoofdpersonen zijn zo neergezet dat volgens mij iedereen zich wel in alle drie herkent. Love it! Ik heb al even gespiekt en er komt een seizoen 5, maar dit is dan tevens ook gelijk de laatste. Jammer!

Dat was maart, terwijl ik dit typ is het heer-lijk weer buiten dus ik hoop dat ik daar komende maand veel van kan laten zien! Zonnig weer en een lock-down vind ik een stuk gezelliger dan grauw weer en een lock-down.

Enjoy the sun babes!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)