Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de tweede helft van april

De afgelopen twee weken kregen we de tegels in de keuken, was het Koningsdag en kleedden we de tuin nog wat leuker aan. Ik hoop dat je weer mee kijkt naar mijn tweede helft van april!

Leestijd

Genieten 0m in dit huis te mogen wonen. Het is echt een heerlijke plek aan de rand van Hengelo en het huis zelf heeft gewoon zo’n fijne vibe!

We kregen ook eindelijk tegels in de keuken! Deze hebben we besteld bij Designtegels.nl en waren gelukkig op voorraad. De tegelzetter had toevallig een afzegging en voila, ineens ging het heel snel haha. We hebben het elke keer uit moeten stellen omdat er dingen aan de keuken nog niet af waren en omdat ik de tegels in het echt wilde zien in hun fysieke winkels. Die zitten alleen in Utrecht en Breda en daarna moesten we even wachten op wat samples die nog niet leverbaar waren. Gelukkig is het nu af (alleen even kitten) en ik ben er heel erg blij mee! Deze tegel heet Piedra Biscuit en ik vind de kleur geweldig matchen bij onze woonkamer en bij het zeegroene van de keuken.

Lichtknopje zit op deze foto nog los, daarom hangt hij wat scheef haha. Ik kreeg daar mega veel dm’s over, maar ik kon gewoon niet wachten om de foto te maken.

Deze super leuke plaknagels kocht ik bij Action. In het doosje leken ze me niet zo bijzonder maar op de hand knalde de kleuren er juist echt vanaf! De randjes sleten wel iets qua kleur maar ze zijn goed dik qua kwaliteit.

Er zitten veel tuinen in dit artikel haha. Dit is de heerlijke tuin van Luuk’s oma. Ze woont op een stuk grond waar inmiddels al helemaal omheen is gebouwd maar haar huis heeft echt een grote tuin erom heen. Ze hadden vroeger ook een bloemkwekerij en zij weet echt álles van tuinen, planten en moestuinen.

En dan is dit de rand van mijn moeders tuin, ook al zo genieten.

Ik zou het bijna vergeten maar de tegelzetters hebben ook onze andere vensterbanken opgeknapt met de terrazzo tegels die we nog over hadden. We hebben in totaal maar drie vensterbanken in huis en die beneden hadden we gelijk al laten doen toen ze de vloeren deden. De overige ramen zijn tot de grond of hebben geen vensterbank, dus het scheelt dat het er nu maar twee extra waren.

Met Jen ging ik naar een sushi festival en licht in Ahoy Rotterdam. Hoewel ik geen hoge verwachting had sloeg dit echt nergens op. Het was zo intens karig. Er was ook vrij weinig sushi (vooral veel ander soort eten zoals ramen en bubbletea) en de sushi die er was was echt van matige kwaliteit. Bovendien was het hele concept echt niet lekker doorlopen. Tenminste, ik had heel erg veel meer uit zo’n concept kunnen halen. Ik kan beginnen met spuien en over een uur nog niet klaar zijn haha. Het licht gedeelte was ook een behoorlijke aanfluiting, gewoon wat plastic verlichte boompjes eigenlijk. Ik snap dat het veel geld kost om een dergelijk festival te organiseren in Ahoy maar als je het doet moet je het ook goed doen. Tot dusver mijn klaagzang. Voor de tijd hebben Jen en ik gelukkig wel heel lekker geshopt in Rotterdam. Leuke stad!

Ik kocht vier hele leuke items, vond ik zelf haha. Ik heb hier ook wat linkjes voor je als je het leuk vindt 🙂 Helemaal zin om die jurk ook hier met mooi weer aan te kunnen maar op vakantie zal dat zeker kunnen! We gaan in juni lekker naar Barcelona en Zuid Frankrijk dus ik kan al helemaal voorpret hebben.

Voor de jumpsuit klik je hier.

Voor de jurk klik je hier.

Voor de top klik je hier.

Voor het blousje klik je hier.

En toen was het Koningsnacht! Ik gebruikte een heel oud potje van Inglot voor mijn ogen, Pure Pigment in nummer 82. Ik moet bekennen dat het potje waarschijnlijk al meer dan vijf jaar oud is en officieel dus over de datum. Maar, mijn ogen leven nog haha. Als het niet vloeibaar is ben ik daar niet zo moeilijk in. Anyhow, ik vond het effect vet mooi! Ik ga hem ook gebruiken voor een bruiloft die ik binnenkort heb, daar zie je de volgende keer meer van!

Koningsnacht dus. We vierden het met een leuk groepje in Enschede waar ik echt even weer moest wennen aan de mensenmassa’s en het stukje voor stukje vooruit schuifelen als je van de een naar de andere plek wilde lopen. Desondanks erg van genoten, zo fijn dat dit allemaal weer kan!

Ik ging in de ochtend op Koningsdag langs bij de nieuwe zaak van lieve vrienden. Ze openen binnenkort een nieuwe horeca zaak in Gronau, net over de grens bij Enschede. De verbouwing is nu al zo mooi, echt hele toffe kleuren en materialen bij elkaar. Ik heb de kaart ook gezien en dat lijkt me ook echt geweldig worden. Gezonde bowls maar ook lekkere burgers en ook lekker veel vega opties! Als het klaar is laat ik je meer zien, wellicht de moeite waard om eens heen te rijden als je in dezelfde regio woont.

Even lekker knuffelen met cutie Liya nu het kan.

Daarna in de make-up want ik ging met andere vriendinnen Hengelo in. Eens per jaar komt er bij mij oranje lipstick uit de kast haha, en blijkbaar ook de kusmondjes pose hahaha. Ook een super gezellige middag, maar rond etenstijd was ik echt op.

Ik ben naar huis gegaan, lekker gedoucht en sushi besteld (uiteraard meer dan wat je hier ziet. Ik krijg altijd teveel stokjes bij mijn bestellingen dus dan weet je het wel haha). Heerlijk! Luuk was nog in Amsterdam met een vriend dus ik heb de hele avond besteed aan Selling Sunset.

De trap was door de verhuizing beschadigd en dit was een klusje wat ik steeds uitstelde. Ik maakte het in mijn hoofd ook veel groter dan dat het was want uiteindelijk was het zo gebeurt haha. Vooral de leuningen moest ik even bijwerken, en de trap is nu weer helemaal mooi donker roze!

Ik reed een stukje naar Obelink, een grote kampeerwinkel in Winterswijk. Niet dat ik nou kampeerspullen nodig had, maar ze hadden daar een hele leuke parasol voor maar €39,95. Wat een intens grote winkel is dat zeg.

Ik ging ook even langs Action en ik heb met weinig de tuin gezellig aangekleed. We hebben in totaal drie zitjes in de tuin. Hij is lekker diep, heel erg groen en staat vol mooie planten. De blauwe regen komt nu ook bijna uit, zo mooi! Dat is echt mijn lievelingsplant denk ik, zo lekker dromerig. De kozijnen van het huis zijn nog knalgeel en blauw dus dat staat wat minder mooi, maar de schilder kan pas na de zomer komen. Dan wordt alles wit en de voordeur wordt een latte macchiato kleurtje.

Dat was het weer, hopelijk vond je het leuk om mee te kijken!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)