Kleine dingen waar ik de laatste tijd van genoot

Door het boek Het onverwachte geluk van een gewoon leven door Catherine Gray ben ik de laatste tijd nog meer stil gaan staan bij kleine, dagelijkse dingen waar ik dankbaar voor ben. Dit boek gaat over hoe je nog meer kan genieten van de ‘gewone’ dingen, hoe je daar gelukkiger mee kan worden en hoe je met dankbaarheid je levenskwaliteit omhoog trekt. Nu deed ik dit al wel, maar door dit boek ben ik me er nog bewuster van geworden. Vandaag deel ik dus graag een aantal kleine, dagelijkse dingen met je waar ik heel erg van heb genoten en waar ik heel dankbaar voor ben.

Leestijd

In de straat hiernaast, waar ik elke dag doorheen loop als ik Kees uitlaat, staat een jasmijnstruik. Die ietwat bedwelmende, zware bloemige geur vind ik waanzinnig lekker. En elke dag sta ik even stil bij die struik en ruik ik extra bewust. Niet dat je hem niet ruikt als je er gewoon langsloopt, maar ik sta er letterlijk even bij stil om er nog meer van te genieten. Wat ruikt jasmijn toch fantastisch lekker. Die kleine witte bloemetjes geven zóveel waanzinnige geur af.

Mijn ochtenden zijn heilig, maar ze zijn toch net wat heiliger in het weekend, als ik buiten in de zon kan ontbijten met een croissant van de bakker en een cappuccino. Goed boek erbij, Kees naast me. Dat is denk ik echt mijn favoriete moment van de hele week.

Dat heerlijke moment dat het nog maar een uur of twee in de middag is en ik mijn takenlijst al afgevinkt heb. Vrij! Helemaal als ik de rest van de dag niks meer heb staan. Geen afspraken, niks. De mogelijkheden zijn eindeloos. Meestal ga ik dan vooral lekker lang lezen, met Kees wandelen en een dutje doen, maar de mogelijkheden zijn nog steeds eindeloos 😉

Als ik ’s ochtends beneden kom en Kees zacht kwispelend op de bank of op haar stoel ligt en ze me met samengeknepen slaapoogjes blij aankijkt. Die hond is altijd zó blij om me te zien, het is extra leuk om uit bed te springen en naar haar toe te rennen ’s ochtends. Ze maakt mijn dagen echt beter.

Een boek lezen wat ik niet weg kan leggen. Een boek wat me helemaal meesleurt en waar ik níet mee wil stoppen. De laatste tijd heb ik dat regelmatig en dat is zo heerlijk. Recentelijk had ik dat bijvoorbeeld met de boeken Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones, Bijna Echt van Lisa van Campenhout en My friend Anna van Rachel Deloache Williams.

Dat toch-wel-soort-van-geluksgevoel na een goede work-out. Ik sport vaak vroeg ’s ochtends, maar ook wel eens aan het einde van de middag, en na die work-outs voel ik me altijd het beste omdat er daarna NIKS meer hoeft te gebeuren. Willem kookt, ik kom thuis, ik ga met mijn benen omhoog en ik voel me sterk en energiek. En moe tegelijk. Heb ik toch maar weer gedaan, yes, lekker bezig.

Dat moment dat mijn favoriete eten voor mijn neus staat. Nu heb ik nogal veel favoriet eten, maar neem bijvoorbeeld een zaterdagavond een week geleden. Willem was bij vrienden, ik zat alleen in de tuin met een boek. ‘Hmmm, wat zal ik eens gaan eten’, dacht ik. Doordeweeks plan ik altijd wat we eten, in het weekend zie ik altijd wel. ‘PATAT’. Yes. Patat werd het. Ik slingerde de airfryer aan, bakte friet en een kroket, snipperde een uitje (patatje speciaal yes) en ik nestelde me in de tuin met een glas koude witte wijn, mijn patat, kroket en een boek. En het was hemels. Oh man. Wat lekker.

Een berichtje krijgen van een klant die een Structuurjunkie training bij me heeft gevolgd en vertelt dat ze er echt heel veel aan heeft gehad en dat het een deel van haar leven positief veranderd heeft. Waaaa, zo vet. Yes!

Zo’n dag dat alles lekker loopt. Ik ben productief, creatief, gefocust. Voel me energiek. Alles gaat goed. De takenlijst wordt korter en korter. Iedereen is blij. Geen gedoe. Het is een fantastische dag!

Iets wat NU op dit moment gebeurt: ik zit in de tuin te werken, want het is heel lekker weer. Ik kijk om mijn laptop heen en daar ligt Kees in de stoel tegenover me, me verliefd aan te staren. Ze kijkt me dus gewoon de hele tijd aan. En nu doezelt ze weer weg. Ohhh mijn hart. Ze is zo lief.

Spelletjes spelen met Willem. Laatst kochten we op aanraden van de buren een nieuw dobbelspelletje, Keer op Keer. We spelen het regelmatig, en met dit mooie weer ’s avonds vaak buiten. Instant vakantiegevoel. Dat ik bijna nooit win, kan de pret niet bederven.

 

Voor welk ‘gewoon’ ding ben jij dankbaar van de afgelopen tijd?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

10 reacties
 1. Eline

  Ik kan heel gelukkig worden van een goed boek, het perfecte kopje thee (niet te sterk, niet te koud), binnen zitten terwijl het buiten heel hard regent en mijn kinderen die lief samen spelen.

 2. Marloes

  Mooi om te lezen. Ik ben momenteel erg dankbaar voor ons mooie huis en de keuken die al helemaal af is. Dankbaar voor onze pup Jambo die sinds 3 weken bij ons in huis is en ik ben erg dankbaar dat ik weer mocht beginnen met mijn vruchtbaarheidsbehandeling in het ziekenhuis na COVID-19. Ook mijn bakje yoghurt in de morgen met een lekkere kop thee is een dankbaar momentje!

 3. Hilde

  Sinds december hebben we een teckel, wat veel geluk brengt en waardoor het nog leuker is om thuis te komen 🙂 ik herken mij veel in jou lijstjes. Die rust momenten zijn zóó fijn, ga ik denk ik nooit opgeven!

 4. Saskia

  Wat leuk om te lezen dit, mag je vaker doen! Ik word er helemaal blij van 😊

  Vooral momentjes dat je ineens beseft, wat heb ik het toch goed en wat kan het leven toch mooi zijn!

 5. Misssannah

  Mn allereerste kop koffie van de dag ( drink dr gemiddeld denk ik 2.5) in een mooie koffie mok vind ik dan mooi en ik die dan zie met de koffie drin
  Een pot met knal roze nachtkaars bloemen in de tuin ( die zie ik dan in 1x als ik in keuken sta, zo mooi)
  Dat ik mn moeder kan bellen en dat ze zich goed voelt en praat
  Mn voor mij perfecte thuis werkplek met als ik daar naar toe loop in 1x zo,n mooie lichtinval
  En nog meer, dit was het voor vanmorgen 🙂

 6. Ilona Wielinga

  Een actieve work-out doet het hier ook altijd goed. En ik word ook altijd blij van onze hond die beneden al ligt te kwispelen als ik er aan kom. Voor ik beneden kom hoor ik z’n staart al tekeer gaan op de grond, haha.

 7. rachel

  je hebt zeker een fijn lijstje zo 😀 hier is het de gezichten van de meiden die smorgens mijn kamer binnen stormen om goedemorgen te zeggen en dan mijn nutri’s komen brengen

 8. Anna

  Wat een fijn lijstje! Voor mij horen croissants ook echt bij het weekend, heerlijk!

 9. Dominique

  Als ik ’s ochtends opsta geef ik de katten eten en begin ik met een kopje koffie en een aflevering van een serie. Heerlijk om zo rustig op te starten!

 10. Audrey

  Fijn lijstje! Honden voegen zoveel toe aan je leven… Ik geniet heel erg van de vogels die ’s ochtends heel druk fluiten als ik een wandeling door het bos maak.