Maak kennis met Keesje!

Sinds 27 januari woont de allerliefste Kees bij ons. We adopteerden haar uit het asiel in Bulgarije en we zijn ontzettend blij met haar. In de video van vandaag laat ik zien hóe schattig ze is en beantwoord ik veelgestelde vragen over haar.

Leestijd

Klik hier als je de video niet kan zien. Check hier de website van Houndation! Laat het me weten als je nog vragen hebt, ik beantwoord ze met plezier!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

22 reacties
 1. Sanne

  Dat ‘dierenliefde op het eerste gezicht’ gevoel wat je beschrijft herken ik! Toen ik mijn kat ging uitzoeken in het asiel klikte het ook gewoon direct. Niet echt te omschrijven waarom dít haar nou juist was, maar het was gewoon meteen goed. Haar verzorgers in het asiel zagen dat ook direct. Ze is nu al 4 jaar mijn kat en ik ben nog steeds dol op haar. Mijn kat had ook niet zo’n leuke naam (vond ik), namelijk Kari. Dat deed mij heel erg denken aan cariës (tandplak). Omdat katten niet zo snel aan een nieuwe naam wennen als honden ben ik voor Karel gegaan, omdat dat er wel op leek. Ze luistert supergoed naar Karel (maar ook naar Karolientje en Lien en alle andere varianten). Ook met mijn vriend en mijn kat klikte het meteen supergoed. Ze is een zwerfkat geweest en ik merk echt aan haar dat ze nog elke dag geniet van haar ‘eigen’ stoel, liggen op ‘haar’ dekentje op de bank en natuurlijk elke dag een lekker bakje met eten.

 2. Marjolein

  Hoi Cynthia, wat is Kees leuk! Zo mooi om zo’n lief beestje nu een fijn warm thuis te kunnen geven. Kees blij, jullie blij ? Ik heb 1,5 jaar geleden ‘mijn’ Sam uit een Pools asiel gehaald, ook via een stichting. Vanaf dag een gaat het super goed. Hij is ook heel makkelijk en sociaal. Zo blij met Sam! Ik had ook gelezen dat buitenlandse honden vaker weglopen. Ik heb daarom een gps tracker (tractive) aangeschaft, waarbij je via een app kunt zien waar de hond zich bevindt. Ik vond dat een heel gerustellend idee. Vooral in het begin vond ik het namelijk best spannend om hem los te laten lopen. Gelukkig is hij nog nooit weggelopen. Ik gebruik de tracker nu eigenlijk alleen nog in onbekende gebieden of in de periode rond oud en nieuw als er veel knallen zijn. Just in case. Omdat ik jou zo goed bezig zag met twee lijnen dacht ik dat je zo’n gps misschien ook wel interessant zou vinden. Ik wens jullie heel veel plezier samen! Groetjes, Marjolein

 3. Bianca

  Wat een leuk video en wat een lieverd!

 4. Vera

  Wat een leuke video! Ik zou willen dat alle honden zo’n lieve baasjes hadden.

 5. Wendy (B)

  Dag Kees 😀
  By the way: toffe trui 🙂

 6. Cynthia

  Nou keesje boft maar dat ze in zo’n leuk gezinnetje terecht is gekomen. Heel veel plezier met elkaar.

 7. Caroline

  Wauw, wat een lief beestje is Kees. Ikzelf heb een golden retriever, die nu 10 maanden oud is via Hulphond Herpen ”gekregen”. Enorm blij mee, zacht en lief karakter.

 8. Caroline

  Hi Cynthia,

  Ontroerend om te zien hoe blij Keesje is met jullie. Zoals ze haar kopje opricht naar jouw gezicht wanneer je tegen haar praat en zoals haar staartje als een propeller ronddraait….
  Keesje heeft zo geboft. Jullie zijn de perfecte baasjes voor haar.
  Ik wens jullie vele mooie, gelukkige jaren met haar toe.

  • mariemarie

   Ben ik het helemaal mee eens. Ze is heel aandachtig voor jou, zonder angstig te zijn. Mooi om te zien! Ze lijkt op een beetje op een vosje.

 9. Daniëlle

  Ahh wat een schatje! Heel veel geluk en plezier met Kees!

 10. Linde

  Super leuk hondje is het!

 11. Anne

  Ah, heel lief, en wat mooi om te zien hoe blij je met haar bent!

 12. Fiona

  Leuk dat jullie Keesje nu hebben! Volgens mij voelt ze zich al supergoed thuis bij jullie. Maar hoe kun je een hond nou ‘afleren’ om te blaffen? Dit is hoe ze ‘praten’, communiceren. Natuurlijk wil je niet dat een hond altijd naar alles blaft, maar het helemaal willen afleren, voelt voor mij hetzelfde als dat ik jou elke keer de mond zou snoeren als jij iets wil zeggen.

  • Jodee Stoet

   Je straalt! Fijn om te zien hoe blij jullie met elkaar zijn.
   Super trouwens dat je met twee lijnen loopt & dit hier ook uitlegt. Zou een standaard moeten zijn in zo’n situatie..meeste honden die vermist raken zijn honden die nog moeten leren omgaan met het leven hier en zich uit een lijn hebben weten te manoeuvreren..
   Heeeel veel plezier met elkaar en ben benieuwd naar de hondenschool ook! Ga vooral een paar verschillende langs om sfeer te proeven en vragen te stellen. Ik heb 10 jaar geleden in eerste instantie bij een hondenschool les 1 mee gedaan, vond t vreselijk en ben in de pauze weg gegaan. Later per toeval ergens anders terecht gekomen en daar geef ik inmiddels ook al jaren diverse lessen..kan zóveel verschil maken! Vooral met hondjes die niet standaard zijn, niet iedere hondenschool neemt de moeite het individueel af te stemmen.
   Zeg dit overigens niet voor mezelf, zit veel te ver uit de buurt voor jou maar is oprechte betrokkenheid ?

  • Tingeling

   Dat is niet waar, ik heb twee honden die allebei van pup af aan niet blaffen. Niet afgeleerd dus, ze doe het gewoon niet en ze communiceren prima met elkaar, de katten en ons! 😉

 13. Caren zwart

  Hoi Cynthia,
  wat een leuk hondje is Keesje en wat een mooi vachtje!
  Fijn dat ze bij jullie mag wonen het is zo gezellig om een hondje om je heen te hebben en leuk dat je ons mee laat kijken in jullie leven met Keesje!?

 14. Pien

  Wat een leuke video, en wat een dotje is Kees ! <3 Wat goed dat jullie in het asiel zijn gaan kijken, wij (vriend en ik) willen ook al heel lang een hond maar het kan nog niet, we zijn beiden te veel van huis.. Onlangs ben ik van baan veranderd en misschien lukt het binnenkort wel om dat te combineren met een huisdier, dan gaan we zeker ook naar Houndation kijken ! Ik ben heel benieuwd hoe Kees zich gaat ontwikkelen bij jullie thuis, of ze nog veel gaat veranderen of gaat spelen. Ze ziet er wel speels uit trouwens! Dus wie weet ontdekt ze nog de wereld van takken, strand, en frisbees 😉 Heel veel succes !

 15. rachel

  zo leuk om te zien meis, en keesje is gewoon super blij met jullie 😀