Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – de eerste helft van maart

Het shoppen mocht weer, dan wel op afspraak, maar ik ging heerlijk naar een aantal winkels voor onder andere een nieuwe bank! Ik heb behoorlijk wat foto’s dus ga er maar even voor zitten!

Leestijd

De eerste winkel waar ik naar toe ging was Action. Ik moest hier een aantal dingen halen voor mijn moeders vakantiehuisje. Zij is zelf weer terug naar Frankrijk, en wij hadden aangeboden de puntjes op de i te zetten voor de verhuur deze zomer.

Daarna waren er een aantal kringlopen aan de beurt. Ik ging naar Enschede, Hengelo en Borne. Daar kreeg je een half uur, en dat voelde alsof ik in een televisieprogramma zat. Ik dacht echt: ‘oké Emmy, FOCUS, je hebt jarenlange training in shoppen, GO!’ Een half uur was dan ook best kort voor Het Goed, want de winkel stond bommetje vol! Heer-lijk.

Ik kocht deze prachtige lampenvoet, een hele leuke spiegel en een leuke broek. Ook kocht ik nog een bloempot en mandje voor buiten.

Ik kocht ook wat kinderkleding voor de dochter van een vriendin. Zo cute!

We gingen samen ook naar Loods5 in Duiven, die is voor ons het meest dichtbij. Hier werd ik zo enorm geïnspireerd, ik wilde alles wel hebben! Wij zijn opzoek naar een nieuwe bank, een iets grotere, dus daar was de zoektocht dan ook vooral opgericht maar ik werd wel echt afgeleid haha.

De bank waar ik hierboven ‘Studio Henk bank’ bij heb gezet vonden we heel erg tof, wel met een longchair dan en in een lichtere kleur. En ja, iedereen kan me een lichtere kleur afraden maar ik doe het toch dus don’t bother haha :P.

De Studio Henk bank was nog best aan de prijs en we vonden bij Trendhopper een bank die we ook heel erg mooi vonden voor de helft van dat geld. De kleur is op de foto lichtgrijs, deze zou dan lichtzand worden. Qua model komt hij best overeen, en hij is gevuld met hetzelfde kwalitatief goede schuim. Ik ga nog heel eventjes verder kijken maar ik denk dat dit hem wel wordt. We hebben ook nog wat andere woonwinkels gezien, maar daar was niks noemenswaardigs te fotograferen.

Nou het lijkt wel alsof ik niks anders heb gedaan dan winkelen, maar ik ging ook nog naar Douglas haha!

Je krijgt overal natuurlijk maar kort. Voordeel is wel dat het personeel echt alle tijd heeft om je heel goed te helpen. Dat voelt wel heel fijn, en het voelt ook mega veilig als je zo in je eentje door die grote winkels loopt. Overigens denk ik dat het nog steeds prima veilig is als het iets meer mensen zijn, vooral in gigantische winkels zoals Loods5.

Terugkomend op Douglas, ik kocht daar deze heerlijke geur! Ik rook ook wat bijzondere geuren van Guerlain maar daar hadden ze niet alles van om te ruiken, dus daar ga ik me nog even verder in verdiepen.

Met het uitruimen van het appartement van mijn oma kwamen we ook onwijs veel foto’s en fotoalbums tegen. Ik heb zelf een groot babyalbum van mezelf dat mijn moeder vroeger maakte, maar dit waren ook foto’s die ik nog niet altijd kende. Ik besloot ze zelf in te gaan plakken, maar toen was ik klaar en kwam ik dus ineens nog een hele stapel tegen … vergeten… Call me crazy maar ik heb ze er dus allemaal weer uitgehaald en ik koop een nieuw groter album want ik wil dat netjes hebben haha.

Ik had nu ook eindelijk de mogelijkheid om een passende lijst voor mijn Roeqia Fris illustratie te kopen. Ik wissel altijd een beetje af in huis. Wat vandaag in de woonkamer staat kan zo morgen in de slaapkamer hangen bijvoorbeeld.

Als we ’s avonds een rondje gaan lopen dan vind ik ons huis er altijd zo gezellig uitzien van buiten. De lamp boven de tafel is nu uit en de kussentjes liggen niet netjes op de bank, maar toch. Het ziet er echt knus uit.

We zijn nog steeds bezig met het zoeken van een huis. We hebben inmiddels vier biedingen gedaan, waarbij we ook elke keer overboden hebben maar er is toch elke keer weer iemand nog gekker dan wij haha. Ik geloof ook echt dat het juiste huis op ons pad komt, maar ik begin wel steeds meer te denken dat dit misschien pas is over een tijdje. We voelen beide de druk en haast ook helemaal niet, wat uiteraard ook wel een heel relaxt uitgangspunt is. Dit huis is groot genoeg eigenlijk, maar het zou uiteindelijk leuk zijn om een huis gewoon helemaal naar eigen smaak te kunnen maken. Keuken, badkamer. En daar moet je toch wel echt voor kopen.

Ik kreeg ineens dit bericht aan het begin van de maand. Best wel eng! We hadden een tijd geen idee waar het over ging en hoe gevaarlijk het was. Op een gegeven moment circuleerden er gelukkig wel informatie en filmpjes rond waardoor we wisten dat het wel goed kwam. Het bericht werd dan gelukkig ook snel weer teruggetrokken.

Bij Hanos zag ik dit mega leuke servies. Onze borden beginnen een beetje af te takelen. Ze hebben bijna allemaal een stukje kapot, dus op een gegeven moment is het ook wel tijd voor iets nieuws. Ik heb het nog niet gedaan, even nadenken of ik wel altijd naar zo’n print wil kijken onder mijn eten, maar wit vind ik ook te saai.

Ik ging ook lunchen in Zwolle bij Cynthia! We zien elkaar niet heel vaak, nu was het ook meer dan een half jaar geleden. We hebben een lekkere sushibowl gegeten en even bijgekletst. Dit jaar is het altweer zeven jaar geleden dat ik begon met het schrijven voor misslipgloss.nl, wat later uiteraard cynthia.nl werd. Lang hè!

Mijn schoonmoeder maakte een heerlijke key lime pie! Ik ben daar heel erg dol op, maar ik proef soms nog een beetje het weeïge van een rauw ei. Dat vind ik dan weer mega goor. Dit keer proefde ik het niet dus ik was heel erg blij haha. Ik wil hem zelf ook eens gaan maken want zo ingewikkeld is het geloof ik niet, maar hoe ik dat weeïge kan vermijden… als jij het weet stuur me dan een DM op Insta @emmystudiomint. Danku!

Mijn anoniem-willen-blijven vader had pech met zijn auto. Ik zette voor de grap er een helm bij op die Luuk in zijn auto had liggen. Ik heb *afkloppen* nog nooit pech met een auto gehad. Mijn vader en zusje daarentegen hebben zóveel pech. Dat is echt niet normaal. Mijn zusje heeft nu bijvoorbeeld al vier keer (!) gehad dat haar auto total loss werd verklaard door het toedoen van een ander. Denk onder andere aan een omgewaaide boom en een dronken vrouw die op de stilstaande auto reed. Je krijgt bij total loss de dagwaarde, maar vaak koop je daar geen gelijkwaardige auto van weer waardoor je zelf veel moet bijleggen. Ze is er nu zo klaar mee dat ze voor private lease zijn gegaan haha!

Op de foto komt het nooit zo spectaculair over maar ik zag de meest felle en duidelijke regenboog die ik ooit heb gezien. Een stukje verder op zagen we hem zelfs dubbel! Hij was zo groot, fel en mooi in het echt!

Het lila kussen en de lila kaars kocht ik bij Loods5 trouwens nog wel, vond het leuk om even een andere tint erbij in de mix te gooien. Heb wel het gele kussen nu van de bank gehaald. Daar wissel ik dus ook best in. Luuk vind de kaars een ‘gekke’ vorm hebben, als je snapt wat ik bedoel haha, maar ik vind het prima.

Ik lakte mijn teennagels en ik zat op meerdere plekken op mijn handen helemaal onder. Wel een heel lekker fel kleurtje hè! Ik kan niet vertellen waar hij van is, want ik kocht het potje ooit op een marktje in Spanje.

Tot slot nog even een fijne foto van de zwemvijver bij mijn moeders vakantiehuisje. Ongelofelijk om te bedenken dat we hier een paar weken geleden op aan het schaatsen waren, en nu doet het me juist heel erg denken aan de zomer. Door het witte zandstrandje misschien, ik kan niet wachten om weer te gaan zwemmen!

Ik hoop dan ook enorm dat we dit jaar nog even weg kunnen, naar Italië bijvoorbeeld. Pizza’s, zon, schattige steegjes en mooie stranden. Een andere taal, een route die je niet kent, een nieuw gerecht of een gesprek met handen en voeten voeren. Ik mis het allemaal zo!
Wie weet dat het wel verantwoord wordt geacht als de meeste mensen zijn ingeënt in Europa? Daar hoop ik op, ik ben echt toe aan even een andere omgeving, net als jij waarschijnlijk.

Tot de volgende maar weer, ik zal er weer flink op los fotograferen!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)