Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de eerste helft van november

In de eerste helft van november maakten we het geslacht van onze baby bekend, en shopte ik ook het eerste outfitje. Ik kabbel gewoon een beetje voort in deze Corona tijd waarin mijn werksituatie ook steeds verandert.

Leestijd

Met deze foto maakte ik op Instagram bekend dat wij een jongetje verwachten eind april! Ik dacht zelf een meisje, maar dat komt denk ik meer door mijn liefde voor bloemenprintjes en roze chaos outfits dan dat je het echt zelf gevoelsmatig kunt voorspellen. Ook heb ik alleen een zusje en heb veel meisjes in mijn omgeving. Daarom ging mijn hoofd daar denk ik ook automatisch sneller naar toe. Het was heel duidelijk te zien op de echo dus ik verwacht niet dat het nog verandert haha. Heel leuk dat we nu toch weer iets meer weten over de baby. Uiteraard boeit het geslacht niet en ja, iemand kan zich later ook nog anders voelen maar voor nu is dit een soort extra informatie over het kindje dat in mijn buik groeit en voelt het voor mij ook weer een stukje dichterbij. Ik kan weer wat meer connectie maken, omdat het met deze informatie weer een stukje tastbaarder wordt.

FAIL. Het idee was eigenlijk om een blauwe kauwgombel te blazen dus ik ging ouderwets naar de snoepwinkel om daar kauwgomballen te kopen. Die handel was alleen zo taai dat ik echt me de longen uit het lijf kon blazen maar een bel zou er niet in komen. Van dat achterlijke proces nam ik deze maffe foto haha.

Ik liet de vorige Maand van Emmy de glaasjes zien, nu zie je hoe hij blauw worden bij het branden. Ik maakte gender-revealkaarsjes waarbij je eerst een wit kaarsje ziet, en bij het aansteken komt langzaam de kleur naar voren. Het plan was om iedereen zo’n kaarsje te brengen, maar omdat het toch wel even een tijdje duurde voordat het blauw dan zichtbaar werd maakte ik ook wat cupcakes erbij die ik vulde met blauwe babymuisjes. Daardoor kon iemand een hap nemen en het gelijk zien, en het kaarsje konden ze dan nog leuk houden en zelf aansteken. Ik schrijf nog wel een artikel over hoe je die kaarsjes maakt!

Ook kochten we ons eerste baby outfitje! We hadden nog niks gekocht maar toch al een hele ladekast vol aan spulletjes die we hebben gekregen. Super lief, maar het was ook wel bijzonder om dan nu zelf ook iets te kopen. We gingen voor dit schattige pyjama pakje van H&M.

Ik begon ook vast met uitruimen van de kasten die op de kamer staan wat straks de babykamer wordt. Ik maakte ook wat ‘before’ foto’s omdat ik dat uiteraard allemaal wil vastleggen. Er ging heel veel oud spul weg aan halve flessen bodylotion etc. Het was allemaal inmiddels te oud, en wat nog wel goed was heb ik nu weer netjes in een kast. Ik heb een hele lade kast vrij kunnen maken. De kasten in deze kamer komen allemaal op onze slaapkamer en zo kunnen we ook nog 1 ladekast daar gebruiken voor bijvoorbeeld lakentjes, dekentjes en slaapzakken voor de baby.

Dit is het kleurschema waar ik aan zit te denken. Het is nog niet definitief maar ik vind het wel heel erg mooi. Het groene op het raamkozijn en op de binnenkant van de deur, het zandkleurige op alle muren en het blauwe op het plafond.

ZO lekker, wentelteefjes. Maken jullie dat ook wel eens? Bruin brood laten weken in ei, in de pan bakken en dan kaneel en suiker erover. Niet het meest gezonde maar hey, er zit ei in?

Ik kreeg weer een geweldig Bloomon boeket binnen met hele mooie kleur combinaties.

Op een gegeven moment waren er een paar bloemen niet zo mooi meer, en toen heb ik deze toppers in leuke glazen vaasjes gezet in plaats van één grote vaas. Staat misschien nóg wel leuker!

Met de code emmybovenh krijg je een gratis vaas bij je eerste bestelling, ik krijg dan een gratis bosje.

We maakten de tuin soort van winterklaar. Alles onder de overkapping en het kleed naar zolder. Dat is ook altijd weer zo’n klusje waar je tegen aanhikt, en wat gewoon even moet gebeuren.

Ik dacht ik bestel een lekkere oversized trui die ik ook goed door mijn zwangerschap kan blijven dragen. Ik bestelde gewoon mijn eigen maat maar ik kreeg een soort gorillapak thuis gestuurd haha. Heel erg te groot. Ik draag bijna geen zwart en ik vind een zwarte trui dan ook helemaal geen leuke aanschaf om te doen. Stom hè? Ik heb echter een leuke glitter flare waar wel echt zwart op moet, dus ik moet nog even een goede vinden.

Ik ben zo blij dat het sporten thuis kan, onze sportschool heeft beperkte plekken die je moet reserveren en eigenlijk zit het vrijwel altijd vol. Ik droeg op het moment van de foto deze grappige sokken, met een foto van Luuk en mij haha. Ik kreeg ze toen we ons verloofden, ik heb geen idee waar ze vandaan komen maar ik denk dat als je zoekt op gepersonaliseerde sok dat je een heel eind komt. Ik kreeg die vraag op Instagram heel veel, vandaar 🙂

Maar hoe gaat het met jullie en sporten? Doe je het thuis, helemaal niet meer of wel gewoon in de gym?

Die leuke gele tas scoorde ik bij de kringloop, vondstje hè?!

Ik ga nog steeds regelmatig naar de kringloop, al zoek ik nu wel rustige momenten uit. Nu speur ik ook naar babyspulletjes maar tot nu toe heb ik daar nog niks van meegenomen. Deze trui vond ik ook leuk voor een kiddo maar het was zo’n grote maat dat ik het zonde vond om het al mee te nemen.

Deze jurk kocht ik ook bij de kringloop! Rekt lekker mee en is super comfy.

Ik ging ook met mijn zus Elise op pad om wat vakantiehuisjes te bezichtigen voor mijn moeder. Zij woont in Frankrijk en kan natuurlijk niet zo snel op een bezichtiging springen als wij, dus doen wij dat af en toe voor haar. Dit was een leuke! Ze wil graag de mogelijkheid hebben om wat langere periodes in Nederland te verblijven. Bijvoorbeeld de wintermaanden als de camping dicht is. De camping staat overigens ook te koop want ze worden ook een dagje ouder, maar dat kan natuurlijk wel een tijdje duren. Het is geen rijtjes woning waar heel Nederland om zit te springen. Tot dan is het ook een mooie manier om wat dichter bij de baby te kunnen zijn, al is het in ieder geval maar de helft van het jaar. Ik hoop dat ze snel wat vinden en/of de boel kunnen verkopen 🙂

Ik probeerde de gedraaide kaarsen trend uit, maar zoals je op de tweede foto al ziet had ik niet de juiste kaarsen. Ze moeten van binnen ook gekleurd zijn, anders draai je alleen maar het buitenste kleurlaagje eraf. Ik ga het nog een keer proberen! Het is namelijk heel simpel als het goed is. Je stopt lange kaarsen voor 15 min in heet water, haalt ze eruit, drukt ze plat en draait ze. Super leuk! Als je ze gedraaid koopt zijn ze vaak behoorlijk duur. Ik zal nog eens een poging wagen maar dan met ‘goede’ kaarsen.

Ik leef tegenwoordig echt op groene smoothies. Ik wordt nog steeds snel misselijk van eten, en dan eigenlijk met name groentes haha. Ik voel me echt een klein kind soms als ik kokhalzend de broccoli probeer weg te werken. Zo’n smoothie maakt de boel dan net iets fijner om toch groente binnen te krijgen.

Ik heb een hele lieve handige schoonmoeder die van het stofje linksboven allemaal leuke dingen gaat maken voor ons! Hoeslakentjes bijvoorbeeld. Mooie print hè! De anderen vond ik ook mooi, maar die links bovenin vond ik toch wel het allermooist. Met een soort droogbloemetjes. De stofjes komen allemaal van de website Kickenstoffen, mocht je het leuk vinden 🙂

Ik ging lopend naar een vriendin, ik ben ceremoniemeester voor haar huwelijk, en ik nam dit notitieboekje mee om te wijden aan het onderwerp. Onderweg moest ik even genieten van de kleur combinatie met mijn outfit. Zou ik soms gek op zeegroen zijn?

En tot slot nog even deze lekkere jurk van Pull&Bear! Ik ben gek op lange jurken maar ik vind er niet snel wat die lang genoeg zijn zodat je geen panty aan hoeft. Gewoon Dr. Martens eronder. Deze is dus wél lekker lang, én lekker wijd zodat ik er nog heel lang in kan groeien. Heerlijk!

Nu op naar december! Dat is het al als jullie dit lezen, en die maand zal wel heel anders zijn dan we gewend zijn. Ik wens jullie desondanks een geweldige maand toe en ik hoop alsnog een verspreiding van heel veel liefde (en niet Corona).


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)