Fijne kerst!

Zoals elk jaar, ook dit jaar weer een kerstblogpost! Ik wil je graag fijne feestdagen wensen, wat je ook gaat doen deze dagen. Ik deel graag even met je hoe onze kerst er dit jaar uitziet en wat wij gaan doen, want dat is een beetje anders dan voorgaande jaren…

Leestijd

Oh, ik houd zo van deze tijd van het jaar. Ik herhaal het elk jaar opnieuw, maar het is ook elk jaar opnieuw zo. Zodra het december wordt en langzaamaan overal de kerstversiering opduikt en je kerstliedjes hoort, ben ik helemaal in mijn element. De knusheid, de gezelligheid, de kou buiten, ik vind het allemaal even leuk. En ik vind het dan toch altijd weer gek als de kerstdagen dan écht aangebroken zijn. Het is net als met je verjaardag of zo, je leeft er toch een beetje naar toe en dan ineens is het zover en dan is het binnen vijf seconden weer voorbij. Anyway, HET IS KERST! Aaah, zo gezellig. Ik deel graag met je wat wij deze dagen gaan doen.

Mijn broer is jarig op eerste kerstdag en normaal gesproken vieren we dus altijd kerst bij hem. Eerste kerstdag vieren we met mijn familie en dan eten we altijd thuis. Vaak gaan we in de middag al naar Dalfsen en blijven we de hele dag, ook om te koken en het kerstdiner klaar te maken.

Voor het eerst in 32 jaar is mijn broer niet thuis met kerst: met zijn vriendin samen is hij aan het reizen. Dus ineens is alles anders, haha! Dit jaar gaan we voor het eerst ooit met het gezin uit eten. Wel zonder Bas en Ilze helaas, maar volgend jaar zijn ze er hopelijk gewoon weer bij. We hebben gereserveerd bij Coperto voor op tweede kerstdag. Dus niks geen gedoe, geen boodschappen, niet koken, geen tafels dekken en niet afwassen, maar gewoon relaxed uit eten bij een van mijn favoriete restaurants in Zwolle. Leuk jurkje aan, haar in de krul en vooral met z’n viertjes genieten van een fijne avond met lekker eten en goede wijn.

En vandaag, eerste kerstdag, gaan we naar de familie van Willem. Daar eten we thuis en Willem en ik hebben de drankjes uitgezocht en geregeld. De rest wordt allemaal gedaan, wat een luxe, echt heel relaxed. En de moeder van Willem kan héél goed koken dus dat wordt sowieso fijn. Ik trek lekker een kersttrui aan!

Afgelopen maandag ging ik uit eten voor het kerstdiner met Emmy en Brenda, een soort teamuitje 😉 We gingen met z’n drie naar Brass Boer Thuis, ook al een van mijn favoriete restaurants hier in de stad en dat was volop genieten. Heerlijk om dat zo samen te kunnen doen en te proosten op Team Cynthia 😉

Wat ga jij doen met kerst? Fijne dagen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

6 reacties
 1. rachel

  wij zijn gewoon lekker thuis met zijn viertjes!! fijne dagen!

 2. Claudia

  Wij zitten in Toscane, midden in een chianti wijngaard met uitzicht op de Toscaanse heuvels. In de wijde omtrek niemand in de buurt. Heerlijk!

 3. Neo

  Ik vind de kerst periode altijd erg gezellig. Maar dit jaar ben ik er nog niet aan toe. Het is toch pas oktober??? Hahaha.
  Vanavond gaan we met mijn kant van de familie uit eten bij Yume in Assen. En morgen komen mijn schoonouders vanuit Brabant. Koffie met Friese oranje koek, wandelen met de hond en vanaf half 5 schuiven mijn ouders aan voor het eten. Alles uit de oven! Beenham, spruitjes, bietjes, aardappeltjes. Ik heb geen zin in gedoe, maar ben altijd bang dat ik te weinig in huis heb. Dus denk dat het morgen alsnog langs de supermarkt wordt.

  Voor iedereen hele fijne dagen!

 4. Richella

  Vanavond even lekker aan het werk in het dierenasiel. Lekker in mijn eentje en dus heerlijk rustig. Morgen gaan we uiteten met het gezin bij pizzeria Paolo in Heerenveen. Overdag doen we gelukkig niet zo veel.

  • Neo

   Lekker genieten bij Paolo. Ik weet niet of je er vaker bent geweest. Maar wij vinden het altijd heerlijk! Fijne sagen

 5. Suuz

  Geniet ervan! Wij deden onze eerste kerstdag op de 24e met m’n schoonouders. Vandaag, 1e kd zijn we thuis (dochter naar haar vader) en morgen zijn we weer compleet en bij mijn ouders. Een dagje vasten tussendoor is wel lekker, haha. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit uit eten ben geweest met kerst, maar eigenlijk lijkt me dat ook heel relaxt.

  Fijne dagen voor jullie!