De maand van Emmy: mei & juni

Vandaag is het tijd voor de maand van Emmy: mei en juni! Twee in één, omdat Cynthia en ik zo handig waren om het overzicht van mei niet in te plannen. Dus nu heb ik juni er bij aangeplakt en laat ik je zien wat ik de afgelopen twee maanden heb gedaan!

Leestijd

MEI

In het begin van mei ging ik een weekje naar mijn moeder in Frankrijk (ze woont in de Morvan voor wie het nog niet wist). Ik combineerde dat met een zakelijk tintje, want ik ging ook om een artikel te schrijven over vakantie vieren in de Morvan. Het artikel staat inmiddels ingepland, maar mijn week was niet zoals gepland. Op dag 2 bezochten we Dijon, waar deze (iets onflatteuze) foto ook is genomen. Op dag 3 kreeg ik extreme buikgriep waar ik 10 dagen echt goed ziek van ben geweest. Gewoon 10 dagen alleen misselijk zijn en water poepen. Nee klopt je vroeg er niet om, maar ik vertel het je gewoon wel even. Om je deel uit te laten maken van mijn ellende. Het eerste waar ik weer zin in had was Maoam snoep trouwens, typisch.
Mijn moeder zei dat ze dacht dat het ook kon komen omdat ik daarvoor mezelf ook niet toe heb gestaan om ziek te worden, doordat ik zo druk ben, en nu rust had en dan komt dat eruit. Het doet er niet toe, het was super KUT. Gelukkig had ik door de jaren heen al genoeg plekken bezocht en heb ik naderhand nog wat extra onderzoek gedaan naar de regio.

Jill is zo braaf als we naar Frankrijk rijden. Ze ligt letterlijk 9 uur lang zo lekker te slapen in haar mandje op de achterbank.

Dit speldje kreeg ik cadeau. Hoe cool is dat! Het slaat natuurlijk op Studio Mint voor degene die dat nog niet zo snel door had ;).

We schilderden de muur thuis, of naja lieten dat schilderen, en toen moest de tv even van de muur. Deze hebben we even op de bank gezet zodat hij niet zou beschadigen. Ook een snoerenbox werd er even gedumpt. Voor Jill geeeen probleem, die ligt gewoon de tv te spoonen zonder enige gêne.

Deze kleur kwam erop. We hadden alle muren wit, maar nu is een lange wand mauve-kleurig. Mauve is een soort koele oud roze kleur. Geweldig met goud en zeegroen vind ik. Alleen willen we nu nog de eettafel zwart maken. Wordt het geheel denk ik iets stoerder van. Dit wordt een beetje kuttig.

Waar kijk ik naar hoor ik je denken. Nou, naar de vriezer bij Coffee Star waar we het brood bewaren. Ik was helemaal onder de indruk van deze mooie veer-achtige ijskristallen die zich daar vormden.

Sinds januari kun je bij Coffee Star alleen nog pinnen. Onze fooien pot bleef toen akelig leeg. Echter, toen ik deze tekst erop zette begonnen mensen ineens weer geld erin te doen! Eetsmakelijk zeggen ze er vaak bij haha. Alleen is er ook mevrouw die zichzelf heeft uitgenodigd omdat ze vindt dat ze mee betaald en daar moet ik nog wel even onderuit. En nee, die leest dit echt niet haha.

We lieten een leuk bankje bouwen voor ons balkon. De kussens vonden we precies passend bij Ikea. Waar die toko wel niet goed voor is!

Ik wordt nog eens een sushi. Ik eet volgens mij echt gemiddeld elke 2 weken wel een keer sushi. Mag van mij wel elke week worden hoor. Ik wil ook graag eens naar zo’n sushi festival.

Jill waakt over uw eigendommen.

Ik had ook weer een BHV herhalingscursus. Ik vind dat altijd dodelijk saai. En ook ben je altijd wel eens de klos om op de grond te liggen en oefenmateriaal te zijn voor anderen om weg te slepen, te verbinden of in de stabiele zijligging te leggen. Rot op met mij. Ik vind het dan wel stom, maar wel heel erg belangrijk. In Nederland zijn er percentueel heel erg weinig mensen die EHBO kunnen uitvoeren, in andere Europese landen liggen die cijfers veel hoger. Als ik een kind zou hebben dan zou ik al helemaal willen weten hoe ik moest reanimeren of hoe ik moest handelen bij verstikking.

Ik was in de buurt toen ik met mijn vader en mijn zusje een flightsimulator ging bezoeken. Enkhuizen! We hebben er even aan het water geluncht en daarna een lekker kneuterig softijsje gegeten met vloeibare chocolade. ZO LEKKER! Dat heb je bijna nergens meer. Ik was door het dolle heen.
We bezochten die flightsimulator trouwens omdat mijn vader dat cadeau kreeg van ons. Hij was goed! Het is een hele realistische situatie waarin je dus een Boing bestuurd en mijn vader vindt vliegen heel leuk dus hij wist al vet veel. Hij wist de begeleider zelfs de codes te vertellen van de vliegvelden waar hij wilde oefenen om te landen haha.

Dit is Jan, de hondenbaby van vrienden van mij. Wat een joekel he?

Die zelfde vrienden hebben een heel leuk restaurant in Hengelo. Jacks Burgers & Ribs. GEWELDIG lekker. En dat zeg ik niet omdat ik ze ken, ik bestel echt mega vaak. Ssht geen oordeel haha. Ik neem dan vrijwel altijd The Shrimp, een burger gemaakt van garnalen en witvis met een limoendressing. Echt een aanrader! Ook hun vegaburger is ontzettend lekker. De vleesburgers heb ik nog nooit geproefd, maar als ik anderen moet geloven dan zijn die ook heel erg lekker. Je kunt er ook zitten, maar het is meer focus op afhalen en bestellen. En dat bestellen kan via hun app (Jacks Burgers & Ribs) of via de website. Ik zeg dat zo specifiek omdat het vooral via thuisbezorgd ging maar restaurants moeten ontzettend hoge percentages aan hun afdragen. Dus wil jij lokaal je favo afhaalplek helpen? Bel dan rechtstreeks naar het restaurant, dan houden zij er meer aan over.

Is het 30 graden en heb je behoefte aan wat wellness? Knal gewoon een fles badschuim in je opblaas-zwembad. Net echt.  Maar dan anders. ‘Same same but different’. Als je ooit in Thailand bent geweest snap je wat ik bedoel haha.

Lekker vega barbecuen met maiskolfjes, groentespiesjes, een vrachtwagen vol stokbrood, en burgers en worstjes van De Vegetarische Slager.

Lily krijgt de kroon nadat er zonder specifieke reden een fles Champagne soldaat is gemaakt. En ja, daar had ik hulp bij wees gerust ;).

Vorige keer kwam de vraag of mijn hond nou Jill of Lily heet. Nou, ze heet eigenlijk allebei. Officieel heet ze Jill, maar ik noem haar bijna altijd Lily. Ik heb daar geen duidelijke verklaring voor haha.

Ik kom heel graag bij Sprakel in het bos. Dat is een theehuis midden in het bos in Lonneker. Je kunt er heel lekker hightea’en maar ook gewoon lunchen. We bestellen vaak wel een potje thee erbij, en die krijg je dan ook in leuke ouderwetse kopjes. Jill krijgt ook altijd een mooi opgemaakt bordje met snacks van ze. En ben je aardig tegen mijn hond, dan heb je me al voor 98%.

Haat aan die plastic verpakkingen om lipsticks! Je vertyft je nagels er op en ik vind het vrij onnodig gebruik van plastic. Een sealstickertje werkt ook. Wel leuk om allerlei nieuwe kleurtjes te testen. Deze review van NYC lipsticks met blursponsje komt over een tijdje online.

Ja, er zit heel veel hond in deze maand van Emmy. Ik ben me er van bewust. Hier zit ik ook lekker met de voetjes in het water en probeert Jill vissen te vangen die er niet zijn. Heerlijk van die kleine rustmomentjes. Lekker ook hoe vaak het kon in mei.

JUNI

Genieten! Voor mensen uit de regio: rondom het kristalbad tussen Hengelo en Enschede kun je een heerlijk rondje lopen van ongeveer 5 kilometer.

Volkoren brood met pitjes, pindakaas met nootjes en banaan. Lekker!

Door Cynthia kocht ik ook een Passion Planner. Tot nu toe bevalt het heel erg goed. Ik kocht het kleinere formaat zodat hij goed in de tas mee kon. De lijntjes zijn wel vrij klein om te beschrijven dus misschien dat ik de volgende keer een grotere neem. Om mijn doelen te structureren ga ik natuurlijk Cynthia’s boek ook gebruiken zodra het uit is!
Het gouden notitieboekje kocht ik bij HEMA evenals de gouden pen. De pennen met kleurtjes en gouden tekst kreeg ik cadeau en heb dus ook geen idee waar deze vandaan komen.

Kijk nou! Deze kleine mini wortel garnaal komt uit de moestuin! We zijn een moestuintje begonnen bij mijn zusje met opgekweekte plantjes van de Albert Heijn moestuintjes. Ik had nooit verwacht dat er toch echt zelf een hele wortel konden kweken. Ook al is hij wat klein. Konijn Pam heeft er flink van genoten.

Dit is een kant en klare sushi salade van Albert Heijn. Heel lekker! De sesamzaadjes voegde ik zelf toe. Ik had geen sojasaus in huis maar de volgende keer knikker ik dat er nog overheen voor het ‘echte’ effect.

Lekker mixsapje van Bagels & Beans. Ik neem altijd graag ‘alles gemixt’.

Gevaarlijk monster.

Ik liep in het buitengebied en zag een pasgeboren kalfje. Maar dan ook echt net geboren, de boer was er nog niet bij geweest geloof ik. Hij was nog helemaal nat en die zak (geen idee hoe dat heet, nageboorte ofzo?) lag er ook nog naast. Je kunt het helaas niet zo goed zien, maar het was echt te cute.

All you can eat wok restaurants met kleine sushi porties maak ik gewoon een kopje kleiner met mijn horeca-ik-kan-veel-bordjes-tillen-skills. HA.

Lekker in het water spelen! Een foto van mijn modderige lijf nadat ik na deze foto nam wordt je bespaard. Ik hield gelukkig mijn telefoon hoog in de lucht.

Als je midden in de nacht naar buiten moet voor de hond vind ik dat je weg moet kunnen komen met dit soort outfits. In mijn wijk is er dan gelukkig niemand op straat. Maar nu kunnen jullie mij toch even lekker uit lachen.

Ik werd gevraagd voor een Instagram editie van Bloggers Café Oost en dat werd gehouden bij Happy Workspace, heel erg leuk om allerlei vrouwen en meiden te ontmoeten die druk bezig zijn met Social Media en/of bloggen.

Ik doe een poging tot avocadoboom! Er gebeurt nog niks en hij staat er al zeker 3 weken… Maar volgens mij kan het wel 6 weken duren dus ik wacht nog even af.

Yvette van Vettt kwam langs voor een Make-up One on One en schreef daar dit onwijze leuke artikel over. Het was heel gezellig, en ik blijf het een van de leukste dingen vinden om anderen te adviseren en bij te leren over make-up!

Met de visagiekoffer op de scooter onderweg naar een bruidje! Past net haha, ik vervoer ook werkelijk alles op die scooter.

Oke het spijt me echt enorme dat je dit moet zien, maar ik vond het zo bizar dat ik het ook eigenlijk wel echt even moest delen. Zoals jullie misschien weten zit Coffee-Star in de bibliotheek in Hengelo. Er was daar op een rustige zaterdag middag iemand zo knettergek om midden in de bieb (tussen de horror en de sciencefiction om precies te zijn) gewoon te gaan zitten kakken! En vervolgens heeft hij zijn bibs afgeveegd met pagina’s uit een boek. We hebben gelukkig de beelden dus we weten wie het is. We noemen hem de biebkakker. Ik zag in een krantenbericht dat er in Vlaanderen ook een biebkakker was en ik ben er eigenlijk van overtuigd dat dit iemand is met een missie. Ziekelijk!

En dan sluiten we maar even af met onze favoriete kakker: kapitein Jill voorop het schip in de Intratuin. Vindt ze leuk al die plantjes. Ze kan dan niet op de grond aan de riem mee lopen want ze denkt dat we buiten zijn met al die planten en dan gaat ze plasjes doen en dan moet ik weer om een gietertje water vragen en dan wordt het allemaal heel gênant.

Dat was het dan, mei én juni. Begin juli ga ik met Cynthia naar de Librije (omg) dus daar zul je volgende maand nog wel wat van terug zien, en aan het einde van de maand ga ik naar mijn moeder in Frankrijk. Wat ga jij in juli doen? Op vakantie?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

27 reacties
 1. Jessica J.

  Hier in Vlaanderen is er inderdaad ook een bibkakker. Ziek. Die mensen weten duidelijk wat ze doen.
  Die sushisalade van AH ziet er erg lekker uit! Ik vind ze in de verpakking niet bijster overtuigend, maar nu ik er eentje zo zie… Toch eens testen!

 2. Chantal

  Leuk hoe je de lezer meeneemt in je dagelijkse avonturen. De ‘biebkakker’ blijft voor eeuwig hangen, hahaha! Wat erg!

 3. Annika

  Die wandeling bij het Kristalbad moeten wij ook maar eens gaan maken met de hond. Leuk overzicht!

 4. Yolan

  Hey Emmy,

  Leuk verslag dat je maakt. Ik hou wel van je gevoel voor humor. Er moet me echter wel iets van het hart. Het is namelijk zo jammer dat er telkens toch wat foutjes in je teksten staan en dat je zo weinig komma’s gebruikt wanneer die eigenlijk wel nodig zijn. Zo wordt een tekst nu eenmaal makkelijker te lezen.

  Ik zie dat verschillende mensen je al op de “ik wordt” (moet natuurlijk ‘word’ zijn) hebben gewezen, maar ik lees dit artikel anderhalve dag later en de fout staat er nog steeds. :/

 5. Ingrid

  Ah yes! Een van mijn favoriete onderdelen van Cynthia.nl. De maand(en) van Emmy 🙂
  Wij gaan over drie weken met vakantie! Zijn er ook echt aan toe 🙂
  Ben heel benieuwd naar de foto’s van het etentje bij Librije, dat staat bij mij ook nog hoog op mijn lijstje! Vriendlief is iets minder enthousiast. Die vindt het net iets te duur 😉 haha

 6. rachel

  wat een gezellige fotos weer en oooh te lekker die sushi!! wtf hoe ziek ben je dan om te gaan zitten schijten in een bieb 😐 kansloos bah

 7. Patricia

  Hahaha wat schrijf je toch leuk! Zelfspot, humor en lekker sarcastisch. Love it! Ik denk zelfs dat je het woord ‘kuttig’ expres gebruikt hebt ???

  • Emmy Bovenhorst

   KLOPT!

 8. Yvette

  Leuk om te lezen! Niet te doen die biebkakker ???. Enjoy de Librije, wat een feestje!!!

 9. Lieselotte Pickaert

  Haha de biebkakker,
  Hier in Halle noemde we hem de boekenkakker. Sloeg elke woensdagnamiddag toe, tot wanneer hij in een carnavalwinkel ook eens zijn behoefte deed. Stond ook nog eens mooi op camera.

 10. Charlotte

  Leuk verslagje. Een foutje: ik word is zonder t!

 11. Roxane

  Wat een mooie kleur, dat mauve! Het je daar een merk/nummer van…? (:

 12. Emma

  Het staat nu in huis tuttig neem ik aan :p (er staat kuttig, haha)

 13. Emma

  Waah die biebkakker! Wat lopen er toch rare mensen rond haha

 14. Vera

  Wat een leuk overzicht, ik word helemaal vrolijk van je schrijfstijl. En Jill is zo’n schatje, daarvan kunnen nooit teveel foto’s zijn 😉
  Bizar die biebkakker echt walgelijk!

 15. Britt

  Die biebkakker? Wat!! Echt, ik vraag me af hoe gek mensen zijn! Voorderest wel een hele leuke week, die sushi looks good!

 16. Mariska

  Hoe halen mensen dat soort dingen toch in hun hoofd?! Wie bedenkt zich om midden in de bibliotheek te gaan zitten poepen!? Echt heel apart!

 17. Mariemarie

  Heel mooi om te zien hoe liefdevol er met Lily/Jill omgegaan wordt. Het ziet er een heel gelukkig hondje uit.

  In Vlaanderen liep er inderdaad ook zo iemand rond… Heeft 3 keer (of meer?) kunnen toeslaan voor ze hem te pakken hadden. Bah!

 18. Ingrid

  Hi Emmy,
  Super leuk om te lezen 🙂
  Maar psst er staat een keertje ik word met dt 😉 Bedoel het niet lullig, puur om het nog beter te maken.
  En dankjewel. Door jou snap ik nu eindelijk de bedoeling van die sushi salades van Ah. Gewoon mixen dus 😉
  xx

 19. Joan

  Wat een geweldig stuk tekst,
  Ik heb meerdere malen hardop zitten lachen,geweldig geschreven
  Maar t allerleukste waren toch wel die foto s van dat ouwe mopje wat overal lekker ligt te slapen

 20. Martine

  Super leuk overzicht weer, Emmy!
  Sprakel in het Bos vind ik ook echt een top plek. Genieten!

  Jemig, wat heftig van die ‘kakker’, te bizar voor woorden dat mensen dat doen zeg!

  Veel plezier in Frankrijk, hopelijk deze keer gezond en wel! 😉

 21. Chantal

  Haha goed om te weten dat Jill & Lily beide een naam is voor je hondje! Dacht dat de ene de naam van je hondje was en de ander van je vriendin.

 22. Susan

  Leuk overview Emmy! Balen dat je zo ziek was in Frankrijk, hopelijk is het de volgende keer een stuk leuker 🙂

 23. Maddy

  Kut, kut en vertyft? Het niveau begint wat te dalen 🙁

  • kim

   Die “scheldwoorden” hoeven van mij ook niet…

 24. Wendy (B)

  Ja, hier was er ook zo een “persoon”.
  Ze zouden het hem moeten doen opeten!
  Hopelijk deze keer geen ziekte tijdens je vakantie!
  Ik heb nog 3 weken vakantie op te nemen tijdens de komende maanden (die ik 1 week per keer opneem).