Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kijk mee met mijn eerste trouwdag!

Ik trouw in twee delen! Op 08-10-2020 zijn we voor de gemeente getrouwd en hebben we een brunch gehad. Volgend jaar willen we dit aanvullen met een avondfeest. Ik laat je zien hoe het was, onze eerste trouwdag!

Leestijd

Het begon eigenlijk al de zondag ervoor. Luuk en ik wilden beide deze dag klein houden. Door Corona kun je natuurlijk ook niet zoveel, maar we wilden ook vooral gewicht over houden voor een avondfeest. Dan wisselen we ook pas de ringen uit, anders zijn we bang dat het er niet meer van komt of dat het voor je gevoel minder waarde heeft. Onze vrienden dachten daar anders over en haalden ons zondag afzonderlijk van elkaar op (het was toeval dat het op dezelfde dag was) en ik werd verrast door een high tea en Luuk kreeg een leuke bbq. Hierdoor begon het ineens heel ‘echt’ te voelen! Een echt vrijgezellen feest met drankjes en dansjes etc., dat is nu gewoon niet mogelijk dus dat ze dit zo hadden geregeld was echt onwijs leuk. Ik voelde me heel geliefd en speciaal ook vooral!

De high tea vond plaats bij Van Doorn en Doorn in Enschede, ook één van mijn favoriete plekjes. Het was een super lekkere vegetarische high tea en ik kreeg allerlei leuke cadeautjes. Een stuk van mijn moeders trouwjurk als ‘something old’, een blauwe kousenband als ‘something blue’, allerlei bedeltjes met een betekenis om door te geven als ‘something borrowed’ een bride kimono (zie je straks) als ‘something new’.

De avond voor het trouwen werden we nóg een keer verrast, nu versierden onze lieve vrienden ons huis van de buiten kant! We hebben de meest afgrijselijke voortuin, dus het is jammer dat dat de boel nooit echt mooi maakt haha. Omdat het een huurhuis is hebben we nooit de behoefte gevoeld wat te doen aan de voorkant van het huis. Het is ook een behoorlijke lap, dus dat geld steken we liever in de binnenkant, de achtertuin en de voortuin van een eventueel koophuis ooit!

De dag ervoor begon ik met de voorbereiding door te zorgen voor een frisse teint in mijn gezicht met wat zelfbruiner, en natuurlijk maakte ik mijn nagels ook mooi. Ik heb overigens nu alle voorbereiding zelf gedaan, voor het avondfeest roep ik wel wat hulptroepen in denk ik.

De ochtend zelf stond ik vroeg op want we moesten om 09:15 al in het gemeentehuis zijn. Ik wilde ook absoluut niet haasten natuurlijk. Ik krulde mijn haar, en dit deed ik half naar achter met een speldje waar pareltjes in zitten. Ik liet voor mijn gezicht twee plukjes los. Mijn make-up bedacht ik echt de ochtend zelf nog, zo doe ik dat meestal, maar in dit geval had ik wellicht wel even een proefmake-upje kunnen doen haha. Ik had er echter wel vertrouwen in en ik heb er ook wel wat moois van gemaakt, al zeg ik het zelf haha.

Nadat we beide klaar waren gingen naar het gemeentehuis. Ik was mijn boeketje vergeten (preggobrain) dus we moesten ook nog terug haha, oeps. Gelukkig waren we ruim op tijd. We hebben bewust gekozen voor het moment om gratis te trouwen, dus normaal zit je dan in een sober kantoor. Voor het eerst hadden we voordeel bij Corona, want het kantoortje was te klein en daarom mochten we in de echte trouwzaal. De ambtenaar die ons trouwde was ook nog zo vriendelijk dat de aanhang van de getuigen ook mee naar binnen mochten, iets wat normaal dan ook niet mag. Ook gaf hij ons ruim de tijd om voor en na de tijd nog wat foto’s te maken. Het voelde helemaal niet als een snel en gratis moment. Het voelde heel bijzonder om echt JA tegen elkaar te zeggen.

Het was echt het meest slechte weer ooit, dus na het tekenen besloten we nog even wat foto’s te maken met iedereen op de trap van het gemeentehuis. Dan hadden we in ieder geval het moment vastgelegd! Uiteraard hebben we met iedereen apart ook foto’s maar dan krijg je wel heel veel hetzelfde te zien nu haha.

Daarna gingen we met de getuigen, hun partners en onze ouders brunchen bij Mrs. Brown in Enschede. Toen we besloten dat we wilden brunchen wist ook gelijk dat ik dat bij hun wilde doen. Ze hebben de meest goddelijke taart en bij trouwen hoort taart. Bij een brunch horen ook hartige dingen, en daar hebben ze ook echt in uitgeblonken. We dronken champagnethee en kregen ook nog een klein bruidstaartje van ze cadeau! Zo lief en attent, en dat maakte het nóg echter!

We zaten in hun private room, waardoor we met onze 15 man totaal echt goed afstand konden houden. We zaten aan aparte tafels en ja, ik zal niet liegen, ik ben ook wel even aan elke tafel gaan zitten. Toch hebben we niet geknuffeld, wat vooral voor de moeders heel lastig was, niet gekust (alleen met elkaar) en zeker ook wel afstand gehouden. We hebben ook wat kwetsbare mensen in de groep zitten die we ook willen beschermen. Dat ging heel erg goed, al is het heel gek dat je eigen moeder je wil feliciteren en dat dat dan zonder knuffel gaat.

Je had vast niet verwacht dat ik zoveel kon vertellen over één ochtend hè? Ik ga nog even door want ik kreeg nóg een verrassing. Luuk nam me namelijk ’s avonds mee naar De Vlindertuin in Zuid Laren. Een restaurant met een ster, waar we echt onwijs genietend de dag hebben afgesloten met zeven uitgebreide gangen.

Toen we thuis kwamen lag er echt een berg kaartjes voor ons in de brievenbus die dagen erna maar bleven komen. Ik heb nog nooit zoveel bloemen en kaarten gehad, dat voelt ook zo bijzonder! We kregen ook cadeautjes (totaal niet verwacht) en de champagne vult de kelder inmiddels goed op haha.

We konden nog dagen nagenieten van stukjes bruidstaart haha. De dag voelde uiteindelijk zoveel meer speciaal en bijzonder dan we hadden verwacht, en dat kwam echt doordat mensen om ons heen zoveel extra dingen deden om de dag uit te bouwen tot wat het is geworden. Uiteindelijk ben ik daar ontzettend blij mee en heel erg dankbaar ook vooral dat we zoveel lieve mensen om ons heen hebben die gek met ons zijn. Dat deze dag zo geslaagd was is voor ons alleen maar motivatie om volgend jaar écht door te laten gaan. Ik zeg volgend jaar, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van Corona. We gaan zien wanneer het kan, maar we gaan het zeker doen. Ook krijgen we natuurlijk ergens daar tussen in nog een baby als alles goed gaat, dus dat stukje willen we ook even aankijken. Hoe dat voelt, en waar we dan behoefte aan hebben. Eigenlijk vind ik zo in twee delen trouwen best wel geniaal. In ons geval was het grootste nadeel dat onze vrienden niet bij dit eerste gedeelte konden zijn, afgezien van de getuigen dan. Ook omdat iedereen wel zoveel moeite deed om alles zo speciaal voor ons te maken.

We konden nu heel erg genieten van een eerste deel, daarna dit helemaal op ons in laten werken en ook uitrusten want we waren best moe eigenlijk die middag. Normaal gesproken ga je dan nog door natuurlijk. Nu konden we de dag met z’n tweeën afsluiten en volgend jaar de dag met z’n tweeën beginnen en dan met iedereen samen afsluiten met een geniaal feest. Twee keer ultiem genieten. Dit paste heel goed bij ons, ongelofelijk dat ik nu getrouwd ben. Ik moet er nog even aan wennen om ‘mijn man’ te zeggen haha.

Ik hoop dat je het leuk vond om zo mee te kijken 🙂

PS: als je je afvraagt waar ik het over heb omdat je mijn zwanger artikel niet hebt gelezen, scrol dan even terug naar afgelopen vrijdag 🙂 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)