Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Ik ben verloofd!

Het is gebeurt! He put a ring on it! Luuk vroeg me tijdens onze Málaga citytrip ten huwelijk en ik was compleet verrast. Ik vertel je er vandaag alles over!

Leestijd

We waren begin maart in Málaga en de eerste volle dag die we hadden bezochten we Acazaba. Een Moorse vestiging uit de negende eeuw. Een bouwstijl waar ik helemaal dol op ben. Het waren allemaal prachtige tuinen, fonteinen en doorkijkjes. De sinaasappelbomen stonden allemaal in bloei dus we roken constant die allerlekkerste geur; oranjebloesem.

Ik zal je even meenemen langs die plek.

We liepen al best een lange tijd rond, en ik riep constant ‘ik wil hier wonen!’ ‘Dit is mijn hemel!’ dat soort kreten. Ik vond het er geweldig. De geur vond ik zo overweldigend lekker en de zon scheen met een perfecte 24 graden als een dekentje op ons gezicht. Toen we even van een mooi uitzicht hadden genoten wilde Luuk terug naar een plek die we al gezien hadden, wat wij de mooiste plek vonden. Hij wachtte tot we alleen waren (het was heel rustig) begon hij met het zeggen van allemaal lieve dingen. Ik had nog niks door, ik begon gewoon terug te praten dat ik hetzelfde voor hem voelde haha. En toen ging zijn pet af en zakte hij op één knie. Toen sloeg mijn hart op hol. Ik dacht eerst ‘eikel hier kun je geen grapjes over maken vrouwen willen dit graag dus ouwehoer niet met mij’ haha. En toen zag ik ineens die prachtige ring glinsteren en had ik door dat het echt was. Mijn eerste reactie was dus ook ‘Is dit echt?!’ Uiteraard zei ik ja, en verder weet ik dus niet zo heel goed meer hoe ik reageerde, hoe ik mijn gezicht trok, hoe hard ik gilde of juist niet, ik was echt in shock.

Ik was echt overweldigd en ik vond het geweldig lief. Toen merkte ik ook op dat hij best nerveus was geweest, arme Luuk haha!

Naderhand kwam bij mij ook het gevoel dat ik mij wat bezwaard voelde. Bezwaard dat hij zenuwachtig was en dat hij dat allemaal voor mij had geregeld. We hadden het er al eerder over gehad dat wanneer het ooit zou gebeuren ik niet zou willen dat hij er druk van zou ervaren. Je ziet op social media het ene na het andere spectaculaire aanzoek en ik kan me voorstellen dat dat ook best wat druk op iemand kan leggen. Nu is Luuk het type mens dat sowieso wel wat druk op zichzelf legt, maar ik was blij dat hij hierin echt op zijn gevoel was afgegaan. Hij heeft namelijk de plek niet persé gepland. Hij had zich voorgenomen dat de ring gewoon weer mee naar huis zou gaan als hij geen goed moment zou aanvoelen. Hij is wat dat betreft ook echt een gevoelsmens en dat vind ik hierin ook heel sterk aan hem. Natuurlijk ben ik blij dat hij dit moment uiteindelijk wel koos want voor mij was dit echt perfect.

De ring is een vintage gouden ring met 19 diamantjes in een bloemvorm. Als je mij kent dan weet je dat mijn stijl natuurlijk een en al goud, vintage en bloem is, dus ik vond ook gelijk heel erg knap van hem dat hij een ring had uitgekozen die zó goed bij mij past. Ik heb zelfs de reactie gekregen van mensen die dachten dat ik hem zelf had uitgezocht en dat hij hem daarna maar had gekocht, HAHA! Dat zou ik natuurlijk nooit doen, maar dat zegt wel wat over hoe perfect hij voor me is. Het is ook een echte verlovingsring vind ik, en ik blijf er maar naar staren.

Luuk was al vanaf oktober bezig met het vinden van de goede ring, en nadat hij zelf wat wilde ontwerpen vond hij toch deze ring en heeft hij hem laten vermaken tot mijn maat. Hij heeft een andere ring van mij ervoor opgemeten, zo grappig dat dat dan allemaal achter je rug om gebeurt haha. We wisten van elkaar dat we wel ooit graag wilden trouwen, maar ik had niet verwacht dat hij het nu zou doen, dat maakt het des te leuk eigenlijk.

Naderhand hebben we heel veel mensen via FaceTime het leuke nieuws verteld. Ik heb mijn moeder gelijk ge-FaceTimed en ook Luuks zus die al van het plan afwist. Ik vind het heel erg leuk dat iedereen helemaal zo gigantisch blij is voor ons, en een hele goede vriendin van me werd hetzelfde weekend zelfs ten huwelijk gevraagd! We hebben echt samen staan springen in de kamer toen ik het haar vertelde haha.

Nu kunnen we langzaam gaan fantaseren over een bruiloft, maar ik denk dat die nog wel ver weg is. Ik kwam er na het aanzoek namelijk achter dat we eigenlijk helemaal niet zo goed wisten hoe we het wilden haha. Op de een of andere manier heb ik altijd wel met anderen meegedacht maar heb ik mezelf nooit echt toegestaan om daar over na te denken. Ik wil er echt goed de tijd voor nemen en we hebben er geen haast mee.

Ik vind deze periode ook weer echt een hele bijzondere fase, en ik kijk met een verliefd gevoel terug op het aanzoek. Ik voel me heel gezegend dat zo’n geweldig persoon met mij zou willen trouwen. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die beter bij mij past dan hij. <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)