Maand van Emmy – september

September is de maand waarin de zomer over was en waarin ik de herfst voelde opkomen. De kaarsjes gingen aan en dikkere jassen werden gekocht en uit de kast gehaald. Oh, en pepernoten zijn ook al aan de orde van de dag! Kijkt u maar weer mee.

Leestijd

Voor de mensen die zich nog kunnen herinneren dat ik bij Pink Mamma in Parijs at en daar een hele lekkere wijn dronk, dit is hem! Doet u maar een vat.

De roltrap van de Noord-Zuidlijn bij het Rokin vind ik echt eng hoog. De lijn biedt ons echt heel veel gemak omdat het precies de route is die voor ons miste, maar deze roltrap vind ik omhooggaand echt wel een beetje weke knietjes opleveren. Maar ik heb dan ook al hoogtevrees op een keukentrap.

Ik heb eindelijk de Cynthia planner (zo wordt hij in de ‘volksmond’ genoemd maar hij heet natuurlijk de Structuurjunkie planner) in gebruik kunnen nemen en lekker in kunnen vullen. Daar kan ik dan echt van genieten en dan vul ik alles heel netjes in. Ik gebruik wel kleuren voor mijn verschillende werkzaamheden zodat het in één overzicht duidelijk is wat ik doe die week. Ik vind hem echt super fijn!

Ik werkte een dag vanuit Luuks huis in Amsterdam en daar heb ik het altijd koud. Ik zit er dan aan het einde van de dag altijd gehuld in Luuks kleding als een Eskimo bij.

Mijn Polette bril kwam binnen en ik ben er zó blij mee! Dit is het model Jade, een mooi azuurblauw (hij is in het echt wat feller en lichter) semi-transparant montuur met gouden pootjes en een bewerkte gouden neusbrug. Ik koos voor gradiënt bruin glas om het jaren zeventig gevoel te versterken.

Ik ging naar Velvet Monkey om mijn haar te laten knippen en verven en kocht voor de gelegenheid de Linda Meiden. Heerlijk interview met Lil’ Kleine en Jaimie, en nu staat hij ook mooi op mijn salontafel qua kleur! Meestal ga je dan op je telefoon allerlei apps af zitten scrollen om de tijd maar te doden. Daar had ik zo geen zin in, nu was het echt even een ontspanningsmoment.

We hadden echt nog lekker weer begin september en dit jasje wat ik in Parijs kocht bij Forever 21 was dan ook nog vaak warm genoeg. Ik vond het zelf een hele fijne combi met deze flared broek.

Ik trok hem ook aan toen ik afscheid van Luuk ging nemen omdat hij voor drie weken naar Afrika vertrok. We hebben een hele fijne avond gehad bij De Pizzabakkers met een fles prosecco, en nu ik dit typ zijn de drie weken alweer voorbij en haal ik hem vanavond op van Schiphol. Hij weet niet dat ik hem kom halen, dus ik hoop dat hij verrast zal zijn. Ik ben heel blij dat hij weer terug is. Ik vermaak me natuurlijk wel maar drie weken is écht lang als je verliefd bent.

Dit verspakket van Albert Heijn is favoriet op dit moment. Ik vind het zo’n fijne uitkomst, die pakketten van ze! Je eet gezond, je hoeft er niet over na te denken en je bent ook niet veel geld kwijt. Bij dit pakket voeg ik gewoon vegetarische kip toe in plaats van echte kip.

Ook dit is een goed idee, want wat een plastic heb je toch als je even boodschappen doet. Het toppunt vond ik wel laatst een pakket van Pull & Bear waarbij de doos in een zak zat (?), in de doos dan nog weer een zak zat, en de kleding ook nog allemaal individueel in plastic zat. Come on! Ik ben ook geen heilig boontje, maar soms lijkt het wel heel achteloos.

Hoe in vredesnaam komt hier een gat. Wat stom! Natuurlijk heb ik weer veel te lang gewacht om het te laten maken waardoor het kleine gaatje nu een scheur is geworden en na een tripje naar de kleermaker ziet het er ook niet echt super uit. Ik ben dus zelf echt een hele slechte naaister, ik moet dat echt eens even leren.

Ah zieltje. Uiteraard heb ik de dierenambulance gebeld.

Gezellig! Ik had tot aan september echt elke keer nog buiten gezeten als ik visite had, omdat ik een hele relaxte overkapping heb waar je windstil heerlijk kunt zitten ’s avonds. Nu was die tijd in september wel echt voorbij en streek ik neer in mijn gezellige woonkamer (vind ik zelf). De kaarsjes gingen voor het eerst binnen aan!

Mijn vader vindt dat pepernoten (ga niet zeggen kruidnoten want ik zeg toch lekker pepernoten) echt toebehoren aan de sinterklaas periode. Hooguit vanaf begin november tot 6 december. Voor ons is Sinterklaas echt heilig, vooral door alle leuke herinneringen. We vieren het dan ook uitgebreid elk jaar. Ik jaag hem dan ook elk jaar op de kast met een foto van een schaaltje pepernoten in september. Ook een traditie laten we maar zeggen! Ik zet overigens ook elk jaar mijn schoen maar kom dan toch van een koude kermis thuis. Misschien trapt Luuk er dit jaar in… worth a shot :D.

Je moet me maar even vergeven dat ik zoveel over Luuk praat, ik heb hem nu 3,5 week niet gezien en zit vandaag vol energie om hem op te gaan halen. Over Luuk gesproken dus, die vroeg ik laatst wat voor kleur ogen ik had. Je weet wel, even scherp houden die handel. En toen zei hij: ‘Blauw en groen en geel en lichtbruin.’ Ik zeg: ‘ja ja jij bent lekker, je noemt gewoon alles op want je weet het gewoon niet’. Hij hield voet bij stuk en ik dacht: ‘nou ja, laat maar gaan’ haha. Maar toen zag ik deze foto en ik zag dat hij gewoon gelijk had, die arme jongen. Hij wist het beter dan ik. Ik had vroeger als kind donkerbruine ogen, dit veranderde langzaam naar lichtbruin, toen naar donkergroen wat ik altijd liefkozend ‘slootwaterkleur’ noem. Maar dat blauwe, dat had ik nog niet eerder gezien!
Die mascara is trouwens geniaal, hij is van L.O.V. en separeert mijn wimpers echt zoals geen enkele andere mascara dat doet. Het is de Illusion EYES 24H volume & length false lash effect mascara.

Over L.O.V. gesproken, de eerste foto maakte ik nadat ik een artikel had gemaakt over allerlei L.O.V. producten waar ik mini reviews van schreef en een look mee maakte. Als je hem nog niet hebt gezien, check hem dan hier. De laatste foto is gemaakt met het Sleek Sunset palette. Ik pak toch graag weer even wat herfstkleuren op mijn ogen erbij merk ik, ik was oogschaduw even een tijdje zat maar ik begin er weer lol in te krijgen.

Deze trap moest en zou vervoerd worden, dus het dakje moest er maar af. Ingepakt in een sjaal en dikke jas ging ik er voor.

Naakte gezichtsdagen zijn er ook! Af en toe is dat heel fijn, maar ook weer fijn om de dag erna dan wel weer make-up op te doen. Het komt niet vaak voor dat ik er gewoon écht geen zin in heb, maar als ik dat wel heb dan geef ik er ook lekker aan toe.

Omdat ik een kledingmaat kwijt ben is ook mijn sportkleding een beetje groot geworden. Ik ben op zoek naar een betaalbare legging die hoog in je taille eindigt en NIET DOORSCHIJNT. Mijn hemel, je zou denken dat het niet zoveel gevraagd is maar helaas doorstaan er maar weinig de proef. Iemand een tip?

Deze sportkleding van Hunkemöller vond ik super mooi, maar de broeken vond ik te laag en ook te doorschijnend helaas. Als je gewoon staat schijnt het niet door, maar in squat positie, de positie waarbij je met je kont richting de gehele sportschool staat te shinen, dat is wanneer het mis gaat.

Waar ik op de eerste foto nog zonder jas en met blote enkeltjes enthousiast op het station stond, sta ik op de tweede foto toch met een herfstige jas en sjaal. Seizoenen blijven me altijd verbazen, terwijl het elk jaar terug komt. Soms als ik het heel warm heb kan ik me ook gewoon niet het gevoel van kou voorstellen. Gek toch?

Zo lang er nog water meloen is blijf ik slepen met stukken. LEKKER.

Ik was bang dat ik dit rotan tasje zomers zou vinden, maar ik merk dat ik het door de herfstige kleuren ook erg snel pak bij herfstige outfits.

De Ikea heeft vega hotdogs! Voor €0,50! Ik slaakte een kreetje en sloeg er natuurlijk eentje achterover.

FML. Gelukkig was de deur (naar de kelder bij Coffee-Star Hengelo waar alle taartjes opgeslagen liggen) al wel open en daarmee de taartjes veilig gesteld. Gelukje.

Twents Oktoberfest! Wat een toestand. Ik ging met lieve vriendinnen Neel en His, en we hadden een kek blousje voor de gelegenheid gekocht die ik combineerde met deze felle lipstick van Make-up Revolution, ‘It eats you up matte’. We aten voor de tijd lekker sushi, dronken champagne en bereidden ons zo mentaal voor op het schlager geweld wat er op ons af kwam. Spot jij hoe guitig de zanger toch even in de camera loert? Je hebt het of je hebt het niet hè.

De dag erna ging ik naar vriendin Veer maar voelde me al een beetje ziek worden. Ik had de afgelopen weken weer veel te veel gedaan en mijn weerstand knalt dan naar beneden. Ik kleedde me toch leuk (vond ik zelf) aan met deze transparante top van H&M. Ik had het plan om er alleen een zwarte bh onder te dragen maar ik besloot toch iets minder sexy te gaan voor een croptop. Ook leuk. Het ‘alleen een bh’ verhaal bewaar ik wel voor ADE, had ik me zo bedacht. Uiteindelijk gingen we ook niet meer de stad ik want ik knapte helemaal af.

Zondag en maandag lag ik plat. Ik ben in die twee dagen maar een paar uur wakker geweest. Ik had het even nodig denk ik, en gelukkig kon ik mijn agenda vrij maken. En voor dat je gedachtes afgaan naar een intense kater, dat was het niet gelukkig haha.

Voor organisatie Respect2love spreek ik op 27 november in Utrecht over gelukskunde en wat dit voor mij betekent. Misschien dat iemand van jullie het leuk vindt om langs te komen!

Dit is wat ik er over vertel op Facebook:

Als eigenaresse van Studio Mint, schrijver voor Cynthia.nl en operationeel manager van Coffee-Star heb ik de perfecte werksituatie gecreëerd waarbij ik uitgedaagd word op de vlakken die voor mij belangrijk zijn; zelfstandigheid, creativiteit, leiderschap, zekerheid en contact. Hoe ik dit heb gedaan? Door mij te verdiepen in wat je níet op school wordt geleerd: hoe word ik een positiever en gelukkiger mens?
Op 27 november zet ik deze vraag centraal. Noem het mindfulness, gelukskunde of hoe jij het maar wilt. Ik geloof niet in labels, op geen enkel vlak in het leven. In ons gesprek komen onderwerpen voorbij zoals: tegenslag, liefde en seksualiteit, spiritualiteit, werk, vertrouwen en controle over je eigen gedachten. Dit alles zonder zweverige vraagstukken en met simpele handvaten die jij van dag tot dag toe kunt passen. Ik wil jou inspireren om een beter, gelukkiger en positiever mens te zijn. Tot dan!

Klik hier om naar het Facebook event te gaan, en je eventueel aan te melden :).

Dit was mijn september. Ik hoop dat die van jullie minstens zo goed was. Ik ga nu mijn spullen bij elkaar pakken, Luuk van Schiphol halen en twee dagen met hem cocoonen en leuke dingen doen.

Wees lief voor een ander, maar ook voor jezelf 🙂

<3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

30 reacties
 1. Bo

  Ik word altijd super vrolijk van jou inbreng hier!
  Je bent mooi afgevallen, prachtig body!
  Wat fijn dat je verlieft bent, houd dat gevoel vast! Enjoy!

 2. Joyce

  Hee Emmy!!

  Ik heb 2 sportleggings van het huismerk(??) van de decathlon, allebei door de squat test heengekomen 🍑en ze hebben hele leuke printjes! Ook na een tijd dragen en veel wassen blijven ze mooi en goed zitten!
  Ik vroeg me af waar jij die crop top onder dat h&m shirtje vandaan hebt?☺️ Ik ben ook opzoek naar zoiets want vind alleen bh niet echt geschikt voor overdag😅

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Van Primark! Ik ga Decatlon nog eens checken. 🙂

  • Saskia

   Ja, decathlon daar zweer ik ook bij!

 3. Jenn

  Hi Emmy,
  Goede tip voor betaalbare sportkleding, TKmaxx😃 , helaas alleen nog open in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven (binnenkort Almere ). Ze verkopen hier merk kleding tegen een super lage prijs en het mooiste is ; ze schijnen (vaak) niet door! Uiteraard per merk verschillend of ze wel/niet doorschijnen 😋

  Reageren
 4. Chantal

  Leuke maand! Haha die oktoberfeest zanger is zo’n grappige man met verschillende typetjes een goede vriendin danst mee in zijn acts in dirdln. Als je die bij de supermarkt ziet zonder pruik en accent herken je hem niet 😂 praat gewoon Nederlands ipv Duits achtig

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Dat meen je niet!! Ik dacht dat het serieus een Duitser was die een beetje Nederlands kon hahaha!

  • Winnie

   Ik vond het ook al komisch dat je schreef ‘die zanger’, hier (Zuid-Limburg) is hij erg bekend. En inderdaad gewoon een Nederlander (wel een Limburger, dat verklaard wellicht het accent). Toen ik in mijn studentenperiode nog in een restaurant werkte als bijbaantje heb ik hem een paar keer mogen bedienen, haha!

 5. Tamara

  Oeh hoe herkenbaar dat veel sportleggings niet squatproof zijn. Ze moesten mij eens zien als ik dit uit test in het pashokje 🤣. Als gymrat hier een paar tips voor betaalbare en squatproof leggings:
  – prozis: de x-skin leggings
  – my protein: de shape seamless leggings of de heartbeat volledige lengte leggings.

  Zowel prozis als my protein zijn webshops. Bij beide webshops had ik de bestelling binnen een week in huis. Bij prozis heb ik de maat xs/s besteld en ik heb maat 32/34 als kledingmaat of jeansmaat 25/26. Bij my protein draag ik xs.

  Succes met je zoektocht naar squatproof leggings!

  Reageren
  • Tamara

   Oh en de leggings zijn high waist, was ik vergeten te zeggen.

  • Emmy Bovenhorst

   Wat een uitgebreide en hulpvolle reactie, ik ga ze bekijken!! Thanks x

 6. Sacha

  Kijk altijd uit naar je maandoverzicht, zo leuk! Wat een leukigheid allemaal! Hoor dat de leggings van Gymshark erg goed zijn. Was die zanger toevallig Dieter Koblenz?

  Reageren
 7. Lotte

  Wat heerlijk om te lezen weer! Ik heb zelf na wat dedastreuse leggings (ook van hunkemoller) een gymshark gekocht, hier zweer ik nu bij.

  Reageren
 8. Marjoleine

  Wat een leuke maand en leuke foto’s! Je bent echt prachtig! Veel plezier dit weekend met Luuk <3

  Reageren
 9. Mara

  Sport broek van de h&m; stevig maar schijnt zo ver ik heb kunnen zien niet door!

  Reageren
 10. Janneke

  De kledingmaat die jij kwijt bent, heb ik gevonden! 😉

  Geniet ervan met Luuk!

  Reageren
 11. Ingrid

  Mijn squatproof leggings bestel ik altijd bij hiptothegym.nl

  Reageren
 12. LyJam

  Sportlegging tip: primark!

  Die hebben momenteel een redelijke dupe hangen van de Gymshark Ombre leggings. Hele fijne hoge leggings die lekker aansluiten en niet doorschijnen.

  Volgens mij te koop voor 12 euro?

  Reageren
 13. Arenda

  Ik denk ik zal toch even reageren, ik ken het probleem met doorschijnende sportbroeken, heb zelf lekkere dikke (dans) billen en zelfs een super dure broek van Nike scheen door. Maar heb nu m’n merk gevonden:under armour. Heeft broeken in allerlei varianten en prijsklassen en ze zitten super fijn en schijnen niet door! (heb er nu zelf 1 van 30 in de sale op zalando en die schijnt ok niet door)

  Reageren
  • Cootje

   Ik wilde net reageren, under Armour is super! Fijne hoge broeken en schijnen niet door, zakken ook niet af.

 14. rachel

  wat een lekkere maand weer en oh god die sleutel hahaha

  Reageren
 15. Anolief

  Heel leuk emmy om te lezen en te kijken. Zie op de straatfoto mensen staan die er misschien niet voor kiezen om zo herkenbaar op internet te staan.. maar ik ben dan ook heel ouderwets haha.

  Reageren
 16. Mir

  Fijne sportbroeken zijn moeilijk te vinden idd. Ik heb er 2 van Even&Odd die goed zitten. Had er eerst 1 en heb weer goed moeten zoeken voor een tweede waarbij de stof dik en stevig genoeg was en ook nog hoog genoeg zit.

  Reageren
 17. Annet

  Leuke maand weer en helemaal terecht dat je Luuk vaak noemt, je bent lekker verliefd! Lululemon is echt het aller aller beste merk voor sportkleding. Ik heb sommige Lulu broeken langer dan 10 jaar dus kwaliteit is helemaal top! Fabletics van Kate Hudson is een goedkoper alternatief.

  Reageren
  • Carina

   Lululemon werkt met wurgcontracten voor hun ambassadors dus die is echt niet aan te raden en is sowieso erg controversieel.
   Maar mijn tip is om bij yogabroeken te kijken, ik ben fan van monique rotteveel maar denk dat dat niet per se binnen betaalbaar valt. Iloveyoga.nl is ook een fijne site voor goede kleding zonder uitbuiting!
   Ik vind je overzichten altijd zo leuk!

 18. Petra

  Hoi Emmy, ik had hetzelfde probleem met sportbroeken. Uiteindelijk heb ik iets meer neergeteld. Maar heb ik van het merk Stronger wel hoge en mooie broeken gevonden. Succes met sporten 🙂

  Reageren
 19. Lisa

  Vroeg wakker en dan bij je ontbijt ‘de maand van Emmy’ vinden, heerlijk begin van m’n weekend! Lekker afwisselend en inspirerend, leuk geschreven en mooie foto’s.

  Reageren
  • Marion

   Hoi Emmy

   Bij h&m heb ik mijn sportbroek gekocht en hij schijnt niet door.