Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy augustus – deel 1

Ik had de hele maand augustus vrij en maakte drie leuke trips. In dit eerste deel zie je Berlijn voorbij komen, waar ook nog een apart artikel van online komt, en een mini-tripje Amsterdam! Kijk maar gewoon weer mee 🙂

Leestijd

Als ik ga inpakken is het altijd net 1 groot bloemenboeket

De maand begon met een onwijs leuke trip naar Berlijn. Daar (net als bijna overal behalve in Nederland) is het verplicht om mondkapjes te dragen als je een gebouw binnenloopt zoals een winkel, hotel of restaurant. Als je eenmaal op je plek bent in het restaurant mag hij wel af. Ik dacht dat het even wennen zou zijn maar ik vond het helemaal niet erg en het haalde nergens de lol er vanaf. We hebben daarnaast wel zelf ook ons verstand gebruikt en te drukke plekken vermeden.  Waar we in Twente nog best wel ons best doen met afstand bewaren in winkels en op straat (de meeste mensen dan) vind ik dat in de grotere steden (ook in Nederland) minder terug. Dat voelt wel frustrerend, helemaal als winkels of musea ook niet hun best doen om dit te faciliteren. We zijn hierdoor wel wat sneller weggegaan op sommige plekken want beide willen we de kat niet op het spek binden.

Desondanks hebben we drie dagen lang de stad lekker door gelopen, heerlijk gegeten, electrische stepjes gebruikt, en wat musea bezocht. Ik maak hier nog een apart artikel van waar meer foto’s in komen uiteraard. Wij kunnen altijd zo enorm genieten van citytrips, lekker van ontbijt naar koffie naar lunch naar taart naar diner. Echt even gericht op ons tweetjes, en gelukkig vinden wij eigenlijk altijd dezelfde dingen leuk om te doen.

Die laatste foto is van een winkel waar ze cookie dough verkochten. Ik zie mensen daar altijd helemaal los op gaan dus ik had me er iets heel lekkers bij voorgesteld. Ik vond het alleen echt goor! Niks voor mij haha. Gewoon een hap boter met suiker. De vrouw die er werkte was ook best een valse heks dus dat hielp ook niet mee haha.

Haha, weer dit pakje.

We gingen ook naar het mega gehypte ‘Er was eens’. Een pop up restaurant van Brood met Spelen, dat vorig jaar een Marrokaans thema had en dit jaar een sprookjes thema. We gingen met lieve vrienden Jen en Sven en genoten van een vijfgangen diner aan het water. Tijdens het diner werd er ineens harde muziek afgespeeld en kwam er een lichtshow op het water en liep ‘Repelsteeltje’ rond. Echt een tof spektakel. Het eten had voor mij iets uitdagender gekund, maar desondanks was het een hele toffe avond!

Ik kocht een risottolepel. Dille en Kamille weet me altijd iets te verkopen. Dit zijn van die dingen waar je prima mee zonder kunt leven, maar dan loop je er tegen aan en maak je jezelf toch wijs dat je het nodig hebt. Ik heb hem nog niet gebruikt, maar ik ga mezelf dwingen het wel te doen haha.

Ik kocht ook enige gehakte sandalen in de sale bij Bristol voor €1o,00. Ik moet ze nog wel iets vaker combineren, maar laat dat maar aan mij over.

Even lunchen in Enschede bij Stoet. Stoet zit net als Coffee-Star ook in de bibliotheek daar, en hebben net als wij ook heerlijke koffie. Als ze ergens tosti’s met brie verkopen ben ik sowieso van de partij natuurlijk! Zo-veel zin in nu ik dit artikel schrijf haha.

Samen met mijn zusje selecteerde ik kleuren voor haar nieuwe huis, en dit werden ze. Een prachtige combinatie geworden! Beide zijn het kleuren van Gamma intense colors. Rechts is aardewerkrood, en links is compote. De houten koof is gewoon mat zwart.

We hebben echt flink aangepoot in de bloedhete dagen en onwijs veel geklust zodat ze snel over konden naar hun nieuwe huis. We gingen samen aan het einde van de maand naar Frankrijk en voor die trip moest het lukken. Dat is ook gelukt uiteindelijk en inmiddels wonen ze er heel fijn. Ze woonden iets verder weg van de stad, maar nu vijf minuten van het centrum van Enschede maar in een rustige wijk mét grote tuin. Precies goed!

Luuk en ik gingen ook langs Juwelier Koelink in Enschede om een kleine oriëntatie te doen op trouwringen! We hebben ze nog niet nodig, maar het is wel goed om te weten wat we willen.
In oktober trouwen we voor de wet, wat we heel klein vieren met alleen de getuigen en gezinnen rond een brunch. We proberen volgend jaar oktober (op dezelfde datum) dan een feest te houden, en we willen de ringen en geloftes voor dan bewaren. We zetten op dit moment echter nog niks vast want met de huidige regelgeving mag je dan niet dansen en moet je een zitfeest hebben. Wij wachten dan liever iets langer. We gaan dus zien hoe het loopt, eerst maar eens ons wettelijk huwelijk waar we ook gewoon een fijn moment van gaan maken met leuke outfits en lekker eten.
Qua trouwringen weten we het nog niet precies. Luuk wil een simpele gouden band en ik weet het nog niet. Mijn verlovingsring is vintage, dus ik denk dat ik het ook wel mooi zou vinden om in de vintage hoek te zoeken. Tijd genoeg hiervoor nog in ieder geval!

Tot slot gingen we rond het midden van de maand voor een nachtje naar Amsterdam. We sliepen in hotel Boat&Co, een échte aanrader. Ik laat je even wat foto’s zien.

Ik heb echt onwijs genoten. We hebben geen gebruik gemaakt van het ontbijt omdat Luuk graag naar z’n oude plekje wilde waar hij vaak in het weekend ontbeet. Voor degene die het ontschoten is, Luuk woonde in Amsterdam toen ik hem leerde kennen. Hij komt echter wel uit Hengelo, waar we nu ook samen wonen. Anyhow, het ontbijt schijnt in het hotel ook echt geweldig te zijn dus de volgende keer ga ik daar zeker wél gebruik van maken haha. Ik vond het een enorme aanrader, en mega goed geprijsd voor wat je er allemaal voor kreeg. Ik kom terug!

De rest van augustus lees je in het tweede deel, met onder andere de trip naar Frankrijk!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)