Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy: mei & juni

Vandaag is het tijd voor de maand van Emmy: mei en juni! Twee in één, omdat Cynthia en ik zo handig waren om het overzicht van mei niet in te plannen. Dus nu heb ik juni er bij aangeplakt en laat ik je zien wat ik de afgelopen twee maanden heb gedaan!

Leestijd

MEI

In het begin van mei ging ik een weekje naar mijn moeder in Frankrijk (ze woont in de Morvan voor wie het nog niet wist). Ik combineerde dat met een zakelijk tintje, want ik ging ook om een artikel te schrijven over vakantie vieren in de Morvan. Het artikel staat inmiddels ingepland, maar mijn week was niet zoals gepland. Op dag 2 bezochten we Dijon, waar deze (iets onflatteuze) foto ook is genomen. Op dag 3 kreeg ik extreme buikgriep waar ik 10 dagen echt goed ziek van ben geweest. Gewoon 10 dagen alleen misselijk zijn en water poepen. Nee klopt je vroeg er niet om, maar ik vertel het je gewoon wel even. Om je deel uit te laten maken van mijn ellende. Het eerste waar ik weer zin in had was Maoam snoep trouwens, typisch.
Mijn moeder zei dat ze dacht dat het ook kon komen omdat ik daarvoor mezelf ook niet toe heb gestaan om ziek te worden, doordat ik zo druk ben, en nu rust had en dan komt dat eruit. Het doet er niet toe, het was super KUT. Gelukkig had ik door de jaren heen al genoeg plekken bezocht en heb ik naderhand nog wat extra onderzoek gedaan naar de regio.

Jill is zo braaf als we naar Frankrijk rijden. Ze ligt letterlijk 9 uur lang zo lekker te slapen in haar mandje op de achterbank.

Dit speldje kreeg ik cadeau. Hoe cool is dat! Het slaat natuurlijk op Studio Mint voor degene die dat nog niet zo snel door had ;).

We schilderden de muur thuis, of naja lieten dat schilderen, en toen moest de tv even van de muur. Deze hebben we even op de bank gezet zodat hij niet zou beschadigen. Ook een snoerenbox werd er even gedumpt. Voor Jill geeeen probleem, die ligt gewoon de tv te spoonen zonder enige gêne.

Deze kleur kwam erop. We hadden alle muren wit, maar nu is een lange wand mauve-kleurig. Mauve is een soort koele oud roze kleur. Geweldig met goud en zeegroen vind ik. Alleen willen we nu nog de eettafel zwart maken. Wordt het geheel denk ik iets stoerder van. Dit wordt een beetje kuttig.

Waar kijk ik naar hoor ik je denken. Nou, naar de vriezer bij Coffee Star waar we het brood bewaren. Ik was helemaal onder de indruk van deze mooie veer-achtige ijskristallen die zich daar vormden.

Sinds januari kun je bij Coffee Star alleen nog pinnen. Onze fooien pot bleef toen akelig leeg. Echter, toen ik deze tekst erop zette begonnen mensen ineens weer geld erin te doen! Eetsmakelijk zeggen ze er vaak bij haha. Alleen is er ook mevrouw die zichzelf heeft uitgenodigd omdat ze vindt dat ze mee betaald en daar moet ik nog wel even onderuit. En nee, die leest dit echt niet haha.

We lieten een leuk bankje bouwen voor ons balkon. De kussens vonden we precies passend bij Ikea. Waar die toko wel niet goed voor is!

Ik wordt nog eens een sushi. Ik eet volgens mij echt gemiddeld elke 2 weken wel een keer sushi. Mag van mij wel elke week worden hoor. Ik wil ook graag eens naar zo’n sushi festival.

Jill waakt over uw eigendommen.

Ik had ook weer een BHV herhalingscursus. Ik vind dat altijd dodelijk saai. En ook ben je altijd wel eens de klos om op de grond te liggen en oefenmateriaal te zijn voor anderen om weg te slepen, te verbinden of in de stabiele zijligging te leggen. Rot op met mij. Ik vind het dan wel stom, maar wel heel erg belangrijk. In Nederland zijn er percentueel heel erg weinig mensen die EHBO kunnen uitvoeren, in andere Europese landen liggen die cijfers veel hoger. Als ik een kind zou hebben dan zou ik al helemaal willen weten hoe ik moest reanimeren of hoe ik moest handelen bij verstikking.

Ik was in de buurt toen ik met mijn vader en mijn zusje een flightsimulator ging bezoeken. Enkhuizen! We hebben er even aan het water geluncht en daarna een lekker kneuterig softijsje gegeten met vloeibare chocolade. ZO LEKKER! Dat heb je bijna nergens meer. Ik was door het dolle heen.
We bezochten die flightsimulator trouwens omdat mijn vader dat cadeau kreeg van ons. Hij was goed! Het is een hele realistische situatie waarin je dus een Boing bestuurd en mijn vader vindt vliegen heel leuk dus hij wist al vet veel. Hij wist de begeleider zelfs de codes te vertellen van de vliegvelden waar hij wilde oefenen om te landen haha.

Dit is Jan, de hondenbaby van vrienden van mij. Wat een joekel he?

Die zelfde vrienden hebben een heel leuk restaurant in Hengelo. Jacks Burgers & Ribs. GEWELDIG lekker. En dat zeg ik niet omdat ik ze ken, ik bestel echt mega vaak. Ssht geen oordeel haha. Ik neem dan vrijwel altijd The Shrimp, een burger gemaakt van garnalen en witvis met een limoendressing. Echt een aanrader! Ook hun vegaburger is ontzettend lekker. De vleesburgers heb ik nog nooit geproefd, maar als ik anderen moet geloven dan zijn die ook heel erg lekker. Je kunt er ook zitten, maar het is meer focus op afhalen en bestellen. En dat bestellen kan via hun app (Jacks Burgers & Ribs) of via de website. Ik zeg dat zo specifiek omdat het vooral via thuisbezorgd ging maar restaurants moeten ontzettend hoge percentages aan hun afdragen. Dus wil jij lokaal je favo afhaalplek helpen? Bel dan rechtstreeks naar het restaurant, dan houden zij er meer aan over.

Is het 30 graden en heb je behoefte aan wat wellness? Knal gewoon een fles badschuim in je opblaas-zwembad. Net echt.  Maar dan anders. ‘Same same but different’. Als je ooit in Thailand bent geweest snap je wat ik bedoel haha.

Lekker vega barbecuen met maiskolfjes, groentespiesjes, een vrachtwagen vol stokbrood, en burgers en worstjes van De Vegetarische Slager.

Lily krijgt de kroon nadat er zonder specifieke reden een fles Champagne soldaat is gemaakt. En ja, daar had ik hulp bij wees gerust ;).

Vorige keer kwam de vraag of mijn hond nou Jill of Lily heet. Nou, ze heet eigenlijk allebei. Officieel heet ze Jill, maar ik noem haar bijna altijd Lily. Ik heb daar geen duidelijke verklaring voor haha.

Ik kom heel graag bij Sprakel in het bos. Dat is een theehuis midden in het bos in Lonneker. Je kunt er heel lekker hightea’en maar ook gewoon lunchen. We bestellen vaak wel een potje thee erbij, en die krijg je dan ook in leuke ouderwetse kopjes. Jill krijgt ook altijd een mooi opgemaakt bordje met snacks van ze. En ben je aardig tegen mijn hond, dan heb je me al voor 98%.

Haat aan die plastic verpakkingen om lipsticks! Je vertyft je nagels er op en ik vind het vrij onnodig gebruik van plastic. Een sealstickertje werkt ook. Wel leuk om allerlei nieuwe kleurtjes te testen. Deze review van NYC lipsticks met blursponsje komt over een tijdje online.

Ja, er zit heel veel hond in deze maand van Emmy. Ik ben me er van bewust. Hier zit ik ook lekker met de voetjes in het water en probeert Jill vissen te vangen die er niet zijn. Heerlijk van die kleine rustmomentjes. Lekker ook hoe vaak het kon in mei.

JUNI

Genieten! Voor mensen uit de regio: rondom het kristalbad tussen Hengelo en Enschede kun je een heerlijk rondje lopen van ongeveer 5 kilometer.

Volkoren brood met pitjes, pindakaas met nootjes en banaan. Lekker!

Door Cynthia kocht ik ook een Passion Planner. Tot nu toe bevalt het heel erg goed. Ik kocht het kleinere formaat zodat hij goed in de tas mee kon. De lijntjes zijn wel vrij klein om te beschrijven dus misschien dat ik de volgende keer een grotere neem. Om mijn doelen te structureren ga ik natuurlijk Cynthia’s boek ook gebruiken zodra het uit is!
Het gouden notitieboekje kocht ik bij HEMA evenals de gouden pen. De pennen met kleurtjes en gouden tekst kreeg ik cadeau en heb dus ook geen idee waar deze vandaan komen.

Kijk nou! Deze kleine mini wortel garnaal komt uit de moestuin! We zijn een moestuintje begonnen bij mijn zusje met opgekweekte plantjes van de Albert Heijn moestuintjes. Ik had nooit verwacht dat er toch echt zelf een hele wortel konden kweken. Ook al is hij wat klein. Konijn Pam heeft er flink van genoten.

Dit is een kant en klare sushi salade van Albert Heijn. Heel lekker! De sesamzaadjes voegde ik zelf toe. Ik had geen sojasaus in huis maar de volgende keer knikker ik dat er nog overheen voor het ‘echte’ effect.

Lekker mixsapje van Bagels & Beans. Ik neem altijd graag ‘alles gemixt’.

Gevaarlijk monster.

Ik liep in het buitengebied en zag een pasgeboren kalfje. Maar dan ook echt net geboren, de boer was er nog niet bij geweest geloof ik. Hij was nog helemaal nat en die zak (geen idee hoe dat heet, nageboorte ofzo?) lag er ook nog naast. Je kunt het helaas niet zo goed zien, maar het was echt te cute.

All you can eat wok restaurants met kleine sushi porties maak ik gewoon een kopje kleiner met mijn horeca-ik-kan-veel-bordjes-tillen-skills. HA.

Lekker in het water spelen! Een foto van mijn modderige lijf nadat ik na deze foto nam wordt je bespaard. Ik hield gelukkig mijn telefoon hoog in de lucht.

Als je midden in de nacht naar buiten moet voor de hond vind ik dat je weg moet kunnen komen met dit soort outfits. In mijn wijk is er dan gelukkig niemand op straat. Maar nu kunnen jullie mij toch even lekker uit lachen.

Ik werd gevraagd voor een Instagram editie van Bloggers Café Oost en dat werd gehouden bij Happy Workspace, heel erg leuk om allerlei vrouwen en meiden te ontmoeten die druk bezig zijn met Social Media en/of bloggen.

Ik doe een poging tot avocadoboom! Er gebeurt nog niks en hij staat er al zeker 3 weken… Maar volgens mij kan het wel 6 weken duren dus ik wacht nog even af.

Yvette van Vettt kwam langs voor een Make-up One on One en schreef daar dit onwijze leuke artikel over. Het was heel gezellig, en ik blijf het een van de leukste dingen vinden om anderen te adviseren en bij te leren over make-up!

Met de visagiekoffer op de scooter onderweg naar een bruidje! Past net haha, ik vervoer ook werkelijk alles op die scooter.

Oke het spijt me echt enorme dat je dit moet zien, maar ik vond het zo bizar dat ik het ook eigenlijk wel echt even moest delen. Zoals jullie misschien weten zit Coffee-Star in de bibliotheek in Hengelo. Er was daar op een rustige zaterdag middag iemand zo knettergek om midden in de bieb (tussen de horror en de sciencefiction om precies te zijn) gewoon te gaan zitten kakken! En vervolgens heeft hij zijn bibs afgeveegd met pagina’s uit een boek. We hebben gelukkig de beelden dus we weten wie het is. We noemen hem de biebkakker. Ik zag in een krantenbericht dat er in Vlaanderen ook een biebkakker was en ik ben er eigenlijk van overtuigd dat dit iemand is met een missie. Ziekelijk!

En dan sluiten we maar even af met onze favoriete kakker: kapitein Jill voorop het schip in de Intratuin. Vindt ze leuk al die plantjes. Ze kan dan niet op de grond aan de riem mee lopen want ze denkt dat we buiten zijn met al die planten en dan gaat ze plasjes doen en dan moet ik weer om een gietertje water vragen en dan wordt het allemaal heel gênant.

Dat was het dan, mei én juni. Begin juli ga ik met Cynthia naar de Librije (omg) dus daar zul je volgende maand nog wel wat van terug zien, en aan het einde van de maand ga ik naar mijn moeder in Frankrijk. Wat ga jij in juli doen? Op vakantie?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)