Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Geluksmomenten

Tags doe ik niet zo vaak, maar toen ik de geluksmomenten tag voorbij zag komen wilde ik hem meteen invullen. Vandaag deel ik mijn geluksmomenten met je: wat vind ik belangrijk, waar word ik gelukkig van en wanneer voel ik me op mijn allerbest?

Leestijd

Ik vond de Geluksmomenten tag bij Shirley. Ik heb hem iets aangepast met wat extra vragen, zo past het wat beter bij mijn blog en bij wat ik wil vertellen.

mijn weekoverzicht komt morgen (woensdag) online!

Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?

Dit is wel een heel voorspelbaar antwoord: Terschelling. Het is gewoon zo’n mooie, fijne plek met prachtige natuur, aardige mensen en lekker eten. Ik voel me daar echt op m’n allerbest. Willem en ik zeggen altijd: als we de rest van ons leven naar nog maar één plek op vakantie mogen, dan is dat zonder twijfel Terschelling. Ik kan het iedereen aanraden omdat ik denk dat er voor iedereen iets te vinden is. Alhoewel, misschien is het niet echt wat voor mensen die heel graag veel uitgaan.

Qua verre bestemmingen vind ik het lastig, ik ben op veel mooie plekken geweest maar kan niet één plek verzinnen waarvan ik vind dat echt iedereen er heen moet, eigenlijk. Zoveel mensen, zoveel wensen, toch? Wel heeft Slovenië een enorme indruk op me achtergelaten. Wat een adembenemend mooi land is dat. Het is zó mooi, én goedkoop en nog héél rustig.

Noem drie bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken.

Hmmm. Hier moet ik wel even over nadenken: natuurlijk heb ik dingen op mijn bucketlist staan, maar dat zijn niet per se allemaal hele bijzondere dingen. Wel een beetje bijzonder: ik zou ooit wel een weekje stage willen lopen bij De Librije. Het lijkt me enorm boeiend en leerzaam (en hard werken) om eens mee te lopen daar. Ik vind het zo’n fascinerend restaurant en een boeiende wereld, dat zou ik wel eens van dichtbij willen meemaken.
Verder zou ik graag eens willen zweefvliegen (en dat ga ik dit jaar of volgend jaar doen, ik heb het Willem cadeau gegeven voor zijn verjaardag en ik wil zelf natuurlijk ook!), dat lijkt me echt een toffe ervaring.
En als derde… ik zie mezelf ooit wel wonen en werken op Terschelling. Niet nu, maar wel over tien of twintig jaar. Ooit zou ik wel een eigen restaurant willen daar. Als dat niet bijzonder is? Maar dat is echt toekomstmuziek – het is niet iets wat ik nu graag wil.

Wat is je favoriete film?

Ik heb dus gewoon geen favoriete film. Ik ben gewoon niet echt een film-mens, ik kijk weinig films (ik lees liever) en heb dan ook niet echt een favoriet. Heel recent zag ik Okja, die vond ik wel vreselijk indrukwekkend, mooi, grappig en confronterend.

Welk moment in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Hier heb ik nog nooit over nagedacht. Ik weet het ook echt niet. Misschien wel de periode dat ik Willem net leerde kennen. Dat was zó leuk – en het is nog steeds heel leuk samen.

Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?

Dat is niet één gerecht, je mag me voor heel veel dingen wakker maken! Een patatje oorlog met ui, een frikandel speciaal, een goede pizza margherita met zo’n lekkere dunne bodem, de Jamie Oliver Turkse pizza’s, Turkse pizza van Sofra uit Zwolle, een goede poke bowl – ik kan nog wel even doorgaan, hoor!

Waar zou je echt niet zonder kunnen?

Ik word erg gelukkig van een paar dingen – en die doe ik dan ook elke dag. Goed slapen, lekker buiten zijn en bewegen (het liefst in de natuur), lekker en goed eten, goede koffie, samenzijn met Willem en lezen. En mijn blog, natuurlijk. Voor mij zijn dat wel de essentials om me goed te voelen. Ik zou ook echt niet meer zonder een tuin willen – nooit meer. Sinds een jaar hebben we hier een tuin, hiervoor hebben we het zes jaar zonder gedaan. Dat vond ik drie keer niks, ik voelde me altijd opgesloten in de zomer. Nu ben ik echt elke dag zielsgelukkig met onze tuin.

Wanneer voel jij je op je best?

Als ik relaxed ben, mijn planning onder controle heb (en dus niet te druk ben), als ik lekker veel kan wandelen en lezen, als ik lekker kan koken en eten en tja, dan dit alles het allerliefst op Terschelling. Of gewoon in ons fijne huis in Zwolle. Met Willem samen en het liefst ook met Chubby. Als er tijd is voor een borrel met hapjes, een bordspelletje doen. Dan voel ik me op mijn best.

Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?

Oef, zoveel! Zeker als tiener had ik talloze angsten die ik door het bloggen heb overwonnen. Ik durfde niet eens alleen met de trein ergens heen en ik was verschrikkelijk onzeker over praktisch alles. Dat is ook wel inherent aan tiener zijn, maar deze dingen heb ik wel overwonnen door de jaren heen. Ook ben ik lang extreem bang voor spinnen geweest. Nu we in een huis wonen waar héél veel spinnen zitten (ook van die enome grote renspinnen) is dat veel minder geworden. Goed, ik roep Willem nog wel om ze weg te halen, maar ik raak er niet meer van in paniek.

Welke muziek (of welk nummer) maakt jou vrolijk?

Als ik muziek aanzet thuis of op mijn koptelefoon onderweg, is dat meestal jazz of andere instrumentale muziek. Ik luister de laatste tijd graag naar Joep Beving. Dit maakt me niet per se vrolijk, maar het geeft me wel een rustig gevoel. Ik vind die muziek zó mooi, ik kan mezelf dan helemaal afsluiten van de wereld. Ook houd ik erg van Bonobo en Max Richter. Innemende muziek waar ik ook lekker op kan werken.

Wat is je favoriete boek?

Ik lees heel veel, maar kan niet één boek bedenken dat mijn nummer één favoriete boek is. Ik kan wel een favoriete schrijver noemen en dat is Haruki Murakami. Hij schrijft zo fantastisch, met zoveel fantasie. Sommige van zijn boeken zijn net sprookjes, waar andere juist weer veel realistischer zijn. Van hem vond ik Spoetnikliefde heel mooi, maar 1Q85 maakte het meeste indruk op me omdat dat mijn eerste boek van hem was.

Wie inspireert jou?

Niet iemand in het specifiek, eigenlijk. Ik wilde dat ik dat had, een soort rolmodel om tegenop te kijken. Ik bewonder mensen die hun eigen pad bewandelen. Die doen wat zij willen, die zich niet conformeren aan wat ‘hoort’ of wat mensen van ze verwachten. Mensen die naar hun lijf en hart luisteren, die nee durven zeggen, die voor zichzelf staan en voor zichzelf opkomen zonder onaardig of keihard te zijn. Mensen die empathisch naar anderen zijn en leven vanuit hun gevoel. Mensen die hard werken maar ook de touwtjes durven laten vieren, die niet meegaan in de ratrace van nu, de ‘werken tot je erbij neervalt’-trend.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.