Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Ik ben jarig

Mijn allereerste verjaardag op Cynthia.nl! Vandaag ben ik 27 jaar geworden. Op Miss Lipgloss ‘vierde’ ik dit altijd met jullie, vandaag doe ik dat op mijn nieuwe Cynthia.nl natuurlijk ook. Ik blik terug op het afgelopen jaar.

Leestijd

Miss Lipgloss - Cynthia.nl

Mijn afgelopen levensjaar was een héél bewogene vanwege de overstap naar Cynthia.nl, dat heeft het afgelopen jaar echt gekenmerkt. Voor mijn 26e verjaardag een jaar geleden wist ik al dat ik iets anders wilde met Miss Lipgloss, mijn beautyblog. Bijna het hele afgelopen jaar stond in het teken van bedenken wat ik wilde, wat ik nu écht leuk vond, waar ik elke dag mee bezig wilde zijn, hoe ik mijn leven en mijn baan zou gaan veranderen. Zo tegen de zomer wist ik wel grofweg wat ik wilde: de website waar je nu op zit.

Van een vaag idee ging het naar een huisstijl, concrete plannen en in februari ging de site live. Vooral de laatste maanden waren best wel lastig: ik wilde nog niks vertellen over wat er precies ging gebeuren omdat ik bang was bezoekers te verliezen, maar ik was echt heel erg klaar voor de nieuwe website. Ik was druk met alle voorbereidingen voor Cynthia.nl en runde ook nog gewoon Miss Lipgloss – terwijl ik daar niet altijd heel veel zin meer in had. Maar het was simpel: even de tanden op elkaar, dit goed afronden en straks met heel erg veel nieuwe energie Cynthia.nl runnen.

De livegang ging heel erg goed en de eerste week was echt een verrassing. Ik was zo blij met alle positiviteit, zowel vanuit jullie als vanuit adverteerders en merken waar ik mee werk. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn idee, maar ik was ergens ook wel bang. Wat nou als het helemaal niet in de smaak valt?
De spanning kwam pas na een week of twee na livegang. Toen moest ik mezelf echt gaan bewijzen. Die eerste twee weken gingen goed, maar ik was ook wel bang dat mensen zouden afhaken. Dat bracht wat stress met zich mee omdat ik het zó graag heel erg goed wilde doen.

Als ik nu terugkijk op de afgelopen drie maanden, ben ik enorm blij en tevreden. Ik maak alle content met heel veel plezier en ik ben trots op de artikelen die online staan. Ik zet een stap extra voor mijn nieuwe site en dat voelt heel goed. De reacties zijn erg positief en ik ben erg gelukkig met deze nieuwe ‘baan’, want zo voelt het echt. De kers op de taart is dan ook wel dat de cijfers goed zijn: ik heb meer bezoekers dan op Miss Lipgloss en dat bevestigt voor mij dat ik op de goede weg zit.

Bottom line: ik ben blij en ik wil je bedanken voor je trouw, je bezoek, je reactie. Zonder jou bestond Cynthia.nl niet.

Endometriose?

Mijn leven bestaat voor een groot deel uit Cynthia.nl, maar natuurlijk gebeuren er ook nog dingen naast mijn werk. Vorig jaar vertelde ik je over dat ik lichamelijke klachten heb. Kort gezegd heb ik al sinds ik ongesteld ben (ongeveer sinds mijn dertiende) erg veel klachten rondom mijn menstruatie. Zoveel buik- en rugpijn dat ik vaak niet normaal kon functioneren. Sinds een paar jaar slik ik de pil door in overleg met mijn huisarts, zodat ik niet ongesteld word. Echter kwamen de klachten ook ineens als ik niet ongesteld was. Eigenlijk had ik altijd pijn in mijn buik, met soms heel heftige krampen die spontaan konden opkomen. Het voelde als menstruatiepijn, alleen was ik niet ongesteld.
Begin dit jaar besloot ik weer naar de huisarts te gaan, nadat met een uitstrijkje en wat andere tests veel voorkomende ziektes werden uitgesloten. Ik kreeg bij een gynaecoloog die gespecialiseerd is in endometriose in het ziekenhuis een vaginale echo. Daarop bleek niet heel veel te zien. Naar aanleiding van mijn klachten gaf mijn gynaecoloog aan dat het hoogstwaarschijnlijk endometriose is, maar dat zoiets pas echt zichtbaar is wanneer er een kijkoperatie wordt gedaan. Het probleem met endometriose is daarnaast dat het een chronische ziekte is. Er kan weinig aan worden gedaan, behalve het verwijderen van al bestaande endometriosehaarden. Het ‘medicijn’ is vaak de pil doorslikken. Als je niet ongesteld bent, ontstaan er namelijk ook geen nieuwe endometriosehaarden. Daarnaast heb ik de klachten op zijn ergst als ik ongesteld ben.

Van de gynaecoloog kreeg ik een pil voorgeschreven, Orgametril. Orgametril wordt veel voorgeschreven bij vrouwen met endometriose of menstruatiestoornissen. Dit bevat een ander hormoon dan mijn andere pil en bij veel vrouwen werkt dit goed tegen de klachten die bij endometriose horen. We zijn nu een paar maanden verder en voor mij werkt het heel goed. Mijn klachten zijn bijna weg. Ik ben daar ongelooflijk blij om. Of ik endometriose heb is niet zeker, maar ik voel me in ieder geval een stuk beter en heb bijna nooit meer die nare buikpijn, rugklachten en ik heb ook bijna nooit hoofdpijn meer, wat ik eerder meerdere keren per week had.

Het enige nadeel voor mij is dat ik door deze pil ben aangekomen. Het afgelopen halfjaar ben ik niet anders gaan eten en juist meer gaan bewegen, dus ik denk dat het door de Orgametril komt. Daar ben ik niet blij mee, natuurlijk. Ik merk het vooral aan mijn gezicht, die is echt wat boller, alsof ik wat vocht vasthoud. Dat ik reacties op mijn Instagram en op andere plekken online krijg of ik aangekomen ben, zijn dan ook niet zo leuk. Maar goed, als dat het enige is, mag ik in mijn handjes knijpen. Ik hoop dat het nog wat minder wordt. Half juni ga ik weer naar mijn gynaecoloog om deze voortgang te bespreken. Ik ben blij dat ik bij mijn huisarts aangaf dat ik mijn klachten verder wilde onderzoeken, en ik ben ook blij dat zij mij serieus nam.

En verder

Het afgelopen jaar werd vooral getekend door deze dingen. Daarnaast heb ik natuurlijk een heleboel toffe dingen mogen doen, zoals mooie reizen maken, relaxte vakanties met Willem, het tekenen van een nieuwe boekdeal en niet het allerminste: het kopen van een huis. Ik ben heel dankbaar voor dit jaar waarin ik een heleboel heb mogen doen en vooral echt heel erg veel heb geleerd.

Op naar mijn 28e levensjaar! Ik ben benieuwd wat me allemaal staat te wachten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.