Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de tweede helft van april

Ik denk dat dit de meest eventrijke twee weken van 2021 waren want voor het eerst kwam er weer een versoepeling. Doei avondklok, hallo winkels en terrassen!

Leestijd

Met een wijntje in de zon, gelukkig kon dat op Koningsdag! Dat voelde wel echt als een cadeautje, dat het buiten zijn in ieder geval gewoon lekker kon. Wij gingen naar mijn zusje en zwager om daar wat eten te bestellen en zo lang het kon in de zon te zitten.

Ik maakte voor het eerst zelf aardappelpannenkoekjes. Ik zocht ook niet echt een recept op, ik frutselde wat en daar kwam dit uit. Ik prakte gekookte aardappels zacht, daar mengde ik geraspte cheddar, verse bieslook en verse basilicum door. Ik gebruikte een ei en wat paneermeel om er een soort pannenkoekje van te maken maar het werden meer kleine burgertjes. Ik kreeg ze niet stevig genoeg om echt plat te maken, daar had ik toch even een receptje voor op moeten zoeken denk ik haha.

Vlak voor de winkelafspraken niet meer nodig waren, ging ik naar Amsterdam met Jen om wél wat winkelafspraken te maken. Hierdoor wisten we dat we niet in de rij hoefden te staan en dat het lekker rustig zou zijn in de winkels. We begonnen in Amsterdam noord met een pop-up store van Reliving, die wij beide volgen op Instagram. Zij verkopen leuke vintage meubels en woonaccessoires. Uiteindelijk hebben we daar niks gekocht maar zijn we nog wel even door de leuke van der Pekbuurt gelopen, en hebben we heerlijke koffie gedronken op een bankje in de zon. Daarna hebben we beide heel wat leuke, vrolijke zomerkleding gekocht bij Monki, Bershka, Zara, Pull&Bear, &Otherstories en Stradivarius. Heerlijk weer eens zo’n heel dagje weg!

Ook was het eindelijk tijd om wat leuke plantjes voor in de tuin te kopen. Ik ging helemaal los en ondertussen deed Luuk het gras en de heg. De boel ligt er weer gezellig bij! We hebben wel elk jaar een mega slakken situatie hier. In één nacht wordt je zo een gehele border leeggegeten. Voor nu maar weer cacaoschillen gestrooid, maar ik ben bang dat dat niet genoeg is. We zien wel hoe lang we leuke plantjes hebben haha.

Zo’n klusje waar je standaard te lang mee wacht; de besteklade schoonmaken en opruimen. Het is natuurlijk zo gebeurt en het is mega fijn als het weer lekker geordend is. Wij hebben een kleine keuken, maar wel een kelder. Het volgende risico is dus dat ik alles wat ik niet gelijk gebruik constant naar de kelder verplaats en vervolgens van de kelder naar de zolder haha. Verhuizen wordt ooit nog eens wat.

Zo lekker vrolijk; bloemetjes, glitter, lila én een pastelschoen.

Ik laat mij dus nooit stoppen door het feit dat ik ergens ben op de fiets. Ik heb zelfs ooit eens een fiets op de scooter vervoerd. Ik zeg niet dat het altijd veilig is, maar ik krijg het wel thuis haha. Dit keer kocht ik een hordeur bij Action en deze nam ik op de fiets mee naar huis.

Helaas paste het kreng helemaal niet en kon ik vervolgens in de rij staan (toen je geen afspraken meer hoefde te maken) om hem te ruilen. Uiteraard kom je dan nog weer met een hele schiplading aan spullen thuis waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar de hordeur is terug.

Super random foto, maar ik kreeg een lolly van de Duitse Corona teststraat. Vrienden van ons wonen net over de grens, en hun jongste werd gedoopt. Je mag nu Duitsland niet meer zomaar in dus we moesten eerst testen daar. Dat ging gelukkig mega makkelijk en snel, en daarna kreeg ik dus ook nog eens een lolly. Wat een toppers.

De doop was in een Syrisch Orthodoxe kerk in Gronau, en inmiddels was het mijn vierde keer daar gezien dit hun vierde kindje is. Het is een hele vrolijk gekleurde kerk om te zien, heel mooi!

Ik vond het ook wel lekker om een reden te hebben om me eens weer een beetje in de glam te zetten. Ik had mijn haren al zo lang niet eens meer gekruld! Ik ga dat echt vaker doen want het haalt me toch op haha.

Wat een prachtige diep roze kleur hebben deze bloesems hè! Je ziet ze vaak in lichte kleuren maar deze drie bomen zitten zo ontzettend vol met deze donkerroze kleur. Heel erg mooi. Jammer dat er geen bomen zijn die het hele jaar door zo kleurrijk zijn. Of is dit dan ook zo’n gevalletje van ‘dan waardeer je het ook minder’?

Dan door naar mijn eigen eeuwige bloeier. Deze vetplant overleefd het steeds weer een heel winterseizoen aan sneeuw, vrieskou en liters regen. En elk jaar in het voorjaar begint hij gewoon weer met bloeien. Zo’n super plant! De bloemetjes zijn overigens ook mega cute, heel mooi lichtroze met wit. Ik zal daar ook wel een foto van maken als het zo ver is.

En dan tot slot wil ik dit badpak even met jullie delen. Ik weet dat veel mensen altijd naar fijne opties zoeken. Ik ben sinds een paar jaar wel echt badpak fan. Bikini’s zijn top maar die maken me ook altijd zelfbewuster. Ik beweeg me wat vrijer in een badpak, en vind het niet minder sexy eigenlijk. Ik had er een hoop besteld van H&M en deze heb ik gehouden, hun badkleding zit me altijd mooi. Hier ben ik ook weer heel blij mee, toch sexy door het lage decolleté en vrolijk door de roeseltjes op de schouders.

Ik typ dit nu begin mei, en aan het einde van de maand gaan we een paar dagen naar het strand. Ik had eigenlijk gehoopt dat ik hem dan wel aan zou kunnen maar ik zit nu nog met een dikke trui aan! Maar, al met al ben ik al lang blij als we lekker terrasjes kunnen zitten in een zonnetje, ook al moet ik dan alsnog warmere kleding aan dan alleen een badpak. We gaan het zien!

Hopelijk gaat mei weer allerlei fijne versoepelingen met zich mee brengen (als het kan!) en ik hoop dat ik je dan ook weer hele fijne foto’s kan laten zien over twee weken 🙂

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)