Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – de eerste helft van april

Dit waren echt twee heerlijke weken. Vol zon, familie en vrienden! Jullie weten inmiddels allemaal wat we missen in ons leven maar dit soort dagen laat je echt beseffen wat je allemaal WEL hebt!

Leestijd

Ik ging weer naar de kapper, naar de heerlijke roze met gouden salon van Velvet Monkey. Ik kom daar al jaren! Ik ga niet vaak. Nu was het meer dan een jaar geleden dat het geverfd was. Ik was afgelopen november wel geweest om te knippen en nu kwam ik beide doen. Ik had expres een tijd gewacht zodat het even wat gezonder kon worden.Van een onwijze uitgroei ging ik nu in heel veel stapjes naar een stuk blonder, ik ben er weer zo blij mee! Het is nog steeds lekker lang en gelukkig ook best gezond nog. Ik vind het blonde me toch wat frisser staan in mijn gezicht, ook al vonden veel mensen het donkere ook mooi. Ik vind mezelf gewoon een blondine haha!

We hebben eindelijk tegels voor de keuken uitgezocht en gelukkig kon ‘onze’ tegelzetter door een afzegging ook erg snel. De volgende keer kan ik jullie het resultaat al laten zien! We bestelden deze samples van Design Tegels en het werden de langwerpige terracotta kleurige. De Piedra Biscuit, die we verticaal gaan laten plaatsen met een minimale voeg.

Ik was ook een dagje in Den Haag voor werk, heerlijk! Zo’n fijne stad vind ik dat. Den Haag is een beetje de home base voor Coffee-Star, daar zit ons kantoor. Daar ben ik overigens nooit haha, maar de eigenaren komen in ieder geval beide uit Den Haag. Kleine inside info haha.

Anyhow, ik ging lekker met de trein want er is een rechtstreekse verbinding met Hengelo en dat gaat gewoon heel soepel en in de trein kan ik echt vet veel werk doen! Wel heel fijn dat de mondkapjes nu eindelijk af mochten.

In Kopenhagen kocht ik Birkenstocks in een onwijs goede sale, maar er was er eentje iets verkleurd. Met kokosolie heb ik ze weer helemaal mooi gekregen! Hier is de kokosolie nog ‘nat’, maar eenmaal ingetrokken zien ze er weer iets geleefder uit. Ben er zo blij mee, dat lavendelkleurige met goud vind ik echt een geweldige kleurcombo!

Op Instagram vroeg ik jullie advies voor deze plant maar ik ben bang dat ik al te laat ben. Hij ging in het begin heel lekker, maar na een paar maanden is hij nu al zijn bladeren aan het verliezen. En dat zijn goede bladeren, geen bruine. Ik kreeg als feedback dat hij misschien niet tegen de verwarming kon, maar deze verwarming staat bijna niet aan. Te veel licht werd ook gezegd dus ik heb hem van de vensterbank afgehaald. Luuk denkt dat hij misschien en ziekte heeft haha. Ik weet niet niet want hij blijft wel steeds roze bloemetjes geven nog. Misschien herrijst hij straks als een fenix met alleen maar nieuw blad haha… Op het moment is het een kale plant bijna :(!

 

In het geheim werkte ik samen met ander ceremoniemeester Fleur al heel erg lang aan het vrijgezellenfeest van onze gezamelijke lieve vriendin Jen! Ze gaat op 6 mei trouwen en begin april verrasten we haar voor een hele dag met haar vriendinnen. Overigens kent niet iedereen elkaar van deze groep, maar iedereen ging zo leuk met elkaar om! Ook kregen we het compliment dat het allemaal erg goed geregeld was dus dat was voor ons heel erg leuk om te horen.
We begonnen met een high tea als lunch, daarna ziplinen en abseilen, daarna sushi en daarna een leuk 90/00’s feestje! Jen genoot echt onwijs dus dat was heel erg leuk om te zien.

Enneuh, dat ziplinen en abseilen was niet voor mij hahaha. Ik ben geen held met hoogtes en ik weet inmiddels uit ervaring dat het me niks brengt om mezelf te pushen het dan toch te doen. Ik krijg er alleen maar stress van haha. Ik heb ook een hekel aan achtbanen en ik zou ook never uit een vliegtuig springen of bungeejumpen ofzo. Jen daarentegen doet ALLES en geniet daar onwijs van!

Met het mooie weer heb ik meer dan ooit gefietst haha. Ik ben geen fietsfan, maar met een zonnetje voelt het wel als lekker. Zo lang ik geen bult op hoef…

Ik kocht een hele tijd terug al deze vorm om paaseitjes te maken en het was nu toch echt de tijd om dat te doen! Je maakt dan allemaal halfjes en de bedoeling is dat je ze dan aan elkaar plakt. Ik heb ze echter gewoon als halfjes gelaten haha, scheelde werk en vond het hapje groot genoeg.

Ik heb gewoon chocolade gesmolten en daaraan dingetjes toegevoegd. Ik vind vooral zoute pretzels altijd lekker met chocolade dus die heb ik er door gedaan. Ook heb ik er wat gemaakt met een amandeltje en wat met gedroogd fruit. Heel erg lekker en leuk!

Ik kreeg wat leuke producten. Twee onwijs fijne en heeeerlijk geurende producten van Beigic, en een scheermesje van Estrid. Beide erg dankbaar in gebruik genomen maar niet echt groots genoeg voor een artikel. Daarom een vermelding hier, want ik gebruik het allemaal erg graag!

Ik drink onwijs graag lekkere cappu’s maar ik kan niet goed tegen cafeïne. Een goed alternatief is dan een decaf espresso gebruiken. Maar, cafeïne wordt vaak op een chemische wijze onttrokken aan de koffiebonen. Daarom heb ik na een zoektocht een hele fijne gevonden die op de Swiss Water method wordt onttrokken van cafeïne. Met water dus, en dus een natuurlijk proces. Deze heb ik van Brazuca coffee en ik vind hem echt heel erg lekker! Doet echt niet onder voor een espresso met cafeïne en ik kan hier zorgeloos van slurpen.

Heerlijk aan het werk voor het raam in mijn ‘kantoor’ in het zonnetje. Ik zag alleen geen klap op het scherm haha.

Pasen! Mijn favoriete feestdag(en). Helemaal met dit goddelijke weer. Bij Luuk’s oma kwam de familie samen en alle (achter)kleinkindjes konden paaseitjes schilderen en zoeken. Ik deed ook een duit in het schilder zakje en die laatste is door mijn schoonmoeder gemaakt. Mooi hè! Het is een schilder techniek met uienschillen.

Ik ga stuk om deze foto omdat je nog net zo’n vol kauwend mondje ziet boven de tafel haha! Elisa, de dochter van mijn vriendin werd 7 en daar gingen Luuk en ik even langs.

Paasvuur! Niet overal in Nederland wordt dit gedaan begrijp ik, in Twente steevast wel. Erg goed voor het milieu is het niet maar eerlijk is eerlijk; gezellig is het wel. Dit was ook weer de eerste keer ‘na’ Corona dat het mocht en elk paasvuur in de omgeving was onwijs druk.

Dat was ‘em! De volgende keer laat ik jullie de betegelde keuken zien en is het Koningsdag geweest. Ik ben benieuwd hoe dat er dit jaar uit gaat zien! Geniet ervan allemaal 🙂

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)