Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Kerst 2022

Het is zover: kerst! Oooo wat is het heerlijk deze tijd van het jaar, ik geniet er altijd enorm van. De knusheid, alle lichtjes, de aandacht voor elkaar. Dit jaar ben ik vooral zó dankbaar dat iedereen om me heen gezond is (vorig jaar zaten we vlak voor de hartoperatie van mijn vader met kerst) en dat we helemaal relaxed met elkaar de feestdagen kunnen vieren.

Leestijd

Kerst is dit jaar eigenlijk heel relaxed voor ons. En dat vind ik zó fijn! Gisteren, de dag voor Kerst, hebben Willem en ik gezellig samen in de stad geluncht bij mijn favoriete restaurant Brasserie Jansen en hebben we nog even door de stad gestruind samen. Kerstavond vierden we in joggingbroek op de bank met pizza en een kerstfilm. Zo heerlijk en zo relaxed.

Vandaag op eerste Kerstdag gaan we naar mijn broer en mijn ouders. Een jaar geleden zaten we vlak voor de hartoperatie van mijn vader, waardoor we voor de zekerheid in verband met covid kerst niet samen vierden. Dat was wat het was, we hebben er geen drama van gemaakt, maar ik vind het zó fijn dat we het dit jaar wél samen kunnen vieren. Het voelt extra zorgeloos dit jaar, zo ontspannen, zo feestelijk, want iedereen is gezond en we hoeven ons nergens zorgen om te maken. We hebben elkaar. We hebben allemaal wat lekkers voorbereid en gaan gezellig samen thuis bij mijn ouders eten. We hebben ook lootjes getrokken, dus we gaan ook cadeautjes uitpakken. Ik heb er zoveel zin in.

Morgen gaan we naar mijn schoonfamilie in Friesland. Ook heel relaxed gaan we daar thuis eten en Willem en ik hebben een kaasplank voorbereid. Dat is niet zo ingewikkeld, haha, wel héél lekker. We zijn met veel en daar heb ik heel veel zin in. Elk jaar opnieuw ‘doen we niet aan cadeaus’ en heeft iedereen toch cadeaus meegenomen, dus wij hebben ook voor iedereen een klein cadeautje. Houd ik zo van, cadeautjes uitzoeken en inpakken en GEVEN. Love it.

Ook mijn eerste kerst zonder alcohol! Komende woensdag drink ik alweer 100 dagen niet. Hoe dat precies zit, kan je hier lezen. Ik heb dus allemaal goede alcoholvrije alternatieven in huis gehaald en ik zal zeker later met je delen welke nou echt in de smaak vielen.

Onthoud: kerst is wat jij het maakt. Geniet ervan, en dat mag helemaal op jouw manier.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.