Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hoe mijn avonden er meestal uitzien

Mijn ochtenden en avonden zijn heilig. Met zo min mogelijk plannen en zoveel mogelijk tijd voor mezelf. Ik deel vandaag met je hoe mijn avonden er meestal uitzien.

Leestijd

Zo min mogelijk plannen

Mijn uitgangspunt voor de avonden: zo min mogelijk plannen. Zoals je weet, plan ik graag en veel, maar de avonden houd ik het liefst zoveel mogelijk vrij. Alles wat ‘moet’, doe ik als het even kan overdag of heel vroeg in de ochtend. Zo is de avond altijd mijn ‘vrije moment’ op de dag en dat vind ik heerlijk.

Sporten, werken, verplichtingen: niet in de avonden. Ook omdat ik in de avond gewoon minder energie heb dan vroeg in de ochtend of overdag.

Vroeg op, vroeg naar bed

Ik sta altijd vrij vroeg op, tussen vijf en zes. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat fijn vind 🙂

Dat betekent dus ook dat ik relatief vroeg naar bed ga. Ik zorg dat ik rond half negen naar boven ga en ga slapen tussen negen en tien. Voor veel mensen is dat heel vroeg, maar ik vind het een erg lekker ritme. Ik word meestal ook uit mezelf tussen vijf en zes wakker (al zet ik doordeweeks altijd wel een wekker), en ’s avonds rond een uur of acht is het wel gedaan met mijn energie.

 

Eten & chillen

Wij eten meestal lekker op tijd, tussen vijf en zes. Ik of Willem kookt en na het eten vind ik het fijn als alles ook weer opgeruimd is zodat dat niet blijft liggen tot we naar bed gaan.

Vlak voor of direct na het eten vind ik het prettig om mijn make-up eraf te halen (als ik dat draag) en mijn joggingbroek aan te trekken. Ik ruim ook altijd mijn werkspullen op (ik werk aan de keukentafel) zodat ik echt de chillmodus in ga.

De avond besteed ik meestal met

  • lezen
  • een serie kijken (alleen of samen met Willem)
  • een klein rondje met Kees lopen (de grote wandelingen doe ik overdag)
  • een spelletje spelen (als ik in een Sims fase zit)
  • heel soms een ‘verplichting’ zoals het volgen van een cursus of een livesessie geven bij een cursus die ik zelf geef, maar dat is een uitzondering

Mijn 'avondroutine'

Rond half negen ga ik naar boven. Willem niet, die gaat een stuk later naar bed dan ik. Daar krijg ik overigens vaak vragen over, of dat wel gezellig is, en waarom ik zo vroeg naar bed ga. Je kan ook de vraag stellen: Waarom gaat Willem niet eerder naar bed? 😉 We hebben allebei simpelweg een ander ritme waar we ons senang bij voelen en daarin laten we elkaar lekker ons ding doen. Soms gaat Willem wel mee naar boven en dan gaat hij nog studeren of lezen in bed, en dan ga ik rond half tien, tien uur slapen en hij nog niet. Maar meestal blijft hij beneden.

Als ik naar boven ga, trek ik mijn pyjama aan, als ik die niet al aan heb.

Vervolgens reinig ik mijn gezicht en poets ik mijn tanden. In bed ga ik meestal nog een tijdje lezen en dan val ik vanzelf in slaap. Mijn telefoon gebruik ik het liefst een uur voor het slapen gaan niet meer, maar dat lukt me niet altijd. 🙂

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.