Favorieten van september

We zitten nu echt in het najaar: september is voorbij. Het was een bewogen én een mooie maand en ik vertel je graag wat mijn favorieten waren: mijn favoriete maaltijd, dag, boek, wijn, gadget en beautyproduct.

Leestijd

Favoriete boek

Judith Visser – Zondagskind

Ik las niet zoveel in september, dus dit is makkelijk: Zondagskind van Judith Visser. Het verhaal gaat over Jasmijn, een jong meisje met asperger. Het begint met het moment dat ze naar de basisschool moet en eindigt zodra ze van de middelbare school gaat en volwassen is geworden. Je volgt haar worstelingen met het ‘normale’ leven en met de drang om ‘normaal’ te zijn. Hier en daar best herkenbaar en heel mooi omschreven. Een prachtig boek met mooie inzichten in het leven van een meisje met asperger.

Favoriete serie/aflevering/film

Dat was zeker Evil Genius. Of Atypical… Ha, ik begin lekker stellig, maar ga toch twijfelen. Nee, ik ga voor Atypical. Het tweede seizoen van deze heerlijke serie kwam op Netflix en ik heb het in korte tijd allemaal gekeken. Atypical gaat over gaat over Sam, een achttienjarige jongen die autistisch is. Ik zal niet verklappen wat er in seizoen 2 gebeurt, maar wel dat het net zo heerlijk is als seizoen 1. Sam leert steeds meer, gaat bijna van school én er gebeurt een heleboel in het gezin. Waar ik het eerste seizoen vooral grappig vond, vond ik het tweede seizoen wel wat serieuzer en heftiger qua emoties en gebeurtenissen. Maar dat kan ik juist wel waarderen. En ik wil Sam heel vaak even knuffelen. Al zou hij dat vast niet toelaten 😉

Favoriete beautyproduct

Dat was de nieuwe geur van Jo Malone, Honeysuckle & Davana. De geur is heel bloemig en ook wat kruidig en ‘bosachtig’. Bloemige geuren vind ik lekker mits ze niet te zoet zijn en dat zit bij deze geur helemaal goed. Echt heerlijk, zo’n geur waarbij ik de hele dag een beetje aan mezelf blijf snuffelen. Ik heb deze geur gekregen.

Favoriete maaltijd

Dat is heel makkelijk. Ik mocht tijdens het foodevenement Chef’s Revolution meedoen met de wijnspijs lunch: zes sterrenchefs kookten allemaal een andere gang. Dat was natuurlijk helemaal waanzinnig, ik zit er nog steeds van na te genieten. Ik heb er nog geen blog over geschreven maar dat ga ik nog wel doen denk ik, ik wil zoveel vertellen over wat ik daar gezien, gegeten en gedronken heb!

Favoriete wijn

Ik heb in september heel veel verschillende wijnen geproefd door mijn wijnlessen en alle proeverijen, dus dit is wel echt lastig. Ik denk dat ik ga voor een Meursault die ik tijdens mijn WSET3 opleiding proefde in de Bourgogneles. Het is een houtgerijpte chardonnay, heerlijk. Ik dronk ook een heel lekkere champagne op de dag dat ik 5.000 volgers haalde op mijn instagram wijnaccount, een van Agrapart.

Favoriete gadget

Heb ik mijn Macbook weleens genoemd in deze rubriek? Volgens mij behandel ik altijd allerlei gadgets, behalve degene die ik het meeste gebruik: mijn Macbook. Inmiddels heb ik hem alweer twee jaar en ik gebruik hem elke dag met zoveel plezier. Het is de MacBook 12 inch, hij is zo licht als een veertje, razendsnel en hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Ik heb er nog een tijdje een MacBook Pro naast gebruikt (omdat ik dacht dat ik dat nodig had voor Photoshop en iMovie), maar dit is op dit moment de enige laptop die ik gebruik en dat bevalt heel erg goed. Het enige minpunt is dat de toetsen al heel erg aan het slijten zijn.

Favoriete dag

Dat was op Terschelling. We brachten het laatste weekend van september door op het eiland (en een deel van de eerste week van oktober) en natuurlijk was het een van die dagen.

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Jessica J.

  Atypical is inderdaad zo’n leuke serie. Ontroerend, ook. En Maniac is eveneens een topper! Love Emma Stone. ♥

 2. Shirley

  Ik heb Zondagskind direct op mijn leeslijst gezet 🙂

 3. Annemiek

  Leuk om te lezen. 😊 En wat een mooie foto’s, met name de laatste 2 van jou en van Kees 💜

 4. Nicole

  Wat een hoop mooie favorieten noem je zeg. Ik ben zelf ook helemaal fan van Atypical. Ik vind het zo een onwijs leuke en goede serie!

 5. Kirsty

  Leuke favorieten! Ik ben wel benieuwd naar de geur van Jo Malone.

 6. Hilde

  Ah nu ik dit koffie apparaatje zie en in het voorjaar naar Terschelling ga wil ik ook zo’n koffie zet apparaat. Volgens mij heb je daar wel een artikel over geschreven?!

 7. Saskia

  Cynthia, gekke vraag misschien maar heb jij ook asperger?

  • Annemiek

   Cynthia is hoogsensitief en dan herken je sommige dingen van autisme zoals last hebben van prikkels en behoefte hebben aan rust en tijd voor jezelf. Toch Cynthia? Ik ben zelf ook hoogsensitief en herken bijvoorbeeld ook sommige dingen die Sam heeft in atypical zij het op een ander niveau.

  • Cynthia Schultz

   Jep inderdaad. Heb geen asperger maar herken mezelf wel in aspecten van het autisme spectrum. Maar ook een heleboel niet.

 8. Shinta

  Meeeh ik heb Atypical al weer afgekeken 🙁 I need more episodes! Heb jij ‘The good doctor’ ook gekeken?

 9. rachel

  wat een heerlijke maand weer!! en die koffie blijft toch het lekkerste he 😀

 10. Femke

  Wat heb je een heerlijke maand achter de rug zeg. Atypical wil ik nog gaan kijken. Ik keek afgelopen maand via Videoland de serie Condor, echt een aanrader als je het mij vraagt.

 11. Lousaa

  Leuke maand dus! Eigenlijk wel een goed idee om zelf zo bij dit soort dingen stil te staan! Ook leuk om later terug te zien, of niet?

  • Cynthia Schultz

   Ja, heel leuk, ik blader zelf weleens terug. Zo leuk om te zien!

 12. Grace

  Welke koffie gebruik je voor het Italiaans koffieapparaatje?
  Fijne week!

  • Cynthia Schultz

   Ik had er nu gewoon in de supermarkt gemalen koffie voor gekocht, van lavazza!