Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe gaat het

Elke week kan je mijn weekverslag lezen op Cynthia.nl en als je me volgt op social media krijg je een aardig beeld van hoe mijn leven verloopt. Vandaag wil ik iets dieper ingaan op hoe het eigenlijk gaat. Na vier maanden Cynthia.nl, na de hele switch, mijn boek, met mijn gezondheid en álle andere dingen.

Leestijd

Van Miss Lipgloss naar Cynthia

In de update die ik op mijn verjaardag plaatste, vertelde ik al kort even over de switch van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl en hoe dat allemaal gaat. Vandaag wil ik daar even wat dieper op ingaan, omdat ik er best veel vragen over krijg. Hoe bevalt het? Hoe voelt het? Hoe gaat het? Vind je het leuker?
Ik leefde énorm naar 1 februari toe, de dag dat Miss Lipgloss offline zou gaan en dat Cynthia.nl gelanceerd zou worden. Vooraf was ik er erg druk mee, zowel met het design en de bouw (waar ik me natuurlijk flink tegenaan bemoeide) als met de content maken en klaarzetten. Ik wilde natuurlijk dat er in elke categorie al wat live stond op het moment dat de site online ging. Anders zou het een lege site zijn en had nog niemand een idee waar Cynthia.nl voor stond.
De eerste week zat ik vol adrenaline: er kwamen méga veel mensen kijken en de reacties waren zo ontzettend positief. Daar was ik onbeschrijflijk blij om. Natuurlijk vertrouwde ik wel op mijn gevoel, op mijn idee, dat het zou lukken en dat het zou gaan werken. Maar het was natuurlijk ook eng: een werkend concept wegleggen en iets ‘nieuws’ beginnen. De twijfels waren er natuurlijk. Vinden mensen het wel leuk? Zullen ze wel blijven hangen na die eerste week? Wat vinden adverteerders ervan?

Ik hield er rekening mee dat het eerst wat minder zou gaan. Dat adverteerders het zouden aftasten, even weg zouden blijven. Na die eerste week was het dan ook echt wel spannend, want toen kreeg ik het gevoel dat ik mezelf moest bewijzen. Die eerste ‘nieuwe’ week is voorbij, nu moet ik het echt gaan doen. Dit is mijn nieuwe baan! Gelukkig ging het goed. Zowel qua bezoekers als qua adverteerders. Na de eerste week werd het íets rustiger, maar daarna kwamen er juist weer meer mensen kijken.
Toen de eerste stress en spanning weg was, merkte ik vooral dat ik het zelf ook allemaal weer ontzettend leuk vond om te doen. Laatst tweette ik dat ik na vier maanden zo blij ben met de switch. Toen iemand vroeg ‘Waarom?’ ben ik daar over gaan nadenken. Ja, waarom eigenlijk?

Geen regels meer

Voor mij is dit denk ik het belangrijkste, hetgeen waar ik het meest blij van word: in mijn optiek zijn er geen regels meer. Alles mag, alles kan. Als ik vandaag bedenk dat ik een stuk over uien wil schrijven, dan mag dat. Bij wijze van. Of als ik morgen even niet wil updaten, dan kan dat ook. Al is een dag zonder updates nog niet voorgekomen op Cynthia.nl, daar heb ik teveel inspiratie voor.

In het begin merkte ik dat ik per se elke week een binnenkijker online wilde, en elke week een diepgaand interview met een boeiend persoon. Dat heb ik nu iets meer losgelaten. Goede content is voor mij het allerbelangrijkste, maar juist die binnenkijkers en interviews kosten erg veel tijd: met beide ben ik praktisch een hele werkdag bezig. Dat is niet erg, maar wel te hoog gegrepen om elke week te doen omdat ik naast het maken van content ook nog andere dingen doe voor mijn blog/bedrijf. Nu laat ik alles wat meer los, zie ik minder regels en minder ‘moeten’. Het enige wat moet, van mezelf, is mooie content maken waar ik trots op kan zijn. Waar ik echt blij mee ben. Wat ik zelf aan mijn vriendinnen zou sturen omdat ze het moeten lezen. En als dat dus een keer niet lukt, dan komt er gewoon geen nieuwe blogpost online. Dat is sinds de lancering van de nieuwe website nog helemaal niet gebeurd, maar het zal vast nog wel voorkomen.

Laatst organiseerde ik voor het eerste en fietsrit in samenwerking met Liv. Dat was wennen, want voor Miss Lipgloss voelde dat teveel als ‘afwijkend’. Alle dingen die ik deed die niets met beauty te maken hadden, voelden altijd een beetje als valsspelen. Terwijl ik altijd al over lifestyle-onderwerpen blogde. Ergens wrong het en ik kreeg er ook vaak reacties over. Nu kan alles! Alles ‘mag’! Als ik een kookworkshop wil organiseren, kan dat. Maar ook een beautydag, een fietsdag, een boekenclub – alles kan. En dat maakt het voor mij zo ontzettend leuk. Er zijn geen beperkingen meer.

Ik voel dat ook minder met mijn tijdsindeling. Heel lang voelde ik de drang om ‘net als iedereen’ gewone werkdagen te maken. Om half negen beginnen met werken, om zes uur stoppen. Want ‘iedereen doet dat’. Maar wat heb ik precies te maken met wat iedereen doet? Ik ben eigen baas. Als ik ’s ochtends een paar uur wil werken en ’s avonds een paar uur, dan kan dat. Als ik vrijdag vrij wil en het overige werk zondag wil afmaken, maakt niemand dat wat uit. Als ik een paar weken op Terschelling wil zitten werken (of juist weken vakantie wil), dan kan dat gewoon. Ik ga er nu veel vrijer mee om. Waarom zou ik mijn tijden indelen op een manier hoe andere mensen dat doen? Ik moet het gewoon doen zoals ik het zelf fijn vind. En dat voelt veel vrijer.

Wat 'echter'

Mijn nieuwe site past veel meer bij wie ik nu ben. Miss Lipgloss was de tiener Cynthia, Cynthia.nl is de volwassen Cynthia en sluit op alle vlakken goed aan bij de levensfase waar ik nu in zit. Doordat dit voor mijn gevoel zo goed ‘past’, voel ik me er ook comfortabeler bij om nog meer mezelf te zijn. Ik denk dat ik op Miss Lipgloss mezelf in een soort jasje probeerde te wringen die net niet meer helemaal paste. Ik ging me misschien wel een beetje gedragen naar het imago Miss Lipgloss. Nu ben ik gewoon Cynthia. Ik heb minder het gevoel dat ik me achter een soort muurtje moet verstoppen. Ik ben mezelf, meer mezelf online dan ik ooit geweest ben, denk ik. Ook op social media zie je wat meer van mijn ‘echte zelf’ voorbij komen dan vroeger. Daar moesten sommigen van jullie aan wennen, merkte ik. Maar volgens mij zit het nu goed. Ik hoef me niet anders voor te doen dan ik ben, ik hoef niet zoals andere bloggers te zijn, ik hoef niet een bepaalde soort foto op Instagram te plaatsen ‘omdat het goed werkt’ – ik ben gewoon Cynthia en ik deel dingen. Dat vind je leuk, of niet. Da’s allemaal goed.

Structuurjunkie

Sinds maart van dit jaar ben ik samen met Blossom Books bezig aan mijn tweede boek, Werkboek voor structuurjunkies in spe. In deze video vertelde ik daarover. Ik vind het ontzettend leuk om hieraan te werken, tot nu toe is het écht een groot feest. Ik werk heel erg graag samen met Myrthe en Lotte van Blossom Books en het leuke is dat we het echt samen doen. We zitten samen met de drukker om naar de verschillende soorten papier te kijken, alles overleggen we, ze helpen me enorm met bijvoorbeeld de pagina-indeling van het boek, de opbouw, wat moet waar? Dat is heel fijn én leuk. Alles krijgt steeds meer vorm en we zitten nu in een fase waarin we vooral bezig zijn met: wat mist nog? Wat maakt het boek compleet? Ik ben het in grote lijnen aan het afronden, maar daarnaast ook weer veel aan het aanvullen door het hele boek heen. Misschien is dat nog wel meer (en lastiger) werk dan ‘in het begin’ toen ik vooral met de eerste opdrachten en delen van het boek bezig was.

Volgende week zit ik weer met de uitgeverij en de week daarna ook met de vormgever Aline en ik kijk altijd uit naar deze afspraken. Er komt nu ook iets meer helderheid over hoe het binnenwerk eruit gaat zien en ik kan niet wachten tot jij het ook kan gaan gebruiken.

Mijn gezondheid

Ik vertelde rond mijn verjaardag en daarna ook nog een keer over de klachten die ik heb rondom mijn menstruatie, wat hoogstwaarschijnlijk endometriose is. Inmiddels zijn we weer even verder en slik ik nu elke dag 10mg orgametril als ‘medicijn’ tegen de symptomen. Dit gaat heel goed, ik heb nergens last meer van. Het enige nadeel is wel dat ik er dus wat door ben aangekomen (lees: het afgelopen halfjaar zijn mijn eet- en beweeggewoonten praktisch niet veranderd en ik ben wel voller geworden) en dat ik veel meer onzuiverheden heb dan normaal, zowel op mijn gezicht als op mijn rug en hals. Ik besteed nu extra aandacht aan mijn huid goed reinigen en verzorgen, ik baal er natuurlijk wel van dat je het zo aan mijn gezicht ziet – ook omdat ik een wat boller hoofd heb nu. Mijn gynaecoloog (en endometriose-specialist) gaf wel aan dat beide weg kúnnen gaan naarmate de tijd vordert (zowel het gewicht/vocht als de onzuiverheden) maar dat dat niet zeker is. Ik ga nu op haar aanraden over op 5 mg orgametril per dag: ik ga kijken of de klachten dan wegblijven en of mijn gewicht en onzuiverheden wat afnemen.

Ik was ook een periode héél moe, maar dat is nu gelukkig ook voorbij. Ik heb een tijdje wat stress gehad over allerlei dingen, zowel werk als privézaken, nu dat weg is denk ik dat dat ook bijdraagt. En de vakantie heeft ook echt geholpen om alles weer helder te krijgen: wat wil ik wel, wat wil ik niet, hoe voorkom ik dat ik in de stress schiet, dat soort dingen.

Zo ben ik heel bewust bezig om van mijn telefoonverslaving af te komen, gemiddeld zat ik bijna vier uur per dag naar mijn telefoon te staren. Natuurlijk is het ook deels mijn werk en gebruik ik mijn telefoon ook veel om te navigeren, maar vier uur is wel écht lang. Op vakantie heb ik de Phone Bootcamp van de Moment app gedaan waardoor ik die veertien dagen veel bewuster met mijn telefoon omging. Nu is het gewone werkleven weer begonnen en ben ik heel benieuwd hoe het nu gaat: op vakantie gebruik ik mijn telefoon toch anders dan thuis. Ik zal er later wat meer aandacht aan besteden – ik wil eerst nog even kijken hoe het me de komende weken afgaat. Je bent immers niet in veertien dagen van een verslaving af.

De rest

Inmiddels is het een jaar geleden dat ik het huis kocht waar we nu in wonen! In augustus wonen we er precies een jaar. Zo gek – wat is dit jaar voorbijgevlogen. En wat is het een fijn huis, we zijn er onbeschrijflijk gelukkig mee. Op dit moment zijn we nog wat dingen in huis aan het aanpakken, zo is het buiten- en binnenwerk beneden geschilderd (dat was ook wel nodig) en deze zomer wil ik een nieuwe vloer beneden. We gaan voor lamelparket, we moeten het alleen nog even uitzoeken en dan kan het gelegd worden. Zo zijn er nog meer kleine dingetjes die nog gefixt moeten worden, maar het huis en onze tuin zijn echt een nieuwe bron van rust en geluk in ons leven.

Het gaat dus eigenlijk heel goed. Ik ben blij. Ik ben nog steeds aan het leren om mentaal rustiger te zijn en nog minder stress te hebben, meer te relativeren en de boel de boel te laten. Stapje voor stapje gaat dat allemaal beter – als ik kijk naar een jaar terug ben ik al veel relaxter.

De komende zomer ziet er leuk uit. Ik ben gewoon veel aan het werk, maar er staat ook veel leuks op de planning. Zo ga ik eind juli een paar dagen met mijn ouders en broer naar Schoorl. Ik ben dan ook gewoon aan het werk (ik krijg anders mijn werk niet af, denk ik), maar ook tijd aan het doorbrengen met mijn familie. Dat vind ik belangrijk en doe ik toch altijd te weinig. Volgende week ga ik ook met mijn vader uit eten, dat doen we eigenlijk nooit, dus dat werd weleens tijd. Eind juli ga ik voor werk met Willem een weekendje naar Texel, we zijn uitgenodigd om het Beach Food Festival te bezoeken inclusief een mini Texel persreisje. Vet leuk! In augustus gaan we óók nog weg: we gaan voor mijn samenwerking met TUI samen een weekje op een cruise in het Middelandse Zee-gebied. Onze eerste cruise ooit – ik ben waanzinnig benieuwd. Willem en ik wilden dit jaar onze grote reis naar Japan maken, maar we zijn al zoveel weg dat we dat hebben geparkeerd voor hopelijk volgend jaar. Japan loopt niet weg.

Verder ben ik deze zomer vooral bezig met mijn boek. In september moet het af zijn, dus ik zal er deze twee maanden veel tijd aan besteden. Ook heb ik een aantal draaidagen voor weer een samenwerking met Renault en VIVA en er staan ook nog aardig wat binnenkijkers gepland. En verder natuurlijk ‘gewoon’ werken aan content voor Cynthia.nl, wat superleuk is. Ik probeer in de zomer mijn dagen altijd zo te plannen dat ik vroeg opsta (5-6u), vroeg begin met werken (rond zessen, zevenen) en dan na de lunch kan stoppen zodat ik van het weer kan genieten. Lekker fietsen, het terras op, naar een plas om te zwemmen of gewoon om lekker in de tuin te hangen. Kom maar op, zomer. Ik heb er zin in!

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.