Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy augustus – deel 2

In het laatste gedeelte van augustus probeerde ik zo min mogelijk te doen, en gingen we naar Frankrijk om mijn moeder te bezoeken. Ik laat je weer wat foto’s zien!

Leestijd

Nou, wat een gezellige foto of niet?! We vierden de 30ste verjaardag van Jen. Wij vieren werken heel nauw met elkaar op de horeca werkvloer vandaar dat je ons geen afstand ziet houden. Ik kan nu wel doen alsof we dat doen, maar achter een bar is dat écht niet haalbaar. Uiteraard proberen we wel van anderen zoveel mogelijk afstand te houden.

Ook vierde ik de dertigste verjaardag van vriendin Anouk, die een geweldige lunch had laten bezorgen door Rosy’s uit Enschede. Het zag er allemaal prachtig uit en het smaakte ook nog eens heel erg goed. Een aanrader voor brunch of lunch op locatie dus. Tevens kun je er ook zitten om te lunchen, wat ik onlangs ook al deed, en dat smaakte uiteraard ook daar erg goed.

Dit zijn echt van die ‘iedereen wordt 30 jaren’. Ik word zelf dit jaar al 32, maar in 2020 had ik opvallend veel 30ste verjaardagen. Zo ook die van mijn zusje nog in september! We vieren die avond ook het eerste gedeelte van haar vrijgezellenfeest. Wordt een leuke avond, maar wel aanpassen door afstand etc. We maken er gewoon het beste van!

Ik had deze al vaker voorbij laten komen, hij is echt lekker en het is vrij simpel zo uit een pakje. Ik heb er nu eens de rasp van twee citroenen en maanzaadjes aan toegevoegd zodat je een lemon poppy cake krijgt. Ook echt lekker! Bovenop had ik nog gezouten pistachenootjes gestrooid, want ik moet er altijd iets specialers van maken. Gouden combinatie!

Zo schattig… Liz de tekkel ging naast haar mandje liggen (te warm denk ik) en doordat ze bijna geen tandjes meer heeft valt haar tongetje dan uit haar mondje. T’is een oudje, ik hoop dat ze nog lang rond mag scharrelen. Liz woont bij mijn schoonzusje Hiske en haar vriend, ze hebben haar gered van een malafide fokker. Hoe oud ze precies is weten we dan ook niet.

Daar ging hij dan! Luuk vertrok een paar dagen voor ons naar Frankrijk omdat hij wilde zien hoe ver hij kon komen. Hij is gewoon in twee en een halve dag naar Frankrijk gefietst! Zo knap. Hij had in eerste instantie het plan om de gehele 850 kilometer naar de camping van mijn moeder te fietsen, maar omdat we nog veel andere plannen hadden met onze vakantiedagen besloot hij dat hij gewoon op woensdag weg zou gaan, in plaats van dagen eerder dus. Wij (ik, mijn zusje en zwager) hebben hem op vrijdag rond het middaguur opgepikt waar hij was. En dat was dus al in Frankrijk. Ik vind serieus naar de stad fietsen al een opgave dus ik vind het super knap. Hij vond het zelf mega leuk om te doen, dus ik denk dat hij nog wel een keer probeert om het hele stuk daadwerkelijk te fietsen. Overigens doet hij wel vaker tochtjes met zijn vader, broer of vriend maar alleen had hij nog niet eerder zo ver gefietst.

Daar waren we weer. We gaan elk jaar minimaal één keer die kant op en mijn moeder komt dan in het herfst en winterseizoen een aantal keer naar ons. Ze hebben geen huis in Nederland, maar kijken nu wel rond naar een vakantiehuisje in de omgeving zodat dit wat makkelijker gaat. Op de tweede foto zie je Luuk op de maaimachine, echt zo’n mannen ding om dat dan leuk te vinden haha.

Het is een hondencamping (camping Mesles) en hun eigen hondje Jack speelt graag voor opzichter. Hij heeft een grasaar in z’n voetje gekregen waardoor het helemaal ging ontsteken. Gelukkig verbleef er toevallig een dierenarts op de camping die elke dag even gekeken heeft.

Een mens kan maar zo lang niks doen, en in mijn geval is dat ongeveer 24 uur. Dan moet ik geprikkeld worden haha. We gingen naar Nevers, een stadje op ongeveer een uurtje rijden. Dat is voor Franse begrippen dichtbij…

Anyhow, ik zag die geweldige laarsjes staan bij Pimpki (geloof ik). Ik heb ze bijna gekocht maar toch laten staan. Als ze lager waren van hak had ik ze zeker meegenomen maar ik draag gewoon niet vaak hakken. In de avonden wel, maar dan zitten ze ook weer vaak verstopt onder tafels dus ik besloot het niet te doen. Steekt toch ergens nog nu ik dit weer zie haha.

Verder hebben we lekker even bij Sephora geneusd en hebben we fijn gelunched in het zonnetje.

In de avond werd het best fris, maar met dikke truien aan en dekentjes overgeslagen bleven we stug buiten zitten. Dat hoort toch bij vakantie! Ik kreeg uiteindelijk de hele familie zo ver om marshmallows te roosteren boven kaarsjes. Door de droogte was een kampvuurtje niet echt verantwoord. Of het gezond is is een tweede, zo boven een kaars, maar hey een mens mag zondigen.

Ik kocht bij Sephora een pak met maskers. Deze hoeven maar een minuutje op en vervolgens masseer je in wat er op je gezicht achterblijft. Wat een plaatje zo hè. Ook kocht ik leuke oorbelletjes die ik met een zeer slechte foto vast heb gelegd.

Zo schattig die blauwe luikjes. Luiken worden trouwens wereldwijd vaak blauw geschilderd omdat dat vliegen af zou schrikken. Geen idee of het klopt, maar het staat gelukkig ook nog eens cute.

De eerste foto is een fijn moment vast gelegd door mijn moeder (die altijd verassend leuke foto’s maakt) waarop Luuk iets grappigs zegt. Ik wordt gewoon blij als ik er naar kijk want hij laat me altijd lachen. Love it.

De tweede foto is met mijn nieuwe telefoon gemaakt. Ik kocht een Iphone SE want mijn oude was echt aan het eind van zijn latijn. Ik vind dat soort uitgaves echt super stom, het is onwijs veel geld, maar het is wel het geen wat ik elke dag onwijs veel gebruik natuurlijk. De camera heeft ook een portretmodus en dat geeft dus ook een fijne upgrade aan mijn foto’s hopelijk!

*over beide foto’s zit een filter van VSCO.

Toen we thuis kwamen zagen we een onwijs grote courgette in onze moestuin! Gigantisch. We hebben hem aan Luuks oma gegeven die echt helemaal dol is op alles wat met de tuin te maken heeft. Ze heeft zelf ook nog een moestuin en vind het geweldig dat wij daar ook interesse in hebben. Ze heeft er volgens mij soep van gemaakt haha.

Dat was het weer, augustus. Laten we hopen dat september nog wat zonnige dagen meeneemt, ik zal in ieder geval weer hard aan het werk moeten! Tot de volgende <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)