Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – september

September is de maand waarin de zomer over was en waarin ik de herfst voelde opkomen. De kaarsjes gingen aan en dikkere jassen werden gekocht en uit de kast gehaald. Oh, en pepernoten zijn ook al aan de orde van de dag! Kijkt u maar weer mee.

Leestijd

Voor de mensen die zich nog kunnen herinneren dat ik bij Pink Mamma in Parijs at en daar een hele lekkere wijn dronk, dit is hem! Doet u maar een vat.

De roltrap van de Noord-Zuidlijn bij het Rokin vind ik echt eng hoog. De lijn biedt ons echt heel veel gemak omdat het precies de route is die voor ons miste, maar deze roltrap vind ik omhooggaand echt wel een beetje weke knietjes opleveren. Maar ik heb dan ook al hoogtevrees op een keukentrap.

Ik heb eindelijk de Cynthia planner (zo wordt hij in de ‘volksmond’ genoemd maar hij heet natuurlijk de Structuurjunkie planner) in gebruik kunnen nemen en lekker in kunnen vullen. Daar kan ik dan echt van genieten en dan vul ik alles heel netjes in. Ik gebruik wel kleuren voor mijn verschillende werkzaamheden zodat het in één overzicht duidelijk is wat ik doe die week. Ik vind hem echt super fijn!

Ik werkte een dag vanuit Luuks huis in Amsterdam en daar heb ik het altijd koud. Ik zit er dan aan het einde van de dag altijd gehuld in Luuks kleding als een Eskimo bij.

Mijn Polette bril kwam binnen en ik ben er zó blij mee! Dit is het model Jade, een mooi azuurblauw (hij is in het echt wat feller en lichter) semi-transparant montuur met gouden pootjes en een bewerkte gouden neusbrug. Ik koos voor gradiënt bruin glas om het jaren zeventig gevoel te versterken.

Ik ging naar Velvet Monkey om mijn haar te laten knippen en verven en kocht voor de gelegenheid de Linda Meiden. Heerlijk interview met Lil’ Kleine en Jaimie, en nu staat hij ook mooi op mijn salontafel qua kleur! Meestal ga je dan op je telefoon allerlei apps af zitten scrollen om de tijd maar te doden. Daar had ik zo geen zin in, nu was het echt even een ontspanningsmoment.

We hadden echt nog lekker weer begin september en dit jasje wat ik in Parijs kocht bij Forever 21 was dan ook nog vaak warm genoeg. Ik vond het zelf een hele fijne combi met deze flared broek.

Ik trok hem ook aan toen ik afscheid van Luuk ging nemen omdat hij voor drie weken naar Afrika vertrok. We hebben een hele fijne avond gehad bij De Pizzabakkers met een fles prosecco, en nu ik dit typ zijn de drie weken alweer voorbij en haal ik hem vanavond op van Schiphol. Hij weet niet dat ik hem kom halen, dus ik hoop dat hij verrast zal zijn. Ik ben heel blij dat hij weer terug is. Ik vermaak me natuurlijk wel maar drie weken is écht lang als je verliefd bent.

Dit verspakket van Albert Heijn is favoriet op dit moment. Ik vind het zo’n fijne uitkomst, die pakketten van ze! Je eet gezond, je hoeft er niet over na te denken en je bent ook niet veel geld kwijt. Bij dit pakket voeg ik gewoon vegetarische kip toe in plaats van echte kip.

Ook dit is een goed idee, want wat een plastic heb je toch als je even boodschappen doet. Het toppunt vond ik wel laatst een pakket van Pull & Bear waarbij de doos in een zak zat (?), in de doos dan nog weer een zak zat, en de kleding ook nog allemaal individueel in plastic zat. Come on! Ik ben ook geen heilig boontje, maar soms lijkt het wel heel achteloos.

Hoe in vredesnaam komt hier een gat. Wat stom! Natuurlijk heb ik weer veel te lang gewacht om het te laten maken waardoor het kleine gaatje nu een scheur is geworden en na een tripje naar de kleermaker ziet het er ook niet echt super uit. Ik ben dus zelf echt een hele slechte naaister, ik moet dat echt eens even leren.

Ah zieltje. Uiteraard heb ik de dierenambulance gebeld.

Gezellig! Ik had tot aan september echt elke keer nog buiten gezeten als ik visite had, omdat ik een hele relaxte overkapping heb waar je windstil heerlijk kunt zitten ’s avonds. Nu was die tijd in september wel echt voorbij en streek ik neer in mijn gezellige woonkamer (vind ik zelf). De kaarsjes gingen voor het eerst binnen aan!

Mijn vader vindt dat pepernoten (ga niet zeggen kruidnoten want ik zeg toch lekker pepernoten) echt toebehoren aan de sinterklaas periode. Hooguit vanaf begin november tot 6 december. Voor ons is Sinterklaas echt heilig, vooral door alle leuke herinneringen. We vieren het dan ook uitgebreid elk jaar. Ik jaag hem dan ook elk jaar op de kast met een foto van een schaaltje pepernoten in september. Ook een traditie laten we maar zeggen! Ik zet overigens ook elk jaar mijn schoen maar kom dan toch van een koude kermis thuis. Misschien trapt Luuk er dit jaar in… worth a shot :D.

Je moet me maar even vergeven dat ik zoveel over Luuk praat, ik heb hem nu 3,5 week niet gezien en zit vandaag vol energie om hem op te gaan halen. Over Luuk gesproken dus, die vroeg ik laatst wat voor kleur ogen ik had. Je weet wel, even scherp houden die handel. En toen zei hij: ‘Blauw en groen en geel en lichtbruin.’ Ik zeg: ‘ja ja jij bent lekker, je noemt gewoon alles op want je weet het gewoon niet’. Hij hield voet bij stuk en ik dacht: ‘nou ja, laat maar gaan’ haha. Maar toen zag ik deze foto en ik zag dat hij gewoon gelijk had, die arme jongen. Hij wist het beter dan ik. Ik had vroeger als kind donkerbruine ogen, dit veranderde langzaam naar lichtbruin, toen naar donkergroen wat ik altijd liefkozend ‘slootwaterkleur’ noem. Maar dat blauwe, dat had ik nog niet eerder gezien!
Die mascara is trouwens geniaal, hij is van L.O.V. en separeert mijn wimpers echt zoals geen enkele andere mascara dat doet. Het is de Illusion EYES 24H volume & length false lash effect mascara.

Over L.O.V. gesproken, de eerste foto maakte ik nadat ik een artikel had gemaakt over allerlei L.O.V. producten waar ik mini reviews van schreef en een look mee maakte. Als je hem nog niet hebt gezien, check hem dan hier. De laatste foto is gemaakt met het Sleek Sunset palette. Ik pak toch graag weer even wat herfstkleuren op mijn ogen erbij merk ik, ik was oogschaduw even een tijdje zat maar ik begin er weer lol in te krijgen.

Deze trap moest en zou vervoerd worden, dus het dakje moest er maar af. Ingepakt in een sjaal en dikke jas ging ik er voor.

Naakte gezichtsdagen zijn er ook! Af en toe is dat heel fijn, maar ook weer fijn om de dag erna dan wel weer make-up op te doen. Het komt niet vaak voor dat ik er gewoon écht geen zin in heb, maar als ik dat wel heb dan geef ik er ook lekker aan toe.

Omdat ik een kledingmaat kwijt ben is ook mijn sportkleding een beetje groot geworden. Ik ben op zoek naar een betaalbare legging die hoog in je taille eindigt en NIET DOORSCHIJNT. Mijn hemel, je zou denken dat het niet zoveel gevraagd is maar helaas doorstaan er maar weinig de proef. Iemand een tip?

Deze sportkleding van Hunkemöller vond ik super mooi, maar de broeken vond ik te laag en ook te doorschijnend helaas. Als je gewoon staat schijnt het niet door, maar in squat positie, de positie waarbij je met je kont richting de gehele sportschool staat te shinen, dat is wanneer het mis gaat.

Waar ik op de eerste foto nog zonder jas en met blote enkeltjes enthousiast op het station stond, sta ik op de tweede foto toch met een herfstige jas en sjaal. Seizoenen blijven me altijd verbazen, terwijl het elk jaar terug komt. Soms als ik het heel warm heb kan ik me ook gewoon niet het gevoel van kou voorstellen. Gek toch?

Zo lang er nog water meloen is blijf ik slepen met stukken. LEKKER.

Ik was bang dat ik dit rotan tasje zomers zou vinden, maar ik merk dat ik het door de herfstige kleuren ook erg snel pak bij herfstige outfits.

De Ikea heeft vega hotdogs! Voor €0,50! Ik slaakte een kreetje en sloeg er natuurlijk eentje achterover.

FML. Gelukkig was de deur (naar de kelder bij Coffee-Star Hengelo waar alle taartjes opgeslagen liggen) al wel open en daarmee de taartjes veilig gesteld. Gelukje.

Twents Oktoberfest! Wat een toestand. Ik ging met lieve vriendinnen Neel en His, en we hadden een kek blousje voor de gelegenheid gekocht die ik combineerde met deze felle lipstick van Make-up Revolution, ‘It eats you up matte’. We aten voor de tijd lekker sushi, dronken champagne en bereidden ons zo mentaal voor op het schlager geweld wat er op ons af kwam. Spot jij hoe guitig de zanger toch even in de camera loert? Je hebt het of je hebt het niet hè.

De dag erna ging ik naar vriendin Veer maar voelde me al een beetje ziek worden. Ik had de afgelopen weken weer veel te veel gedaan en mijn weerstand knalt dan naar beneden. Ik kleedde me toch leuk (vond ik zelf) aan met deze transparante top van H&M. Ik had het plan om er alleen een zwarte bh onder te dragen maar ik besloot toch iets minder sexy te gaan voor een croptop. Ook leuk. Het ‘alleen een bh’ verhaal bewaar ik wel voor ADE, had ik me zo bedacht. Uiteindelijk gingen we ook niet meer de stad ik want ik knapte helemaal af.

Zondag en maandag lag ik plat. Ik ben in die twee dagen maar een paar uur wakker geweest. Ik had het even nodig denk ik, en gelukkig kon ik mijn agenda vrij maken. En voor dat je gedachtes afgaan naar een intense kater, dat was het niet gelukkig haha.

Voor organisatie Respect2love spreek ik op 27 november in Utrecht over gelukskunde en wat dit voor mij betekent. Misschien dat iemand van jullie het leuk vindt om langs te komen!

Dit is wat ik er over vertel op Facebook:

Als eigenaresse van Studio Mint, schrijver voor Cynthia.nl en operationeel manager van Coffee-Star heb ik de perfecte werksituatie gecreëerd waarbij ik uitgedaagd word op de vlakken die voor mij belangrijk zijn; zelfstandigheid, creativiteit, leiderschap, zekerheid en contact. Hoe ik dit heb gedaan? Door mij te verdiepen in wat je níet op school wordt geleerd: hoe word ik een positiever en gelukkiger mens?
Op 27 november zet ik deze vraag centraal. Noem het mindfulness, gelukskunde of hoe jij het maar wilt. Ik geloof niet in labels, op geen enkel vlak in het leven. In ons gesprek komen onderwerpen voorbij zoals: tegenslag, liefde en seksualiteit, spiritualiteit, werk, vertrouwen en controle over je eigen gedachten. Dit alles zonder zweverige vraagstukken en met simpele handvaten die jij van dag tot dag toe kunt passen. Ik wil jou inspireren om een beter, gelukkiger en positiever mens te zijn. Tot dan!

Klik hier om naar het Facebook event te gaan, en je eventueel aan te melden :).

Dit was mijn september. Ik hoop dat die van jullie minstens zo goed was. Ik ga nu mijn spullen bij elkaar pakken, Luuk van Schiphol halen en twee dagen met hem cocoonen en leuke dingen doen.

Wees lief voor een ander, maar ook voor jezelf 🙂

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)