Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy: augustus

Augustus is de maand dat iedereen een stapje terug doet, geniet van de zon en zich onwijs bewust is van het feit dat het hierna alweer september is. Ik ben gek op augustus, en ook dit jaar weer was hij veelzijdig en leuk. Kijk je mee?

Leestijd

Recept van dit toetje staat al ingepland voor cynthia.nl!

We hadden een aantal avonden waarop ik kookte voor een stel vrienden. Iets wat ik steeds leuker begin te vinden! Ik had altijd een hekel aan koken, maar sinds ik met Luuk woon merk ik dat ik creatief kan zijn (hij lust namelijk alles) en ik probeer steeds meer dingen uit. Ik krijg ook best veel complimentjes over mijn kookkunstjes en dat voelt natuurlijk ook prettig. Leuk om steeds weer wat bij te leren en creatiever te worden met ingrediënten en bestaande recepten te tweaken om ze vega te maken, gezonder of gewoon lekkerder. Ik geniet er ook van om de tafel mooi te dekken. Ik kocht dit leuke tafelkleed met bijpassende servetten bij Zara home in de sale want hij schreeuwde gewoon mijn naam. Ook de servet ringen kocht ik daar. Hier staan nog geen glazen op tafel zie ik, en ik had ook nog leuke antieke kleine bordjes voor op deze onderborden. Jammer dat je die er zelf even bij moet bedenken haha.

Ik breid mijn collectie vintage servies graag uit. Ik heb nu in de kelder een stelling waar ik alles op heb staan. Deze kocht ik afgelopen maand nog, 8 gebaksbordjes en een groot bord om een taart op te leggen. Een bloemetje en een krulletje, een gouden randje en ik ben er gek op!

Ik ging een dagje naar Thermen Berendonck met vriendin Jen. Ik moet eerlijk zeggen; ik ben niet zo’n sauna mens. Deze zag er top uit, de inrichting was helemaal 1001 nacht en elke lamp wilde ik mee naar huis, maar ik ben toch gewoon meer een kletser. Ik vind dat stil zitten in de hitte helemaal niet zo chill. Ik ga dan eigenlijk meer in een soort overlevings-modus dan in een ontspan-modus. Een sauna van 65 graden gaat nog, en ook zo’n kek stoombadje, maar voor de rest chill ik het liefst in de zwembaden en kruidenbadjes. Lekker een beetje kletsen haha! We hadden wel geluk met het zonnetje waardoor we ook nog even in een bubbelbad buiten in de zon konden zitten.

Haha, die middelvinger! Dit lieve mensje is Anna, de nieuwste aanwinst van mijn lieve vriendin Diana. Diana heeft al twee kindjes en zij hebben helaas allebei een stofwisselingsziekte. Hoewel Diana het mega goed doet en de kindjes hun crisisjaren ongeschonden door zijn gekomen was het echt heel erg spannend of Anna het ook zou hebben want het is een intens leven, die eerste paar jaar met zo’n ziekte. We kregen drie dagen na haar geboorte het verlossende woord: Anna was helemaal gezond. Ik heb gehuild van geluk, zo blij was ik voor ze. En kijk wat een droppie. Die blouse zou ik serieus zelf dragen, zo cute dit pakje. Zara Kids vind ik altijd briljant. Zou er spontaan van willen baren.

Nope. Not yet haha.

Er wordt weer behoorlijk wat sushi gegeten. Luuk is een aantal dagen naar Lowlands en met dat soort momenten spreek ik extra met vriendinnen af en eigenlijk komt daar altijd sushi bij kijken. En wijn. Er is altijd wijn.

We hebben een geweldig barbecue feest bij vrienden en het was gelukkig heerlijk weer. Ik barbecue niet zo vaak omdat men dan toch vlees verwacht, alhoewel ik ook wel eens een vega bbq heb gedaan! Ze hadden hier ook heerlijke portobello’s met blauwe kaas en super lekkere courgette met hummus. Afsluiten met broodjes boven een vuurtje vind ik de ultieme zomeravond. Die Aperol Spritz mocht er ook wel wezen ;). Niet mijn hand overigens haha.

Ik had ook mijn fair share aan klunzigheden. Ik kocht een kekke mom jeans bij de Kringloop. Voelde me helemaal content. Gaat die gulp kapot en dat ding is echt een meter lang. Ik liep dus compleet in mijn ondergoed tot ik veiligheidsspelden wist te scoren. Mega gênant weer.

Ook kreeg ik heet vet in mijn nek omdat ik de groentes iets te enthousiast in de hete olie mikte. Ook top. Op mijn arm heb ik een litteken van een krultang brandwond en dat wilde ik dus zeker niet in mijn nek. Ik ben gaan smeren met Boegem balsem omdat ik had gezien dat de brandwonden die Serena van Beautylab had opgelopen op haar gezicht heel mooi waren genezen door dat spul. Je ziet er bij mij nu dus ook gewoon echt niks meer van. Wondersmeersel!

We gaan nog even door in de categorie klunzig. Ik draafde een beetje door in mijn pogingen om dingen gezond(er) te maken. Ik wilde een cake maken met kwark in plaats van boter en stevia in plaats van suiker. Ten eerste; het smaakte niet want de stevia gaf een bittere nasmaak en ten tweede; deze ellende moest er aan vooraf gaan. Ik wilde een foto maken van het proces om Luuk te showen dat hij een lekkere cake klaar had staan als hij thuis kwam, liet mijn telefoon in de eieren vallen, wilde die er snel uit vissen want nee ik kan niet zonder dat ding en kiep met die beweging dus die hele bak eieren om. Alles liep onder de plint en als ik iets goor vind dan is het de geur van rauw ei. Ik heb het nog dagen geroken. Ik heb uiteindelijk Dettol onder de plint weten de krijgen en ik geloof dat dat de stank heeft gestopt. Nog een leuke toevoeging; we hadden oppas-tekkel Liz op bezoek die besloot de crime-scene van dichtbij te inspecteren. Nog voor ik haar kon stoppen rent ze door de rauwe eieren, en nog voor ik er überhaupt invloed op had rent ze door de gang om te blaffen naar een schim door de voordeur. F. M. L.

Maar we leven nog. Tekkel ook.

Dit is ze; Liz de tekkel. Het is het hondje van mijn schoonzus en vriendin Hiske en haar vriend. Liz heeft 10 jaar lang in een kooi gezeten in haar eigen poep en plas zonder buitenlucht te zien om achter elkaar nestjes puppies te baren. Ik ben onwijs blij dat ze nu zo’n fijn huisje heeft en dat er mensen zijn die bereid zijn om een getraumatiseerd hondje in huis te nemen. Hiske ging op vakantie, en een hondje met zo’n trauma stop je ook niet graag in een pension. Pension Emmy en Luuk it was! In het begin was ze nog een beetje onzeker maar na een paar dagen voelde ze zich helemaal thuis. Ze scharrelde lekker door de tuin en hobbelde me overal achterna. Super gezellige dagen, maar ik vond het ook wel weer lastig om die beperking qua tijd, planning en schema te hebben.

Dit was de cake waar ik door geïnspireerd raakte, hier gaat kwark doorheen. Ik dacht alleen, dat kan misschien nog wel beter als de suiker er ook uit is maar dat probeersel mislukte dus. Deze mix van Koopmans is overigens heel erg lekker, super luchtig en zacht! Hij deed me een beetje denken aan een Indische sponscake, vind ik mega lekker. Ik gooide er wat rode en blauwe bessen door, en nu ik dit typ heb ik er eentje in de oven staan waar ik appeltjes en kaneel door heb gedaan. Ik ga die sponscake binnenkort maar eens proberen te maken en ook spekkoek wil ik nog eens zelf proberen te maken. Tips voor recepten?

Toen Luuk op Lowlands was wilde ik hem verassen met een werkplek als hij terug was. Hij gaat vanaf het einde van het jaar waarschijnlijk meer vanuit huis werken en gezien wij niet zo’n groot huis hebben was het een wonder dat er nog een muur was waar ik geen kledingkast tegenaan had geworpen. Deze spullen had ik nog en ik had het idee dat hij er dan zelf nog wat anders van zou maken, maar hij vond het al helemaal mooi en leuk zo.

Mega courgette haul uit eigen tuin. Ze blijven ook maar komen en ik ben wel door de recepten met courgette heen haha. Volgend jaar planten we maar 1 courgette plant in plaats van twee haha. Ook hadden we wat kruiden in onze moestuin waar ik vrijwel geen gebruik van heb gemaakt zoals salie, maar de tomaten gebruik ik dan wel weer heel veel. We gaan even goed kijken volgend jaar wat dus handig is om te planten. De bietjes zijn nog steeds in wording, dus ik ben benieuwd hoe die gaan smaken!

Bij Coffee-Star heb ik onlangs met onze ontwerper ansichtkaarten en stickers laten ontwerpen die mensen mee kunnen nemen. Deze liggen nu in al onze filialen om gratis mee te nemen. Leuk zo’n mini merchandise projectje! Je ziet mij hier even een foto maken in mijn sportkleding toen ik even snel langs Coffee-Star Hengelo wipte na het sporten. Grab life by the beans bedacht één van mijn assistenten, en vond ik mega toepasbaar. Jarig? Grab life by the beans! Ziek? Down? Samenwonen? Nieuw huis? Grab life by the beans! Leuk toch?!

Met gewonnen kaartjes van de Postcode Loterij gingen we met mijn vader en zusje naar Wildlands in Emmen. Ik voelde me die betreffende dag niet zo lekker en het was 30 graden, top combi. Ik liep dus een beetje met mijn ziel onder mijn arm achter de rest aan te slenteren. Ontzettend gaaf om zulke mooie dieren van dichtbij te zien, maar ik blijf altijd een beetje mixed feelings bij dierentuinen hebben. Maar goed, zo gaat het me bij wel meer dingen af.

Lieve vriendinnetjes Hiske en Neelke ken ik van mijn bijbaantje bij restaurant Intenzo. Hiske is dan weer de zus van Luuk, dus eigenlijk ken ik Luuk ook hierdoor. Ook heb ik ooit het bijbaantje van Hiske bij Coffee-Star overgenomen na het werk bij Intenzo waarna ik ben doorgegroeid. Ik grap dus wel eens dat ik mijn baan en mijn relatie aan haar te danken heb. We zijn voor de nostalgie eens gaan lunchen bij ons oude werkplekje en uiteraard moest dat afgesloten worden met ijs. Zo lekker.

Lekkere vakantie zooi op de achtergrond. Super chique weer 😉

Als Luuk en ik elkaar wat minder vaak zien dan plannen we even een bewuste date night in. Lekker bij een goed restaurant eten in plaats van op de bank. Ik geniet er dan ook van om me even mooi te maken en ik geniet er nog meer van als ik merk dat het gewaardeerd wordt. We gingen naar Umami in Hengelo, heerlijk! Ik droeg een zwart jurkje, en dan voel ik me altijd al wat meer fancy omdat ik nooit zwart draag haha. Team color all the way, maar voor een avond look vind ik het wel heel erg mooi.

Ik had nog steeds elke drie weken een Bloomon boeket en hij was ook weer zo mooi in augustus. Ik heb er een aantal bloemen uit gehaald die niet meer goed waren en zo werd het boeket uiteindelijk zelfs 5 (!) weken benut. De eerste twee weken zie je het boeket steeds mooier worden, daarna vallen er vaak een paar af maar heb je nog een volle week een mooi boeket. Na week drie is het meeste op, maar blijven er een paar mega sterke units over en die doe ik dan in kleinere vaasjes en die zet ik her en der neer. Die laatste zijn dit keer dus nog twee weken blijven staan. Ik heb het abonnement nu even op pauze gezet omdat we naar Frankrijk gingen en ook omdat we in september nog naar Sardinië gaan en tussendoor weinig thuis zijn. Dan vind ik het jammer. We fijn dat het zo gemakkelijk dus aan en uit kan. Met de code emmybovenh kun je een gratis vaas krijgen bij je eerste bestelling 🙂

PS: niet zo duur als je waarschijnlijk denkt. Dat had ik tenminste.

Ook code RFFAVBBFL4 is nog steeds geldig. Dit is goed voor 10% korting op alle items die je houdt die een stylist voor je uitzoekt bij Zalon van Zalando. Via deze link kun je rechtstreeks een afspraak maken bij mij maar de code geldt ook bij elke andere stylist 🙂

Ik ging langs bij Blend New Day in Haaksbergen om eens kennis te maken want ik mag wat van hun mega gezonde sappen testen! Daar ga ik nog meer over vertellen in een artikel, eerst maar eens testen 🙂

Ik denk dat je het wel weet als je mijn artikelen vaker leest, maar mijn moeder woont in Frankrijk. Zij is daar een camping begonnen. Een hondvriendelijke om precies te zijn, Camping Mesles! Zij woont daar permanent en hoewel ze in het najaar en de winter regelmatig deze kant op komt is het altijd een lange zomer zonder mams. We gaan daarom elke zomer die kant op, dit keer maar 1 keer omdat we allemaal vrij druk waren en al veel andere dingen hadden gepland. Laten we niet vergeten dat ik in januari ook al een maand weg ben geweest naar Colombia. Anyhow, het was weer fijn! Ik moet altijd even in ‘het niks doen’ komen maar het was erg gezellig en prettig. Even een aantal dagen die telefoon meer aan de kant, geen make-up, lekker veel Franse kaasjes eten en lokale wijn drinken. We reden samen met Elise en Robbin, mijn zusje en zwager, die kant op en daardoor was het gewoon een hele fijne familie vakantie. Ze hebben sinds dit seizoen ook een zwembad en dat was heel fijn met 30 graden!

Dat was mijn augustus weer. Het lijkt net alsof ik nooit werk maar geloof me, dat gebeurt tussendoor ook veelvuldig haha. Ik ben wel blij dat ik deze zomer meer tijd voor mezelf heb weten te maken in verhouding tot vorig jaar. Toen ging ik nog op en neer ging naar Amsterdam omdat Luuk daar nog woonde ook plande ik nog veel afspraken in bij Studio Mint. Ik wordt al moe als ik er weer aan denk haha.

Als september begint en de pepernoten bij Albert Heijn liggen heb ik altijd het gevoel dat het al bijna december is, maar ik ga nog even flink genieten van de nazomer. In september ga ik een week naar Sardinië, wat een vooruitzicht!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)