Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Goed 2019!

Gelukkig nieuwjaaaaar! Het is zover, 2018 zit erop – ik kan het nog niet helemaal geloven – en een nieuw jaar is aangebroken. Bij deze wil ik jou al het goeds voor 2019 wensen en ik wil even met je vooruitblikken naar het komende jaar.

Leestijd

Mijn weekoverzicht van week 52 komt morgen online!

Relaxed een koers varen

Dit wordt geen enorm ‘goede voornemens’ artikel, want ik doe niet aan goede voornemens. Wel aan plannen en doelen en daar wil ik een deel van met je doornemen. Er zijn ook dingen die ik graag (nog even) voor mezelf wil houden.

Als ik terugkijk naar afgelopen jaar, wat ik in dit artikel al heel uitgebreid deed, ben ik wel echt blij met hoe het jaar gegaan is. Ik heb aan mijn persoonlijke doelen gewerkt, ik had helder voor ogen wat ik wilde, voelde me mentaal goed, al had ik fysiek wel wat klachten. Op die fysieke klachten na wil ik 2019 zo doorgaan: ik wil helder voor ogen hebben welke kant ik op wil, daar aan werken en zo een bepaalde koers varen. Maar dat wil ik wel relaxed doen. Dus: doelen formuleren en plannen maken, maar ook genieten, relaxen, chillen en realiseren dat ik niet alles kan doen in één jaar. En dat er hopelijk nog wat jaren volgen waarin ik meer plannen kan waarmaken. Op deze manier was het afgelopen jaar voor mij heel positief. Ik zat vol ideeën en plannen maar werkte goed met prioriteiten en wist aardig goed wat ik wilde, en wanneer ik dat wilde.

Cynthia.nl

Ik heb geen grote plannen voor Cynthia.nl, ik ga ‘gewoon’ lekker door zoals ik het deed: elke dag bloggen over dingen die mij bezighouden. Van beautyproducten tot boeken die ik gelezen heb, van structuur- en plantips tot binnenkijkers. Ik voel me goed bij hoe het gaat met mijn blog en vind het fijn dat ik nog elke dag content kan maken voor zoveel mensen, en dat ik daar dan mijn geld mee kan verdienen. Ik doe het dit jaar alweer negen jaar fulltime, maar zo voelt het echt nog niet. Misschien ook doordat ik er altijd dingen ‘naast’ doe en eigenlijk nooit 100% met bloggen bezig ben. Dus: verwacht in 2019 geen grote veranderingen. Wel het vertrouwde Cynthia.nl. Mijn handen jeuken wel weer enorm om toffe binnenkijkers te fotograferen, dus ik ga nog weer op jacht naar mooie huizen…

Structuurjunkie

In december liet ik je al weten wat mijn Structuurjunkie-plannen zijn voor 2019. In dat artikel vertel ik je alles over wat ik komend jaar op het gebied van Structuurjunkie ga doen. Dat is best veel: sowieso 3 Masterclasses, online cursus/workshop, er komt deze maand een Structuurjunkie Deskplanner, er komt een Structuurjunkie wijnnotitieboek (werktitel), een ‘light’ Structuurjunkie Planner (dus zonder alle reflecties, uitdagingen en vooruitblikken voorin) en een 2019 Structuurjunkie Planner met data. Genoeg te doen dus, hier gaat dan ook veel tijd inzitten en ik weet dat ik dat niet moet onderschatten. Op dit precieze moment ben ik bezig met de plannen voor het wijnboekje en de online cursus. Ik ben echt benieuwd hoe het allemaal gaat zijn!

Wijn

Wat ik in 2019 met wijn ga doen, weet ik nog niet precies. Ik heb net in december mijn WSET3 wijnexamen gedaan en ik vind het heel leuk om veel te posten op mijn wijn Instagramaccount Cynthiaenwijn. Er komt dus in mei een wijnproefnotitieboekje, dat staat vast. Verder? Dat is nog vaag. Ik ga sowieso een aantal leuke activiteiten organiseren komend jaar, zoals leuke proeverijen en introductieavonden voor de Wijnstudio. Ook ga ik sowieso een keer de Level 1 basiscursus voor de Wijnstudio geven, om eens te kijken hoe ik het vind om les te geven op wijngebied. Wie weet ga ik daarna wel meer lesgeven, eerst maar eens kijken hoe het me bevalt! Hiernaast heb ik één heel concreet plan, maar dat laat ik je weten zodra het klaar is.

Ik ben niet van plan om dit jaar meteen weer met een cursus of opleiding te starten, maar het lijkt me wel erg leuk om meer te leren over wijn/spijs. Dus misschien dat ik daar nog wel een korte cursus over ga volgen. Maar: nog geen concrete plannen.

Privé/en verder

Naast de werkdingen is er natuurlijk ook nog het leven naast werk. In 2019 wil ik meer tijd vrijmaken voor vrienden en familie. Ik merkte het afgelopen jaar dat ik eigenlijk vaker met vriend(inn)en en naasten wilde afspreken, maar dat ik vaak mijn agenda zo vol had gepland dat ik er geen ruimte of energie mee voor had. Het komende jaar wil ik dat meer voorop zetten en meer prioriteit geven. Geliefden zijn toch gewoon het allerbelangrijkste.

Afgelopen jaar deelde ik het een en ander over de rugklachten die ik had, en ik vertelde in een weekoverzicht ook eens dat ik toen ik van schoenen wisselde (van platte Adidas Stan Smiths naar stevige Nike Air Max) veel minder pijn had. Dat is nog steeds zo, maar de rugpijn is nog niet helemaal weg. Daar wil ik dit jaar mee aan de slag: op naar de huisarts (ik heb al röntgenfoto’s laten maken) en misschien fysio/sporten/iets anders om die rug aan te pakken. In 2018 heb ik door die rugklachten heel weinig gefietst, dat ga ik hopelijk vanaf komend voorjaar weer lekker oppakken. Misschien in combinatie met krachttraining onder begeleiding om mijn rug sterker te maken? Maar eens even kijken wat goed werkt en wat het advies is. Lekker uren wandelen met Kees houd ik erin, dat vind ik toch het allerfijnste om te doen, het hele jaar rond.

In 2019 wil ik graag weer lekker veel tijd op Terschelling doorbrengen, daar voel ik me altijd top en wat is dat toch een fijne plek voor ons. We hebben nog niks gepland, maar dat komt zoals altijd wel goed. Het blijft een droom om daar ooit zelf een huisje te hebben #lifegoals. Ik ga sowieso weer naar Curacao om in november weer onderdeel te zijn van de social media week, dit jaar heb ik het plan om een maand te gaan. Ik ben zo gek geworden op het eiland, en ik kan toch vanaf daar werken, als ik er dan toch ben… Misschien ga ik eerder dit jaar ook al wel, ik heb een samenwerking met een wijnwinkel in de planning staan om voor hun gastlessen te geven én ik wil kijken of ik incompany Structuurjunkie Masterclasses kan geven. Niet bij de wijnwinkel, maar ergens anders. Een excuus om naar het eiland te gaan 😉 en om bekenden op te zoeken, en het nieuw geopende hotel van mijn vriendin Joia te zien! Nog geen concrete plannen vooralsnog, maar wel iets om alvast over na te gaan denken. In februari gaan Willem en ik naar Jerez, Spanje. Ik heb een sherry-wedstrijd gewonnen en we gaan dus een paar dagen die kant op. Zo superleuk!

Je merkt het wel, genoeg plannen voor 2019 en vooral heel veel zin om daarmee aan de slag te gaan. En genoeg tijd om daarvan te genieten en ook om gewoon op de bank te zitten met een boek, de tijd om heerlijk urenlang met Kees te wandelen, series te kijken en fijn te niksen. Want ook al staat dat nooit tussen je doelen en wilde plannen, voor mij is dat minstens zo belangrijk als al die toffe ideeën. Ik wens je een heel fijn 2019 en hoop dat je een goede jaarwisseling hebt gehad. Liefs!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.