Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – augustus

Oh oh oh wat hebben wij toch een prachtzomer (gehad). Alhoewel de zomer op het moment dat ik dit schrijf echt nog niet voorbij is, voelt het toch wel een beetje zo. Augustus is afgesloten, en dat voelt toch altijd een beetje rauw. Kijk je mee naar mijn augustus?

Leestijd

Ik heb zoveel druiven in de tuin! De witte zijn heel zoet, de blauwe wat stroever. Ik zat te denken om er zelf wijn van te maken, want in totaal hangen er wel 100 trossen geloof ik. Maar de kans dat dat lekker wordt is waarschijnlijk zo klein dat ik mezelf de energie bespaar haha. Nu snoep ik gewoon steeds wat, en geniet ik van hoe het eruit ziet.

Deze foto stuurde ik naar mijn moeder toen ik mijn workout aan het afsluiten was met wat buikspieroefeningen om 22:45 en zij welterusten appte. Ik was er klaar mee zoals je ziet.

Dit ziet er heel zielig uit maar dat was het zeker niet haha. Vega barbecuen is namelijk hartstikke goed te doen! Worstjes, hamburgers en zelfs deze vega frikadelletjes. Alles mikken we erop.

De gaypride was weer top. Vrijdagavond zijn we (Luuk en ik) met z’n tweeën drankjes her en der gaan doen, zaterdag kwam mijn lieve vriendin (en toevallig ook Luuk’s zus) Hiske naar Amsterdam en hebben we lekker rondgestruind. Zondag waren we er nog niet helemaal klaar mee en zijn we toch nog even een dansje en drankje gaan doen op de Dam. Het was hartstikke mooi weer, en we hebben echt genoten.

En o ja, die lama kan ik achteraf niet echt meer plaatsen.

Over Hiske gesproken, die topper rende gewoon haar tweede hardloopwedstrijd. Super knap!

Op een bewuste avond reden er geen treinen Amsterdam in en uit, dus Luuk zou niet terug naar Amsterdam kunnen komen. Voor mij stiekem fijn want toen konden we nog een extra avondje chillen en wijntjes drinken in mijn heerlijke tuin.

Kijk dan wat een klein popje. Dit is Cira, de inieminie van vriendin Neelke. We gingen een dagje met haar andere dinobaby naar de Apenheul en onderweg kon ik mooi met de nieuwste aanwinst knuffelen. Ik heb nooit veel kinderen om me heen gehad, en nu vriendinnen kinderen beginnen te krijgen is het best allemaal nieuw voor me. Bekentenis: ik heb bijvoorbeeld nog nooit een luier verschoond. Bekentenis 2: Cira kreeg de hik en ik dacht ze stikte. Top momenten.

Lekker theetje joh!

Bloedhitte buiten, drukke tweede klas en mevrouw zat heerlijk koeltjes in de eerste klas dankzij een update van NS via mijn abonnement.

Pizza met prosecco is goud. Aldus De Pizzabakkers in Amsterdam, en sindsdien ook volgens Emmy. Super lekker deze pizza met burrata, en een limoncello na. Wat een leventje hè?

Augustus was een prachtige maand vol zon, maar poeh, ik heb het ook wel heel erg warm gehad (maar we willen niet klagen). Bij Studio Mint was het soms echt niet te doen. Omdat ik een situatie voor me zag waarbij penselen aan gezichtjes zouden blijven plakken heb ik zelfs een make-upworkshop moeten verplaatsen. Voor deze ventilator heb ik stad en land afgezocht en veel te veel betaald, maar ik had hem.

Kijk. Als je in een relatief nieuwe relatie zit dan doe je even extra je best. Zo maak ik spannende gerechten en sta ik als een prinses koekjes te maken. Werkt als een tiet joh (tieten werken overigens ook). Deze knapperd kwam echter gewoon uit een kant en klaar mix waar alleen water en boter bij moest. De witte choco chunks heb ik wel zelf toegevoegd maar laten we niet doen alsof dat zo’n creatieve ingeving was. Ik heb het wel eerlijk toegegeven maar toen waren de mentale credits al uitgedeeld natuurlijk. Nailed it.

Nieuwe lievelings! Dit is nummer 20. Hij voelt een beetje als de buttergloss van NYX, maar dan dunner!

Ook deze is favoriet. Als je mij op Instagram volgt en af en toe mijn story bekijkt heb je het misschien al voorbij zien komen. De Everyday Gradual Tanningmilk van Bondi Sands. Je smeert elke dag een laagje en na een dag of 3 ben je ineens lekker krokant goudbruin gebakken. Doordat het langzaam gaat is het ook vrij veilig en vlekt het niet snel. Bovendien stinkt en plakt het niet, wat ook écht uniek is in zelfbruinerland. Hun Dark tanning mousse gebruik ik graag nog extra op mijn benen want die moeten uuhh… tja… van ver komen zeg maar haha.

Men neme een kluns, een liquid lipstick, een was vol mooie kleding en 1 oude theedoek. Oja, en een engeltje op je schouder. Ik had echt zweet in mijn bilnaad toen ik deze unit de wasmachine uit zag rollen, maar wonder boven wonder heeft alles net toevallig in 1 oude theedoek gelekt was de rest veilig. Wow.

Ik was voor de tweede keer bij Vrij Enschede, een super leuk feest dat al vrijdag in de middag begint en om 23:00 eindigt. Hierdoor heb je een lekker fris weekend met voldoende slaap. Ik kan met de jaren steeds minder goed tegen laat naar bed gaan. Ik doe het wel, maar zelfs zonder alcohol voel ik me dan brakkig. Ik greep een lichtstaaf, en danste me nu lekker tot 22:30 suf op Sean Paul en andere booty shake muziekjes.

Hardlopen is bijna therapeutisch als je hier mag rennen. Liefde voor Twente.

Ik zocht een chunky sneaker en zag deze van Puma. Ik vond de roze/beige kleur wel erg mooi, maar ik vond €130,00 ook niet echt een meeneemprijs. Ik liet ze nog maar even staan.

Ik bedacht me dat Asos ook wel eens toffe sneakers hadden van hun eigen merk, en daar vond ik deze! Via de app kreeg ik ook nog eens 20% korting met een code, en toen kostten ze me nog maar €44,00. Ik weet het, je moet er van houden, maar dat doe ik. Ik vind ze onwijs! Mijn rechterteentje doet na een tijdje wel een beetje pijn, dus eigenlijk moet ik hem iets wijder zien te krijgen. Iemand een tip? Doen schoenmakers zoiets? Met plastic schoenen haha?

Stiekem in mijn eentje aan de koffie en een redvelvet cupcake bij de Drie Graefjes.

Eten bij Happyhappyjoyjoy in Amsterdam west, wilde ik al een tijdje naar toe. Lekker en leuk!

Spritz Bianco’s in de tuin van mijn zus Elise. We maken ze wel vaker als we niet echt willen drinken maar eigenlijk toch wel het genot van een wijntje willen. Gewoon een klein laagje wijn met bruisend water. Lekker!

Eten bij Het Paradijs in Enschede. Wat een feestje. Alles is vegetarisch, en je zit in een tropische binnentuin.

Nog stukje uitsloverij: een gezonde(re) carrotcake! Ik heb wat recepten bij elkaar gevoegd en getuned, en daar kwam deze jongen uit. Recept volgt, of is net online gekomen!

Ik plaatste deze foto op de Facebook pagina van Coffee-Star Hengelo en plaatste daarbij het volgende bericht:

Helaas is onze fooienpot gisteren alweer gestolen, dus dit is onze nieuwe geknutselde fooienpot!
Onze fooitjes gebruiken we om samen leuke dingen van te doen, want we zijn allemaal heel gek op elkaar.
Gelukkig hebben we ook veel liefde in ons hart voor anderen, dus meneer de dief als je dit leest: We hopen dat je het echt nodig had, er eten voor hebt gekocht, je huisdier anders niet kon voeden, je kindje geen cadeautje had voor z’n verjaardag of iets anders er van hebt gekocht wat belangrijker is dan een schoon geweten. Je bent bij deze vergeven.
Btw: Je staat ook op beeld dus mocht je weer langs komen dan vergeet niet even hoi te zeggen en te bedanken voor ons harde werk.

Binnen een uur stond er een journalist van Tubantia voor me en vervolgens stond er ook heel snel een stukje online op de site van Tubantia. Mensen vonden het zo sneu dat we van alle kanten fooitjes kregen en inmiddels ruimschoots uiteten kunnen. Bijzonder toch?

Aan het einde van de maand ging ik naar mams in Frankrijk! Luuk ging mee, en ook mijn zusje, zwager en oma reisden af naar mutti. Na een aantal dagen gingen zij terug, en gingen Luuk en ik door naar Parijs voor een aantal dagen. Ik neem je even mee langs wat foto’s!

Zoals je misschien merkt zie je alleen maar foto’s van Parijs, en niet van het bezoek aan mijn moeder. Ik heb expres mijn telefoon steeds in mijn tas laten zitten zodat ik ook een beetje rust zou krijgen van al het app en social media geweld. In Parijs kon ik echter niet laten om toch wel wat foto’s te maken :).

Op het moment dat ik dit typ, zat ik gisteren ochtend nog in Parijs te ontbijten, en morgen begint voor mijn gevoel het ‘normale’ leven weer. September is grotendeels nog zomer, maar toch voelt het een beetje alsof het een beetje voorbij is. Ik duim voor een mooie nazomer, voor mij en ook voor jullie!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)