Ik ben jarig

Mijn allereerste verjaardag op Cynthia.nl! Vandaag ben ik 27 jaar geworden. Op Miss Lipgloss ‘vierde’ ik dit altijd met jullie, vandaag doe ik dat op mijn nieuwe Cynthia.nl natuurlijk ook. Ik blik terug op het afgelopen jaar.

Leestijd

Miss Lipgloss - Cynthia.nl

Mijn afgelopen levensjaar was een héél bewogene vanwege de overstap naar Cynthia.nl, dat heeft het afgelopen jaar echt gekenmerkt. Voor mijn 26e verjaardag een jaar geleden wist ik al dat ik iets anders wilde met Miss Lipgloss, mijn beautyblog. Bijna het hele afgelopen jaar stond in het teken van bedenken wat ik wilde, wat ik nu écht leuk vond, waar ik elke dag mee bezig wilde zijn, hoe ik mijn leven en mijn baan zou gaan veranderen. Zo tegen de zomer wist ik wel grofweg wat ik wilde: de website waar je nu op zit.

Van een vaag idee ging het naar een huisstijl, concrete plannen en in februari ging de site live. Vooral de laatste maanden waren best wel lastig: ik wilde nog niks vertellen over wat er precies ging gebeuren omdat ik bang was bezoekers te verliezen, maar ik was echt heel erg klaar voor de nieuwe website. Ik was druk met alle voorbereidingen voor Cynthia.nl en runde ook nog gewoon Miss Lipgloss – terwijl ik daar niet altijd heel veel zin meer in had. Maar het was simpel: even de tanden op elkaar, dit goed afronden en straks met heel erg veel nieuwe energie Cynthia.nl runnen.

De livegang ging heel erg goed en de eerste week was echt een verrassing. Ik was zo blij met alle positiviteit, zowel vanuit jullie als vanuit adverteerders en merken waar ik mee werk. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn idee, maar ik was ergens ook wel bang. Wat nou als het helemaal niet in de smaak valt?
De spanning kwam pas na een week of twee na livegang. Toen moest ik mezelf echt gaan bewijzen. Die eerste twee weken gingen goed, maar ik was ook wel bang dat mensen zouden afhaken. Dat bracht wat stress met zich mee omdat ik het zó graag heel erg goed wilde doen.

Als ik nu terugkijk op de afgelopen drie maanden, ben ik enorm blij en tevreden. Ik maak alle content met heel veel plezier en ik ben trots op de artikelen die online staan. Ik zet een stap extra voor mijn nieuwe site en dat voelt heel goed. De reacties zijn erg positief en ik ben erg gelukkig met deze nieuwe ‘baan’, want zo voelt het echt. De kers op de taart is dan ook wel dat de cijfers goed zijn: ik heb meer bezoekers dan op Miss Lipgloss en dat bevestigt voor mij dat ik op de goede weg zit.

Bottom line: ik ben blij en ik wil je bedanken voor je trouw, je bezoek, je reactie. Zonder jou bestond Cynthia.nl niet.

Endometriose?

Mijn leven bestaat voor een groot deel uit Cynthia.nl, maar natuurlijk gebeuren er ook nog dingen naast mijn werk. Vorig jaar vertelde ik je over dat ik lichamelijke klachten heb. Kort gezegd heb ik al sinds ik ongesteld ben (ongeveer sinds mijn dertiende) erg veel klachten rondom mijn menstruatie. Zoveel buik- en rugpijn dat ik vaak niet normaal kon functioneren. Sinds een paar jaar slik ik de pil door in overleg met mijn huisarts, zodat ik niet ongesteld word. Echter kwamen de klachten ook ineens als ik niet ongesteld was. Eigenlijk had ik altijd pijn in mijn buik, met soms heel heftige krampen die spontaan konden opkomen. Het voelde als menstruatiepijn, alleen was ik niet ongesteld.
Begin dit jaar besloot ik weer naar de huisarts te gaan, nadat met een uitstrijkje en wat andere tests veel voorkomende ziektes werden uitgesloten. Ik kreeg bij een gynaecoloog die gespecialiseerd is in endometriose in het ziekenhuis een vaginale echo. Daarop bleek niet heel veel te zien. Naar aanleiding van mijn klachten gaf mijn gynaecoloog aan dat het hoogstwaarschijnlijk endometriose is, maar dat zoiets pas echt zichtbaar is wanneer er een kijkoperatie wordt gedaan. Het probleem met endometriose is daarnaast dat het een chronische ziekte is. Er kan weinig aan worden gedaan, behalve het verwijderen van al bestaande endometriosehaarden. Het ‘medicijn’ is vaak de pil doorslikken. Als je niet ongesteld bent, ontstaan er namelijk ook geen nieuwe endometriosehaarden. Daarnaast heb ik de klachten op zijn ergst als ik ongesteld ben.

Van de gynaecoloog kreeg ik een pil voorgeschreven, Orgametril. Orgametril wordt veel voorgeschreven bij vrouwen met endometriose of menstruatiestoornissen. Dit bevat een ander hormoon dan mijn andere pil en bij veel vrouwen werkt dit goed tegen de klachten die bij endometriose horen. We zijn nu een paar maanden verder en voor mij werkt het heel goed. Mijn klachten zijn bijna weg. Ik ben daar ongelooflijk blij om. Of ik endometriose heb is niet zeker, maar ik voel me in ieder geval een stuk beter en heb bijna nooit meer die nare buikpijn, rugklachten en ik heb ook bijna nooit hoofdpijn meer, wat ik eerder meerdere keren per week had.

Het enige nadeel voor mij is dat ik door deze pil ben aangekomen. Het afgelopen halfjaar ben ik niet anders gaan eten en juist meer gaan bewegen, dus ik denk dat het door de Orgametril komt. Daar ben ik niet blij mee, natuurlijk. Ik merk het vooral aan mijn gezicht, die is echt wat boller, alsof ik wat vocht vasthoud. Dat ik reacties op mijn Instagram en op andere plekken online krijg of ik aangekomen ben, zijn dan ook niet zo leuk. Maar goed, als dat het enige is, mag ik in mijn handjes knijpen. Ik hoop dat het nog wat minder wordt. Half juni ga ik weer naar mijn gynaecoloog om deze voortgang te bespreken. Ik ben blij dat ik bij mijn huisarts aangaf dat ik mijn klachten verder wilde onderzoeken, en ik ben ook blij dat zij mij serieus nam.

En verder

Het afgelopen jaar werd vooral getekend door deze dingen. Daarnaast heb ik natuurlijk een heleboel toffe dingen mogen doen, zoals mooie reizen maken, relaxte vakanties met Willem, het tekenen van een nieuwe boekdeal en niet het allerminste: het kopen van een huis. Ik ben heel dankbaar voor dit jaar waarin ik een heleboel heb mogen doen en vooral echt heel erg veel heb geleerd.

Op naar mijn 28e levensjaar! Ik ben benieuwd wat me allemaal staat te wachten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

86 reacties
 1. Moi

  Hey Cynthia, ik las net je verhaal over HSP en ik vond het erg herkenbaar. Als mwd-er kende ik deze term al wel heel lang (net als jij waarschijnlijk als Sph-er).
  In je blog las ik over endometriose. Ook dit was voor mij erg herkenbaar. Alle symptomen leken er bij mij op en gisteren heb ik dan toch de kijkoperatie gehad. Ik bleek het helemaal niet te hebben. Helaas weet ik nu nog niet waar mijn klachten vandaan komen, maar ik vind het wel prettig om te weten dat ik deze chronische ziekte niet heb. Zoals je vast weet kan het ook nogal iets betekenen mbt je vruchtbaarheid. Ik wilde dit met je delen, omdat je me ook niet het type lijkt om aan de hormonen te zitten die je
  Misschien niet nodig hebt. Uiteraard is het niet betweterig bedoeld. Voor
  Mezelf moest ik het zeker weten en heb ik om die reden de kijkoperatie gedaan.
  Ik hoop dat je mijn reactie niet vervelend vindt 🙂

  Lieve groet, moi

 2. Iris

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Wat erg dat je endometriose hebt, lijkt me vreselijk! Maar ik vind juist dat je er de laatste tijd zo ontzettend goed uit ziet! Sinds je bent begonnen met Cynthia.nl straal je op al je foto’s en in al je video’s. Was me niet opgevallen dat je zou zijn aangekomen. Geen zorgen meid, je ziet er dus nog altijd fantastisch uit!

 3. Vera

  Hee! Ik heb heel lang niet op je site gekeken en lees dit nu pas. Mij is twee jaar geleden verteld dat er een kans bestaat dat ik één van de twee lichtere vormen van endometriose zou kunnen hebben en slik nu ook altijd de pil (ik zit aan de Ethinylesstradio/Levonorgestrel) door, maar bij mij komt na twee maanden toch altijd de menstruatie doorzetten en heb vervolgens nog steeds heeel veel pijn tijdens mijn menstruatie. Hoe is dat bij jou? Menstrueer je totaal niet meer, zo nee, heb je dan nog wel menstruatiepijn?
  Liefs Vera

 4. Renee

  Naar he, dat iedereen maar zo makkelijk commentaar geeft.. terwijl een complimentje toch veel leuker, en naar mijn idee makkelijker is om te geven!
  Je ziet er stralend uit hoor! En gelukkig met minder buikpijn!
  Alsnog van harte!

 5. Mariska

  Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd!

 6. Nathalie

  Happy Birthday, Enjoy your day with lots of happiness and cake!

 7. Marloe

  Nog van harte gefeliciteerd! Klinkt als een mooi jaar! Ik snap best dat je bezoekersaantal is gegroeid. Ik lees jouw blog vol enthousiasme, omdat jij zo mooi en vol passie kan schrijven! Betreft dat aankomen, mij was het niet opgevallen. Enige wat ik zie is een mooie stralende vrouw met een mooi vrouwenfiguur, ik zag laatst nog een foto voorbij komen en ik dacht: Ja, daar wil ik ook naar toe met mijn figuur (zo ver mogelijk dan natuurlijk haha). Ik hoop voor je dat je niet veel meer aankomt in ieder geval, ik weet wat voor een onzekerheid dat kan brengen. Ik heb zelf een auto immuunziekte aan de schildklier, waardoor ik heul snel aankom. Totaal wat anders, maar het gevoel wat daarbij komt is hetzelfde. Positief blijven is the key :)! Op naar nog meer vele mooie jaren!

 8. Veerle

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Zo jong nog en al zo veel verwezenlijkt.
  Doe zo voort.

 9. Lili

  Misschien interessant om te lezen: over de link tussen oxybenzone (wat in veel zonnecremes zit) en endometriose.

 10. Julie Tina

  Gefeliciteerd! Klinkt als een mooi jaar dat je achter de rug hebt!

 11. Lien

  Een hele gelukkige verjaardag! Xxx

 12. Anna

  Gefeliciteerd!

 13. Marijke

  Gefeliciteerd allereerst! Ik vind je verhaal herkenbaar. Bij mij is 4 jaar geleden de diagnose endometriose gesteld middels een kijkoperatie en slik sindsdien 2x daags orgametril. Klachten zijn sterk verminderd maar wel last van wat bijwerkingen als gewichtstoename. Jammer maar de klachten waren ook niet fijn!

 14. Annika – Mrs. Marvelous

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Ik ben je pas echt gaan volgen op dit adres, de verscheidenheid aan artikelen vind ik veel leuker dan alleen beauty op MissLipgloss. Ik vind dat je het super doet, en trek je vooral niks aan van het commentaar van negatievelingen, je bent prachtig!

  Ik heb zelf PCOS, niet hetzelfde als endometriose, maar het gaat wel gepaard met helse pijnen tijdens de menstruatie en ook hier helpt alleen hormonale anticonceptie, dus ik voel je pijn, het is ellendig, sterkte!

 15. Bianca

  Van harte gefeliciteerd.

  Het is een mooie site geworden en ik vind het nog steeds leuk om hier een bezoekje te brengen.

  Heel veel geluk en veel plezier verder met de site en met alles wat je nog gaat doen.

 16. Fleur

  Van harte gefeliciteerd!

  Fijn dat je “nieuwe baan” zo goed bevalt. Ik vind de vernieuwing van je blog echt heel erg geslaagd! Ga zo door!

 17. Ness

  Gelukkige verjaardag! En wat een geluk dat je je verjaardag op het prachtige Ibiza kan vieren. Een paar kilo zwaarder is niet zo erg…. gezondheid is het belangrijkste!

 18. Pauline

  Van harte gefeliciteerd! Fijn om te horen dat Cynthia.nl zo’n succes is, het is je gegund! En het is mijn lievelings blog. Al sinds een jaar of 8, volg ik je blog, maar merkte zelf ook al een lange tijd dat misslipgloss niet meer zo mijn ding was, heerlijk om te zien dus hoe je allemaal verandert en hoe jouw blog daarin meegroeit! Zelf word ik ook 27 dit jaar, en hoe een tof idee is het als iemand zijn blog zo met je meegroeit? Een mooi moment om jou daarvoor te bedanken! Liefs van een vrij stille lezeres!

 19. Nora

  Van harte gefeliciteerd, Cynthia! XXX

 20. Yvette

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  En wat ben je open over je menstruatieklachten.
  Jouw verhaal lijkt erg op dat van mij en daarom heb ik op mijn 21ste wel de kijkoperatie laten uitvoeren. Ik wilde het graag vroeg weten als ik endometriose had omdat dit ook invloed kan hebben op een eventuele kinderwens. Ik bleek wel wat verkleving te hebben, maar gelukkig minimaal (alhoewel dit hoogstwaarschijnlijk kwam door het al jaren slikken van de pil). Als oplossing heeft mijn gynaecoloog toen (terwijl ik toch onder narcose was) een mirena-spiraal geplaatst. Mij heeft dit ontzettend goed geholpen. Misschien is dit voor jou ook nog een optie?

  Succes met alles!

 21. Annet

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en hoop dat je fijne dag hebt op Ibiza!
  Heel mooi open stuk over afgelopen jaar; ik vind het heel dapper dat je een goedlopende site zo hebt om durven turnen. Mijn mening is dat je nu een heel unieke blog maakt die niet goed met andere te vergelijken is.

 22. Mandy

  Gefeliciteerd!!

 23. Milou

  Gefeliciteerd! Wat een jaar! Lekker genieten daar in de zon! ??

 24. Bente

  Gefeliciteerd! Geniet er van op Ibiza & hopelijk brengt je 28e levensjaar veel mooie dingen! De start is in ieder geval goed 🙂

 25. Nouk

  Hey Cynthia,

  Ik herken je Endo-verhaal. Ik slik ook Orgametril, maar heb gelukkig geen bijwerkingen als aankomen e.d.. Ik vind alleen dat je in dit stuk laat lijken dat dit een vervanger is van de pil, maar dit is geen anticonceptie. Ik heb het spiraaltje er daarom nog bij. Orgametril beschermt niet tegen zwangerschappen. Wellicht handig om dat iets duidelijker te maken nog.

  Maar precies het traject dat jij hier omschrijft, dat heb ik ook gehad. Ik heb vorige maand mijn “voortgangsgesprek” gehad en de conclusie was dat ik dit gewoon voor altijd maar moet blijven slikken. Mocht ik ooit kinderen willen, dan moet ik weer langs.

  Groetjes

  • Veerle

   Idd,ik dacht dat het gewoon ‘de pil’ was

 26. Kimberly

  Gefeliciteerd lieve Cynthia! <3 Ik hoop dat je heerlijk aan het genieten bent vandaag! Fijn dat je klachten trouwens wat minder zijn geworden! Het was mij trouwens niet eens opgevallen dat je iets bent aangekomen, ik vind je echt een prachtige vrouw!

 27. Lou

  Gefeliciteerd! Mooi jaar, en wat goed dat je meer bezoekers hebt! Je hebt wat meer thema’s waar mensen op zoeken en dat zoegt voor aanwas uit verschillende hoeken

 28. Ellen

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind je site hartstikke leuk geworden en alleen beauty begon mij ook wat saaier te worden dus ben blij met meer artikelen over andere zaken.
  Mijn zus heeft ook endometriose en ik herken alle klachten die je beschrijft. Zij is ook aangekomen maar hee wat maakt het uit, zolang je geen pijn meer hebt is dat belangrijker! Mijn zus heeft al verschillende operaties gehad en dat is geen pretje….
  Fijne dag vandaag!

 29. Milou

  Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Cynthia! Op nog vele mooie jaren! Fijn dat je dit jaar je passie hervonden hebt, je gezondheid de goede kant op lijkt te gaan en dat je zoveel mooie reizen mag maken!

 30. Bianca

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wens jou een hele leuke, gezellige en liefdevolle dag toe!

 31. Claudia

  Hey Cynthia, Ik volg je nu allll *even denken* een 7-tal jaar en het voelt intussen wel een beetje alsof ik je persoonlijk kan. Van alle blogs die ik volg of gevolgd heb, kan ik me het beste in jou vinden. Je schrijfstijl is (h)eerlijk, je foto’s geweldig en ook je balans tussen werk/privé vind ik top. Ik hoef bijvoorbeeld niet elke dag Willem te zien, maar als ik gewoon weet dat het goed gaat, ben ik blij (voor jou). En ik kan echt smullen (pun intented) van je restaurantbezoek foto’s. Ikzelf ben 28, maar vind jou in veel opzichten volwassener dan mezelf. Ik ben een Belgische die sinds een halfjaartje in Amsterdam woont en stiekem wel eens graag een kop koffie met je zou willen drinken. Bottom line: doe zo verder. You’re doing great and you look great.

 32. Suuz

  Van harte gefeliciteerd! Een bewogen jaar, maar wat is het hier mooi en leuk geworden! En wat fijn dat je klachten nu goed onder controle zijn. Niets zo vervelend als pijn waardoor je je dagelijkse dingen niet meer kunt doen. Ik kan me goed voorstellen dat je wel baalt van het aankomen van de pil, maar het is inderdaad vaak vocht. Als je ermee stopt, raak je dat ook weer kwijt. Gek dat mensen dat echt aan je vragen. Ik vind dat zo not-done. Maar ik had zelf nog niets gezien op de foto’s, je ziet er zoals altijd prachtig en verzorgd uit. Keep it up! X

 33. Marieke

  Gefeliciteeeeeerd! Wat een bewogen jaar voor jou! Heel fijn dat die pil nu helpt, maar wat vervelend dat je er door aankomt. Natuurlijk is het heel fijn dat die pil zo goed werkt, maar het is toch wel een erg vervelende bijwerking. Hopelijk neemt het nog af of heeft de arts een alternatief!

 34. Rowan Chanel

  Happy Birthday Cynthia! 🙂 Geniet van je dagje!!

 35. Wendy (B)

  Proficiat!

 36. Stefanie

  Lieve meid, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Wat ontzettend goed en knap van je dat je zo open bent over je privé zaken. En eerlijk…? Dat je gezicht iets voller is, was mij niet eens opgevallen. Dat maakt mij ook niks uit. Ik volg je omdat ik dat super leuk vind en ik oprecht geniet van je video’s en je blogs. Iedere dag weer.

  Ga zo door, je doet het hartstikke goed!!

  P.S. Ben super benieuwd naar je boek!

 37. Eline Vallaey

  Cynthia,

  Proficiat met je verjaardag! Geniet ervan en maak er een mooie dag van!
  En wat betreft dat ‘extra kilootje’: jij bent wie je bent en zo heb ik het graag! Het maakt niet uit hoe we eruitzien, dik of dun, blank of wit,… Het gaat er mij niet om HOE je eruitziet, maar wel WIE je bent en die persoon bevalt mij super! 🙂

  Liefs,
  Eline

 38. Fiona

  Gefeliciteerd Cynthia! Ik reageer nooit op blogposts, maar wilde nu toch even laten weten dat ik de nieuwe website top vind! Precies de posts die ik altijd oversloeg, schrijf je nu niet meer, en de posts die ik het leukst vind, zie ik nu elke dag! Geniet van je dag! X

 39. Kim

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind je website nu ook erg mooi en bezoek hem graag, al moet ik zeggen dat ik in het begin ook even moest wennen. Wat fijn dat de pil Orgametril zo goed bij je aanslaat. Minder dat je vocht gaat vasthouden, maar ik moet zeggen dat het mij helemaal niet was opgevallen… Je bent gewoon een hartstikke mooie meid. Die mensen die daar over zeuren, zijn vast jaloers. Geniet van je verjaardag!

 40. Daisy

  Van harte met je verjaardag!

  Ook ik heb helaas endometriose. Sinds 2015 heb ik de diagnose, sindsdien zit in aan de Microgynon 30. Deze werkt goed voor mij (in het begin werd ik door de pil heen ongesteld maar inmiddels niet meer, ik kan nu tot 6 maanden doorslikken). Sinds 2016 weet ik ook eindelijk (na vele jaren) wat mijn pijn in de navel is.. ook endometriose. Zo lang ik me met de pil kan redden laat ik geen kijkoperatie doen (heb al wel echo’s en mri’s gehad), vaak zeggen ze dat je van een operatie nog meer pijn kunt krijgen i.v.m. littekenweefsel. Mocht je ooit een second opinion willen of je niet meer goed voelen bij je huidige Gyn (je kan gewoon goed zitten hoor, maar in het geval van…) dan raad ik je het Bronovo aan. Zij hebben een speciale afdeling voor endometriose.

  Ondanks de vervelende parts.. wens ik je een fijne dag toe.

 41. Linda

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 🙂
  Ik volg je nu pas echt sinds je overgestapt bent op Cynthia.nl, omdat er nu véél minder beauty is en meer andere artikelen die ik heel tof vind 🙂 Fijn dat je nieuwe site ook in de smaak valt bij anderen en dat jij er zelf heel blij mee bent – het allerbelangrijkste!
  Ik hoop dat het komende jaar weer heel tof wordt!

 42. Suus

  Wat een hoop veranderingen voor je dit jaar! Hopelijk heb je ook de tijd gehad om jezelf daaraan te laten wennen.

  Fijn dat je door de andere pil minder klachten hebt. En waardeloos dat commentaar van mensen. Waarom wordt er toch zo op uiterlijk gelet, dat je daar vragen over krijgt ipv over alle mega grote veranderingen in je leven. Zegt veel over de focus van onze maatschappij op uiterlijk. Je mag trots op jezelf zijn!

 43. Myrthe

  Hoi Cynthia,

  Ik bekijk je website bijna elke dag en geniet er zeer van.
  Ga zo door!

 44. Loes | Gewoon iets met Loes

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een druk jaar is het geweest voor jou! Een boel veranderingen waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken. Ook ik vind je overgang naar Cynthia.nl heel erg leuk, hoewel ik MissLipgloss ook nog leuk vond hoor. Wat een ellende zo in je buik, fijn dat de pil die je nu hebt verlichting geeft, maar waar bemoeit iedereen zich mee als het om je uiterlijk/gewicht gaat. Dat zijn zulke flauwe opmerkingen, als ze vragen of je bent aangekomen? Ik vind je er prachtig uit zien, en denk dat er veel vrouwen jaloers op je zijn. Geniet van het leven, en daar ben je volgens mij al heel goed mee bezig! Fijne dag vandaag <3.

 45. Carina

  Gefeliciteerd! 🙂

 46. Mieke

  Gelukkige verjaardag!!

  Fijn dat je nieuwe site zo goed draait en dat je met je nieuwe pil minder last hebt!

  Vier goed vandaag!

 47. Irene

  Hoi Cynthia,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag ! Ben een stille “meelezer”, maar wilde toch even aangeven dat ik met veel plezier je blog lees. Ik word volgende week 34 en voelde mij voor Miss Lipgloss toch wat te “oud” en las daar alleen je reis- en restaurantblogs eigenlijk. Voor je nieuwe site voel ik me absoluut niet te oud, dus misschien heb je daarmee wel een nieuwe doelgroep aangeboord! En we delen de liefde voor reizen en restaurants :-).
  Hele fijne verjaardag!

  Groetjes, Irene

  • Veerle

   Ja,ik had dat ook,voelde me daar een ‘oude doos’,hier nu niet meer

 48. Matanja

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne, gezellige dag verder…..
  Laat je maar lekker verwennen!

 49. rachel

  lieve schat gefeliciteerd met je verjaardag!! dikke kus van ons <3

 50. J

  Gelukkige verjaardag!

 51. llse

  Gefeliciteerd!

 52. ilse

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
  P.s.: Ik had die extra kilo(s) echt nog niet gezien hoor, dus dat valt reuze mee!, belangrijk is dat je je beter voelt

 53. Anique

  Van harte gefeliciteerd! Altijd leuk om te zien dat je jarig bent tegelijk met mijn zusje. Dubbel feest! 🙂

  Fijn dat de buikpijn nu weg is, gelukkig heb ik zelf geen endometriose maar ken de buikpijnen wel. Mijn moeder heeft het wel gehad (gelukkig heeft ze ons wel kunnen krijgen!) dus ik weet van haar hoe erg de buikpijn kan zijn. Een paar kilo extra weegt hoop ik niet op tegen het feit dat je weer pijnvrij kunt leven. En daarnaast ben je prachtig zoals je er nu uit ziet! Soms ben ik zelfs jaloers en wou ik dat ik jouw lichaam had.

  Een hele fijne dag vandaag, geniet van al het lekkere eten!

 54. Jessica

  Gefeliciteerd Cynthia!En wat een mooie persoonlijke blog! En klinkt alsof je een, over het algemeen, supergoed jaar achter de rug hebt. En lastig die endometriose, herkenbaar ook. Hopelijk ga je er het komende jaar niet al teveel last van ondervinden. En onthou, oordelen is zo makkelijk, zeker als je bekend bent. Ik wens je een hele feestelijke dag toe en ik gun je een heerlijk aankomend jaar!!

 55. Lot

  Gefeliciteerd!!
  ps: misschien moet je jouw pagina “over Cynthia” eens aanpassen i.v.m. leeftijd 😉

 56. Juliette

  Gefeliciteerd Cynthia! Moge het weer een jaar worden met nieuwe bijzondere uitdagingen en projecten! Officiële diagnose of niet, dit soort klachten zijn gewoon erg vervelend..ook niet lekker dat je van het medicijn aankomt, maar als dat de enige bijkomstigheid is, valt het mee.. Je blijft een pracht mens!

  Goed dat er steeds meer bekendheid over komt..!

  Geniet van je dag!

 57. Anita te Gussinklo

  Van harte Gefeliciteerd Cynthia en een fijne en gezellige dag.

 58. Vera

  Jeetje wat kan er dan veel gebeuren in een jaar he!
  Van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 🙂

 59. Denise

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Je stukje over de orgametril komt mij zeer bekend voor! Ik heb Endometrios, ben in 2014 geopereerd. Ze konden via echo niks zien, maar bij de operatie bleek ik meerdere endometriose haarden te hebben. NA verwijdering heb ik zeker wel anderhalf jaar pijnvrij kunnen leven zonder hormonen te slikken. Daarvor heb ik anderhalf jaar orgametril geslikt en ik ben toen ook aangekomen. Ik kon sporten wat ik wilde, maar ik kreeg het er moeilijk af. Het is helaas een vervelend bij verschijnsel van die medicatie. Wel fijn is dat het voor je werkt, voor mij is het helaas geen optie meer, aangezien ik er enorm down en verdrietig van word. Het is wat met endometriose. En heel goed dat je huisarts het erkend heeft, want het duurt gemiddeld 8 jaar voordat een persoon een diagnose krijgt en dat komt meestal door de huisartsen die niet doorverwijzen. Ook een echte endometriose Gynaecoloog is zeer prettig. Trek je niks aan van wat anderen zeggen, jij hebt geen pijn meer en dat is toch het allerbelangrijkste. En voor wat het waard is, ik vind je nog steeds een prachtige vrouw om te zien. En wellicht lukt het na een tijdje om het er toch af te krijgen 🙂

 60. Bente

  Van harte gefeliciteerd! Dat was inderdaad een heftig jaar lijkt me zo!

  En wat fijn dat je in ieder geval van de meeste pijn af bent 🙂

 61. Liset

  Van harte gefeliciteerd Cynthia! Heel mooi dat je dit nu op je nieuwe site viert :). Zo goed dat de site nu al meer bezoekers dan ooit behaald dan op Misslipgloss. Dat moet een heel tevreden gevoel geven. En wat fijn dat je nu door het slikken van Orgametril de klachten onder controle hebt. Ik heb zelf ook endometriose en ik kon helemaal niet tegen dat medicijn. Ik had veel last van bijwerkingen zoals me geirriteerd voelen, snel emotioneel, migraine en me down voelen. Ik ben daar dan ook mee gestopt. Ik slik nu een ander medicijn en daar vaar ik een stuk beter bij :). Ik ben echt blij om te horen dat dit jouw redding is, want het heeft mij jaren gekost om iets te vinden waar ik niet zoveel vervelende bijwerkingen van had. Geniet van je dag vandaag!

 62. Mary

  Cynthia,

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag! ik volgde misslipgloss jaren en vanwege een verhuizing een tijdje wat minder maar ik vind Cynthia.nl zoals meerdere mensen al schrijven volwassener en meer bij je passen. Als ik bedenk wat je de afgelopen jaren allemaal voor elkaar hebt gekregen dan mag jij absoluut trots zijn op jezelf. en dat gewicht zou ik maar even “parkeren”. je leeft gezond, je sport en dat is belangrijker dan extra kilo’s. en er blijven altijd azijnpissers die zo nodig “eerlijk” moeten zijn. Laat het van je afglijden.

 63. Lot

  Gefeliciteerd!! Wat een mooi jaar heb je op werkgebied achter de rug! Helaas heb ik ook endometriose en hier in het dagelijks leven veel last van. Ik weet dus hoe naar dit is! Orgametril heeft mij ook geholpen toen ik het slikte! Het enige wat ik wel even wilde zeggen is dat dit niet een “nieuwe pil” is. Orgametril is geen anticonceptie! Ik weet niet of je dit bedoelde in je artikel maar wilde het toch even zeggen voor de zekerheid 🙂
  Maak er een super mooie dag van op Ibiza, maar dat zal vast lukken!
  Xx

  • Cynthia Schultz

   Hey Lot, wat fijn dat je dat zegt, ik had begrepen van de gynaecoloog dat het anticonceptie was.. ik slik er wel 2 per dag dus misschien in die dosis wel? lees online ook verschillende verhalen erover – vaag! ik bel zo meteen met mijn gynaecoloog. Edit: gebeld, en deze dosage werkt wel anticonceptief.

  • Nouk

   Oef, mijn gyn benadrukte juist dat het echt geen anticonceptie is. Ik slik er ook twee per dag en er werd met klem gezegd dat ik mijn spiraaltje gewoon moest houden tegen zwangerschappen…

  • Cynthia Schultz

   Die van mij wel, ik heb haar vanochtend nog aan de telefoon gehad omdat ik het wilde controleren. Ik schrok echt enorm vanochtend (en dacht al dat ik het verkeerd begrepen had of zo van mijn gynaecoloog), maar gelukkig klopte het wat ik dacht (dat orgametril 10mg per dag voor mij als anticonceptie werkt). Gerustgesteld 🙂 Sterkte met jouw endometriose en fijn te horen dat orgametril voor jou ook goed werkt! Ik ben er zelf echt heel blij mee.

  • Lot

   Ik wilde je niet laten schrikken hoor! Goed dat je het even gecontroleerd hebt! Denk dat dit dan per persoon verschillend is, ik slikte 15mg per dag maar de gynacoloog bleef benadrukken dat dit niet betrouwbaar is. Gelukkig dat dit voor jou wel zo is! Nu lekker verder genieten xx

 64. Sylvia

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat er nog veel moois voor je in de toekomst in het verschiet ligt! Lekker genieten vandaag en laat je maar flink in de watten leggen?

 65. Charlene

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ondanks dat ik wel een van de “afhaakers” ben wil je ik je heel veel succes wensen met cynthia.nl misschien ben ik een van de weinige die misslipgloss mis maar ik vind 60% van de nieuwe artikelen gewoon niet interessant voor mezelf. Desalniettemin kom ik 2x in een week even spieken hier 😉

  Hele fijne dag!

  • Bianca

   Je bent niet de enige 😉 Ik mis het ook, maar desondanks neem ik nog regelmatig een kijkje op de website.

   Van harte met je verjaardag!

 66. Mariëlle

  Wat een mooi artikel! Van harte gefeliciteerd en geniet ervan! ♡

 67. Lisette Kleiweg

  Van harte gefeliciteerd met je 27e verjaardag, ik wens je een heerlijke dag en een levensjaar met veel vaart en positiviteit !

 68. Judith

  Gefeliciteerd en een fijne dag! Ik ben heel blij met cynthia.nl!

 69. Susan

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet ervan op Ibiza 🙂

 70. Eveline Fleur

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind Cynthia.nl ook een stuk volwassener ogen dan misslipgloss, dus ik snap wel dat er enthousiaste reacties op zijn gekomen. Dit past gewoon meer bij je interesses en leeftijd van nu denk ik. Daarnaast voelt het ook echt aan als een soort magazine i.p.v. een blog en dat is ook heel tof. Geniet van je verjaardag! <3

  • Annet

   Helemaal mee eens!

   Ik vind het juist ook fijn dat je langere artikelen hebt, waardoor ik echt even een rustpuntje op de dag heb terwijl andere blogs juist je aandacht schreeuwen. Je bent echt goed bezig!

   Geniet van je verjaardag en een hele fijne nieuwe levensjaar gewenst.

 71. Sacha

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Goed om te lezen dat je site fijn draait, fijne bevestiging.
  Succes met je zoektocht betreffende lijf. Je staat er goed in.

 72. Marije

  Gefeliciteerd! Dat het maar een mooi levensjaar mag worden

 73. Nathalie

  Beste Cynthia,

  Happy B-day!!!。??
  En nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid gewenst.

 74. Inge

  Gefeliciteerd Cynthia. Wat heb je veel gedaan afgelopen jaar. Een mens gaat maar door en door maar als je dan kijkt wat je allemaal doet over een langere periode… Geniet van je dag & ik hoop dat je snel uitsluitsel krijgt over de al dan niet endometriose. Dikke verjaardagskussen

 75. Josianne

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben blij met de overstap van misslipgloss naar cynthia, merk dat ik veel vaker artikelen lees op je site nu. Maak er een leuke dag van in (op?) Ibiza!

 76. Anne-Marie

  Van harte gefeliciteerd. Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van jouw mooie blog!