Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Maand van Emmy – februari

Vorige maand vertelde ik jullie dat ik op zoek was naar een huisje voor mijzelf alleen. En deze maand kan ik vertellen dat ik hem heb gevonden! Ik vertel er meer over, lees je mee?

Leestijd

Ik ben echt wel lekker bezig met sporten en gezonder eten. Ik zeg expres gezonder en niet gezond want soms duizelt het me voor de ogen wat je allemaal juist moet doen of juist moet laten. Ik trek alle goed bedoelde adviezen ook niet altijd, iedereen doet het op z’n eigen manier en voor iedereen werkt ook wat anders. Ik red me prima, en kan gezonde keuzes maken zonder al te veel calorieën. Ik merk wel dat ik slecht reageer op producten met veel koemelk de laatste tijd, en dat is echt balen. Ik zie het echt terug in mijn huid en heb er veel buikpijn van. Het nadeel is dat ik ook niet veel soja kan verdragen, dus ik ben echt zoekende soms. Ik heb een fijne proteïneshake gevonden die vegan is, zonder soja, om toch goed wat eiwitten binnen te krijgen met sporten, omdat ik ook geen vlees eet. Die shop ik via Body en Fit shop. We komen er wel!

Mijn lieve oma’tje kreeg een longontsteking en omdat haar hart al maar voor de helft werkt was haar lichaam daar compleet van van slag. Ze was heel erg in de war, waar ik erg van schrok. Ze riep gekke onsamenhangende dingen en ik merkte dat ze totaal niet at wat er voor haar in de koelkast werd gezet. Uiteindelijk werd ze zo ziek dat we de ambulance hebben moeten bellen. Mijn moeder is uit Frankrijk gekomen om een oogje in het zeil te houden, en we doen met z’n allen wat we kunnen. Ik heb niet veel familie, en dat zijn wel momenten dat je dat dan merkt. Nu gaat het gelukkig beter en is het verwarde ook weggetrokken. Hopelijk kan ze nog lang gewoon zelfstandig in haar eigen appartementje wonen.

Ik heb in mijn slaapkamer een plek waar ik foto’s kan maken voor cynthia.nl en als ik foto’s van mijn gezicht maak doe ik dat altijd voor hetzelfde raam. De overburen kunnen vanaf hun bovenverdieping goed bij mijn slaapkamer naar binnen kijken dus ik vraag me altijd af wat zij denken dat ik aan het doen ben. Webcamgirl? Selfieverslaafd? Homemadeporn?

Uh. Oeps? Ik bestel altijd veel verschillende maten om goed thuis te kunnen passen, dus er gaat altijd een hoop terug. Bij H&M en Asos is het zo lekker geregeld dat retour zenden ook gratis is, en daar maak ik dan ook gretig gebruik van.

Ik maak risotto voor het eerst en het lukte goed! Lekker met grote garnalen en veel knoflook. Geen kaas en wijn, maar dat miste ik ook niet! Dit is het recept dat ik volgde, ik gebruikte garnalen die in knoflook zijn gemarineerd uit de diepvries en risottorijst van Excellent.

Ik dacht altijd dat ik met een soft-topcabrio niet door de carwash kon, dus ik deed dat heel braaf met de hand. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dat gewoon moest kunnen dus dat scheelt me wat koude handen en tijd!

Als valentijnscadeautje van NS extra kreeg ik 2 eerste klas upgrades. En kijk me eens even lekker ruim zitten in een lege eerste klas trein. Fijn! En nee, mijn schoenen heb ik niet op de bank liggen maar til ik alleen even op voor de foto aangezien een vriendin vroeg welke ik aan had. Daar was de foto dus eigenlijk voor gemaakt haha.

#FML?

Ik gooi meestal eens per week even het glaswerk van Coffee-Star Hengelo weg met mijn scooter, maar de tas gleed eraf en daar lag het. Naar me te staren.

Ik draag dit jasje super graag met dit leuke kleurige schoudertasje van Primark. Het fauxfur jasje is van Getdressed in Enschede. Nu een beetje koud, maar als je met de auto weggaat en voor de deur ergens uit kunt stappen is het wel te doen. Beauty voor praktisch toch haha!

Ik kocht deze unit in de koopjeshoek van Ikea; score!

Een beetje een gekke houding maar ik zit hier op mijn knieën in mijn joggingbroek een dekbedovertrek van Zara Home uit te pakken om mijn moeder te laten zien. Ik kocht hem voor maar €15,00 in de sale, ik was gelijk gek op de print. Ik kwam er thuis alleen achter dat het alleen een dekbedhoes was en dat er geen kussenslopen bij zaten. Stom, helemaal niet aangedacht dat dat ook nog een optie was. Ik koop er gewoon effen zachtroze slopen bij, kan ook prima vind ik.

De Olympische Spelen waren in de bieb waar Coffee-Star Hengelo zit goed te volgen via een groot scherm. Als er dan wat spannends op was gingen er gelijk allemaal mensen voor zitten en mee juichen, heel leuk die saamhorigheid met dit soort evenementen. Niet dat ik er nou zo veel verstand van heb, maar ik juich uiteraard gewoon mee.

Voor de nieuwschierige aagjes die willen weten wat er op het krijtbord stond, dat is deze bad-ass. Een bosbessen latte met een heuze blueberry muffin erop. Hij is roze, lekker zoet, en natuurlijk met slagroom en saus. Bah wat lekker.

Ja cheat days zijn er ook echt. Gelukkig kan ik het beperken maar af en toe ga ik er toch wel in mee. Dit is een brownie en een cranberry reep bij bakkerij Van Maanen in Leiden. Ziekelijk lekker. Ik heb van allebei de helft voor mijn moeder bewaard die ik daarna ging ophalen. Die moest bijna janken omdat ze de kilo’s op haar heupen ook al zag groeien door mijn feedergedag maar ze heeft er wel van genoten.

En hier lieve mensen, zie je de plattegrond van de benedenverdieping van mijn nieuwe huisje. Ik krijg 3 april de sleutel, en ik heb er vet veel zin in! Het is niet mega groot, maar voor mij alleen toch best ruim want het is een hele eengezinswoning. Ook heb ik een tuin! En een moestuin! En een zolder! En een kelder! Ik ben heel enthousiast zoals je merkt haha. Het is een huurwoning dus een grote verbouwing ben ik niet van plan. Ik heb daardoor ook niet de keuze in alles, maar het voldoet echt prima. Het is een fijne wijk met winkels in de buurt en mooi centraal gelegen ten aanzien van de plekken waar ik het meeste moet zijn.

Voor nu vind je het misschien leuk om te horen wat voor plannen ik heb:
In de woonkamer ga ik een wand, of misschien meer, flamingo/zalm roze maken. Ik heb een donkergroene fluwelen bank besteld en een koperen salontafel. Wordt een mooie kleurrijke kermis dus met mijn vloerkleed erbij.
Ik heb een ‘antieke’ ronde eettafel bij de kringloop gekocht die ik zwart aan het schilderen ben, met metalen draadstoelen ook in het zwart. Verder ben ik nog opzoek naar een beetje een jaren 60 achtig dressoir/tvmeubel. Uiteraard lekker veel planten overal! In de slaapkamer ben ik van plan veel donkerblauw te gebruiken met oud roze, en in de kamer waar alle kledingkasten komen te staan wil ik een soort antiekgroen gaan gebruiken. Dan heb ik ook nog een derde kamertje wat vooral wordt gebruikt voor wasgoed waarschijnlijk. Misschien een soort vaal fris blauw? Ik ga jullie zeker meenemen in het proces, dus dit is zeker to be continued…

Ik hoop dat maart ons wat lenteweer gaat brengen! Hoe dan ook, ik ga er weer van genieten :).

<3!

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)