Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Fijne kerst

Zoals elk jaar kan een kerstblogpost niet uitblijven. Ook al is het een rare kerst dit jaar, ik wil je hele fijne en warme kerstdagen wensen. Op een andere manier dan normaal, maar hopelijk kan je er van genieten. Ik vertel je graag weer over onze plannen voor dit jaar.

Leestijd

Normaal gesproken vieren we kerst met onze beider families, met z’n allen om een grote kersttafel, feest! Dat kan dit jaar niet en dus vieren we het een heel stuk kleiner dan normaal.

Op Kerstavond zijn we naar mijn schoonouders in Groningen gegaan, waar we met z’n viertjes aan de kersttafel zaten. Lekker eten en drinken (Willem en ik hebben de wijn weer uitgezocht) en een klein cadeautje hier en daar. We hebben mijn schoonouders al een hele poos niet gezien, dus hier keek ik erg naar uit. We blijven daar logeren (ze hebben een ruim huis met een apart gastenverblijf) en eerste kerstdag gaan we rond de middag naar huis. We gaan vast even ergens rond het Zuidlaardermeer wandelen met de honden voor we weer gaan. Wat niet met z’n viertjes kan, dus dan gaan we met z’n twee.

Eerste kerstdag hebben we geen plannen, zo lekker. We laten denk ik gewoon wat te eten bezorgen, maar niks chics of zo. Gewoon een pizza of patatje. Glas wijn erbij, leuke film, samen genieten. Ik ga op eerste kerstdag alvast wat dingen voor het kerstdiner op tweede kerstdag voorbereiden: mijn ouders en mijn broer komen eten.
Wij zorgen voor het voor- en hoofdgerecht en dat wordt niet heel bijzonder, maar er moet wel het een en ander gebeuren. Zo ga ik de paddenstoelenrisotto vast voorbereiden, de rollade, de Portobello’s met geitenkaas uit de oven, de aardappeltjes… Het voorgerecht wordt een grote kaas/borrelplank dus dat hoeven we niet voor te bereiden.

En verder: ontspannen. Geen wekkers. Kerstmuziekje aan. Met Willem samen kerstontbijten. Allemaal lekkers in huis. Zeker NIET naar de supermarkt (ik laat mijn kerstboodschappen relaxed bezorgen zoals elk jaar) en op een aangepaste manier met elkaar genieten van de kerstdagen.

Heel fijne dagen gewenst. Liefs!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.