Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Een kijkje in een van mijn (werk)dagen 2

diEen tijd terug plaatste ik een plog van een werkdag waarbij ik voor Coffee-Star op pad ging. Vandaag een kijkje in een werkdag waarbij ik verschillende dingen combineer.

Leestijd

Ik begin de dag met een grote kop groene thee en een kwarkje. Ik eet vaak de kwark van Arla waar extra proteïne aan is toegevoegd, maar deze waren in de bonus (oans bint zuunig, naja… soms) en zijn ook super lekker. Ik heb mijn vitamines nog in een apart bakje zitten van de vakantie.

Nog bedankt trouwens voor alle vitamine B tips in verband met muggen die ik in mijn vorige werkdag plog kreeg. Ik krijg door mijn voeding en vitamine supplementen vrij veel vitamine B binnen dus ik heb nog niet apart vitamine b1 geprobeerd. We gaan nu naar muggenvrij weer toe, en volgend jaar ga ik de tips eens opnieuw doorlezen en kijken wat voor mij het beste is om te proberen!

Ik kan deze ochtend eens rustig aan doen dus ik neem dan ook lekker de tijd met een aflevering van Follow This, een docu reeks over verslaggevers die bij Buzzfeed werken.

Dan een make-uppie. Al mijn spullen zitten nog totaal chaotisch en slordig in toilettassen omdat ik maar 2 dagen thuis ben en dan de boel weer in moet pakken. Zondag kwamen we terug uit Parijs, en woensdag slaap ik alweer in Amsterdam (omdat ik woensdag, donderdag en vrijdag rondom Amsterdam moet zijn) om vervolgens op vrijdag weer samen met Luuk naar Hengelo te gaan. We leven een beetje uit een koffer, maar daar komt verandering in

Dan betaal ik wat rekeningen die ik nog heb liggen. Onder andere een auto reparatie aan het dak. Helaas krijgt mijn vader toch gelijk met zijn: ‘Luuster meiske, die cabriolet’n bint nooit een goed idee. Die geet oe alleen maar geld kost’n. Zo dakske is onmeunig gevoelig, da moej nie heb’m. Maar ik ken oe wa, ie dut t toch wa, dus waar vertel ik t oe ook voor’.

Anyhow, hij is weer even good to go. Na flink wat knaken. Je hoopt dan zo dat die beste man geen gelijk krijgt want ‘oh wat is het toch tof met het dakje eraf’. En je zou denken dat ik na bijna 30 jaar ervaring zou moeten weten dat die beste man toch eigenlijk altijd gelijk krijgt met dit soort dingen. Maar mijn enthousiasme en optimisme wint het dan. En dan hang je. En hij krijgt tegen zijn zin in gelijk. Herkenbaar?

Ik weet trouwens dat het in het Twents ongetwijfeld anders gespeld wordt dan dat ik dit nu schrijf maar luister kiddo’s, ik weet dat ook allemaal niet. Ik luister en versta. En nu snappen jullie hopelijk ook nog wat er staat. 

Even wat snacks in een bakkie gooien zodat ik me niet vergrijp aan choco en taart.

Ik kom in de loop van de ochtend aan bij Studio Mint voor een afspraak. Lash Lift dag vandaag!

Als alle wimpertjes weer de lucht in staan ga ik even snel langs bij paps (die naast Studio Mint woont) en dan door naar Coffee-Star.

Ik sta deze middag alleen op de vloer in het filiaal in Hengelo. Het voelt voor mij echt als thuis komen hier, en het team hier voelt als familie. Alles ligt er lekker netjes bij, dus ik duik in de administratie.

Ik heb even een kleine snack nodig.

En dan heb ik koffie nodig. En dan heb ik even een powersmoothie nodig. Ik drink vegan eiwitshakes voor de proteïne maar vind die dus echt niet te nassen. Ik eet ook wel dierlijk eiwit zoals kwark, maar als ik daar teveel van eet dan merk ik dat mijn nieren dat lastiger vinden en dan is dat terug te zien op mijn huid. Daarom probeer ik waar lukt te vervangen voor plantaardig. Zo blijf ik prima in balans. Omdat die vegan poedertjes dus ranzig zijn maak er altijd een smoothie van door een groente en fruit door te gooien.  Maak je hem ook nog net iets nuttiger voor je lijf.

Het blijft helaas rustig in Hengelo, maar ik krijg wel de administratie af. Ook fijn! Aan het einde van de dag maak ik alles schoon en sluit ik de boel netjes af.

Eenmaal buiten kom ik deze zielig rakker tegen. Hij is waarschijnlijk tegen het raam van het flatgebouw ernaast gevlogen en heeft wellicht wat gebroken want hij ligt er gek bij. Hij leefde nog wel, zijn ogen knipperden en zijn koppie volgde wat ik deed. Veel mensen weten het niet maar ook voor vogels kun je de dierenambulance bellen. Vogels zijn ook dieren immers, maar veel mensen denken dat de dierenambulance alleen uitrukt voor een aangereden hond of een verdwaalde kat. Ik heb dus wél gebeld, kleine moeite immers. Ze hebben hem opgehaald maar hoe het afgelopen is met mr. pigeon weet ik helaas niet.

Dan naar de supermarkt om wat te eten te halen. Echt 100 meter van mijn huis zit een winkelcentrum met precies alle handige winkels die je nodig hebt. Een drogist, een postkantoor voor pakketjes, een bakker, een groenteboer en een Albert Heijn. Fijn!

Deze haalde ik nog even bij Kruidvat. Ik vind deze echt heeeeel erg lekker dus ik koop gelijk een paar dozen.

Je wordt toch gelijk vrolijk als je in zo’n kleurig huis binnenkomt? Ik was ook niet niet vrolijk, maar thuiskomen in dit huis is gewoon FIJN. Er zijn nog wel wat dingen die gedaan moeten worden, maar dat komt op ten duur wel. Dit klinkt alsof ik wacht tot het miraculeus door kaboutertjes wordt gedaan haha, maar ik wacht eigenlijk tot ik een juist moment vind waarin ik even een paar dagen daar de tijd voor kan nemen. Ga ik doen. Snel. Denk ik. Of Luuk. Hoop ik.

Thuis komen is bij mij ook schoenen uit doen. In mijn andere huis had ik ook een vrij strikt no-shoe-policy, maar dat heb ik hier wel meer los gelaten. Naast hygiëne vind ik het ook gewoon een stuk fijner om de grond onder mijn voeten te voelen. Ik loop het liefst het hele jaar door op blote voeten of slippers. Schoenen zijn mooi, maar ik hoef ze eigenlijk niet zo nodig.

Ik heb op vakantie de week hiervoor echt zwaar gegeten dus ik heb nu zin aan kleine dingen. Ik vind koken voor mezelf ook echt super stom dus ik ben wel echt een gemaks-eter. Ik eet regelmatig gewoon brood met ei of zoals nu twee volkoren bollen met zalm. Vaak zijn dat maar 1 of 2 dagen in de week hoor, dus dan mag ik ook gemakkelijk doen van mezelf. De zuivelspread vind ik lekker bij zalm maar dille vind ik er goed bij passen dus dat roer ik er nog even door.

Eventjes met de voetjes omhoog voor een uurtje, en dan moet ik weer verder!

Een uur wordt het niet, want ik bedenk dat ik nog eventjes de planten water wil geven. Uiteraard giet ik weer veel te veel tegelijk in deze plant waardoor ik een modderoverstroming vanuit de kast naar beneden krijg.

Deze plant heeft wel een grappig verhaal. Ik kocht hem onlangs samen met mijn zusje Elise. Ik twijfelde heel erg of ik hem moest halen want ik heb me in het verleden vaker laten verleiden door een plant met een mooie bloem. Die bloem gaat vervolgens na een paar weken hartstikke dood want ja, dat doen ze, en ik blijf achter met een zielige groene spriet die je normaal gesproken zonder blikken of blozen uit je tuin rukt omdat het eruit ziet als onkruid.
We staan zo te overleggen en de plant te bekijken tot het me opvalt hoe stevig die bloem eruit ziet. Ik kijk nog iets beter en verdomd, het is een neppert! Het blijkt dat ze in de echte plant, een neppe stengel hebben gestoken met die bloem. De plant is dus echt, maar de bloem niet! Ik was eigenlijk wel enthousiast want nu kon de bloem dus niet doodgaan, en de plant is toch lekker echt. Ik denk dat meer mensen mijn gebrek aan groene vingers hebben of dat het gewoon heel lastig is om zo’n bloem aan die plant te krijgen maar ik vond het toch wel gekkigheid.

En we gaan weer door.

Weer ben ik bij Studio Mint, dit keer voor twee afspraken deze avond.

Eenmaal thuis pak ik mijn koffertje weer in, want de dag erna reis ik na mijn afspraak in Leiden door naar Amsterdam. De dag daarop heb ik namelijk een afspraak in Haarlem, dus dat scheelt me een hoop tijd. Bovendien is het natuurlijk gezellig om extra bij Luuk te zijn.

Douchen voor het slapengaan is voor mij heilig. Ik vind het ten eerste fijn om schoon in bed te stappen, maar ik spoel ook de dag van me af. Het is echt even een meditatief momentje waarin ik los laat en daarna lekker kan slapen.

Nighty night! Ik duik mijn roze gedekte bedje in en volgens mij val ik daarna ook als een blok in slaap.

Dit soort dagen heb ik regelmatig. Ik werk vrijwel elke dag ook de avond, waardoor ik weinig bankhang. Voor mij is dat niet erg, ik ben toch heel erg slecht in niks doen. Bovendien vind ik alles wat ik doe leuk! Op een dag als vandaag werk ik toch wel zo’n 10 uur, maar ik kan heel rustig opstarten en rustig de dag afsluiten. Dat vind ik wel een luxe op deze dag. Als ik eerder op was gestaan had ik nog kunnen sporten, wat ik ook regelmatig in de ochtend doe. Soms doe ik het ook aan het einde van de dag, en dan sport ik van 21:30 tot 23:00. Je moet het er allemaal maar bij in passen, maar als je je best doet lukt dat wel. Mede om die reden plan ik alles heel zorgvuldig van begin tot einde. Hetzelfde geld voor huishoudelijke dingen, waar ik overigens nog geen schoonmaakster voor in heb gehuurd haha (was ook een topic de vorige keer).

Hopelijk vonden jullie het weer leuk om te lezen! Volgende keer; een vrije dag.
Moet ik die nog wel eerst even inplannen… 😉


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)