Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hoe mijn ochtenden er meestal uitzien

Laatst deelde ik hoe mijn avonden er meestal uitzien…. vandaag doe ik dat met de ochtenden! Hoe is mijn ochtendroutine en hoe laat sta ik op? Wat doe ik allemaal voor ik de deur uit ga?

Leestijd

Tussen 5 en 6: opstaan

Mijn wekker gaat meestal om 5.30u, vaak word ik zelf net wat eerder wakker, rond kwart over 5. Dat is echt mijn interne wekker, in het weekend word ik dan meestal ook uit mezelf wakker.

Ik snooze nooit, sta meteen op.

‘Waarom zo vroeg?!’ krijg ik vaak als vraag. Ik kan mijn eigen tijd indelen en als ik zou willen, kan ik tot elf uur (of drie uur ’s middags) in bed blijven liggen. Persoonlijk houd ik gewoon erg van de ochtend. Ik ben super energiek en productief in de vroege uurtjes en het geeft me ook altijd een extra boost als ik vroeg al lekker veel heb kunnen doen.

Maar ook vind ik het erg belangrijk om in de ochtend rustig op te kunnen starten. Relaxed ontbijten, lezen, zonder haast onder de douche staan, een uur met Kees kunnen lopen of sporten. Daar sta ik eerder voor op omdat ik dat gewoon een heerlijke manier vind om de dag te starten.

Stap 1: ontbijten

Het eerste wat ik doe is naar beneden gaan en Kees knuffelen. Die zit me dan vaak nog wat slaperig aan te staren en die staat ook zeker nog niet op, die blijft lekker in haar mandje of in ‘haar’ hoekje van de bank liggen.

Ik zet koffie en maak ontbijt. De ene keer ontbijt ik met havermout of bananenbrood, de andere keer met yoghurt of beschuitjes. Het is maar net waar ik zin in heb en vaak heb ik ‘fases’. Fases waarin ik wekenlang met hetzelfde ontbijt. Ik doe gewoon waar ik zin in heb. Ik zet een grote pot gemberthee.

Ik ontbijt meestal op de bank met Kees naast me terwijl ik een boek lees. Héél soms als ik heel erg uitkijk naar een nieuwe aflevering van het een of ander, en dat is net online gekomen, dan kijk ik dat. Maar meestal lees ik een boek. Het eerste uur nadat ik wakker word, zit ik meestal niet op mijn telefoon en ik check dan ook nog helemaal niks qua nieuws of zo. Lekker rustig.

Stap 2: Werken

Na een halfuurtje of drie kwartier lezen, ga ik meestal vast aan het werk. Ik werk dan een uurtje tot twee uur, dan doe ik alvast de belangrijkste dingen van de dag. Lekker om dat zo vroeg al te doen.

Stelregel: geen e-mail openen in de ochtend. Relaxed vanaf mijn eigen planning werken.

Stap 3: Douchen en klaarmaken

Als ik ga sporten in de ochtend (wat ik op maandag- en vrijdagochtend altijd doe), dan doe ik dit na het sporten.

Maar op de andere dagen ga ik zo tussen half 8 en half 9 douchen en me klaarmaken. Soms uitgebreid met make-up en haar, soms zonder. Het is maar net waar ik zin heb en wat ik die dag ga doen.

Stap 4: Bewegen

Daarna ga ik met Kees naar buiten om een uurtje te wandelen. Dat is meestal tussen 8 en 9 of zo.

Als ik ga sporten, doe ik dat om zeven uur. Op maandagochtend ga ik hardlopen, op vrijdagochtend ga ik naar de sportschool voor krachttraining met mijn personal trainer. Op woensdag sport ik ook, maar dan niet in de ochtend. Inmiddels heb ik wel geleerd dat de ochtend mijn voorkeur heeft. Het ‘kost’ dan wel een uur tijd (die ik vroeger liever in werk zou willen stoppen), maar het geeft me ook energie voor de rest van de dag. Daar heb ik dan de hele dag nog plezier van.

En de rest van de dagen ga ik dus gewoon lekker wandelen met Kees. Een uurtje, het park in, of richting de stad ga ik soms ook.

Stap 5: Koffie en aan het werk

Daarna ga ik weer aan het werk!

Als ik een afspraak heb en ergens heen moet (wat niet zo vaak gebeurt), dan zorg ik dat ik alle dingen die ik hiervoor heb genoemd op tijd heb gedaan zodat ik rustig naar de afspraak kan. En anders ga ik gewoon lekker thuis aan het werk.

In het weekend zijn mijn ochtenden een beetje hetzelfde, alleen werk ik dan niet. Dan heb ik natuurlijk ook geen tijd dat ik weer thuis wil zijn na het wandelen, dus dan doe ik alles soms gewoon wat rustiger aan en wat later.

Het fijne van zo op tijd opstaan en starten met de dag is dat ik meestal lekker op tijd klaar ben met werken!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.