Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – januari

Jeeeeeetje januari was echt een intense maand. Super druk. Ik ga ook even wat (voor mij) heftigs met jullie delen deze keer. Ik hoop dat je weer mee kijkt!

Leestijd

Het jaar begon met een oppas middagje op Vico oppassen op 1 januari, het zoontje van een vriendin van me. Het was heel gezellig, maar ik blijf het wel heel lastig vinden om een kindje een hele dag te vermaken haha. Helemaal op 1 januari want toen was echt alles hier dicht, dus het werd maar een half verregende speeltuin en wat bezoekjes her en der.

Warning: Als er mensen zijn die naar worden van naalden, dan kijk voor de volgende foto even weg.

Ik doneerde bloed voor de eerste keer, en dat ging prima. Ik voelde me ook gewoon goed en had geen last naderhand. Wel voelde ik me een beetje moe en ging het sporten de dag erna wat lastiger. Ik heb nog geen tweede oproep gehad, maar daar ga ik dus ook zeker wel gehoor aan geven.

Want beste mensen, ik vond het in januari toch echt wel welletjes geweest met die muffin love handles die boven mn jeans uitstaken. Ik zat er al een tijdje tegen aan te hikken maar ik wilde echt niet boven een bepaalde grens uit komen dus enough is enough. Het gaat tot nu toe goed, en ben ook al wel 4 kilo afgevallen. Ik beperk mijn calorie inname en ben gaan sporten. Ik heb goede motivatie nu, en als je ziet dat de weegschaal meewerkt motiveert dat ook extra. Nu sta ik een beetje stil, maar ik zet door en hopelijk kan ik dan wel nog iets verder komen. Ik heb mezelf nooit dik gevonden, ik ben eigenlijk best wel heel blij met mezelf. Ik vind rondingen mooi en erger me daar ook niet aan. Ik ergerde me wel aan dingen zoals die zadeltassen, knellende randjes en kleding wat strakker gaat zitten. Ik wil me lekker voelen in mijn kleding, en niet een maat groter hoeven kopen. Vooral omdat ik het zonde van de kleding vind hahaha. Bovendien is weinig beweging ook niet gezond, en ik wilde ook sterker weer worden. We zetten door!

Wat ik ook merk is dat ik lichtelijk lactose intolerant ben (geworden). Een teveel aan koemelk verwerkt mijn lichaam gewoon niet zo lekker meer. Op deze bloemkool pizza liet ik de ‘normale’ kaas dan ook weg en ik verdeelde maar een paar blokjes gorgonzola en een hele peer op een half blikje tomatensaus. Niet het meest magere, maar wel even lekker en niet al te ongezond. Die gorgonzola smelt en door de intense smaak heb je echt maar een klein beetje nodig.

Ik denk dat ik in januari wel 6 brownies heb gebakken. Niet voor mezelf, maar voor anderen. Ik neem altijd graag wat mee en dit is zo super simpel en snel. Keer wat anders dan een bosje bloemen of een fles wijn. Je merkt: ik ‘mag’ het zelf niet meer dus ik ga anderen gewoon feeden hahaha.

Ik was lekker veel onderweg. Herken jij deze plekken? De middelste telt niet hoor, maar als ik in de trein zit en er schijnt zo’n winter zonnetje op mijn gezicht vind ik dat altijd echt een geluksmomentje. Dat wijdse van Nederland kan ik ook zo mooi vinden.

Dan even wat anders, iets waar ik nog niet over gesproken heb. Zoals ik in deze artikelen heb gedeeld is mijn lieve hondje Jill op 7 september overleden. Ik had het daar heel erg moeilijk mee, jullie leefden enorm mee en dat vond ik zo mega lief. Bijzonder ook.

Waar ik niet over sprak, was dat in deze periode ook mijn relatie strandde. Na 10 jaar. Dubbelop heftig dus, onder gekke omstandigheden, maar niemand is boos op elkaar en er zijn geen gemene dingen gebeurd. Ik vond het lastig dat eerder te delen, maar nu in het nieuwe jaar kan ik wel zeggen dat het oké is en ik mezelf weer heb gevonden als mij. Klinkt een beetje gek, maar als je lang met iemand samen bent word je soms ook een beetje 1 persoon in plaats van 2 aparte personen. Dan moet je echt even weer ontdekken wie je bent als je op jezelf bent. En dat moest ik even zelf doen. Ik deel het nu wel, want het is ook geen geheim en dat zijn ook dingen die gedeeld kunnen worden. Inmiddels ben ik op zoek naar een andere woning omdat ik gewoon een frisse start wil maken! Ik ben dichtbij een nieuw plekje as we speak dus ik neem jullie mee in het proces als het zover is :).
Mijn interieur artikel kwam natuurlijk onlangs ook voorbij, die was een hele tijd geleden al gemaakt. Dat was een beetje gekkig als je achteraf weet dat het al uit was toen het online kwam, maar ik heb het bewust wel online laten komen omdat ik het zelf ook leuk vind om te delen hoe het er hier dan uit zag. Kan ik er zelf ook nog eens naar terug kijken.

Wat  ik wel storend vond, is dat er een comment kwam op mijn ‘geaardheid’. Over het algemeen zijn reacties leuk, verassend en inspirerend. Soms komt er wat voorbij wat ik bewust negeer, en heel af en toe vind ik dat er toch wat over moet zeggen. Zoals nu. Gewoon omdat ik ook even wil delen hoe ik daar over denk, en omdat ik het belangrijk vind om hierover ook wat ogen te openen als dat mogelijk is. Geaardheid is namelijk niet iets waar altijd maar een reactie op moet komen, sterker nog, ik denk dat we er naar toe moeten dat er geen reactie op volgt.
Er werd gezegd dat ik er niet eerlijk voor uit kwam dat ik lesbisch zou zijn. Daar wil ik nu even korte metten mee maken. Seksuele geaardheid vind ik persoonlijk niet iets waar je voor ‘uit moet komen’. Ik benoem gewoon dat mijn ex partner een vrouw was, dat is geen geheim. Wel wilde zij niet openlijk op het internet zoals ik dat wel doe hier met foto’s of namen. Dat respecteer ik dan ook. Ik benoem het echter niet apart alsof het iets aparts is. Want dat vind ik het niet. Dat had ik ook niet gedaan als zij een man was geweest, en daar pas ik dus ook voor. Cynthia heeft toch ook nooit gezegd: ‘Oh ja, by the way, ik heb een relatie met een man. Dat jullie het even weten. Ik hoop dat dat geaccepteerd wordt’.  Ik geloof niet in hokjes, en het feit dat ik een relatie met een vrouw heb gehad betekent ook niet dat ik in dat hokje val te duwen. Mijn geest is vrij en staat overal voor open, heeft ook altijd open gestaan. Ik vind het mooi dat ik in staat ben om een persoon te zien voor de persoon wie diegene is. Niet iedereen zal dat begrijpen, niet iedereen zal dat hetzelfde ervaren en sommige mensen vinden het wel fijn om in een veilig ‘hokje’ te zitten. Gewoon omdat het heel helder voor ze is wat ze in een partner zoeken. Voor mij is dat ook helder, maar daar koppel ik geen geslacht aan. Ik hoop voor iedereen die dit leest, dat jij hierover ook op een goede plek bent met jezelf <3.

Ik ging weer naar Velvet Monkey om me te laten knippen en kleuren. Ik ben er weer onwijs blij mee! Ik wil zo graag leren hoe ik het zelf ook zo mooi gestyled krijg. Ik ben zo’n kneus als het op haar aan komt, ik krijg er wel een krul in natuurlijk maar zoals dit lukt me echt niet. Ik wil het!!!

Ik scoorde vast een leuke salontafel bij Karwei voor een mega goede prijs. Mijn cabriotje heeft niet veel ruimte maar dit ging echt NET.

Ook deze ananaslamp van Poco ging mee. Love it or hate it.

Dit is een beetje een gekke foto, want ik probeerde deze zelfgemaakte ‘lamp’ te laten zien maar daarvoor moest hij even op iets plats steunen met iets zwaars erop. Ik kocht 3 borduurhoepels in oplopende grootte, maakte deze elkaar met touw en plakte er vervolgens franjes langs om dit als eind resultaat te krijgen. Hij is nog eens beetje scheef, want het was heel moeilijk om die touwtjes precies zo te krijgen dat die hoepels goed onder elkaar vallen. Wanneer ik hem op heb gehangen dan ga ik de onderkant bijknippen zodat het niet meer opvalt. Ik bevestig er dan een los snoer met lamp in, alleen ik moet nog even kijken hoe ik dat vast ga maken. De lamp komt denk ik in een slaapkamer te hangen en dat gaan jullie nog wel zien. Ik heb dit niet zelf bedacht, maar ik heb een combinatie gemaakt van verschillende youtube video’s waarbij ze een ‘fringe chandelier‘ maakten. De materialen kocht ik allemaal op Aliexpress.

Deze ‘parel’ heb ik maar even laten staan hahaha. Vond hem heel intens.

Hmmm dit is mijn favoriete broodje bij De Broodbode. Deze lunchroom zit in Enschede en Hengelo en dit vind ik zo’n relaxte plek. Het personeel is heel vriendelijk, de koffie en thee is goed, en de broodjes zijn echt heel lekker en ook nog eens voordelig. Dit broodjes is belegd met geitenkaas, gesuikerde walnootjes, appel, en ik geloof balsamicostroop. Dit laatste weet ik niet zeker. GO TRY.

Knuffelen met Joep die daar mega hard van geniet.

Ik kreeg leuke sokken bij mijn Kruidvat aankoop. Ik werd er helemaal vrolijk van!

Goed vriendje voor onderweg.

HANDIG! Ik heb een telefoonhouder met een magneet in mijn auto, en dit hoesje heeft een magneet er al gelijk aan vast. Ook zit er een ring aan waardoor je hem neer kunt zetten om bijvoorbeeld te Netflixen in de trein, of om hem wat steviger vast te kunnen houden. Aliexpress wederom.

Tot slot deze geweldig mooie volle maan op de laatste dag van de maand, ik hoop dat jij hem ook hebt kunnen zien want op de foto zetten lukt echt nooit goed met de maan of de sterren. Hij was zo mega fel, ik kan daar echt geïntrigeerd een half uur naar staren.

Dat was januari lieve mensen, ik hoop dat jullie echt een mega awesome februari gaan hebben. Ik hoop dat ik jullie de volgende maand kan vertellen dat ik een nieuw huisje heb gevonden, wie weet 🙂

<3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)