Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Leuke dingen die ik misschien wil doen in 2019

Ik deelde al mijn ‘grote’ plannen voor 2019 met je, dingen die ik qua werk graag wil doen, projecten die ik graag wil opzetten, doelen die ik wil behalen. Maar er zijn ook een aantal ‘leuke dingen’ die ik (misschien) graag wil doen komend jaar en die wil ik nog graag met je delen.

Leestijd

Misschien

Dat woordje ‘misschien’ heb ik een beetje gepikt van Francesca. In een Instagrampost deelde zij 10 dingen die ze misschien wel wil doen in 2019. Met de nadruk op misschien, omdat, zoals ze zelf zegt ‘omdat er al zoveel verplichtingen zijn in het normale leven, is mijn eigen lijstje een verademing. En iets waar ik graag de tijd voor neem 🙏🏻’. Dit is natuurlijk heel mooi: zo ligt er niet teveel druk op en kan en mag alles. Maar het hoeft niet. Dus als ik niks uit dit lijstje doe, dan is dat ook helemaal prima.

Ik deelde dus al een aantal werkdingen die ik in 2019 ga doen, de dingen die ik vandaag deel zijn minder werkgerelateerd. Sommige dingen hebben wel met werk te maken, maar de meeste dingen zijn meer privé. Enne, met ‘leuke dingen’ bedoel ik niet dat mijn werkplannen niet leuk zijn, maar dat snapte je wel, denk ik.

1: Meer musea bezoeken

Ik vind musea bezoeken heel erg leuk, maar doe het niet vaak genoeg. Vind ik zelf. Op reis doe ik het graag, ook in mijn eigen stad ga ik weleens naar het museum, maar veel minder vaak dan ik zou willen. Vaak denk ik ‘oh, ik wil nog wel graag een keer naar het Rijksmuseum’ en vervolgens doe ik het niet. Het belandt gewoon onderaan mijn lijstje met ‘dingen die ik nog wil’ en dan komt het er niet van. Dus: ik ga een museumkaart kopen en meer naar musea. Tenminste, dat is dus het plan. Veel mensen die ik ken hebben een museumkaart en zij zeggen vooral dat je makkelijker ‘even’ een museum binnenloopt als je in de buurt bent, de drempel wordt lager, en dat is nou precies wat ik wil.

2: Meer Nederlandse steden bezoeken

Nou, sluit dit even mooi aan op punt 1! Mooi te combineren. Zoals je misschien weet ben ik gek op Nederland en haar veelzijdigheid en er zijn zóveel leuke steden. Ik wil komend jaar vaker een Nederlandse stad bezoeken. Gewoon, een dagje, of misschien wel eens een weekendje. Wat er tot nu toe op mijn lijstje staat (dit zijn dus steden waar ik nog nooit of niet vaak eerder ben geweest): Gorinchem, Roermond, Haarlem, Elburg, Zutphen en Eindhoven.

3: Naar een hotel om te schrijven

In mijn omgeving heb ik een aantal ondernemers en ik volg er héél veel op Instagram. Steeds vaker zie ik mensen zich afzonderen in een hotel of vakantiehuisje om te schrijven. Of om creatief bezig te zijn, te knallen met een project, om productief te werken aan iets waar ze stappen mee willen maken. Ik werk regelmatig op afstand (zoals op Terschelling), maar dit heb ik nog nooit gedaan: echt ergens een paar dagen heengaan om in volledige concentratie te werken. In 2019 ga ik dus een keer een paar dagen naar een fijn hotel om daar een aantal dagen te schrijven. Of dat nu is aan mijn online Structuurjunkie cursus die ik wil gaan geven of aan iets anders, maakt niet uit.

4: Naar Zuid-Afrika & New York

Qua reizen heb ik nog niet zoveel plannen voor het komende jaar, maar ik wil al lang naar Zuid-Afrika en misschien komt dat er dit jaar wel van… Ik heb nog geen concrete plannen gemaakt, maar ik ben me al wel een beetje aan het verdiepen in het land en wat de tofste en mooiste plekken zijn om heen te gaan. Vorig jaar wilde ik ook al, maar het ‘kwam er niet van’. Dat vind ik altijd een beetje een suffe uitdrukking, maar zo was het gewoon.

En New York kriebelt ook nog steeds… Afgelopen week waren een paar mensen die ik volg op Instagram daar en als ik dan die stories zie dan heb ik gewoon vlinders in mijn buik. Ik weet niet of het hem wordt dit jaar, maar het is leuk er over te dromen.

5: Liever zijn

Aardig zijn is voor mij een hele grote waarde. Mensen helpen, vriendelijk zijn, gedag zeggen, positiviteit verspreiden. Online en in het echt. Maar een zwak puntje van mij is dat ik soms (in het echt) bitchy uit de hoek kan komen, en dan vooral naar mensen die het dichtst bij me staan en waar ik het meeste van houd. Niet dat ik loop te schreeuwen of zo, maar ik kan soms best sneren of iets op een bitchy toon zeggen. Daar probeer ik bewuster mee om te gaan, bewust de keuze te maken dat niet te doen.

6: Een kookworkshop of wijnspijscursus doen: meer leren over eten

Ik ben gek op alles wat met eten te maken heeft en de afgelopen jaren heb ik drie wijncursussen gedaan. Maar ik zou ook wel graag meer willen leren over eten, over smaakcombinaties, over koken, over wijnspijs… In welke vorm ik dat wil doen weet ik nog niet, misschien in de vorm van een wijnspijscursus, misschien door stage te lopen in een restaurant, misschien door kookworkshops te volgen.

Volgens mij was dat het wel. Ik wilde eigenlijk een lijstje met tien dingen maken, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Heb jij dingen die je graag wilt doen het komende jaar? Ik ben benieuwd wat ik kan afstrepen in december.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.