Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Gezinsuitbreiding!

Al jaren willen Willem en ik graag een hond.  Na een hele poos zoeken en geduld hebben, hebben we eindelijk ‘onze’ hond gevonden. Dit weekend is Keesje bij ons komen wonen!

Leestijd

De wens voor een hond

Kwibus & Lea

Zowel Willem als ik zijn beide opgegroeid met dieren. Willem heeft veel verschillende katten en honden gekend toen hij nog thuis woonde, ik was heel jong toen we hond Kwibus kregen en kat Marley was er al toen ik geboren werd. Toen Kwibus overleed, kozen mijn ouders snel daarna voor Chubby. Toen woonde ik nog thuis. Chubby voelt altijd nog als mijn hond (en ik houd zóveel van hem!), maar het is de hond van mijn ouders en al is hij vaak gezellig hier, het is niet onze hond.

Toen Willem en ik gingen samenwonen, was er al snel de wens voor een eigen hond. Maar ook de twijfels, we vinden het een hele verantwoordelijkheid en wij vinden dat je voor een hond voor het leven kiest. Eerst kozen we bewust voor ‘geen huisdieren’, beide waren we veel weg, ik was veel op reis, de verantwoordelijkheid zagen we nog niet zitten. De laatste jaren missen we toch echt iets in huis. De gezelligheid, liefde en warmte van een hond – dat wilden we erg graag. Als Chubby hier is, vinden wij dat zó fijn en leuk. En wandelen is toch gezelliger met een hondje 😉 We waren er echt aan toe om wat vrijheden in te leveren voor het plezier van een lieve hond in huis.

De zoektocht

Sinds een jaar of twee kijken we serieus naar een hond. Vanaf het begin wisten we: we willen geen hond van een fokker of random van Marktplaats. Er zitten veel dieren in het asiel, zoveel lieve beestjes zitten te wachten op een liefdevol gezien. Dat wilden we graag. Als wij zo graag een huisdier willen, dan op een zo goed mogelijke manier. We zijn door de jaren heen bij verschillende asiels geweest (meerdere keren) en ik hield altijd websites van asiels in de gaten, en ook websites en Facebookpagina’s van goede doelen met betrekking tot het redden van honden.

We vonden tot nog toe, in ongeveer een jaar tijd, geen match. Als ik op social media van asiels een passend hondje zag voor ons, was deze altijd meteen (binnen enkele dagen) al weg, we visten telkens achter het net. De honden die we in het asiel zagen spraken ons niet aan. Wij zijn beginnende hondeneigenaren en hoe egoïstisch dat ook klinkt, we zagen het niet zitten een hond in huis te nemen met veel gedragsproblemen en gezondheidsissues. Ook wilden we geen hele grote hond, en de honden die hier in de omgeving in het asiel zaten/zitten, zijn voornamelijk (hele) grote honden.

Al jaren ken ik de eigenares van Stichting Houndation en daar zag ik via Facebook altijd veel leuke hondjes voorbij komen. Een paar weken geleden gingen we voor het eerst kennismaken, met Mambo. Na lang twijfelen besloten we met pijn in ons hart niet voor Mambo te gaan. We twijfelden teveel over zijn gedrag en hoe dat zou ontwikkelen: deze schat heeft vijf jaar in het asiel in Bulgarije gezeten. Heel blij zijn we dan ook dat Mambo sinds kort een gouden mandje heeft gevonden. Ik denk dat er een reden is dat we zoveel twijfelden, en op dat gevoel wilden we graag af gaan.

Linda van Houndation zei, toen ik haar appte hoe het met Mambo ging, meteen tegen mij: ‘Illy komt naar Nederland. Zij is echt wat voor jullie.’ De foto’s zagen er goed uit, en dus gingen we bij het gastgezin in Almere kijken waar ze net een weekje zat.

Illy/Keesje

Vorige week zondag gingen we naar het opvanggezin van Illy (die wij nu Kees hebben genoemd) in Almere. Toen we binnenkwamen, dartelde Kees meteen naar ons toe. Ze kwam heel nieuwsgierig kijken, snuffelen en ze zat meteen met Willem te knuffelen. In het uurtje dat we daar waren kwam ze meerdere keren even bij ons kijken en wandelde ze vrolijk kwispelend rond. Ze ging heel goed overweg met de twee kleine kinderen in het gastgezin en ook met de al aanwezige hond. Het was meteen duidelijk: Keesje is rustig, zelfverzekerd, vindt ‘alles’ goed en is heel relaxed.

Wij waren meteen verliefd. Wat een schatje is ze, en ze is zo vrolijk! We zagen Kees meteen al door ons huis lopen, door het bos wandelen, knuffelen op de bank en lekker spelen. Het voelde meteen goed: Kees past bij ons. En we zijn zó gelukkig om te kunnen delen dat ze vanaf dit weekend bij ons woont! Iets wat we al zo lang willen is nu werkelijkheid. Het is zo’n gek idee om nu écht een hond te hebben, dit willen we al zo lang, en het is het wachten waard geweest. Het zal wat lastiger worden om op reis te gaan en hele dagen weg te zijn, maar daar vinden we onze weg wel in. De eerste periode gaan we ons lekker focussen op Keesje en gaan we ervoor zorgen dat ze zich helemaal bij ons thuisvoelt. We gaan ook op zoek naar een goede hondenschool hier in de buurt.

Gisteren is Keesje bij ons gekomen en het gaat heel goed. Ze is heel nieuwsgierig, ze leert snel, ze vindt het heel prettig om in de bench te liggen, wandelen gaat ook goed. Het is wel duidelijk dat ze moet wennen, dat alles spannend is en dat elk geluidje iets nieuws is voor haar. Gisteren liepen we hier een rondje in de buurt en toen de trein langs kwam denderen wist ze niet wat ze zag!

Samen met Chubby (die nu bij ons is omdat mijn ouders op vakantie zijn) gaat het ook heel erg goed, maar natuurlijk moeten ze even aan elkaar wennen en ontdekken wat dit nu allemaal is.

Wij zijn héél gelukkig met Keesje en je zal zeker nog veel van haar voorbij zien komen.

Keesje was een straathondje in Bulgarije en heeft daar in het asiel gezeten. Door Houndation is ze naar Nederland gehaald. Via Houndation kan je ook zelf een hond adopteren, maar hun voornaamste doel is het castreren van straathonden in Bulgarije om het probleem bij de basis aan te pakken. Als je een hond adopteert via Houndation gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar deze geboortebeperking. Je kan op hun website wat meer lezen over wat ze allemaal doen en je kan er natuurlijk doneren. De stichting heeft geen winstoogmerk en er werken alleen maar vrijwilligers. Ik word door Houndation niet betaald voor deze ‘promotie’, ik betaal zelf ook mijn bijdrage voor Kees, zoals elke andere adoptant. Zodat daar geen verwarringen over ontstaan 🙂 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.