Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kerst 2021

Traditie met kerst: een kerstblogpost! Ik wil je alvast hele fijne kerstdagen wensen, hoe je die ook besteed. Of je nou de hele dag films kijkt, niks doet of gaat eten met familie en vrienden: you do you! Ik vertel je graag over mijn plannen deze kerst. Die overigens niet zo spannend zijn. 😉

Leestijd

Foto: Ferdy Damman

Kerstavond

Mijn kerstavond is wel best bijzonder, want die besteed ik in het vliegtuig! Ik vlieg op 24 december terug vanaf Curacao, dus ik mijn eerste kerstdiner van dit jaar eet ik in de lucht. Toch wel een beetje gek, maar ik vind het wel leuk! Lekker ontspannen.

Eerste kerstdag

Op eerste Kerstdag land ik op Schiphol rond een uur of 8 in de ochtend. Bagage van de band halen en dan staat Willem daar op mij te wachten! Oh, dat vind ik eigenlijk wel een beetje romantisch, haha. Na twee weken weg heb ik dan natuurlijk ook enorm veel zin om hem en Kees weer te zien!

Rond tienen zijn we dan denk ik thuis en ik heb bedacht dat we dan absoluut even koffie drinken en een cadeau uitwisselen. En daarna ga ik douchen en even plat, denk ik zo. Gewoon héél even mijn ogen dicht, maar niet té lang, want dan heb ik daar natuurlijk de dagen erna weer last van. Einde middag gaan we naar mijn broer, want die is altijd op eerste Kerstdag jarig. Dus, leuk jurkje aan, hakken, make-upje erop en kerst vieren!

Ik heb daar echt heel veel zin in. Zo gezellig met de familie, samen lekker eten, cadeautjes geven, wijn drinken. Dit jaar doen we ook wat cadeaus ‘met elkaar’, en niet alleen voor Bas 😉 We hebben lootjes getrokken, en ik vind dat echt heel leuk.

‘Helaas’ kan ik dit jaar niks voorbereiden qua eten, dus ik vertrouw erop dat Willem dat regelt. Of iemand anders in de familie. Het zal wel loslopen zonder mijn hulp, haha…

Tweede kerstdag

Tweede Kerstdag gaan we naar Willem zijn zus in Amstelveen! Daar komen we met haar gezin en de ouders van Willem samen om te eten, borrel en cadeaus te geven. We blijven daar slapen en de dag na kerst, de maandag, gaan Willem en ik eindelijk een keertje samen Amsterdam in. We zijn wel vaker bij Meys in Amstelveen, en elke keer zeggen we ‘we moeten weer eens samen de stad in’ en vervolgens doen we dat nooit. Willem is de week na kerst vrij, en ik heb geregeld dat ik die maandag ook geen plannen (meer) heb, dus we gaan gezellig een beetje shoppen en eten. Die dag moeten we wel weer naar huis omdat ik op dinsdagochtend een online training geef, maar dat is helemaal niet erg.

Best een ‘sociaal drukke’ kerst, maar het is met onze eigen families dus dat is heel relaxed, no pressure. Ik houd enorm van deze tijd van het jaar, dus ik geniet erg van dit soort dagen samen. En dat ik op kerstavond in het vliegtuig zit vind ik wel lekker rustig, eigenlijk. Boekje lezen, glaasje champagne, mij hoor je niet klagen!

Ik wens jou en de jouwen hele fijne feestdagen. Hoe je ze ook maar invult!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.