Ik ben verloofd!

Het is gebeurt! He put a ring on it! Luuk vroeg me tijdens onze Málaga citytrip ten huwelijk en ik was compleet verrast. Ik vertel je er vandaag alles over!

Leestijd

We waren begin maart in Málaga en de eerste volle dag die we hadden bezochten we Acazaba. Een Moorse vestiging uit de negende eeuw. Een bouwstijl waar ik helemaal dol op ben. Het waren allemaal prachtige tuinen, fonteinen en doorkijkjes. De sinaasappelbomen stonden allemaal in bloei dus we roken constant die allerlekkerste geur; oranjebloesem.

Ik zal je even meenemen langs die plek.

We liepen al best een lange tijd rond, en ik riep constant ‘ik wil hier wonen!’ ‘Dit is mijn hemel!’ dat soort kreten. Ik vond het er geweldig. De geur vond ik zo overweldigend lekker en de zon scheen met een perfecte 24 graden als een dekentje op ons gezicht. Toen we even van een mooi uitzicht hadden genoten wilde Luuk terug naar een plek die we al gezien hadden, wat wij de mooiste plek vonden. Hij wachtte tot we alleen waren (het was heel rustig) begon hij met het zeggen van allemaal lieve dingen. Ik had nog niks door, ik begon gewoon terug te praten dat ik hetzelfde voor hem voelde haha. En toen ging zijn pet af en zakte hij op één knie. Toen sloeg mijn hart op hol. Ik dacht eerst ‘eikel hier kun je geen grapjes over maken vrouwen willen dit graag dus ouwehoer niet met mij’ haha. En toen zag ik ineens die prachtige ring glinsteren en had ik door dat het echt was. Mijn eerste reactie was dus ook ‘Is dit echt?!’ Uiteraard zei ik ja, en verder weet ik dus niet zo heel goed meer hoe ik reageerde, hoe ik mijn gezicht trok, hoe hard ik gilde of juist niet, ik was echt in shock.

Ik was echt overweldigd en ik vond het geweldig lief. Toen merkte ik ook op dat hij best nerveus was geweest, arme Luuk haha!

Naderhand kwam bij mij ook het gevoel dat ik mij wat bezwaard voelde. Bezwaard dat hij zenuwachtig was en dat hij dat allemaal voor mij had geregeld. We hadden het er al eerder over gehad dat wanneer het ooit zou gebeuren ik niet zou willen dat hij er druk van zou ervaren. Je ziet op social media het ene na het andere spectaculaire aanzoek en ik kan me voorstellen dat dat ook best wat druk op iemand kan leggen. Nu is Luuk het type mens dat sowieso wel wat druk op zichzelf legt, maar ik was blij dat hij hierin echt op zijn gevoel was afgegaan. Hij heeft namelijk de plek niet persé gepland. Hij had zich voorgenomen dat de ring gewoon weer mee naar huis zou gaan als hij geen goed moment zou aanvoelen. Hij is wat dat betreft ook echt een gevoelsmens en dat vind ik hierin ook heel sterk aan hem. Natuurlijk ben ik blij dat hij dit moment uiteindelijk wel koos want voor mij was dit echt perfect.

De ring is een vintage gouden ring met 19 diamantjes in een bloemvorm. Als je mij kent dan weet je dat mijn stijl natuurlijk een en al goud, vintage en bloem is, dus ik vond ook gelijk heel erg knap van hem dat hij een ring had uitgekozen die zó goed bij mij past. Ik heb zelfs de reactie gekregen van mensen die dachten dat ik hem zelf had uitgezocht en dat hij hem daarna maar had gekocht, HAHA! Dat zou ik natuurlijk nooit doen, maar dat zegt wel wat over hoe perfect hij voor me is. Het is ook een echte verlovingsring vind ik, en ik blijf er maar naar staren.

Luuk was al vanaf oktober bezig met het vinden van de goede ring, en nadat hij zelf wat wilde ontwerpen vond hij toch deze ring en heeft hij hem laten vermaken tot mijn maat. Hij heeft een andere ring van mij ervoor opgemeten, zo grappig dat dat dan allemaal achter je rug om gebeurt haha. We wisten van elkaar dat we wel ooit graag wilden trouwen, maar ik had niet verwacht dat hij het nu zou doen, dat maakt het des te leuk eigenlijk.

Naderhand hebben we heel veel mensen via FaceTime het leuke nieuws verteld. Ik heb mijn moeder gelijk ge-FaceTimed en ook Luuks zus die al van het plan afwist. Ik vind het heel erg leuk dat iedereen helemaal zo gigantisch blij is voor ons, en een hele goede vriendin van me werd hetzelfde weekend zelfs ten huwelijk gevraagd! We hebben echt samen staan springen in de kamer toen ik het haar vertelde haha.

Nu kunnen we langzaam gaan fantaseren over een bruiloft, maar ik denk dat die nog wel ver weg is. Ik kwam er na het aanzoek namelijk achter dat we eigenlijk helemaal niet zo goed wisten hoe we het wilden haha. Op de een of andere manier heb ik altijd wel met anderen meegedacht maar heb ik mezelf nooit echt toegestaan om daar over na te denken. Ik wil er echt goed de tijd voor nemen en we hebben er geen haast mee.

Ik vind deze periode ook weer echt een hele bijzondere fase, en ik kijk met een verliefd gevoel terug op het aanzoek. Ik voel me heel gezegend dat zo’n geweldig persoon met mij zou willen trouwen. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die beter bij mij past dan hij. <3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

56 reacties
 1. Marlies

  En ik maar denken dat je lesbisch was!

  Anyway, gefeliciteerd:)

 2. Desire

  Gefeliciteerd! heel erg leuk en wat een mooie gebeurtenis om naar uit te kijken zeker nu in deze hele rare tijd… geniet er van samen 😀

 3. Denise

  Oeeeeh zo leuk!!! GEFELICITEERD 😍❤️

 4. Lin

  Wat leuk, gefeliciteerd!!
  Ps: het is gebeurd is met een d!😉

 5. M

  Aww wat leuk, gefeliciteerd Emmy!

  Reageren
 6. Julia

  Ahh wat super leuk! Gefeliciteerd!! En ook nog eens op zo’n prachtige locatie! Heel veel geluk samen!

  Reageren
 7. Barbara

  Wow ! Gefeliciteerd Emmy en Luuk. Prachtige ring! Oranjebloesem gaat vast op 1 of andere manier een rol spelen op jullie bruiloft!

  Reageren
 8. Stefanie

  Wauwie!!!!! Gefeliciteerd!!!!

  Reageren
 9. Claudia

  Aaaawwhhhh Emmy (en Luuk) gefeliciteerd!!! Ik herken het, ik liep ook echt op wolkjes na het aanzoek 😀 geniet ervan! X

  Reageren
 10. Claire

  Goed nieuws! Heel mooie ring! Ik ken hem natuurlijk niet , maar Luuk lijkt me een fijne man, die pal achter je staat, of voor je😁 waar nodig😉! Veel geluk samen❤️

  Reageren
 11. Ibrich

  Wow super, van harte gefeliciteerd aan jullie allebei!!!
  En wat een mooie ring 🙂

  De locatie ziet er ook prachtig uit trouwens!

  Liefs

  Reageren
 12. Erica

  Wat leuk, gefeliciteerd 🙂

  Wat betreft de bruiloft: net als de aanzoek, goed naar je gevoel luisteren maar. Zo te horen is dat jullie wel toevertrouwd.
  Heel veel geluk samen.

  Reageren
 13. Diana

  Gefeliciteerd en wat een prachtige plek om je te vragen..!!

  Reageren
 14. Ellen

  Wat een ontzettend leuk nieuws! Gefeliciteerd!!!

  Reageren
 15. Cynthia

  Wat ontzettend leuk zeg! Ik ben helemaal blij voor jullie 😃 En wat een top locatie voor het aanzoek. De geur van oranjebloesem heerlijk!

  Reageren
 16. Alida

  Gefeliciteerd! Klinkt als een mooie aanzoek op de perfecte tijd en moment. De ring is echt prachtig!

  Reageren
 17. Judith

  Wat gaaf, gefeliciteerd! En wat een mooie ring, maar nog veel belangrijker de juiste partner! ❤️

  Ps: het is, het is gebeurd en ik word ( niet met een t en dat). Niet belangrijk, maar wilde het toch even melden…
  Het duurde bij mij jaren 😬, maar als je het dan eindelijk een beetje door hebt…

  Reageren
 18. Marjoleine

  Wat tof, gefeliciteerd! Prachtige ring ook <3

  Reageren
 19. Angela

  Wat leuk Emmy, gefeliciteerd!

  Reageren
 20. Anouk

  Wat leuk!! Gefeliciteerd!

 21. Leonoor

  Wat een fantastisch nieuws, van harte gefeliciteerd❤️❤️

  Reageren
 22. Susanne

  Wat een prachtige foto’s en een prachtig moment. Van harte gefeliciteerd! <3

  Reageren
 23. AK

  Helemaal geweldig Emmy! Geniet ervan! 🙂

  Reageren
 24. Lucinda

  Positief nieuws, yaaaay! Van harte gefeliciteerd!!!!!

  Reageren
 25. Vera

  Waaaaaah!!!!! GEFELICITEERD BEIDE!

  Reageren
 26. Carolien

  Gefeliciteerd!!! Wat leuk! En een prachtige ring. Ik hoop dat je ons meeneemt met de voorbereidingen. Ik ben zelf 1.5 jaar geleden getrouwd en vond het echt heel erg speciaal, bijzonder en mooi. Hoop dat dat het voor jou ook gaat zijn 🙂

  Reageren
 27. Marieke

  Dit is echt de eerste x dat ik reageer, ondanks dat ik je vanaf het begin al volg! Maar nu MOEST ik wel 😁 Wat een superleuk nieuws, helemaal in deze rare tijden. Van harte gefeliciteerd, en geniet van alles! ❤️🍀

  Reageren
 28. Saskia

  Ahh 💕

  Reageren
 29. Mascha

  Wauw Emmy! Gefeliciteerd allebei! Wat een prachtig nieuws. Geniet ervan! 🙂

  Reageren
 30. Daniëlle

  <3
  <3
  <3
  <3
  <3
  Heerlijk nieuws! Gefeliciteerd beide!!

  Reageren
 31. Joyce

  ❤️❤️❤️❤️ gefeliciteerd!!!!!
  Wat een mooie manier om ten huwelijk gevraagd te worden. Puur en niet met van die overdreven dingen erbij. Gewoon jij, hij en een prachtige locatie. En natuurlijk liefde 🥰 Geniet er van!

  Reageren
 32. Elisabeth

  Wat geweldig voor je, daar kun je fijn op terugkijken, de omgeving, ring, alles……
  Emmy en Luuk van harte gefeliciteerd!

  Reageren
 33. Anita te Gussinklo

  Wat een leuk nieuws, van harte Emmy en Luuk.
  Veel succes met alle voorbereidingen.
  Vind jullie een leuk stel.

  Reageren
 34. Sara

  Ahh wat superleuk!! Gefeliciteerd 😘

  Reageren
 35. Ingrid

  Super leuk! Van harte gefeliciteerd allebei!

  Reageren
 36. Marloes

  Wat ontzettend leuk en lief zeg! Gefeliciteerd en je ring is prachtig!

  Reageren
 37. Manouk

  Woehoee wat leuk! Gefeliciteerd!

  Reageren
 38. rachel

  whaaaa gefeliciteerd 😀

  Reageren
 39. Anna

  Ahhhh, wat lief! Ik smelt helemaal. Wat een prachtige plek ook om een aanzoek te doen! En je Ring is zoooo mooi!

  Reageren
 40. Jessica J.

  Hoe romantisch! Gefeliciteerd, Emmy en Luuk! 🧡

  Reageren
 41. Heleen

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Prachtige, bijzondere ring ook. Hoe je ook die dag hebt beschreven, inclusief de geur van oranjebloesem, helemaal leuk.

  Reageren
 42. Lija

  Heerlijk!!! Geniet ervan 🙂

  Reageren
 43. Femke

  Joehoe! proficiat en veel geluk samen

  Reageren
 44. Eva

  Van harte gefeliciteerd! Ik vind het zo ontzettend leuk voor je! En wat een prachtige plek waar hij je ten huwelijk vroeg! Heel veel geluk samen gewenst!

  Reageren
 45. Merel

  Van harte Emmy, wat fijn voor jullie. Bedankt voor het delen van dit prachtige verhaal. Goed nieuws in heftige tijden. Ik word er helemaal blij van. Wat zien jullie er mooi, lief en gelukkig uit!

  (en ik vind die jurk met de lage ruglijn gecombineerd met die oudroze band over je rug waanzinnig mooi)

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Dankjewel! Zo lief <3 Die oud roze band is een soft bh van Primark, te comfy haha. Jurkje is van Topshop!

 46. Karina

  Gefeliciteerd allebei!Wat leuk nieuws en wat een mooie plek inderdaad. De ring past ook helemaal bij je outfit van die dag!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Dankjewel! Jaa klopt haha altijd in bloemenprint

 47. Matanja

  Gefeliciteerd Emmy🎉🥂
  Wat een prachtige ring heb jij gekregen zeg, heel mooi….

  Superfijn gevoel is dat he, als je iemand hebt gevonden met wie het zooo goed klikt, en dan vraagt hij je nog ten huwelijk ,geniet maar lekker van elkaar!

  Reageren
 48. Diana

  Geweldig Emmy!!! Gefeliciteerd 😘
  Wat een prachtige ring!
  Heeft hij je gevraagd op het hoogste uitkijkpunt naar de stad waar je zo’n mooie panoramafoto kan maken? Ben er vorige zomer geweest en vond het ontzettend mooi daar, dus ik snap je kreten haha. Geniet ervan en veel geluk samen!

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Dit is eigenlijk een soort voorsituatie van dat hoogste punt. Op dat hoogste punt staat dat kasteel, en dit waren tuinen maar ook dit ligt wat hoger inderdaad

 49. Colette

  GEFELICITEERD Emmy 🍾💟
  Echt SUPERLEUK. Ook al ken ik je niet persoonlijk, door Cynthia.nl hebben wij -als lezers – dit allemaal kunnen volgen.
  Het is je super gegund en jouw blijdschap en geluk in deze liefde is voor mij ook inspirerend!

  Reageren
 50. Tineke

  Wauw wat een nieuws joh! Geweldig en wat lief dat hij je op zo’n mooie manier heeft gevraagd. Gefeliciteerd natuurlijk!
  Liefs

  Reageren