Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – november

Joehoe! Ben ik weer met mijn maandoverzicht. November is altijd zo’n gekke maand. Een soort overbrugging van oktober waar het soms nog best lekker weer is, naar december waar het full on winter is. Kijk je weer mee naar wat foto’s uit mijn november?

Leestijd

Mijn avocadoboompje gaat gestaag. Hij heet Avi, en de cutie ernaast heet Madeleine.

Een maand zonder sushi is geen maand van Emmy. Dit was bij restaurant De Buren in Boekelo die een samenwerking had met take-out sushi bedrijf Direct Sushi uit Hengelo. Een hele geplande avond met een aantal gangen sushi. Leuk bedacht!

Ik zat bij een bierlokaal, toen nog buiten moet je nagaan, en liet me adviseren over wat ik zou moeten nemen.  Ik dacht: ‘ik ben hier nou, laat ik het eens proberen.’ Ik kon vervolgens drie biertjes proeven en ik koos er eentje met caramelachtige smaken. Dat klinkt heel lekker, maar ik ben gewoon geen bierdrinker. Ik moet er steeds van boeren en ik vind het ook zulke mega glazen.

Ik ging wandelen in een wandelgebied bij vliegveld Twente. Dit vliegveld wordt niet meer commercieel gebruikt en je hebt er grote vlaktes waar je mooi wegkijkt. Langs de route staan allerlei objecten waar ze doormiddel van kunst of uitleg een extra dynamiek geven aan de route. Op de rechter/onderste foto hingen bijvoorbeeld speakers waardoor je allerlei vogel geluiden hoorde van vogels die in dat gebied veel voorkomen. Ik houd daar altijd wel van. Het was de eerste keer dat ik zonder hond ging wandelen (in een specifiek wandelgebied) en dat vond ik ook wel weer een beetje verdrietig soms. Maar voor alles een eerste keer.

Dit is lieve Jack, de Hollandse Smous van mijn moeder en haar vriend die even in Nederland waren. Zo fijn om ze weer te zien en ik ben blij dat ze met Kerst en Oud en Nieuw weer terugkomen.

Ik winkelde iets te vaak in november. Ik kocht alles wat los en vast zat haha. Op deze foto liet ik deze trui van Mango even zien aan een vriendin waarvan ik dacht dat zij hem ook heel leuk vond. Ik kocht hem uiteindelijk ook, en ik draag hem graag. Ik doe dat best vaak, even een foto maken als ik denk dat iemand iets heel leuk zou vinden. Ik winkel zo dus altijd voor 10 anderen erbij, vind ik leuk.

Ik zag dat Anna Nooshin deze laarsjes aan had, en ze zei er ook bij dat het hele oude laarsjes waren. Ineens bedacht ik me dat ik ze ook heb! Ze zijn echt al 8 jaar oud geloof ik, en ik was ze eigenlijk vergeten. Ik kocht ze ooit bij Zara in de sale voor maar €20,00.Altijd leuk zo’n vondst in eigen kast!

Ik at bij restaurant Ons in Enschede. Een gezellig klein restaurantje met trappetjes en een knus interieur. Geeft toch altijd gelijk veel sfeer.

Ik heb een handig machientje voor het wassen en drogen van mijn kwasten maar de batterijen waren op en ik had geen nieuwe in huis. Typisch! Ik deed het dus even handmatig, wat natuurlijk ook prima kan. Mijn wasmand heeft een opstaand randje en daar leg ik de achterkanten altijd op zodat het water niet in de handvaten lekt.

Ik kocht een hele kekke trui bij Stradivarius met veertjes aan de mouwen. Ik las zorgvuldig het waslabel en je mocht hem alleen met de hand wassen. Een witte trui níet wassen is ook geen optie dus hij ging in de handwas. Resultaat: dode kip. Ik ging daarna toch naar Utrecht en ben maar even naar de winkel terug gegaan. In mijn gesprek met de Engelstalige manager zei ik ook: ‘I bought a chicken but now I have a dead chicken’. Ze keek me echt aan alsof ik de vijfde persoon was die totaal niet grappig was die dag en retourneerde het eigenlijk zonder een woord te zeggen. Akward haha.

Ik ben veel in de salon aan het werk nu voor de feestdagen, november was wat rustiger maar eigenlijk heb ik nog niet 1 stille week gehad. Heel fijn dat het zo goed gaat!

Zara Home zit nu in Enschede, en in de eerste weken kwam ik er gelijk een miljoen keer. Ik heb er al cadeautjes gekocht, hele lekkere handzeep en mega lekkere geurstokjes. Die winkel is echt mijn spiritanimal.

Als ik dan toch dit haar mocht hebben, of weten hoe ik dit haar kan creëren dan zou ik toch wel zo blij zijn. Ik ga in januari naar de kapper en dan ga ik toch maar eens kijken of dit haalbaar is of dat er ergens een cursus is die mij leert om het zo mooi te föhnen.

Ik vond mezelf even heel slim. Zoals jullie weten ben ik gek op een fake tan. Ik heb altijd wel moeite om mijn rug mooi vlekvrij te krijgen omdat ik niet overal even goed bij kom. Ik kocht deze unit om de tanning-mitt overheen te doen en om zo mijn rug te doen. Werkte best oké!

Op 4 oktober epileerde ik de hele dag voor het goede doel, stichting Dierenthuis. Ik wilde nog steeds de opbrengst langs brengen maar ik kwam er gewoon niet aan toe. Ik wilde het al gaan overmaken maar een vriendin van mij doet af en toe vrijwilligerswerk voor hun en ging er heen. Ik gaf het geld met een kaartje aan haar mee en zij heeft het overgebracht. Ik hoop dat kleine beetjes dan toch echt een beetje helpen, ik haalde €230 euro op.

Bijzondere patatjes in Utrecht bij het Friet Atelier. Ik had iets met veel kaas en truffel en degene waarmee ik was had een patatje met stoofvlees. Bijzonder lekker!

Lekker blond. Ik liet het raampje van mijn auto een paar dagen lang op een kiertje staan en had dat niet door. Met dat vochtige weer is er heel veel vocht in de auto gekomen en alles was zeiknat. Ik heb nu alles heel goed afgedroogd en er een vochtvreter erin gezet en eigenlijk is het nu ook wel weg. Ik schrok me dood, ik heb een cabrio dus ik dacht dat het dak lek was maar gelukkig was het mijn eigen domheid haha.

Ik reis veel met de trein het land door en ik kan dan echt genieten van het Nederlandse landschap, mooie zonsopkomsten, zonsondergangen en bijzondere wolkenluchten. Alleen jammer dat die treinramen altijd zo goor zijn haha.

Ziet dat er even dramatisch uit. Nee hoor, ik had mijn eerste afspraak om bloeddonor te worden. Ik moest vooraf wat vragen invullen en ik schrok er best van dat je als homoseksuele man geen bloed mag doneren. Of nou ja, als je als man seks hebt met andere mannen. Ik vroeg de donorarts hier naar en hij gaf aan dat het statistisch af te lezen valt dat deze groep de meest overdraagbare ziektes hebben. Toch denk ik dat het wel kort door de bocht is. Ik kan ook een man hebben die stiekem andere dingen doet, of ik kan zelf ook iets oplopen. Bovendien kan iemand ook liegen en zeggen dat hij geen seks heeft met andere mannen en dan pakken ze het bloed ook wel. Ergens snap ik wat ze zeggen, maar ergens ook totaal weer niet.

Ik kreeg van mijn moeder een heel mooi cadeau. Ze heeft Jill laten tekenen door Jacqueline van Brussel. Ik vind het zo bijzonder gedaan, het lijkt net een foto. Haar halsbandje heb ik in een glazen bakje gedaan en ik heb zo een mooi hoekje voor haar. Lijstje, bakje en lamp zijn allemaal van SissyBoy Homeland, en de halsband is van Dog With A Mission. Dit ga je ook nog terug zien in een binnenkijker die ik van mijn eigen huis maakte, deze komt ergens in december denk ik wel online!

Ik speelde ook een dagje voor fotomodel voor Mrs. Designs. Ik ken de eigenaresse en ik en mijn zusje hebben een middag geholpen om de kerstcollectie leuk in beeld te brengen.

Tot slot: wie kan mij vertellen waarom krulfriet lekkerder is dan gewone friet?

Dit waren weer wat moment uit mijn november. Heb jij ook een goede maand gehad? Volgende keer hebben we de feestdagen gewoon alweer achter de rug. En ook ben ik dan ineens 29 jaar, bijna 30… gek idee!

Liefs!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)